Mellan himmel och jord

Alla inlägg under augusti 2009

Av Felix och Inga-Lill - 24 augusti 2009 19:24

blev det idag, ja det var inte vilda djur utan mattes kusin som kom på besök. Jag och brorsan blev så glada, så vi skällde och ylade i högan sky, matte var säker på att det var drev på gården, för det var rena ståndskallet. Vi var ute med husse och när vi gick iväg, så ville vi in igen. På tillbaka vägen, blev det samma skällande igen, för då spårade vi främmandet. Matte skrattade och sa att vi var helstolliga, alla skrattade åt oss. Känns skönt att ha gjord människorna glada, vi älskar den här kusinen och hennes man, för vi får alltid godis av henne och hon tycker att hundar ska vara bortskämda. För vad ska man annars ha hundar för, hon är väldigt stor djurvän och vi känner på oss att vi är omtyckta.


Kramisar från två mycket nöjda taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 24 augusti 2009 00:06

har det gått i under dagen, lite promexiar och mycket mat. Allt har varit helt i min stil, husse fick ingen björn idag heller men eventuellt ska de jaga till helgen, vad för något är det ingen som talat om.


Matte gjorde en jättegod kaka till kvällen, vinbärsrutor med vaniljvisp, smaskens och matte fixade så vi fick på tallrik, var nästan som tårta. Det kan hon få göra om, men matte säger att till nästa helg inte förr, vi kan bli lite för runda om magen, tala för dig själv matte.


Nu ikväll försökte matte få ut mig och brorsan men vi bara glodde förorättat på henne, va ut nu är du helt snurrig. Nej, nu ska jag törna in, brorsan sover redan som en gris, han är ingen nattsuddare.


Nattistaxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 23 augusti 2009 08:34

när hon öppnade altandörren och ändå fick inte vi gå ut. Matte sa att hon inte ville ha in alla humlor som var på altanen, därför satt hon fast mygg gardinen men den går Illerson rakt igenom. Nu kom det upp ett hinder, i form av ett kompostgaller, brorsan glodde på fismatte med blicken "är du inte slug, vad har du nu ställt till med". Jaha, då var matte i onåd igen, tänk att hon aldrig lär sig, jag var inte speciellt sur men brorsan den surkarten, surade ända tills husse kom hem. Förresten de hade haft björn i drevet men björnarna smög förbi jägarna och försvann, så det blev ingen björn igår.


Sen när vi skulle fika igår kväll, då fick vi något jättesmaskens, nätmelon till och med brorsan tyckte det var gott och det vill inte säga lite. Han är finsmakaren i familjen och det är ytterst få saker som han gillar förutom hundkulorna och frolicen vill säga.


Idag har vi släpat runt på matte under morgonrundan, än hit än dit. Matte muttrade om att nu får ni bestämma vilket håll ni ska gå åt och helst åt samma håll, för hon var inte delbar på mitten. Lite får hon väl tåla, jag har upptäckt att mattar är ganska töjbara om man som vi drar åt olika håll, hihi.


Nej, nu ska jag ta och besöka era sidor sen ska jag ta och slappa en stund, det tar på en att göra morgonrundan och avsluta det hela med frulle.


Taxkramisar till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 22 augusti 2009 14:11

Då hittade vi en massa spännande, mattes gissningar om vad vi hittade var helt åt skogen. Det var skönt på vår lilla promenix, varmt och soligt.

Här har vi hittat något som luktade underbart men vad det är förblir vår lilla hemlighet.

Om ca 14 dagar blir det ligonplockning, då hänger vi med ut i skogen. Som ni ser är de inte riktigt mogna ännu. Halvmogna med lite grönt i är inget godis.

Här har matte hittat lite svamp hon tror det är gallsopp men är inte säker.

Ännu mera vet inte vad detta är heller, säga vad man vill men våran matte är ingen svampkännare.

Här hittade hon några andra exemplar, alla svamparna växer på vår tomt, vi har skogstomt med lingon, blåbär, ljung, mossa och konstiga svampar.

Här försöker jag bli en ny Sigge men jag tycker det är roligare att spåra lingon för det är gott att äta.

Här hittade matte en knassvamp som växte på en stor tall, det var bara fjuttebäbis svampar.

Ännu mera som matte inte visste vad det var. Nu är det så att matte inte är någon vidare frotrograf, så bilderna är inte så där lysande. Naturligtvis så ville inte vi stå still heller så det var nog inte så lätta att fota. Kanske att Sigge vet något om det vi hittat idag. Annars får ni säga som matte brukar säga, de är säkert giftiga, hon plockar nämligen inget som hon inte vet vad det är.


Ett stort tack till Sigge som har hjälpt matte med bildsättningen, ni är fantastiska.


Sen var det någon som trodde att vi skulle få smaka på vinbärsgelé men nu blir det ingen sådan. Matte ska nämligen ha vinbären till kaffebröd och efterrätter under vintern. Hon brukar frysa in bär under sommar och höst för att sedan ha till vinterns alla saker som hon gör. Lingonen rensas och fryses och sen gör hon rårörda lingon, sylt och ibland muffins.


Taxkramisar i mängd.



Av Felix och Inga-Lill - 22 augusti 2009 09:25

vilket gjorde att vi inte fick gå på morgonrundan förrän halv nio i morse. Typiskt nu när husse stack på björnjakten, han drog hemifrån vid kvart över fyra, en tid som vi taxar sover som bäst. I morgon måste nog matte ställa klockan om hon ska vakna i normal tid. Vi blev så förvånade för hon brukar vara uppe runt sju. Skam till sägandes så sov vi som stockar när hon kom upp, så vi försov oss nog vi oxå.


När matte äntiligen kom upp så fick vi gå ut på en gång, på det viset är matte bra. Hon vaknar direkt, ingen tjafs om kaffe och sånt som husse har för sig. Sen fick vi frulle när vi kom in, så nu ska brorsan och jag sova om en stund, vila på maten är ett måste i alla fall om man är tax.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 21 augusti 2009 15:24

har vi gjort idag, varit till djurshopen i Sälen. När vi åkte över fjället så stannade husse och pratade med en bunt jägare. Det hade väl räckt men så pratade husse med flera hundflickor av rasen Plott, björnhundar är det visst. Våran husse kelade med andra hundar, han har felat och det fick han veta oxå. Vi pratade inte med husse på hela resan, Illerson fnös så han läppar dallrade och jag gnällde i högan sky. Så oförskämt vi fick minsann inte hälsa, men husse säger att de är lite egna de där jyckarna, jag tyckte de så förfärligt trevliga ut. Matte hade i alla fall den goda smaken att inte gå ur bilen, så henne kunde vi prata med, trots att hon som vanligt glömt kameran hemma. Sen var vi tvugna att åka till Lima och hämta ett par paket som hade kommit. På vägen dit såg jag hästar och massor med tjurar och kor, synd att inte matte hade kameran med sig men det kanske inte blivit några bra bilder för regnet föll i strida strömmar. Väderleken har idag upphört, det bara regnar, skönt på sätt och vis för då kan vi vara inne och mysa med gott samvete.


Nu har jag sett vad husse tänker göra, han ska på björnjakt både i morgon och på söndag. Det är det värsta som finns, för sån jakt får inte vi följa med på. Jag ska sluta prata med husse men det värsta är att vi blir lika sura på matte, för det måste ju bara vara hennes fel.


Taxkramisar från två stötta taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 20 augusti 2009 18:31

Vi har varit med husse och jagat en konstig älg. Så fort som jägarna sköt på den så sprang den iväg. Jag funderar på om jägarna bara skjuter bomsmällar eller så är det något fel med älgen. Den ser väldigt platt ut och så är den helsvart och den springer på samma ställe hela tiden. Rätt som det är så står den där igen, ja jag kan inte förklara det bättre men husse påstår att det ska vara så. Jägarna är bra konstiga här som samlas på samma ställe och så skjuter de på älgen för glatta livet, de verkar inte vara så intresserade att gå fram och passa älgen heller. Sen är det nån gubbe som ropar en massa siffror, när något har träffat älgen. Ibland så skriker de slät bom, ja jag blir inte klok på det här.


Det kanske hade varit bättre om vi följt med matte i stället för hon agerade snöskata och plockade massor av röda sura bär, men jag och Illerson gillade bären. Röda vinbär heter de visst, jag gillar att plocka vinbär så det var nog därför vi inte fick följa med matte. Hon sa nåt om att det skulle inte bli några bär kvar om vi fick följa med. Matte är tydligen egoist, inte nog med att hon är glömsk, för kameran låg som vanligt kvar hemma.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 19 augusti 2009 15:57

Här kommer det en massa bilder från flygdagarna, håll till godo alla flygfantaster.  DC-3:an kommer säkert de som flugit till Mallis på 60-talet ihåg, den startade från Bromma i Stockholm. Som ni ser har matte lyckats få in bilder i rad men hon kan fortfarande inte få in text mellan bilderna för det försvinner under bilderna. Matte ska prova att lägga in och skriva text i Word, sen klistra in dem, det går säkert bättre.


Bild nr 1 (första nedåt) är en DC-3:a, nr 2 dubbeldäckare i luften, ser nästan ut som modellflygplan men det är riktiga. Nr 3 Spitfire och Mustang, nr 4 en Focker, nr 5 Catalina ett sjöflygplan i luften och sen nr 6 DC-3:an i luften.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards