Mellan himmel och jord

Alla inlägg under november 2009

Av Felix och Inga-Lill - 22 november 2009 21:38

Det blev en lång dag för matte och husse, för de har nyligen kommit hem. De hade smörgåstårta med räkor med sig till oss, gu så gött. Skulle inte tacka nej till att äta det lite oftare.


Dagen med lillhusse blev en slödag, dels hoppar han på kryckor, så långpromenix är inte att tänka på. Sen har det kommit underkylt regn idag och då vet ju ni hur kul det är att vara ute. Vi var ytterst taxsamma att vi slapp några längre rundor, vi har ändå blivit uttvingade i glötan flera gånger under dagen, genomblöta på några minuter. Sen fick vi strömavbrott, så det var tur att vi kunde ligga på soffan med lillhusse under en filt, mysigt har det varit, vi har fått frolicar men brorsan gäspade ut sina, var väl lite sur kan tänka.


Nu kommer nog inte matte att orka något mera för hon har slut på orken för idag, vi får gå in till er i morgon i stället. Hoppas att ni förstår att våra tassar är lite för stora för dessa små knappar.


Taxkramisar i mängd till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 21 november 2009 13:54

  

Brorsan har fått span på något men han är oxå döskraj för kameran och vill vara så lång borta ifrån den som möjligt. Tyvärr så var solen uppe här i endast ett par timmar, den lyste lite svagt i molnen när vi gick vår runda. Matte ville se hur det såg ut vid å-kröken så dit gick vi, före den så är det en stor plan, om det inte vore för älven så skulle vi kunna springa lösa där men planen slutar tvärt och där är ån.

   

Som ni ser är det mycket vatten, här brukar bara vara en smal och grund sträng med vatten, i november. Nu är vattenståndet nästan högre än i våras, det kan bara betyda att snön på fjället har försvunnit, för ån börjar där uppe på fjället.

  

Här ser ni hur det skummar och fräser, en riktig vårflod. Inte kul att ramla ned här för det är inte många grader i det kalla vattnet, så därför törs inte varken matte eller husse ha oss lösa här. Det går en djurstig förbi här o om ni visste vad det luktar gott av alla djur som passerar här. Det syns att det används flitigt för det har blivit en gångstig i det höga gräset som är nere på ängen. Matte sa att hon skulle gå själv någon dag och fota lite, för vi är så krångliga när hon ska fota. Humf, vadå krånglig det kan hon vara själv när vi vill smaka på en rävfis, då är hon krånglig ska ni veta.


  

Naturligtvis så skulle herr Illerson in när vi gått halva rundan, så matte fick vackert gå hem med honom, naturligtvis var jag tvungen att följa med. Jag ville inte in, men matte sa "lugna dig Hillman vi går en sväng till jag ska bara släppa in Illerson". Åh, visst fick jag gå en vända till åt andra hållet , jätteroligt för det var så många dofter som jag bara måste snosa upp. Kurre den luringen hade varit framme och Rävis var här i natt för det kände jag klart och tydligt.  Sen är det så mysigt att ha matte för sig själv en stund, nästa gång vi går sa matte, då går vi själva så slipper vi vända och gå hem efter halva vägen.


I morgon hinner vi nog ingen runda för matte och husse ska på möte och vi får vara hemma med lillhusse. Lika bra det för det är tråkigt att sitta och lyssna på hur de pratar och vi får inte en syl i vädret. Inte ett endaste voff får vi yttra, så då är det bättre att vara hemma med lillhusse för då får vi voffa bäst vi vill.


Idag ska det bli kyckling till middag, för jag såg att matte tog upp filéer ur frysen. Bäst att hålla sig framme så man får smaka, hej svejs så länge.


Taxkramisar från er vän Hillman  

Av Felix och Inga-Lill - 21 november 2009 10:38

Här skiner solen och när vi var ut med husse, så luktade det så ljuvligt. Vi spårade naturligtvis Kurre, för han hade varit här och sprungit runt, man måste hålla reda på var han är och springer. Nu vallar husse snabeldraken och Illerson blev så f-b han morrar alltid när Snablis kommer igång, men sen struntar han fullkomligt i den, skulle aldrig falla brorsan in att flytta på sig för en så trival sak. Jag däremot studsar undan när den kommer fram, för trots att jag är en mycket tuff tax, så litar jag inte på den rackarn. Det går inte att vända ryggen till för då är han där och slurpar i sig både mina grejer och min svans.


Matte har lovat att gå en runda med oss nu när vädret är så fint, solen lyser och himlen är klar och så där riktigt höstblås som det blir här uppe. Det var minus 1,5 i morse men det kvittar så länge som solen skiner. Nu har jag inte tid någe längre om jag ska hinna med att besöka er innan vi ska ut. Skulle jag inte hinna med alla så får ni ha en kosig (mysig) helg med mycket gott.


Taxkramisar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 20 november 2009 11:03

Här är det nästan 8 grader varmt men det regnar fortfarande, dimmigt är det oxå, så nu ska vi slappa i soffan med husse för han är lite trött idag. Matte har varit upptagen med telefonerande ända sen igår kväll, det är nåt stormöte på söndag. Så vi får nog ingen hjälp med bloggandet idag men vi får väl se hur många vi hinner med att hälsa på hos.


Ni skulle sett brorsan igår kväll, sur som ättika för att husse inte var hemma, han skulle inte ens smaka smörgås när lillhusse var in och fikade. Matte kallade honom för ättiksgurkan Edgar, så han blev ju inte gladare men sen när husse kom hem då blev det full fart och det sura var som bortblåst. Han är lite speciell den killen, inte go att tas med när surheten sätter in, fnyser och stönar ingenting är bra.


Hörde av Malte och Snoken att de hade sol och vackert väder, hoppas att ni övriga oxå har sol. Så ni slipper bli blöta i pälsen när ni går ut.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 19 november 2009 10:56

Hej, go vänner vädret idag är lite bättre, det regnar inte och är ca 1 grad varmt. Det lät väldigt varmt men ska vi säga som sanningen är, så inte är det varmt inte ens ljummet. Idag blir det lite stressigt för husse ska åka iväg på ett möte, det var meningen att matte skulle med men hon stannar hemma med oss, för lillhusse mår inte så bra.


Edith, du får visst länka till oss, det är bara roligt att få vänner. Vi har redan länkat över till dig, det gjorde vi ganska omgående för vi tycker att du är en snygg tjej och du lever ett annat liv än det vi lever här ute i skogen. Du bor i en jättestor stad och vi bor i en liten by med 4 fast boende, inräknat oss, så här är det mera skogen än vad man kan tro. Vi bor 1 km ifrån gränsen till Norge och vi har 15 minuters bilväg upp till Hundfjället, som är en av anläggningarna i Sälenfjället.


Jag kan meddela att både mina öron och mjukishundens öron är hela, brorsan bara nafsar i mina men det gör inget för då vet jag att han är pigg på lite bus.


Nu får ni ha en bra dag runt om i Sveriges avlånga land och nere i Paris förstås.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 18 november 2009 18:27

Jag måste få protestera, som ni kanske vet så brukar matte och husse retas med mig när jag ska äta, de avänder ett mjukishund som de låtsas äter min mat. Visst tycker jag att det är roligt men nu har det gått för långt för när jag skulle äta frolic, då dyker den jäkeln ner ifrån soffryggen och tänkte stjäla min gosiga frolicar. Det tänker jag inte tolerera, om han inte passar sig så ska jag banne mig slita öronen av honom.


Nu ikväll när vi skulle gå ut, så tänkte jag nästan göra hål i Hillmans öron, ja det gick av bara farten. Han ska inte tro att bara för att jag varit lite ur slag ett par dagar, så bestämmer inte han någonting. Det är jag som ska vara först ut genom dörren, vad väntar han sig jag är ju i alla fall äldst, hela 11 dagar äldre. Inte mycket att skryta med men i alla fall, nu har vi busat rätt mycket idag faktiskt och det har varit roligt. Nu ska ni inte tro att jag gillar brorsan för det gör jag verkligen, han är hygglig och låter mig bestämma det mesta men ibland så kan jag bara inte hålla mig, jag tror det beror på att han har så mjuka öron. Det är så fränt att rusa förbi honom och i förbifarten nafsa tag i hans kålblan, svansen är en favo som jag heller inte kan motstå, hihi. Lite roligt måste man bara ha, när nu vädret är så här taskigt.


Taxkramisar från er vän Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 18 november 2009 11:07

Här har regnat i natt så man knappt fått en blund i ögonen, det är 4 plusgrader men nu är det i alla fall upphåll men helgrå himmel. Matte hade bespetsat sig på att få se det där stjärnfallet som alla talar om det skulle visst vara bäst igår men trots att hon var uppe till klockan halv två i natt, så såg hon ingenting, för det var jämmengrått sen började det regna och då var det ju kört.


Dagens agenda, inget speciellt, jo brorsan och jag har rusat runt och lekt. Matte kallar det för matknas, vi hade i alla fall kul medans vi väntade på att vår mat skulle bli klar. Illerson och jag skällde i kör, vore bra om ni kunde det säger matte för det låter för rackigt. Vi har tydligen inga musiköron, för vi tyckte det lät bra, matte sa att det lät falskt. Det klart för ett otränat öra men för våra superöron så var det musik som slår det mesta. Det var hela skalan av voff, vaff, viff men det klart att vi skulle behöva öva lite oftare för att komma med voff och vaff på samma ställe. Sen är det så häftigt att springa och ställa sig framför mattes skrivbord för då ekar det så fränt, stålet som håller upp skrivytan är öppet på sina ställen och då blir det ett eko. Matte uppskattar inte våran sång utan hojtar snälla prata med små bokstäver. Vadå, små bokstäver vafö de då, vi vill att alla ska höra att här bor det två taxar som kan leka fast vi närmar oss 13 och ett halvt år, båda två.


Vad har ni för er runt om i landet och utlandet, en sån här dag, när regntunga skyar täcker vårt land eller.....

Förresten så har matte pratat om tortyrkammaren, bara hon inte får några dumma idéer.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 17 november 2009 11:55

Här är det ösregn så vi stannar nog inne i dag, hann med morgonrundan utan att det regnade. När jag nu tittar ut så ösregnar det, usch tvi matte får gå middagsrundan själv, vi vill absolut inte ut i detta jisch väder. Hoppas att ni har ett bättre väder och får se solen lite grann.


Igår hade brorsan en sån där dag igen, han var görtråkig och sov hela dagen, mat var inte att tänka på fast matte gjorde sitt bästa för att få honom att äta. Sen sent igår kväll då skulle han ha mat, så han åt upp sin mat och massor av frolic. Han ville ha mera men matte sa att nej, du den gubben går inte du får allt vara sugen till i morgon bitti, annars äter du inget då. Matte fick en ljudlig fnysning till svar och herr Illerson hoppade upp på sin filt, bäddade ner sig och somnade igen. Hur den killen kan sova hela dagen och ändå lägga sig och somna igen, förstår jag inte. Jag sover väldigt lite på dagarna, så när kvällen kommer är jag rätt sliten.


Nu har jag en fundering, hur kan det komma sig att människorna vill bo kvar i ett land som knappt har någon sommar, vintern har blivit ett enda stort regnhav och det är kallt nästan jämt. Varför flyttar de inte till varmare länder? Ni bloggare runt om i landet kanske har något svar på det, i så fall svara då så jag får veta vad det beror på.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards