Mellan himmel och jord

Alla inlägg under oktober 2009

Av Felix och Inga-Lill - 10 oktober 2009 09:09

Igår var matte och husse på resande tass och vi var hemma själva. Ja, inte riktigt förstås lillhusse var inne hos oss, men han räknas inte så vi gick runt och visslade hela dagen. När vi var med lillhusse ut första gången igår, då var vi lite som taxar är mest. Han hade oss lösa och då flög den lede i oss, vi lyssnade inte nå på vad han sa, stå där och gapa du tänkte vi, så vi gick i vår egen värld och när vi kom in så fick vi inga frolicar. Lillhusse sa att när ni är så olydiga kan ni inte få några frolicar, det kändes ända in i taxhjärtat kan jag lova. Först bli lämnad och sen inte få några frolicar, kan det bli mera hemskt, men sen när vi var ut andra gången då var vi exemplariska och då fick vi frolicar när vi kom in. Lillhusse måste ha oss lösa för att han hoppar på kryckor, då är det inte lätt att ha en tax i vardera näven, som vi skuttar och far, skulle vi kunna dra omkull honom och det skulle vara fruktansvärt, så därför är vi alltid lösa när han tar ut oss.


Vi hade annars en mysig dag, med lillhusse emellan oss i soffan, vi tänkte om vi värmer och gosar tillräckligt mycket med honom så blir han nog frisk snart men det kommer nog att ta tid. Vad husse och matte var, på stor handels resa så klart, de hade åkt över 40 mil innan de var hemma igen. Husse köpte dubbdäck till bilen och matte handlade lite smågrejer som inte finns där vi bor.


Idag ska vi hålla koll på husse när han byter däck, det är lugnast så han gör rätt. Just nu är det 4 minusgrader i solen men det var över 8 minus i morse.


Taxkramisar till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 9 oktober 2009 08:34

Igår kväll när vi var ut med husse så blev det drev, vi hittade ett alldeles färskt rävspår. Gissa om vi skällde och gnydde, husse den fegskiten hade koppel på oss och han ville inte släppa loss oss. Trots det så drev vi länge och väl, det var jätteskojsigt. Sen när vi kom in var vi lite sletna så husse bjöd på frolicar, sen somnade vi i varsin soffa på en nybäddad filt. Under natten har vi haft flera rävdrev, det kan matte intyga, så nu på morgonen när vi var ut och motionerade husse så hade vi lust på ett nytt drev. Rävis hade inte varit här efter att vi jagade bort honom igår, taxar är effektiva jaktmaskiner, för det vi motar undan kommer inte tillbaka.


Hoppas att ni har fint väder runt om i landet, för här skiner solen och det är i skrivande stund minus 2 grader i solen, visserligen i solen men ändå.


Kramisar från två rävjagande taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 8 oktober 2009 20:23

Vi har varit på promenix med matte idag, ingen jäkt och stress vi hade all tid i världen att gå och snosa. Tyvärr är matte inte så finkänslig, hon tar bilder av oss då vi helst av allt inte vill bli störda.

  

Här sitter Illerson och kröker rygg, jag tror Malte och Snokens matte kallade det för en tekanna och nog påminner det om en sån. Titta på svansen där har ni hantaget, matte är bra taskig inte ens i ett sånt här läge när man helst vill vara osynlig, kan hon låta bli att fota.

  

Jaha, inte ens jag var osynlig, det hjälpte inte att jag inte ville bli störd, jag flyttade mig ett par gånger men inte hjälpte det hon bara stod där och klickade massor av bilder. Jag tror i alla fall att husse är bäst att ta med sig ut när vi ska göra tvåan, för då slipper man i alla fall hamna på bild.

    

Här ser ni förresten att vi har lite snö kvar på backen, det var minus 7 grader i morse. Jag garanterar att det var myggfritt, den här bilden är tagen mitt på dan men det var kallt åt tassarna i alla fall. Nu i natt har de lovat minst 10 minus om inte mer, blir det så kallt så går jag inte upp ur slafen.


Bästa bilden idag fick matte inte med för då hade batteriet tagit slut och tur var väl det, jag var inte till min fördel och inte bakdel heller för den delen. När jag hade gått med nosen i backen under nästan hela promenixen, så tittade jag upp på matte och hon började skratta. Vad hon skrattade åt, jo eftersom matte inte frisrat mitt skägg, så hade det fastnat massor av tallbar, du ser ut att ha en rotborste på nosen, sa matte. Hmf, det kan vara skadligt att skratta åt en tax, men jag måste erkänna att det var lite stickigt.


Sen när vi var på väg in då var jag nog inte i samma värld som övriga promenixare, jag kände en doft så jag stannade på första trappsteget, där stod jag som fastfrusen när matte säger, Hillman nu har du väl snosat klart, Illerson vill gå in. Så jag skulle göra ett svanhopp men bommade och slog hakan i trappen, det var tur för matte att hon inte skrattade för då hade jag huggit henne i foten, det gjorde väldans ont. När vi kom in så tittade matte över mig så jag inte hade gjort illa mig och sen fick vi frolic, jag några extra som plåster på det onda.


Taxkramisar till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 7 oktober 2009 12:35

Igår snöade det på tvären under några timmar men det var blöt snö så det blev inte mycket på backen. Sen i  går kväll så övergick det i hälsovådligt regn, naturligtvis så var vi tvungna att gå ut. Det har regnat hela natten och håller sig idag på plussidan, i alla fall på termometern, jag tycker det är ruggigt ute, visserligen uppehåll men det känns i alla fall lite blött.


Husse håller på att reparera diskafinen, så jag har hållit koll på att han gör det ordentligt den här gången så matte slipper diska för tass. Visserligen kan jag och brorsan hjälpa till om det är något gottigt på tallrikarna men jag tror inte att matte vill sätta upp postelinet skåpet när vi diskat.


Annars är det som vanligt här, inga bilder som matte kan lägga in men vi får se hur det blir under dagen, min uppfödare vill ha en bild på mig framifrån men det är inte så lätt som det låter. För jag har baske mig ingen lust att posera framför någon kamera, har inte mattar förstått att vi taxar tycker att det är det tråkigaste som finns. Visst kan jag sitta fint men baske mig inte om matte har kameran i näven, brorsan han är ännu värre för han springer och gömmer sig.


Matte har börjat på att snacka om att hon ska frisera min mustasch, hon ska så ..... heller, för den är min stolthet och den låter hon bli. Vi ska nog bli två om att röra min musche för den sitter så bra på mig så den ska hon låta bli, så det så.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 6 oktober 2009 09:26

var det idag när vi skulle ut, minus 10 grader, burr va kallt. Husse tjatade om att vi skulle göra nr 2 men försök själv att göra tvåan i den kylan så får ni se hur det går. Jag tänkte mig husse i bara mässingen ute och han skulle göra tvåan, hihi. Jag gjorde väl tvåan bara för att han tjatade så, men Illerson glöm det inte i den kylan inte, då väntar han tills det blir av nöden tvunget.


Visst är det fint idag men vi har nog bara lust att ligga på soffan och softa, matte och husse hade tänkt åka ned till Sälen idag men matte ville inte dra ut oss, så hon stannar hemma. Skönt med en matte som förstår att vi kan bli kalla i rumpan, vi är ju ingen ungdom nån av oss, inte matte heller för den delen.


I alla fall så fick Illerson knas alldeles nyss, vi får gå ut en och en när det är kallt, bara för att Illerson är så frusen och ska han vänta på mig så blir han djupfryst. När han hade varit ut, så kom han rusande rakt på mig och sen blev det race, runt köksbordet gick racet. Jag hoppade och studsade så matte trodde jag blivit helt tossig, kul var det så länge det varade. Illerson är fortfarande lite knasig, så jag tror att han skulle kunna tänka sig lite bus, jag ska prova vi får höras sen, för nu ska jag köra gång på brorsan.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 5 oktober 2009 10:43

Jag glömde visst att tala om att det blev ingen dusch, det var matte som skulle duscha och tvätta pälsen som hon sa. Inte vet jag var pälsen sitter på matte, om hon inte menar det  där hon har på huvudet förstås, det kan jag inte kalla för päls. Långt så skulle jag ha det så skulle jag kunna tas för en silkyterrier, jag tror det är de som är väldigt långhåriga.


Gårdagen gick i slöhetens tecken för det var inge vidare väder, grått och snöfall under förmiddagen på eftermiddagen var det bara grått.


Sen var det visst någon som undrade var vi bodde när vi redan hade snö, ja hur förklarar man det. Alla vet väl var Sälen ligger om ni då åker över alla fjällen så kommer ni ner till en fjällby som heter Rörbäcksnäs och en bit från den byn bor vi, ca 1 km från norska gränsen. Nu kanske ni förstår varför vi fått snö redan, den kan komma tidigt här men brukar inte ligga kvar, utan den går bort men uppe på fjället brukar snön ligga kvar. Vi bor med andra ord i närheten av en vintersportort, ni kanske har varit i Lindvallen, Tandådalen eller Hundfjället, det sistnämnda med den berömda Väggen där många turister bryter benen.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 5 oktober 2009 10:35

Matte läste tidningen på nätet och fick sig då ett gott skratt, ni får läsa själva här kommer länken. http://www.dt.se/nyheter/rattvik/article488536.ece


Både jag och brorsan fnissade när matte läste detta, vi har aldrig lyckats rubba bilen. Dock har vi tutat och det roligaste vi gjorde var när husse böt däck, då tutade Illerson så killen som just bytte framdäck blev så rädd så han drog huvudet i skärmen när han flög upp. Han gjorde sig inte illa men han skrattade länge och väl, han sa att han träffat många hundar men ingen som kunda använda signalhornet som brorsan gjorde.


Hoppas att ni har fint väder, det har vi men det var lite kallt i morse, minus 5 grader. Nu lyser solen och det lovar att bli en fin dag, får se vad vi ska hitta på idag.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 4 oktober 2009 10:05

Jag glömde visst en sak, det är kamelbullens dag idag, så nu måste vi jyckar äta extra mycket bullar. Här blir det inga kamelbullar för matte bakade bara vamiljbullar.


Ha det!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards