Mellan himmel och jord

Alla inlägg under juni 2009

Av Felix och Inga-Lill - 7 juni 2009 21:27

Jaha, nu har man varit med matte och gjort sin medborgeliga plikt, som matte sa. Vi har naturligtvis varit och röstat i EU-valet, hur vi röstade ja det är en väl förborgad hemligt, denna gång husses ord.


Igår var vi på resande tass, det blev en sådär 35 mil under rumpan innan vi var hemma igen. Vi var ner till Äppelbo och gick med i ett nationaltåg, det var festligt. Ryttare som var utklädda i Karolineruniformer och trumslagare, sen var det lövhögsklädda människor och människor i folkdräkter, det var färglatt ska jag be att få tala om. Under resan dit såg vi hästar, fjällkossor och hundar inga vilda djur denna gång, om man bortser från en uggla. Nere i Äppelbo så fotade husse ett hus och inne i en kyrka, matte skulle ha bilderna till en berättelse som hon skriver på en hemsida.


Jag måste berätta om vad vi fick till middag idag, kycklingfilé mums vad gott det var. Sen har vi fikat ikväll, nu är flocken samlad igen, för lillhusse är tillbaka efter sin resa. Så i natt kommer jag att sova som en gris, znark znark nöff nöff, nej jag bara skojar. Jag snarkar väl på som vanligt, inga konstiga ljud alls bara ett och annat buff.


Sov gott alla ni därute.

Av Felix och Inga-Lill - 6 juni 2009 09:22

Idag kommer vi att vara på resande tass, så nu hörs vi inte förrän i morgon kväll. Hoppas att ni alla får en fin nationaldag med mycket godis, jag ber alla mattar och hussar att tänka på er jyckar så de slipper sitta instängda i heta bilar. Nej, ni ska servera dem extra mycket godis och kärlek en sån här dag.


Massor av nationaldagskramar från Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 5 juni 2009 20:01

Tyvärr så är ingen av mina reservmorsor vid liv, de har gått till de sälla jaktmarkerna. Jag tror inte att jag var tillräckligt tydlig i mitt förra inlägg, men nu vet alla hur det ligger till.


Nu har husse burit in en säng i vårt vardagsrum, brorsan tittade uppskattande på sängen. Aha en säng till mig men tji vad han bedrog sig sängen är inte till honom och inte till mig, får se i morgon vem som ska ligga där. Lite nyfikna är vi i alla fall, får se om vi ska på resande tass i morgon eller om vi blir hemma med matte, det visar sig. Hoppas att alla får en fin nationaldag med mycket sol och godis.


Kramisar på er alla.

Av Felix och Inga-Lill - 5 juni 2009 11:55

Här kommer en bild på min reservmorsa Kickan som egentligen hette Snorkfröken. Matte tyckte att namnet var för krångligt att ropa, så därför döptes hon om. Kickan tog hand om brorsan och mig när vi kom till familjen, vi hade en morsa till hon hette Mirte, bilder på henne finns men matte vet inte riktigt var. Tyvärr så hittade inte matte någon bild på Kickan med Stig Helmer tofs på, hon hade också en sån tofs som dök upp bara några veckor efter att hon blivit ryckt. Vi hade det bra när vi var valpar för det var alltid en mamma i närheten, matte fick oxå en oerhörd hjälp med passningen. Eftersom vi bodde i ett stort hus så var det inte så lätt att hålla reda på två stycken taxvalpar som alltid hittade på något bus.


Kickan var en speciell hund, med sedvanliga idéer som taxar har, hon visste precis hur hon skulle kunna skaffa sig en extra godbit. Som den gången när hon upptäckte att matte skaffat konstgjord julgran. Den kunde man bita i utan att den stacks, mattes stora glaskulor var oxå något som den här damen ägnade sig åt. Kickan tog tag med tänderna om kulan och glodde ned mot kakfatet och sedan på matte, hennes blick sa en sak; jaha hur blir det får jag en kaka eller ska jag bita ihop. Naturligtvis fick hon en kaka och sen var det kört, enligt veten när hon var liten, så var Kickan alldeles för klog för sitt eget bästa. Hon var även en ypperlig jakthund och jagade älg med största förtjusning om inte det fanns rådjur att få upp. Svampletare var hon oxå duktig som och då speciellt kantareller. Min matte har många minnen av den här hunden och det är inte stå konstigt för hon blev 14 år.


Här är vädret något bättre solen lyser i alla fall stundtals men blåsten har inte mojnat, så vi föredrar nog soffan idag med eller någon solfläck i huset, där man kan gotta sig.


Soliga taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 4 juni 2009 14:47

Matte lurade ut oss i världens regn, gå på promenix när det vräker ner, det var ett mycket dumt påhitt av matte. Tänk jag som trodde matte var klog och förståndig. Sen hade hon mage att säga åt Illerson att han skulle bajsa, han tittade på henne som om hon skojade. I det här vädret ja, jag är inte förvånad att Illerson fnös ljudligt åt matte, sen sprang han upp på trappen i en väldans fart, jag fick skynda mig för att hänga med. När matte öppnade dörren åt oss, så fnös både jag och Illerson åt matte när vi passerade henne. Tänk så mycket dumt människor hittar på, vi behöver inte gå ut och gå när det regnar, det räcker gott och väl med en snabbis och den klarar vi själva, bara hon öppnar dörren. För det där jädrans handtaget sitter alldeles för högt, visst är vi bra på att studsa men det får väl vara någon måtta.


Våta taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 4 juni 2009 08:39

Vid dagens frulle fick brorsan en sån där konstig idé igen, han skulle inte äta i alla fall inte i sin skål. Matte prövade med allt men han visade klart och tydligt att han inte tänkte äta. Illerson gick rakt på min skål, som jag naturligtvis redan hade länsat. Där stod han och glodde, matte fick vackert hälla ned hans mat i min skål och då smaskade han i sig sin frukost. Snacka om helknasig grabb han har sina egna idéer han, att äta ur min skål det gick alldeles ypperligt, vadå det var ju hans käk men min skål. Jag fick naturligtvis skälig ersättning av matte för att han lånade min skål, ibland är matte hyvens.


Ni ska veta att det är inte första gången som han får denna idé, matte säger att hon tror att han hör till urtaxen. Ibland föds det taxar som ser ut som han i kullar med hundar som ser ut som mig. De där urtaxarna ser lite annnorlunda ut, de har ofta väldigt lite päls på öronen en näst intill trimmningsfri päls och så har de massor av tax i sig. Vilket innebär att de  är väldigt egennyttiga mycket mera än vi övriga är men det kanske är olika, matte säger att jag inte alls är så sur som brorsan är. Sen är det väl bäst att ni får veta att han inte är min riktiga brorsa, han är född utanför Skinnskatteberg och jag är född i Stockholm och det skiljer ca en vecka mellan oss.


Idag är vädret inte alls bra, det blåser griskallt så det lär nog bli soffan, matte är lite ur slag idag, hon låter som ett enradigt dragspel, en ton när hon andas in och en annan ton när hon andas ut. Hon är med andra ord lite pipig, det är så mycket pollen som flyger runt när det blåser så här. Till eftermiddagen skulle det komma kraftigt regn och då försvinner lite av det där läskiga gulgröna pulvret och då blir hon mindre pipig.


Taxpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 3 juni 2009 07:43

Bilden på Illerson blev inte med i förra inlägget så då kommer den här i stället, jag vet inte om min matte gör något fel eller om det ska vara så här. Ja, man måste ju ha hjälp av matte för annars skulle det bli alla bokstäver på en gång, för det finns inga tangentbord som är anpassade efter mina stora tassar. Kanske dax att skriva till fabrikanterna om att vi taxar, jag förlåt hundar oxå vill ha tangentbord som vi kan skriva med. Ni kanske blev förvånade över att jag skrev taxar, jo det är så här att taxar är inga vanliga hundar. Hur då? Jo, när matte och husse hade köpt sin första tax och var på första vet.besöket så sa veten. "Jag får gratulara till köpet av tax, du menar väl hund sa matte, nej jag menar tax sa veten. Vad menar du med det sa matte, ja det blir då snart varse sa veten." Veten hade fött upp taxar i många år. Nu är vi nummer 4 och 5 av tax i den här familjen och enligt matte så förstår hon vad veten menade. Undras vad matte menar med det, hm......


Nej, nu är jag riktigt trött, zzzz


Suss gott.

Av Felix och Inga-Lill - 3 juni 2009 07:19

Idag var det stickigt på morgonrundan och då menar jag inte mygg. Jag råkade trampa in ett barr mellan trampdynorna på höger framtass, naturligtvis blev jag halt. Matte bad husse kolla min tass för hon var upptagen med vår frukost. Husse hittade ingenting, vad hade jag väntat mig men när jag fortsatte halta så kollade matte min tass och naturligtvis hittade hon barret direkt. Det hade fastnat emellan dynorna inne i pälsen, det är så där med mycket päls, sa matte.


Nu tänker jag berätta lite om hur frullen går till hemma hos oss. Matte brukar vara det som fixar käket som består av taxkulor, ja det är till och med en tax utanpå påsen. Vi vår 3/4 dl var i skålarna, på kulorna häller matte på hett vatten och sen häller hon av det direkt, det blir så god doft då. Efter att vi ätit upp kulorna så får vi några frolic som matte bryter i små bitar. Sen är det dax för vatten, friskt källvatten jättegott men ibland är det lite kallt. Har jag sen tur så får jag smaka lite filigryn med matte (filigryn=fil + havregryn), utan socker naturligtvis.


Illerson han äter inte fil, han äter bara långfil och bara om det är riktigt varmt ute. Den grabben han är speciell och något av en gourmét, han äter endast delikatesser, förutom hundkäk och frolic. Så äter han filé och då spelar det ingen roll om det är fisk, fågel, kött eller fläsk. Sen är det några få andra saker han äter, tjälknöl gjord på älgstek, älgbiff, räkor och dessert ostar. Jag äter allt som går att tugga för går det att svälja , då går det att äta, matte säger att jag är inte så komplicerad  eller vad det hette.


Vore kul att veta vad ni äter till frulle, ni kan väl berätta. Nej, nu ska jag går och lura om en stund, vi var upp klocken 05.00 i morse, gäsp.


Taxkramisar.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<<
Juni 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards