Mellan himmel och jord

Alla inlägg under augusti 2009

Av Felix och Inga-Lill - 19 augusti 2009 15:49

Nu har vi varit ute på en biltur men det blev bara inpå byn, matte var och hälsade på en kusin. Där såg vi massor av hundar, hästar och pippisnövlar, men matte den slarvern hade naturligtvis inte kameran med sig, den låg kvar hemma. Hästarna var såna där shettisar, en brun och en svart, det var några småtejer som var ute och red på dem. Sen hundarna det var naturligtvis tjejer, tror ni vi fick nosa, nädå icke sa nicke. Skräpmatte, är vad det är.


Idag ska matte göra köttfärssås med såna där långa maskar, det är smaskens, hoppas att vi får sånt i stället för hundmat.


Amerikanska pannkisar, bakpulver använder matte alltid när hon gör tunnpankisar, det är jättesmaskens men vi har aldrig vetat att det var amerikanska hon gjorde.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 19 augusti 2009 11:39

Nu är jag säker på att husse och matte tänker slå ihjäl mig. Det började igår på kvällsrundan, husse öppnade dörren så att jag springer rätt in i den, det måste vara husses fel. Då trodde jag på olyckshändelse men i morse blev jag övertygad att de har planer för min räkning, som jag inte tänker finna mig i. När jag skulle äta så  "råkade" matte riva ned ett karottunderlägg så det föll alldeles brevid mig. Det var visserligen av kork men ändå, detta har nu gjort mig väldigt misstänksam, då det verkar som de har vissa planer vad det gäller mig. Tro nu inte att jag har paranoja men två saker två dar och rad är verkligen två för mycket, för en liten stackars tax.


För en liten stund sen hörde jag att matte börjat prata om kloklippning, det är det värsta som finns. De ska inte tro att de kan hålla fast mig, jag är hal som en ål och tänker inte alls finna mig i deras plan. Vi får se vem som vinner, jag tror i alla fall att de inte har en chans men det visar sig väl.


Taxkramisar från en hal Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 19 augusti 2009 10:51

Matte var ute på en blogg och läste om något som heter fästinghalsband, utan kemikalier. Ni hittar det på följande aderess, det ska visst fungera oxå, för det är flera personer som har vittnat om att de inte har plockat mer än ett par sen halsbandet kom på. Ska visst fungera bäst på korthåriga hundar men det har provats på långhåriga oxå med gott resultat. Kanske värt att prova, nästa gång vi ska åka ner till Mälardalen.


Taxkramisar. 

 http://www.elvingsson.com/index.php

Av Felix och Inga-Lill - 18 augusti 2009 12:06

Nu har matte tröttnat, riktigt förbaskad är hon. Visst hon får upp flera bilder men då försvinner texten under bilderna och man vill ju gärna se vad man skriver. Finns det någon som kan rekommendera en annan blogg så är hon tacksam. För den här liknar ingen annan, går inte att få svar från dem som sköter bloggen. Hon har mailat flera gånger och de svarar inte, f-n vet om de ens läser mailen. Hittar inte matte en annan blogg så slutar hon med det här, hon har inte tid att j-las med en trilskande blogg.


Förresten här regnar det så man skulle kunna tro att allt ska dränkas. Tandån ser ut som en stor älv, prexis som på våren, så nu kan inte husse fiska någe mera, för de nappar inte när älven är så stor. Tusan oxå jag som gillar fisk.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 16 augusti 2009 19:32

Nu ska jag be att få sälja matte och husse, för nu är jag arg. Husse och matte åkte bort och vi fick stanna hemma, visserligen var mattes yngsta valp hemma men i alla fall. Det var fräckt att bara smita, medans jag och brorsan låg och sov förmiddag. Jag hann knappt vakna innan de var utanför dörren, värre var det för brorsan han vakna när bilen drog iväg. Fy tusan så fräckt, de har varit borta hela dagen och vi som älskar att följa med och åka bil. Det här glömmer vi inte i första taget, de ska inte tro att de kan fjäska in sig igen, för nu är jag sur. Jag ska sura resten av den här dagen och kanske hela dagen i morgon.


Kramisar från två mycket sura taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 15 augusti 2009 15:00

Glöm inte att fira Milton idag han fyller 4 år, det blir sådär en 28 männskoår.


Här är det skitväder, det var nästan frost i morse burr. Matte har satt på värmepumpen så det är i alla fall varmt inne och tur är väl det. Nu när vi var ut på lunchen så var det svinkallt, kändes nästan som om det skulle bli snö. Jag vill inte ha någon vinter än på länge, förresten den kan få utebli helt och hållet varken jag eller brorsan åker skidor.


Husse är på skjutbanan idag, så matte och vi är själva hemma, javisst mattes yngsta valp är hemma men han bor i en egen stuga på gården. Vi fick frolicar när vi kom in, bara för att det var så kallt. Sen kom detta förbenade hälsovådliga regn som har lyckats droppa ned varje dag, under hela den så kallad sommaren. Hoppas att ni har bättre väder med sol, för den får vi nog inte se här idag i alla fall.


Kramisar i mängd från två frusna taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 13 augusti 2009 21:00

ekorrar har brorsan gjort idag. Det hela började redan igår när matte skulle slänga ut lite bröd åt fåglarna, hon klev ut på altanen och möttes av tre nyfikna ekorrungar. De klev på hennes fötter och brorsan gjorde sitt bästa för att ta sig förbi matte ut på altanen. Tyvärr för brorsan så var matte snabb igen med dörren och på insidan stod en visslanade och gnisslande Illerson. Idag var det samma sak men då fick husse en liten ekorre på foten medan Illerson gjorde om gårdagens manöver, med samma resultat. Sen har både jag och brorsan försökt att ta oss ut på altanen men matte har satt stopp för det hela. I morgon ska vi göra ett nytt försök, det har vi bestämt oss för, får se om matte är lika snabb då. Matte ska i alla fall försöka få ett foto på dessa helt orädda ekorrungar men jag och brorsan har inte en tanke på att fota dem vi vill munna på dem i stället.


Vi är lite slöa än efter helgen, så vi tänker slagga tidigt i kväll.


Nattistaxkramisar.



Av Felix och Inga-Lill - 12 augusti 2009 23:46

Matte hittade lite favisar, dubbeldäckare är så vackra säger matte och sen är det ett så härligt ljud. Det var fallande lövet, roll och loop inget var för krångligt. Dessa maskiner går sakta, det känns nästan som om man kan gå ifatt dem säger matte. Kanske något för taxar, vi som inte gillar snabba flygande maskiner.


Taxkramisar.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards