Mellan himmel och jord

Alla inlägg under november 2009

Av Felix och Inga-Lill - 10 november 2009 11:23

att tala om hur kallt vi hade i morse, minus 10 grader men nu skiner solen och det är bara minus 3. De har lovat att det ska mulna, månne det blir snö då, för än har vi inget av den vita varan.


Idag så har fishusse åkt till skogen men tro inte att han frågade om vi ville följa med, fast vi var duktiga och åt upp all mat och inte krånglade någe. Tur att lillhusse kom in och tog sig en skinkmacka så vi fick smaka, annars har vi inte gjort något ännu, matte passar den där ringgrejen, så vi kan inte gå ut på nån promenix ännu.


Taxkramisar från era två vänner.

Av Felix och Inga-Lill - 10 november 2009 10:22

Ja, det är inte vi som slitit ut dem, det har de fixat själva. Vi talade om högt och tydligt att det där köttlådan det kunde vi fixa, inge krångel alls, ställ ned den till oss så fixar vi alltihop. Det var ju bara ca 25 kilo kött så det var ju ingenting, det hade vi klarat av på några timmar. Matte och husse hade inte alls behövt skära rent revben och liknande för att sen mala till en massa älgfärs. Inte hade det gått åt så många fryspåsar heller, till alla stekar, grytbitar, biffar och all köttfärs, vad bra det hade vart för miljön. Ni skulle må då sa matte, ni får allt nöja er med lite smakbitar.


Tyvärr så har ju medaljen eller ska vi säga taxens bakdel, för ujuj vad vi skulle fått ont i magen, då hade nog matte och husse blivit utsletna i alla fall, tänk vad de skulle fått springa med oss ut och in hela natten. Nej, det är nog tur att matte  och husse med för den delen sliter ut sig själva än att vi taxar skulle gjort jobbet, med att ta reda på allt det gottiga, för då hade det inte blivit så gottigt.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 9 november 2009 11:35

När matte och husse var på övning så träffade de minsann andra hundar, trodde de att vi inte kände det. Doften av andra jyckar spred sig i hela huset när det kom hem, jag och brorsan kunde med stor säkerhet nosa oss till två hundar som matte och husse pratat med. Jag kände att matte haft en hund i knäet oxå, det tycker jag är fräckt, vi fick minsann inte följa med men matte hon hade en annan hund i knäet hon, usch vad jag blev gramse på henne.

  

Här har ni en bild på den som matte hade i knä, en bajersk viltspårhund tror jag att det är och det är en jättesöt tik som vi har hälsat på förut. Vi hade väl kunnat få följa med. Jana som hunden heter är inte hemvärnshund men hon har i alla fall lärt sig hur hon ska bete sig. Den andra hunden var naturligtvis Kalle men han flög runt och var överallt på en gång, så han fastnaden inte på någon bild.


Vi blev lite sura men det gick över när matte bjöd på tårta, för hon hade köpt med sig tårta hem och det säger vi ju  inte nej till. Så den här helgen åt vi tårta både på lördag och på söndag, för då var det ju fars dag. Nu kommer husse hem med massor av älgkött, som han har varti iväg och grovstyckat, så nu har matte massor av jobb framför sig. Nu har vi inte tid att gå in och se vad ni haft för er under helgen men det får bli till kvällen.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 6 november 2009 14:48

Idag har jag delat pesin med matte och husse, (för den som inte vet vad pesin är, så är det små apelsiner typ mandarin och liknande) men jag tror att de är hyggliga för att de ska bort i morgon och vi får vara hemma med mattes valp. De ska på övning i lövhögen, humf jag vill oxå följa med för de har en fantastisk kock, som brukar ge oss hundar smakbitar. Jag gillar inte alls det här men å andra sidan så skulle de få regn eller snöglöp, rätt åt dem och då är jag lika gärna hemma med mattes valp. Han är så hygglig och bjussar på massor av smakbitar och så får vi alltid extra frolicar.


Jag försökte sova för en stund sen, men husse den bråkstaken kunde inte låta bli att killa mig under tassarna. Ja, jag hör till dem som är vansinnigt killig under baktassarna och det är dem som husse inte kan låta bli men han får skylla sig själv, för killar han mig då sparks jag.


Väderläget är idag inget att tala om, snöglöp och mildväder, snön kommer säkert att försvinna igen, lika bra det så blir inte vintern så lång.


Se nu till att ni får lite med av det lördasgsgodis som människorna sätter i sig, ja en del börjar redan ikväll. Hoppas att ni bloggare runt om i Sverige och utomlands har det bra.


Taxkramisar från er vän Hillman.



Av Felix och Inga-Lill - 5 november 2009 21:19

Ni skulle ha sett oss ikväll, vi blev riktiga bulldoggar för mattes bullar är det bästa vi vet. Illerson la in stora tiggstöten, han hoppade upp på bordet med framtassarna och upplyste husse om att han minsann ville ha mera bulle. Den här gången la han till tiggskall, ni vet såna där jiff, jaff i falsett, som skär genom öronen. Mattes valp sa, usch på dig Illerson, tiggnälla får du men inte skälla det låter så illa. Illerson han tog inte åt sig det minsta utan fortsatt med att nafsa husse i örat och sen studsade han över husses ben mot matte, men den gubben gick inte alls, för matte ansåg att han hade fått nog, det blir inge mera sa matte. Jag tog det lite lugnare med hakgnugg stilen och tassklämmning, men när matte sa att det inte blir någe mera, ja då är det lika bra att ge upp för hon är benhård den där tanten. Husse tänkte ge oss en kaka men matte sa bestämt ifrån, nej såna där får de inte det är för sött, fismatte som baske mig har ögon i nacken.


Ja, ja vi fick i alla fall kvällskoramell av matte i form av frolicar, så hon är nog inte så illla ändå, men hon hade väl kunnat gå ut i köket en sväng, så hade husse bjutt oss på något gottigare.


Nu blir det natti, natti go vänner och så sänder jag en speciell hälsning till Edith som bor i Paris, får se om matte lägger upp en länk till denna ursnygga collie.


Nattistaxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 5 november 2009 09:14

Nu hälsar vi Leonbergarna Bamse och Valle välkommna, gå gärna in på deras sida, du hittar dem under mina länkar. Det är trevliga killar som bloggar själva, jätteroligt att läsa om vad de gör.


Idag har Illerson en sån där dag igen, när maten inte duger, han sitter här bredvid mig och tigger godis, genom att skälla på husse. Matte skäller han inte på för han vet att det är ingen idé, han får inga frolicar förrän han äter upp maten, nån ordning får det lov att vara, säger matte. Skönt säger jag för jag åt minsann upp maten och jag har fått frolic oxå. Äntligen har matte förstått det orättvisa att ge Illerson frolic, fast han inte äter upp.


Dagens väder är inte mycket att hurra för, det är varierande, rätt vad det är så snöar det för att sen klarna upp och för att i nästa stund snöa igen. Tänk om det kunde bestämma sig, termometern står på minus 0,7, så det är i alla fall inte så kallt.


Hoppas ni har en bra dag alla goa bloggers runt om i Sverige.


Taxkramisar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 4 november 2009 22:33

Ingen älgstek och ingen brasa, ska inte sjutton vara hund här. Matte gjorde slömat idag, grillad korv och potatismos, visserligen hemgjort mos för matte äter inte pulvermos, sen hon läste vad det innehöll. Matte gillar egentligen inte korv men man kan inte äta kött varje  dag, säger hon. Det skulle jag kunna utan problem men det klart jag gillar korv oxå, det bästa med det är att brorsan inte äter korv och då får jag allt, hihi.


Glömde att tala om att husse var och skar ner ett par älgar i går kväll, ja de skulle delas så de kunde hängas på ett annat ställe. Onödigt arbete tycker jag, om brorsan och jag hade fått komma med så hade de inte behövt åbäka sig så, det hade vi fixat. Kanske lite mycket en stor och en liten men vi kunde ställt till kalas, för alla älgsugna bloggare. Naturligtvis så fick vi inte hänga på, nej, husse den snålgrisen tyckte inte det var någon bra idé.


Taxkramisar.



Av Felix och Inga-Lill - 4 november 2009 19:05

Idag har jag inte kunnat blogga alls för mattes valp, hade fullt upp med en dator som en vännina till matte ägde. Det tog hela dan, så skärmen till mattes dator var upptagen. Vi har slappat på soffan med matte, brorsan har naturligtvis legat under en filt men jag har legat uppepå.


Idag har det varit griskallt, när det blåser från sydväst ska det vara varmt, sa matte men det kändes som vinden kom från nån av polerna. Plus på termometern men många minus i luften, matte och Illerson blev frusna direkt, så matte sa åt mig att skynda mig. Ja, ja ska bara nosa klart först, ni får väl vänta men eftersom matte sitter i andra ändan på kopplet, så hade jag inget val det var bara att hänga med. Sen hade vi husse med oss ut och då fick vi vara lösa men vi ville in både brorsan och jag, för det var jättekallt. Det har ju faktiskt snöat idag och mer ska det bli sägs det.


Ikväll blir det nog en snabbvända, för vi vill inte frusa mera.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan voffar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards