Mellan himmel och jord

Alla inlägg under september 2009

Av Felix och Inga-Lill - 17 september 2009 08:19

Hillman blev akut sjuk igår kväll, så nu känner jag mig lite ensam. Det är inget allvarligt och han har fått medikaniner men jag saknar hans glada studsande. Nu har jag ingen att busa med, så det blir en lugn dag, jag leker sällan med matte eller någon av de andra men med Hillman kan jag alltid leka. Matte är lite trött idag då hon inte sovit något i natt, så idag blir det en slapp dag på soffan.


Här är det minusgrader som vanligt den här årstiden när det är klart väder, matte säger att i natt var det 1,5 minusgrader och nu klockan sju var det 0,9 minus. Inte så många grader men alldeles vitt nere på ängen, hoppas att ni har fint väder och inga minusgrader. Jag är nämligen en frysskit, som tycker bäst om att ligga på varmaste ställena i huset. Soffan in i rummet, till hälften under en filt, ibland är det bara svansen som sticker ut. Jag är bra på att gömma mig, så matte tror att jag smitit. Nej, smita det här till ungdomligt oförstånd, bäst att skynda sig in, så man inte blir kvarglömd ute, det har nämligen hänt på altanen en gång. Jag gick väl och lurade och matte trodde jag var inne, sen stängde hon altandörren och kvar var jag ute. Tur att man har en hyvens brorsa så han hjälpte mig in genom att skälla, jag brukar bara sitta och vänta på att nån ska släppa in mig, helt tyst. Samma sak om jag blir utstängd i våran hall, som fungerar som luftsluss, helt tyst men Hillman för ett hiskeligt liv när jag inte är med in.


Nej, nu ska jag gå och knoppa en stund för jag fick nattsömnen störd och då behöver jag en stund till i knopplådan.


Taxkramisar från Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 16 september 2009 12:41

Matte ska ta en bild och sätta ut men jag är inte färdig ännu, benen och tassarna samt öronen är kvar. Min matte är allergiskisk så hon måste ta det i etapper annars blir hon så pipig. Idag har hon en hiskelig hosta, tror det är mina pälsstrån som irriterar. Sen har lilla klipparen gett upp, så matte måste beställa en ny, hoppas att det tar lång tid.


Nyss när vi var ute då var  vi omöjliga, ville bara spåra så matte sa, skulle inte ni ut och göra nr 2, va det har jag aldrig sagt. Jag och brorsan ville ju bara visa matte att vi visst kan spåra, vi trodde att hon skulle tala om det för husse, så vi kunde följa med. Tänk att allt man räknar ut förstör matte, vi åkte in igen så det bara visslade och vet ni varför. Jo, matte sa att hon hade annat och göra än att stå och glo upp i skogen medan vi spårade något, jag spårade bara var de bästa lingonen var. För när de har varit frusna så smakar de bäst.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 15 september 2009 15:16

Solen sken ute och det var jättevarmt så matte fick en lysande idé (tyckte hon), om att trimma min päls. Tänk att så fort solen skiner då får mattar så konstiga idéer, månne det är solen som gör det, kanske mattar skulle använda solhatt.

  

Här ser ni mattes pinoredskap, fr. vänster en trimmer till tassarna den är batteridriven, sen ryckkniven ja den fungerar som ett mothåll, sen har vi kardan som tar bort underullen, sist men inte minst borsten den är skönast. De andra redskapen skulle jag vilja gräva ned men tyvärr så går det inte på altanen.

    

Som ni ser så har min päls blivit alldeles lockig och nu har matte tagit bort mina lockar bilder på det kommer sen bara matte får tid. Det går inte att fota på samma gång som man rycker päls säger matte, humf hon har väl kunnat fota i stället. Jag som har lag mig vinn om att skaffa mig en riktig vinterpäls och så går matte och rycker bort den, fy vad jag blir arg.


Taxkramisar från en snart nakenhund.     


Av Felix och Inga-Lill - 14 september 2009 16:35

Jag trodde vi skulle gå ut på lunchen idag men där bedrog jag mig, för matte bakade bullar då. Vi gick en sväng på eftermiddagen i stället. Det var nästan skönare för solen lyste och det var jättefint väder.

  

Här växer det lingon alldeles när trappen bara ett par meter behöver matte gå om hon ska plocka lingon. Nähä, säger matte de där lingonen ska vara kvar för, de lyser så fnt till allt det gröna.

  

Vi ville inte vara med på någon bild, så vi drog allt vi orkade men matte den bromsklossen flyttar man inte på i första taget.

    

Här hittade matte nåt som hon kallar för skogens konstverk, jag kallar det för halv stubbe jag.

  

Här hade Illerson hittat någe spännande, ni ska inte tro att han luktar på ljungblommor nej, det är nog någe annat han har fått korn på.

 

Här är det höst, björkarna är snart alldeles gula, vi vill frysa den här bilden, för då slipper löven ramla av och det blir kallt för då får vi frysa.

 

Vi bor i tallskog, det är så mysigt när det susar i tallarna säger matte, vi tycker det är bra att ha många pinkträn att välja mellan. Nästan så man blir lite åsna mellan två hötappar vet inte vilken man ska lyfta på benet vid.

    

Här står vi och lyssnar på en hund som skäller, låter som det är drev matte. Spring in och hämta bössan så jycken slipper springa ihjäl sig och så kan vi få nåt gott att äta. 

  

Här är vi tillbaka igen efter promenixen, tänkte att ni ville se hur det ser ut där vi bor. Det är en del av huset med storstugan i den högre delen, lilla fönstret på gaveln hör till loftet. Huset är inte så stort men två taxar får gott och väl plats, matte och husse var det inte så noga med huvudsaken är ju att vi får plats.


Nej, nu har inte matte tid längre hon ska laga mat och då är det bäst att hänga med för hon är så släpphänt så det kan hamna nåt på golvet. Det måste jag genast ta reda på så ingen halkar, det är drygt att jobba med kökshandräckning.


Taxkramisar. 

   


Av Felix och Inga-Lill - 14 september 2009 16:01

Nu är matte inte go och tas med, hon hade lagt upp bilder och skrivit jättemycket och poff, så är allt borta. Dumrutan, "du är utloggad" dök upp innan matte hann spara. Det här är snart en passé blogg för mattes vidkommande. Den är värre nu än vad den var tidigare, så se upp ni som lägger upp bilder, spara ofta annars skiter det sig säger matte.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 14 september 2009 09:05

Igår fick vi rått älgkött, matte gjorde biffstek med lök så vi fick även smaka färdigstekt biff. Det var smaskens, till efterrätt fick vi äppelpaj och vaniljsås. Matte tyckte i alla fall synd om oss, fast varken Illerson eller jag trodde det.


Idag är det grått och bara 10 grader varmt, kan man verkligen kalla det för varmt, jag kallar det för fisljummet. Matte har varit slö när vi varit ute, för det blidde inga bilder och det är klart ligger kameran kvar inne, så kan det ju inte bli det. Vi får se om det blir några idag, för jag hade tänkt att lura ut matte på en middags tur, med kamera. Jag har redan lyckats lura matte på morgonen, när vi var ute och skulle gå in, så vägrade jag att hoppa upp på trappen. Matte trodde då att jag var mera nödig men tji fick hon, jag hade bara lust att snosa lite extra, tyvärr så kom matte snart på mig och då fick jag gå inte vare sig jag ville eller ej. Taxar är envisa men matte är ett strå värre.


Taxkramisar till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 13 september 2009 14:07

Nu har jag legat och knorrat en hel timme, tror ni att matte förstår. Nej, hon bara skrattar åt mig, vet hon inte att det är förenat med stor fara att skratta åt en tax och då speciellt åt mig. Husse är i skogen och han åkte så tidigt så jag hade inte ens kommit upp ur slafen än. Prexis när han gick ut genom dörren, då kom jag på vad det var frågan om. Jakt, vänta husse jag ska med men inte hörde han mig heller, tror att jag får skaffa en hörapparat åt husse, den dönicken. Den enda som hörde mig, var matte som sa "tyst med dig, gå och lägg dig det är för tidigt", så var det med dä. Ingen som förstår att det är synd om mig, bara brorsan men han är oxå lite gnölig idag, lillhusse tyckte i alla fall synd om när han kom in men naturligtvis så kunde inte heller låta bli att dra på smilbandet. Sen hade han och matte någon tråkig diskussion om programvara till datorer. Han låtsas inte ens om att jag satte mig bredvid honom i hopp om att han skulle tycka lite extra synd om mig. Nej, nu tror jag att jag ska flytta till någon som har vett att tycka synd om mig, hmmm, vissel, tut.


Kramar från två mycket sorgsna taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 12 september 2009 08:32

Nu ska det bli jakt, husse har tagit fram ryggsäcken och han håller på att plocka med sig grejer. Jag förstår vad det är fråga om, älgjakt och vi som aldrig får följa med på. De har andra hundar i laget,  vi är oxå duktiga på att spåra, men det får vi inte, älgarna är inte att leka med säger matte. Vem tusan har pratat om att leka, inte jag i alla fall, jag trodde att vi skulle jaga och spåra. Det går inte säger husse, nej det förstår jag när ni använder andra hundar och inga taxar. Man ska ha tax med sig på jakt, annars blir det banne mig ingen jakt. Vet ni vad det är för sorts ras på hundarna de använder, jo gråhundar och jämthundar. Det är dåliga hundar om det måste upplysa i rasnamnet att det är en hund. Ser man inte det så kan det ju inte vara en hund, då är det nog bara nåt som kanske kan spåra, sen har de pejl på hundarna, så jägarna kan hitta hunden. Det är dä jag säger, uschliga hundar som hussarna måste leta på, om det vore nåt till hund så skulle jycken kunna hitta hussarna.


Hoppas att ni har fint väder, här är det dimmoln och grådis, det har regnat i natt men inga minusgrader.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards