Mellan himmel och jord

Alla inlägg under september 2009

Av Felix och Inga-Lill - 6 september 2009 13:31

I fredags kväll, så fikade vi med matte och lillhusse, då passade vi på att köra extra hårt med tiggeri. Det stod nämligen ett kexpaket på bordet och det är något som vi gillar, brorsan är fullkomligt galen i dessa kex. Så vi placerade oss på varsin sida av lillhusse, för att han skulle förstå att vi var väldigt sugna. Brorsan gick till och med upp på bordet och skakade paketet, tyvärr så var matte i köket och passade kaffepannan, så det finns inga bildbevis men här är han väldigt nära paketet i alla fall.


När vi väl hade fått smak på kexen, ja då vart vi väldigt närgångna som ni kan se av nedanstående bild. Lillhusse tyckte att vi var väldigt nära och han

skrattade åt oss, i våra försök att tjuva kexet som han hade i näven. Som ni ser så hänger tungsnutten ut på Illerson, det blir så när han är riktigt sugen.


Vid kvällsfikat i går kväll, så hade matte gjort en blåbärspaj, som hon serverade med sån där smaskig vaniljvisp. Som vanligt så fick vi varsin matsked av den underbara såsen, om ni visst vad gott det är. Någon paj fick vi inte, för sist vi fick blåbär så slafsade vi ut blåbären på mattan och eftersom husse inte är hemma så har vi ingen som kan med mattvätten, det är en maskin som husse har och den är för tung för lillhusse och matte att lyfta. Lillhusse hoppar fortfarande på kryckor och matte kan inte för ryggen.


Taxkramisar.


Av Felix och Inga-Lill - 4 september 2009 07:31

följa med husse och lika bra var det för här regnar så det går knappt att gå ut. Det blev en snabbpinkning nu på morgonen, nr 2 får vänta tills det blir lite mindre regn. Uj, vad vi är blöta ända in på skinnet, det tog bara ett par minuter att bli så dyngsur. På tal om sur, nu må ni tro att brorsan är sur, inget roligt alls, när matte fråga om han skulle ha frukost, så fick hon en fnysning till svar och så borrade han ner nosen i knopplådan. Ja, ja hon får skylla sig själv när hon släpar ut oss i hällande ösregn. Jag är ganska vattentålig och jag vill gärna ha frukost, så nu får vi sluta, för jag är hungrig.


Blöta taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 3 september 2009 18:36

blev vi idag när vi låg och sov, då smet matte och husse till affären. Uh, vad taskigt vi fick inte följa med, inte sa de något när de åkte. Vi vaknade av att bilen drog iväg, ouy, vad vi ylade men vad hjälpte det ingen hörde oss. Hädanefter så törs man ju inte somna för då försvinner de bara, fismatte och fishusse, jag trodde inte de kunde vara så taskiga.


Matte och husse är oense  om rävens ska ha något mera, för han har varit ute i carporten och vänt upp och ner på en låda spik, husse var inte glad. Husse sa åt matte att nu får du sluta bjussa räven på godsaker men matte sa att han fick inget den natten, som han hade varit i carporten. Räven var säkert och letade efter något att äta, när det inte fanns något på vanliga stället. Jag tycker att det var ganska listigt, men räven är ju listig så vad väntar husse sig.


Nu ikväll har vi verkligen hållit koll på husse, för han har packat för sin resa i morgon men han har glömt det viktigaste, mig och brorsan. Vi får säkert plats i väskan vi med, ska försöka sova tidigt ikväll, så jag kan hänga med i morgon bitti, för husse ska sticka vid 5-tiden.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 2 september 2009 22:00

Idag har vi varit till Sälen och köpt hundkäk, matte och husse hade stor handelsresa. När vi åkte tillbaka så började brosan skälla och ha sig, vad han var ute efter var inte så svårt att förstå. För när vi var små, så brukade matte köpa någe godis åt oss, så alltid när hon är in och handlar så börjar Illerson tuta i högan sky. Numera så får vi inte så mycket godis, vi måste tänka på vikten, säger matte. Jag tycker att matte ska titta sig i spegeln nästa gång, så får hon se vem som borde tänka på vikten!


När vi sen är på hemväg, så kan inte husse köra bil för han svänger åt fel håll. Det tutade vi om både jag och brorsan men han förstod ingenting, utan fortsatte att åka åt fel håll. Den där glömska matte hade förstås glömt något så vi fick lov att åka in till byns affär, så matte fick komplettera. Vi trodde nästan ett tag att husse blivit snurrig, ja helt virrig som åkte åt fel håll.


Regnet här och var hamnade naturligtvis här och ett tag såg det nästan ut som om Åskar skulle komma och hälsa på, tur att han inte gjorde det. Till middag fick vi smaka fläskfilé, det är smaskens men som vanligt på tok för lite.


Taxpussar på er.

Av Felix och Inga-Lill - 1 september 2009 09:14

Matte är uppfostrad av en jägare och förr skulle man ge tillbaka lite till naturen. Så därför ger matte räven lite godsaker, varje gång som hon tillagar kött. Hon skär av hinnor och nån sena, sen får räven mumsa i sig det. Annars inbillar hon sig att vi inte får något kött på årets älgjakt, om hon har varit snål åt skogens djur. Det var inte rent kött som räven fick utan hinnor och sånt som skärs bort när man skär ut bitarna till gryta eller vad det är man tillreder. Till saken hör att vi bor mitt i spenaten, utanför stadsplanelagt område, för inne i samhällena får man inte lägga ut mat till räven.


Jag tycker att matte är ganska snäll, för vi hade i alla fall fiskalas igår, brorsan han släppte ljudliga smällar igår och de luktade inte hallontårta prexis. Stundtals vill jag springa ifrån min egen bakdel, så vi hade nog mumsat så det räckte och blev över.


Idag är det grått på himlen men hela 15 grader varmt, så vi kan inte klaga. Hoppas att ni oxå har fint väder och att ni kan gotta er hela dagen.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards