Mellan himmel och jord

Alla inlägg under juli 2009

Av Felix och Inga-Lill - 9 juli 2009 18:17

Idag har vi varit ute på en kort tur, först till Sälen nu var all snö borta på fjället. Sen bar det av ned till Limedsforsen, för husse skulle hämta ett paket. Vi fick inget gott, men när vi kom hem fick vi i alla fall Frolicar. Matte gjorde kycklingfilégryta, smaskens vi fick smaka mycket filé men Illerson tyckte att det var alldeles för lite. Så han humfade på husse och skällde i högan sky, han är lite lustig den mannen. Ibland äter han så mycket så man kunde tro att han är en jättehund med en enorm mage, sen äter han ingenting på flera dagar. Just nu ligger Illerson och slappar i soffan, grymtande om att han inte fick tillräckligt.


Nej, nu måste jag sluta för matte ska göra något gottigt för hon har satt på ugnen. Bäst o hålla sig framme om man ska få smaka.


Taxepussar i mängd till alla bloggers.

Av Felix och Inga-Lill - 8 juli 2009 14:00

Här ser ni mig i lektagen, jag passar på att tukta det där mjukdjuret när brorsan har ätit klart. Man måste ju tukta odjuret så det vet sin plats, att jycken får sitta med när brorsan äter, det gäller inte mig för skulle han försöka närma sig min skål så skulle han få se på annat. Jag vill ha min mat för mig själv och här ska det inte komma nån mjukis och tro att han är något.


Idag är inte vädret någe vidare, mulet och risk för skurar det är vad vi har att vänta oss, tur att inte enstaka ska hit och skura, för hon brukar hålla på hela dan. Skulle inte förvåna mig och åskar ska hit och bråka oxå, för det var han i går kväll, blåste runt oss och hade sig. Det är en fräck rackare, för igår kväll hade matte lite tid över, så då skulle hon göra lite inlägg här på bloggen men det blev att dra ut datorn. Inte hade hon tid att gå in och hälsa på hos er heller, så nu vet jag inte vad ni har pysslat med men jag hoppas att matte har tid nu i stället för nu börjar jag på att bli nyfiken vad ni har pysslat med.


Taxpussar på er.



Av Felix och Inga-Lill - 8 juli 2009 13:54

Det här stället rekommenderas säger matte, de har massor av olika sorters glass och god sådan, det sistnämnde håller jag med om. Dock vet jag inte hur många sorter de har, för vi får inte gå in på såna ställen, de har djurförbud. De har i alla fall en uteservering, där kan man ha hund med sig men den här gången så satt vi i bakändan på vår bil och åt glass. Där hade vi utsikt över Siljan, den här glassbaren ligger vid Siljans strand och det är vackert, tyvärr så är den bilden borta så ni får nöja er med den här.


Taxpussar.

Av Felix och Inga-Lill - 8 juli 2009 13:49

Tyvärr så har matte klantat till det så de bilder vi tog under resan har minskat till ett fåtal. Tänk att mattar ska vara så klantiga men vi får nöja oss med det lilla. Här visar jag hur jag gillar att sitta när vi parkerat, för då ser man ju nå't. Husses verktygslåda är väldigt praktisk att sätta ändan på, här väntar jag på att matte ska öppna luckan och ge oss lite godis.


Taxkramar.

Av Felix och Inga-Lill - 8 juli 2009 13:44

Det lär väl dröja nu när åskar lever rullan, men de dagarna som det var så fint väder så åt vi ute på kvällarna. Vi taxar tycker oxå att maten är godare om man får äta den på altanen. Här är Illerson igång, den grabben har egna idéer om hur man ska äta. Om han inte får ha en leksakshund med sig så äter han heller ingenting. Bilden med mig blev så suddig, så den läggs inte upp, matte är ingen vidare frotrograf.


Taxkramisar

Av Felix och Inga-Lill - 5 juli 2009 10:52

Igår var vi på resande tass, det blev väl en sådär 26 mil innan vi var hemma igen. Matte tog några bilder men husse har inte haft tid och lägga in dem, matte måste lära sig själv, bilder kommer sen.


Vi var till Mora, för att husse skulle shoppa lite grejer till husvagnen, det var skönt och svalt när vi åkte hemifrån men väl framme var det mellan 25 och 32 grader varmt. Matte stannade med oss i bilen, vi satt alla tre där bak med luckan öppen, massor av goa dofter snosade jag och brorsan in. Vi fick mycket Frolic av matte, för hon tyckte synd om oss. Bah det gick väl ingen nöd på oss, först satt matte hos oss sen satt husse när matte sprang runt lite på rean. Det blev väldigt lite inköp för matte tyckte rean var skräp, inget billigt alls. Sen bar det iväg till matvarubutiken, jag tycker att det är taskigt att de inte släpper in oss jyckar där, vad mycket gott vi skulle hitta. Husse stannade med oss, med öppen baklucka vi fick mera godis och mera vatten.


Sen åkte vi till glassbutiken, matte matade oss med vanilj- och melonglass, husse matade oss med vanilj- och romrussinglass, det var jättesmasken. Några bilder från glassätandendet var inte tänkbart för både husse och matte hade fullt sjå med att mata oss, vi gillar glass. På väg från Mora stannade husse på en fin plats och vi fick komma ut för rastning, där trodde husse att vi bara skulle kissa, men tji fick han där luktade det väldans gott för där hade varit några rådjur så vi passade på att spåra lite.


Nu är vi lite sega, så idag ska vi ägna oss åt slappandets konst, bara ligga på rygg hela dagen och bara gå ut när vi absolut måste.


Tjingeling så länge.

Av Felix och Inga-Lill - 4 juli 2009 09:01

Igår var åskar här och härja, så matte hade inte datorn på så mycket. Åskar var helknasig, det blev klarblå himmel mellan ovädren och matte slog på datorn. Hon hann inte börja skriva förrän den token var här igen, det var popplöst.


Nu har inte matte tid med det här så vi hörs antingen i morgon eller sent ikväll.


Hej så länge.

Av Felix och Inga-Lill - 2 juli 2009 21:46

Idag har vi hjälpt husse att skruva i husvagnen, lillhusse kopplade in en stereo och vi hjälpte husse med kylskåpet. Tyvärr så uppskattade inte de hjälpen, vadå ivägen nej det kan inte ha varit vi i alla fall. Sen har vi mest slappat och hållit oss undan för monstret som jagar dammråttor. Det är en otäcking, fräser och snorkar en tax får ju riskera livet för att gå förbi den rackarn. Matte startade kylmonstret en stund medan hon städade, men det hjälpte föga för minuterna senare var det lika varmt igen. Nästan 28 grader varmt inne, det är mer än vad en tax står ut med. Nu ikväll är det lite svalare bara dryga 22 grader ute men fortfarande för varmt inne.  Hoppas matte startar kylmonstret i kväll igen, för då kan även en tax sova och drömma om alla ekorrar som kutar runt här.


Nattiskramisar till alla bloggare.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards