Mellan himmel och jord

Alla inlägg under juni 2009

Av Felix och Inga-Lill - 24 juni 2009 16:05

Matte har beställt tid vid kossadoktorn i morgon, inte kul alls i den här värmen, fy då. Jag vill inte men jag har ingenstans att gömma mig, matte borde skämmas. Vad ska jag dit och göra matte kan åka dit och ta bort tandsten från sina tansingar.


Brorsan bara går och surar, för vi har inte fått träffa tjejen ännu, det är för j-ligt. Sen den här fuktvärmen som gör att man bara vill ligga still, 45 grader varmt på altanen inget man vill vara ute i prexis.


Vi hörs i morgon kväll tror jag om jag orkar efter tansingbesöket.


Mycket varma taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 23 juni 2009 18:41

Idag har vi varit på resande tass, så nu är vi lite trötta. Med 25 mil under baken blir man lite mör. Vi har ännu inte träffat hundtjejen men det är en dag i morgon oxå. Husse har lovat att vi ska få hälsa, för hon luktar gott men inte så gott. Vi såg hästar på resan men de hade något sorts täcke på sig och då tycker inte brorsan att det är något att skälla på, annars brukar han både yla och skälla när han ser en häst. Jag kan väl sympasera ibland men för det mesta nickar jag instämmande, det är skillnad om jag ser en hund då får alla veta det oxå. Här är det varmt och skönt idag, trots alla stickmoln, enstaka har hitintills hållit sig borta. Nej, nu måste jag vila en stund tills vi ska fika för matte har bakat pollymuffins sen vi kom hem.


Varma taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 22 juni 2009 13:22

Nu har husse satt upp den där förhatliga myggnätet igen, så nu kan vi inte gå som vi vill. Ja, jag menar ut på altanen, för den öppningen spärras av något jädrans tyg. Fick i alla fall matte att inse att vi vill gå ut och in, matte vek undan tyget så nu finns en liten öppning lagom stor för en tax. Vi har gott om mygg och knott här till eftermiddagarna, det är därför som husse satt upp nätet, det är det förhatliga regnet som ställt till det.


Grannarna kom sent i går kväll, så jag vet inte om tjejen är med ännu men jag hoppas det. Återkommer och berättar hur det går, med hundfrämmat vill säga.


Kramsiar från Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 21 juni 2009 23:30

Det är jag (Illerson), som tittar in. Har inte skrivit förut men det ska väl gå. Jag är arg och sur, för dom ja matte och husse försökte blåsa mig igen. Husse hade öppnat ett paket Ballerina som är det bästa jag vet, jag och Hillman fick naturligtvis smaka. Sen ville jag ha mera men då sa matte och husse att det var slut, tror de att jag är blåst, att jag är helt puckad. Jag har väl luktsinne, det är klart att jag visste att det fanns kakor kvar. Så jag tänkte gå upp på bordet och ta hand om paketet själv, men då var matte där direkt och frågade vart jag var på väg. Hmf, jag som hade fått upp båda framtassarna på bordet och så stoppar hon mig.


Ni ska veta att husse försökte blåsa mig en gång förut, då hade han ett paket "pansarkex", som han påstod var slut. Då gick jag upp på bordet, tog upp paketet och skakade det framför näsan på husse. Jag glodde på husse med den där minen tror du jag är dum va, av skramlet att döma borde husse oxå förstått att det fanns kakor kvar. Visst jag fick en kaka till, men då borde husse och matte lärt sig att man inte kan lura en hund, för vi har luktsinne och kan inte blåsas med orden "det är slut". Bha, de borde veta bättre, tyvärr så fick jag inte smaka mera i kväll men jag tror de fattade i alla fall, hoppas kan man ju alltid.


Nattistaxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 21 juni 2009 10:04

Idag har jag inte riktigt tid med att blogga, för huset innan för oss som stått tomt sen påskhelgen blir bebott i dag. Det är ett fritidshus som bebos av ett läkarpar, de har en liten underbar tik med sig. I alla fall hade de det sist de var här och då luktade hon juvligt. Tiken är en dansksvensk gårdshund, det ska bli lajbans bara hon inte luktar gott nu oxå för då får inte vi hälsa. Matte säger att vi är tokiga nog ändå, utan doftande tjejer.


Jag har redan börjat på att vissla och tuta, hur ska det då bli när de väl är här, muttrar matte. I morse på morgonpromenixen så hittade jag och brorsan ett spår, ingen av oss ville sluta att nosa runt. Matte muttrade på oss och sa att nu får ni skynda er och bajsa så vi kan gå in. Jag förstår henne för hon tog ut oss i morgonrock, för jag gnöla i högan sky och då trodde matte det var bråttom. Vadå, får man inte ställa på mattar, de får väl ta och skynda sig lite. Ibland har taxar bråttom fast de inte har det, kanske det är något geniskt, eller vad det heter.


Idag skiner solen i alla fall ibland, växlande molnighet kallas visst det. Nej, nu har jag inte tid med det här längre måste vänta in tjejen som ska komma under dagen. Inget är som väntans tider, jag hör av mig i kväll eller i morgon bitti, så ni får höra hur det gick.


Soliga taxkramisar.



Av Felix och Inga-Lill - 20 juni 2009 10:06

Jag tror inte att jag drömt om tjejer men matte är säker på att jag var ute och jagade sent i går kväll, för medans jag sov så gick mina tassar. Än sen då, hon kan ju inte veta vad jag drömde om, det kan mycket väl varit om tjejer man kan jaga dem oxå.


Här är den uppehåll i alla fall just i skrivandets stund men ingen vidare värme, men man får inte klaga det blev i alla fall inte frost i ögonbrynen, när vi var ute. Tyvärr har de lovat regnskurar här och var, då blir det säkert här. På morgonpromenixen hittade brorsan en lega, viket djur som varit där talar vi inte om, det förblir vår hemlis.


Idag har brorsan och jag busat men så fort som vi gjorde det så var husse där och stoppade oss. Vi som hade så roligt, brorsan bet mig i örat och i svansen och så jagade vi varandra, det var jätteroligt. Det kan bli riktiga race, runt bordet i storstugan och vidare in i rummet, ni skulle se vad det går. 

Det är väl bäst att jag talar om att brorsan åt jordgubbstårta sent i går kväll, för då blev han jättesugen. När matte bjöd honom tidigare under kvällen då ville han inte ha minsann. Den killen han har sina egna idéer, allt ska ske på hans villkor, matte säger att han är tax ända ut i svanstippen. Är inte jag det då matte, bara för att jag är mera medgörlig så betyder det inte att jag har mindre tax i mig för det. Jag ska be att få upplysa att jag är en riktig tax med anor i champisar och allt annat, född på Zelmaas kennel i Stockholm.


Nej, nu måste jag sluta för jag ska hjälpa husse att göra rent stuprören, det är fullt med tallbar i dem. Ja, nån måste ju vara med och kolla så han gör rätt.


Taxkramisar på er.

Av Felix och Inga-Lill - 19 juni 2009 19:20

var det enda som lyste upp en annars så trist dag, här har regnat och åter regnat. När brorsan och jag skulle ut och kissa, var det full speed annars hade vi behövt såna där regnrockar som Malte och Snoken fick. Usch, vad blöta vi blev och inte fick vi hoppa upp i sängen till lillhusse heller.

Vi har inte bara ätit tårta idag, jag har ätit färskpotatis med smör på det var jättegott och så fick jag kokt äggula, det var smaskens. Brorsan blev bjuden på samma sak men det dög inte, han är lite grannlaga den filuren. Inte ville han ha tårta heller, så jag fick hans bit oxå, men han fick frolicar i stället och då fick ju inte jag några, i alla fall inte lika mycket.


Ja, vädret var ju inte det bästa idag, matte sa att det kändes som en normal höstdag när hon var ut. Därför åkte vi inte iväg på något midsommarfirande inne på byn, men mig spelade det ingen roll för vi brukar inte få följa med. Det är nog med hundar som slåss där utan er, brukar matte säga. Då brukar jag ge matte en sån där förtörnad blick, vi slåss väl inte med andra hundar, bara med varannn ibland. I alla fall så var vi hemma i värmen allihopa.


Hoppas att ni har haft en bättre midsommar med sol och dans kring stången, för det är väl det som man ska göra på midsommaraftonen. Glöm nu inte att plocka 7 sorters blommor att stoppa i knopplådan, så ni kan drömma om en snygg tjej/kille.


Midsommaraftonstaxkramisar på er.

Av Felix och Inga-Lill - 19 juni 2009 19:14

Här vankades det bullar, matte muttrade om att hon råkade bränna en plåt men då sa lillhusse att vad bra att det blev bullar till honom oxå. Vi fick i alla fall smaka så vi var nöjda, både min och brorsans mage var mätta på bullar, när vi slaggade in i går kväll. Matte brukar annars se till att vi inte äter för mycket men hon sa att det är i alla fall inte midsommarhelg mer än en gång om året. När vi sen kom och tiggde frolicar lite senare, då sa matte att ni har fått bullar i stället, hmf vi hade väl kunnat få lite frolicar i alla fall.


Kramisar.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<<
Juni 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards