Mellan himmel och jord

Alla inlägg under december 2009

Av Felix och Inga-Lill - 17 december 2009 12:29

Än så länge har vi halvtum i vemperatur, så det är inte så kallt. Vi har varit ut  men det var kallt med blåsväder blir det ännu kallare. Så vi kommer inte att gå några promenixar idag, utan det blir bara snabbvändor. Kamererandet får vänta tills det blir mildare, matte blir så frusen om tassarna sina, när hon ska klicka på de små knapparna.


Hoppas att ni fått snö alla bloggare så ni kan rumla runt i snön och samla på snöbollar i pälsen. Bara det inte blir lika kallt i hela landet, utan att vi klarar av att göra både 1 och 2, utan att mattarna får ta sågen med sig ut, för att såga av ettorna och tvåorna.


Taxkramisar från Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 16 december 2009 20:06

Matte har varit upptagen hela dagen, hon var ute i lillstugen och fixade lite åt lillhusse, han hoppar ju på kryckor och då är det inte så lätt att putsa fönster och byta gardiner.


Nu ikväll så har vi varit ut och tittat vad ni haft för er, det har varit dåligt med det på sista tiden, blir så där när mattar är upptagna.


Här snöade det nu när vi var ut och kissade men det skulle upphöra under natten och klarna upp vilket betyder griskallt igen. De har lovat 15-20 minusgrader i morgon mitt på dagen, så då blir det väl 25 grader kallt på morgonen. Blir det så kallt så blir det till att bryta av fisarna, om man nu klarar av att göra något i den kylan. Husse har i alla fall huggit ved, så vi kan hålla värmen inne, sen ska den luringen på ett nytt julbord i morgon så jag funderar på att skicka med honom en doggy-bag, så vi får smaka lite.


Blir det inte för kallt i morgon ska jag be matte ta ett kort på oss i snön, men vi får se, för matte har lite svårt att andas när det blir så kallt. Hon brukar se ut som en mumie när vi går ut i kylan, en stor sjal framför munnen och påpälsad i mischelinstil. Inte tänker hon på att vi kan blir frusna, ni har päls säger matte, visst som om den skulle räcka när kvistsilvret kryper ner under 20 minus.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 15 december 2009 14:16

blev det sent igår kväll, jag flög upp ur soffan och morrade ljudligt. Va sjutton var det som väckte mig, jodå traktorn som brukar ploga vår väg kom farande vid halv tolvtiden. Hur kan den busen komma och väcka mig när jag sover min skönhetssömn, vet han inte att taxar måste sova minst 12 timmar för att inte tappa förståndet. Ja, jag måste ju erkänna att jag inte var på humör, när jag sen vaknade när matte steg upp. Lyckades i alla fall med konststycket att ta mig ut i köket och kliva upp i knopplådan, för att somna om en timme till. Usch ia mig va sleten jag var, kände mig som jag varit ute och jagat hela natten, stel och snurrig i huvudet. Han som kör traktorn ska få sig en blåsning när han kommer nästa gång, hoppas inte det blir så sent utan att jag är vaken då.


Här har det ramlat ner sådär en 7 cm med snö, det är lite tycker matte men nu har vi väl en 1,5 dm snö men hoppas att det blir mera innan det blir nyår, för då har vi riktigt griskallt. Det har faktiskt hänt att vi haft 40 grader kallt under den helgen och då vill vi att det är minst en halv meter snö, för annars kan vi bli utan vatten. Vi har nämligen eget vatten från djupborrad källa men rören ska ju in i huset oxå, det är jussom det som är prossplemet, blir det så kallt och ingen snö ja då skiter det sig.


Hoppas att ni fått rejält med snö nu så ni oxå kan få lite juligare, tyvärr så klarar vi oss inte utan snö här uppe för det där dumma kvistsilvret kryper så man har nästan lust att gå i idé.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 14 december 2009 14:56

Matte hittade detta på en blogg ute på nätet, om en hund som är i akut behov av ett hem, se länken nedan. Skulle vara roligt om det fanns någon som vill eller känner någon som har ett hem att erbjuda.


http://www.dt.se/blogg/piasblogg/


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 14 december 2009 11:49

Det har snöat lite i natt och det snöar nu oxå, så granar och tallar har fåt lite vitt ludd på sina armar. Jag och brorsan var ute och motionerade husse på morgonrundan, då pasade vi på att snosa lite extra. Ner med nosen i snön och så kör vi tills det har blivit ett berg av snö på nosen. Det är häftigt, sen ser vi ut som två snötaxar, ni vet säkert hur jag menar.


Idag vet jag inte vad som står på programmet men det blir nog lite blandat, matte pratade om att byta gardiner. Jag fattar inte varför det är väl bra som det är men visst det blir alltid lite mysigare och varmare med de där stora vinröda gardinerna som matte brukar ha i rummet till jul.


Vi skulle vilja ha röda filtar till jul men matte säger bestämt nej, de där duger att snutta hål på. Jag snuttar väl inte vad pratar hon för goja, brorsan slafsar men hål var det länge sen vi gjorde. I alla fall flera dagar sen.......


Taxkramisar från er snuttande Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 13 december 2009 17:48

Vi fick lite godis i går kväll, matte var så hygglig så hon gjorde en sockerkaka och det fick vi smaka, gottigt kan jag tala om.


Idag har vi mest slöat med husse för han var lite sleten efter långresan igår, det blev ca 50 mil fram och åter. Så idag har vi i alla fall haft någon som haft vett att ligga still på soffan och kliat taxar på magen och bakom öronen. Matte har haft den goda smaken att ge oss lite rått älgkött men enligt oss så var det på tok för lite. Sen fick vi smaka den färdiga grytan, det var gott med älgkött, morötter och röd lök samt en smaskig gräddsås.


Vi har haft kallt i några dagar nu temperaturen har pendlat mellan minus 9 och 5 grader kallt. Idag har vi varit ute och motionerat husse så matte skulle få vara ifred, sen har matte hjälpt oss så vi kunde besöka era bloggar. Vi var inte ut så mycket igår på bloggarna matte hade ju inte tid då, men idag blev det tid till det, vi kan varmt rekommendera Sippos blogg den var jätterolig, gör ett besök.


Varma taxkramsiar till alla bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 12 december 2009 16:00

Husse har åkt iväg på ett möte med ett mindre julbord, så vi är själva med tråkmatte. Hon som bara flänger än hit än dit, idag var det pigan i tvättstugan som fått bekänna färg och så skulle fåglarna ha sitt med alla nötter och fröer. Vi då jo visst fick vi vårat käk i morse med frolicar som efterrätt men sen har vi inte sett till några gobitar fast det är lördag. Sen har matte tagit upp käk ur frysen som vi inte får smaka, kassler är ingen mat för er sa matte, va det som är så gottigt. Ja, ja vi får välan svälta tills husse kommer hem men då ska vi skvallra hur eländigt det har varit. Vi får säkert bara hundmat idag och det ginge väl an om det var någe gottigt uppepå käket men det kan vi nog glömma.


Inte har hon tid att sitta ner med oss heller, för då sätter hon sig vid datorn, visst just nu måste hon sitta där så vi får det sagt som vi vill säga. Våra tassar är ju som bekant inte lämpade för tangentbordet. Hoppas att ni har haft en bättre dag med någe kuligt, för här har det varit tråk hela dagen.  Matte skulle haft vett att ägna dagen åt oss, nu när vi är ensamma och övergivna.


Förresten hon kan ramsan som står i alla taxböcker, kommer kallad fast ej strax..... för det brukar hon tala om för dem som tänkt köpa en tax. Sen ska man ha massor av humor och en ängels tålamod, för annars ska man köpa en annan ras säger matte. Vart i hela fridens har hennes humor tagit vägen idag, för att inte tala om tålamodet. När vi var ute på lunchrundan så hade hon litet tålamod när vi ville snosa, visst Illerson blev väldigt frusen så han skakade så då tyckte matte att är ni klara med era behov så går vi in. Sen när vi ska in genom dörren då drog jag mig lite efter för jag kände en doft som killade i min nos, då sa hon skynda dig in så slipper du bli vinterhund. Vadå, vinthund vad sjutton menar matte, jag är en strävhårig tax, men vinthund den rasen hör jag inte till........


Taxkramisar från två tycka synd om taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 11 december 2009 14:49

Naturligtvis så glömde matte kameran när vi var ner till Sälen och handlade. Vi fick följa med och vakta bilen vid Apoteket, ICA och Konsum, sen när husse var in på byggen då var matte kvar i bilen så då slapp vi vakta.


Det har snöat lite lätt här uppe och på fället är det mest snö vid Östra Tandådalen och vägen upp mot Köarskärsfjället. Det är i alla fall gott om snö i alla backar så den som har lust att åka utför kan göra det. Snöfall var det på fjället oxå, i alla fall när vi åkte ner till Sälen.


När vi kom hem fick vi köttbullar och leverståhej, det var smaskens, klart ni ska ha någe gott när ni vaktat bilen sa husse, han är inte så dum att ha.


Nu ska jag (Illerson) klaga på matte som inte tillät mig att göra rackartyg innan vi satte oss i bilen. Visst var jag lite ohörsam men inte mer än vanligt, matte buttade till mig där bak, för att jag var på samma ställe och snokade som Hillman var härom dan, då när han hittade en halv råtta. Tänk att mattar har så lite förståelse för att en tax, när man är som mest upptagen med att snoka runt. Visst matte ropade flera gånger, kom nu ska vi åka bil men jag hade slagit dövörat till, varför kan de aldrig lugna sig lite, det brinner väl inte heller.


Taxkramisar från Hillman och Illerson

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards