Mellan himmel och jord

Alla inlägg under juni 2009

Av Felix och Inga-Lill - 18 juni 2009 19:23

Jag vet vad de gröna männen gjorde, de övade för att bli skyddsvakter det har matte och husse oxå gjort. Då gäller det att stoppa alla som vill in på området men jag tycker att de var taskiga för när man stoppar civila så brukar man bjuda på kaffe. Kanske är det bara i Dalarna som det är brukligt, jag vet inte så noga. Hoppas att inte din matte tycker illa om alla grönklädda när nu de här betedde sig så dumt.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 18 juni 2009 19:04

Den var meningen ni skulle lösa meningen, hihi. Den löd "Öll hondon gläjmå te töggâ tjätet" det betyder "Alla hundarna glömde att tugga köttet". Det är inte så lätt det här med dialekter men matte är uppfödd med den.


Idag har haft det snärjigt, vi var ner till Sälen och då åkte vi över fjället. På hemvägen såg vi en "horntossa" (älgko), husse och matte säger alltid det där larviga ordet, så fort vi ser en älg. Sen kan jag berätta att om vi får tråkigt i denna regniga midsommar så kan vi knasa runt i snö, ja ni läste rätt. Vid Östra Tandådalen var det snö kvar i backen och det var det vid Väggen oxå. Den ligger vi fjället som är uppkallat efter oss jyckar Hundfjället, tänk jag har aldrig sett att det är mera hundar där än nån annanstans.


När vi kom hem började matte städa kylskåpet, tror ni att vi fick smaka, nejdå inte ens en lite smula. Sen körde matte igång att baka bullar, riktiga hundbullar sa hon, så det får vi nog smaka. Efter baket serverade matte kassler, det får vi heller inte smaka, så vi fick nöja oss med hundmaten som husse serverade oss. Det borde ha varit tvärs om, vi skulle haft kasslern de andra familjemedlemmarna hade kunnat äta hundkulor, nån rättvisa borde det vara. När middan var avklarad så slängde matte ihop en tårtbotten, för i morgon blir det jordgubbstårta, när vi hörs i morgon ska jag berätta hur den smakade. Vi har naturligtvis varit med och kollat så matte gjort rätt och då förstår ni ju att vi börjar på att bli lite sletna. Så ikväll blir det nog tidig knoppning, vi hörs i morgon kväll.


Trevlig midsommar.

Av Felix och Inga-Lill - 17 juni 2009 23:01

Jodå Milton vi blir blåsta på magen, tassarna, öronen och svansen. Vet inte om jag tycker det är så kul, men matte och husse skrattar så då måste det väl vara roligt. Matte brukar rulla mitt öra, det tycker jag är mysigt men bäst gillar jag när hon kliar mig mellan mina framben. Det är störtskönt, för jag kommer inte åt där själv. Förutom alla blåsningar så brukar det vara pussar av alla de slag, på nosen, öronen, tassarna och magen. Så nog blir vi pussade allt, matte är noga med såna saker.


Ni får tid till i morgon att lösa översättningen på meningen, sen lägger matte ut svaret. Nu ska jag gå och knoppa, brorsan har redan snarkat i över en timme. Nattiskramar till alla.

Av Felix och Inga-Lill - 17 juni 2009 11:22

Här är det Illerson som snusar och sover, matte är en fegis, för brorsan gillar inte kamera och absolut inte med blixt. Då passar hon på när han sover som bäst, det är lite taskigt tycker jag.


Kramisar från mig och brorsan.




Av Felix och Inga-Lill - 17 juni 2009 11:18

Så här ser jag ut när jag sover, matte är bra fräck som nästar sig till att fota mig i sovande ställning. Matte säger att jag stör upp soffan, ja det är väl bäst så den inte ramlar i huvudet på mig. Man vet aldrig vad som händer när man sussar som bäst.


Kramisar Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 16 juni 2009 21:00

I dag var det någon som följde efter oss när vi var ute, den där svarta figuren som förföljer en och gör samma saker. Den har varit borta så länge, att vi glömt hur den ser ut men idag var den på plats igen. Med andra ord så sken solen idag men inte hela tiden, så det blev inte så varmt som jag ville att det skulle bli.


I morse när vi var ute, så ville inte brorsan föja med han vädrade misstänksamt och ville snabbt gå in igen. Matte fick dra honom och locka honom för att han skulle följa med, sen hittade jag ett spår som luktade konstigt och jag blev prexis lika misstänksam som brorsan. Det luktade konstigt i luften liksom och matte misstänkte nästan att det fanns björn i närheten. Nalle kan ha gått förbi här under natten, vilken inte alls är ovanligt men matte hittade inga tydliga spår så hon kunde inte vara säker.


Matte har en ny tävling åt er, vad betyder följande mening:

Öll hondon gläjmå te töggâ tjätet.

Det är inte så svårt som det ser ut, läs det högt så förstår ni säkert. Vi kör som sist, hoppas att ni löser detta.


Taxnattiskramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 15 juni 2009 21:22

Ludde hade rätt men i den här ån finns inga öar inga stora i alla fall. I ån är det en ö var det rätta svaret. I morgon ska matte leta upp lite nya gissningar åt er men nu i kväll är hon för trött, vi är nog lite slappa allihop.


Nattiskramisar till alla.

Av Felix och Inga-Lill - 15 juni 2009 12:50

Utsikt från vår altan, ån har blivit en älv. Jag ska be husse att knyta fast båten vid trappen, så vi slipper simma när vi ska ut och pinka. Ja, än är inte "älven" uppe på gården men man vet aldrig med det här myckna regnandet.  Idag har vi ett attans blåsväder, det är nästan som höstvindar, det är ju midsommar till helgen. Det blir ingen mat på altanen i år heller, det var flera år sen vi kunde äta ut på midsommarafton.


Den här ån heter Tandån och efter många vindlingar så kommer den till Göteborg, rätt fräsigt om man tänker efter. Skulle jag vilja ut och resa är det bara och sätta sig på en flotte, så hamnar jag så småningom på Sveriges framsida.


De som bor här uppe har en lustig dialekt, hör här: "e åa ä e ö", kanske inte så svårt att förstå. Ni kan väl gissa vad det betyder, några priser blir det inte men jag lovar att tala om vem som gissar rätt.


Frysna taxkramisar.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<<
Juni 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards