Mellan himmel och jord

Alla inlägg under september 2009

Av Felix och Inga-Lill - 22 september 2009 14:24

när vi gör våra ínlägg, för rättvisans skull. Idag skriver vi båda en snutt, först ut kommer Illerson för han har lite som han vill dryfta.

Jag var ut på altanen en sväng igår och döm om min förvåning när jag ser en massa ben och annat godis som husse hade lagt ut åt räven. Det var fullt med kråkor och skator där och kalaisade på det. Varför i hela fridens dar kunde inte husse ha gett det till oss i stället? Vi gillar oxå såna där gosaker, älgben som är så gott med massor av märg i, fy vad jag blir gramse. Som tur är så har i alla fall Hillman insett att jag är en värdig bloggare jag med, så nu får jag oxå skriva när jag funderar på någon oförrätt eller något annat.


Ni får ursäkta att jag inte fattade att Illerson oxå ville vara med och blogga, det var tanklöst av mig, jag ska bättra mig. Jaha, idag har vi varit ute och spårat på morgonen, räven hade förstås varit här. Det var han igår oxå, för mot kvällningen så hittade Illerson en smaskig rävfis, som både han och jag tänkte fixa lite osagoa runt öronen av. Tyvärr så fick matte syn på oss och prexis när brorsan skulle lägga ned örat, så drog matte undan honom. Vad tror ni att ni håller på med, muttrade matte. Vi, ingenting skulle bara titta lite närmare vad det var för något, inte har vi tänkt att rulla oss, vad har du fått nåt så dumt ifrån matte. Tänk vad mattar och hussar har livlig fantasi, allting skulle vara perfekt bara de inte såg och inbillade sig så mycket.....


Taxkramisar från oss båda.

Av Felix och Inga-Lill - 21 september 2009 16:17

känner jag mig idag, så nu tänker jag ta över bloggen igen. Nu ska ni få höra något tro det eller ej, matte har planer för min räkning oxå. Hon rev ned en hushållsrulle i huvudet på mig idag, tur att den var mjuk men jag låg faktiskt och sov när den kom nerdimpande. Det här gör mig orolig speciellt som matte och vi är själva.


Jag måste berätta hur matte lyckades få i mig medikaninerna, hon hade husse att köpa en annan sorts leverståhej den sorten med hackad gurka i, den är mycket godare så nu mumsar jag i mig alla tabletterna som jag ska ha. Jag vet ju att det är medikanin men ska matte plåga en stackars tax, då ska det va med något gott tilltugg, man är väl inte dum heller.......


Idag går det i slapphetens tecken matte är lite trött idag, hon har vakat över mig i flera nätter och det tär på krafterna. Sen var det sol ute men inge varmt, det blåser och har sig, så vi håller oss inne i värmen, bara ut och kissar.


Taxkramisar från Hillman, Illerson hälsar.

Av Felix och Inga-Lill - 20 september 2009 17:09

  

I helgen har det varit mycket för husse och matte att göra, de har tagit reda på älgköttet. Vi talade om för matte att det var helt onödigt att stoppa det i fryspåsar, för vi kunde äta upp det på en gång. Igår frös matte in stekar, filé och biff, idag har de skurit rent kött till färs och grytbitar. När matte malde färsen, så var vi lite ivägen så matte motade undan oss men det hade hon inget för, snart så var vi där igen.

  

Den där slamsan i mitten försökte jag få matte att förstå att den kunde Hillman och jag dela på men då fnös matte om att det skulle se ut, det där är filé. Ja än sen då, det går väl bra att ha till hundmat, jag tom satt fint men inget hjälpte matte var obönhörlig. Igår fick vi bara smaka en liten fnul men idag har matte varit givmildare. Så vi har fått kalvfilé som matte hittade i lådan med köttfärsköttet, det var smaskens sen har vi fått annat kalvkött och en hel del malen älgfärs. När jag (Illerson) satt på golvet nedanför matte så tänkte jag på all mat som vi fått, för det är väl till oss alltihopa eller.......


Hillman mår lite bättre nu, kanske det var älgköttet som fick honom att repa sig, vet inte men det är nyttigt det vet jag. Idag är det soffväder här med massor av hälsovådligt regn, tur att vi har en stor tall nära trappan, så vi slipper bli så blöta. Den är perfekt att stå under när det regnar, den funkar som ett jätteparaply. Nu är både jag och Hillman lite slappa, efter att ha slitit med slakt i två dagar, om ni visste vad jobbigt det är. För ingen av oss törs lämna det goda nå länge, för det skulle ju kunna försvinna.


Taxkramisar från två lyckliga taxar.

   

Av Felix och Inga-Lill - 19 september 2009 11:52

Ludde   

Ludde världens bästa barnhund.


Här har ni den siamesiska ormhunden eller rättare sagt rondellen. Han var värdens bästa barnhund säger matte, han älskade barn och de fick göra allt med honom. Han vaktade mattes valpar tills de var 3 månader, sen tyckte han antagligen att de var så stora så då fick de klara sig utan hans hårdbevakning. Mattes valpar har berättat när han var med dem ute och lekte på vintern. Barnen åkte pulka och han stod uppe på backen och väntade tills alla kommit ned, sen la han sig på rygg och åkte med huvudet före utför backen. Han var oxå bra att ha med på snöbollskrig, för han tog varenda snöboll. Det var lite historia, för han gick över regnbågsbron för ca 25 år sen.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 19 september 2009 11:14

Jaha, tro inte att vi är snuviga, vi blev bara grundlurad igen och Hillman som fortfarande är krasslig, han blev det extra synd om idag. Husse satte på sig jaktkläderna och gjorde sig i ordning, sen satte han på oss kopplen. Vi trodde naturligtvis att vi skulle få följa med, neeej vi fick bara gå ut och kissa, sen släppte husse in oss igen och åkte iväg själv. Åh, vad vi blev ledsna, han hade inte tid att ta oss på en liten, liten promenix en gång, nehej bara kasta in oss och sticka iväg. Matte sa åt honom flera gånger att låta bli men tro inte han hörde något, nädå han visste bäst.


Sen har inte matte haft för roligt ska jag säga, även om hon tog ut oss en liten vända så vi fick snosa lite och göra nr två. När vi kom in fixade matte käket åt Hillman måste vara uppblött ordentligt annars kan inte han äta det just nu. Sen gav hon Hillman medikaniner och sen gjorde hon färdig min mat, så satte hon ner skålarna. Tror ni att vi åt, nej då med fnysande läten i från både mig och Hillman, så blev det intet av ätandet. Matte blev förstås ledsen men jag var så sur på husse för hans svek, så jag hade mist min aptit. Hillman var sur på matte för att hon hade tvingat i honom medikaninen, hon har provat med bakad leverståhej men det funkar inte, han vägrar helt enkelt att svälja någonting. Så matte har fått bända upp munnen på Hillman stoppa in tabletten, hålla fast nosen och stryka honom på halsen och sen sitta där med honom tills hon är säker på att han svalt tabletten.


Matte har provat alla knep för att få honom att ta medikaninen och hon kan de flesta, för hon har haft hund nästan hela sitt liv. När hon var barn hade hennes far gråhundar, sen när hon och husse flyttade ihop så skaffade de en rondell, en blandning mellan boxer, stövare, gråhund och gud vet mer vad det var. Husse sa att det var en siamesisk ormhund, nån sån ras är det väl ingen som hört talas om förstår jag, vi får se om matte lägger upp någon bild på honom. Sen blev det ett par år utan hund men matte och husse hade en papegoja, en undulat hade mattes äldsta valp, sen fanns det två stycken akvarium med många fiskar i. Sen blev det en tax, som tyvärr gick över regnbågsbron redan vid fyra års ålder, under en jakt hände det. Efter det så kom min första reservmorsa till familen en strävhårig tax det med, stor och jättesnäll, sen kom det dit en reservmorsa till, en som ägarna tänkte avliva för de hade tröttnat. Hon fick sina sista tre år med oss, så när vi kom till husse och matte så fanns det, två taxfröknar och en blågul ara, den papegojan hade varit med redan på rondellens tid. Så min matte och husse kan de flesta knepen vad det gäller att få i djur medikaniner, nu är det bara jag och brorsan kvar, för gojan dog för ca 10 år sen. Nu har ni fått veta lite om min familj, för jag antar att inte Hillman har berättat speciellt mycket, han har lite för mycket i huvudet den killen.


Taxkramisar från Illerson.


P.S Jag illerson är fullt frisk i alla fall i skrivandets stund. D.S

Av Felix och Inga-Lill - 18 september 2009 20:06

ut medikaninen, matte hittade en tablett i hörnet av storstugan, men hon vet inte när han spottade ut den, om det var i morse eller nu ikväll. Så han får inga mera i kväll utan får vänta till i morgon bitti, om han gör så här så blir han ju aldrig frisk. Sicket elände säger matte och ändå körde hon in fingrarna i gapet på honom, vilket inte är lätt, för han biter ihop för kung och fosterland.


Jaha, det har i alla fall varit skapligt väder idag och jag är inte sur på matte. Idag på eftermiddan må ni tro att jag blev snopen, husse kom hem från skogen tidigt och vi blev jätteglada. Han tar av sig de gröna jaktkläderna och hör och häpna sätter han inte på sig andra gröna kläder, lövhögskläderna och drar iväg igen. Fy, vad jag och brorsan blev snopna, vi såg säkert ut som fågelholker i nyllet, hur kunde husse vi som hade väntat så. Tur som sjutton så stannade i alla fall matte hemma, så vi slapp i alla fall att vara ensamma. Det går inte att jag följer med nu när Hillman är sjuk, sa matte. Han är så stingslig då, visst så fort jag kommer för nära så skriker han till och jag skäms för det var inte meningen att butta till honom. Ja, han skäms han oxå för han menade inte att vara elak eller pipa åt mig. Hoppas att matte får i honom alla medikaniner han ska ha i morgon, så han blir frisk någon gång.


Taxkramisar från er vän.

Av Felix och Inga-Lill - 18 september 2009 15:24

När matte läste tidningen ute på nätet idag, så fanns denna sorgliga historia där, om ni klickar på länken som kommer ni dit. Det är någon som glömt en liten söt kattunge kvar vid Lugnet i Falun efter DAK-mässan/marknaden, så känner ni någon som varit där så be dem titta på länken, kanske de vet vem ägaren är. http://www.dt.se/blogg/piasblogg/article267719.ece


Hoppas annars det finns någon som vill ta hand om den stackarn, om inte ägaren hör av sig. Jag och brorsan samt matte blir alltid ledsna när det finns någon som blir lämnad och inte det letas efter dennne.


Taxkramisar från en något slö Illerson och en något bättre Hillman




Av Felix och Inga-Lill - 18 september 2009 11:21

Måste ut på bloggen och träffa lite trevliga kompisar, för nu känner jag mig ensam. Hillman är bättre men han vill inte ligga och gosa med mig, inge bus heller. Jag har lånat Hillmans filt i soffan i hopp om att han skulle komma och lägga sig där men icke sa nicke.


Sen skulle jag vilja protestera lite, matte tog ut oss i morse och krävde att jag skulle göra nr. 2, det regnade ska ni veta och vad jag än vill när det regnar, så inte är det tvåan. Jag glodde på matte och talade om för henne att hon kunde sätta sig ute i regnet och göra tvåan själv, så fick hon känna på hur det är att va tax. När vi kom in så trodde hon att jag skulle äta frukost, matte fattade tydligen inte att om hon tjatar på mig om tvåan, då får hon baske mig skylla sig själv om jag blir sur. Naturligtvis kände jag mig trampad på klorna men det fattade inte matte, hon tror att jag känner mig ensam. Fnys, vad väntar hon sig att jag ska hoppa och studsa när hon drog ut oss i regn och sen försökte få mig att göra tvåan. Som om det inte var nog att brorsan är krasslig, nu är jag jättesur och tänker så vara tills husse kommer hem i alla fall. Hoppas att ni slipper det här hälsovådliga regnet för det är inte kul, jag tänker tillbringa dagen på soffan och matte ska inte tro att hon kan gosa med mig, för jag är inte på humör, det ska hon bli varse.


Taxkramisar från en sur Illerson.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards