Mellan himmel och jord

Alla inlägg under december 2009

Av Felix och Inga-Lill - 10 december 2009 14:48

herr Illerson idag vid frukosten, han ville inte ha sin mat. När matte försökte mata honom så vred han undan huvudet och sen skakade han på huvudet. Nej, vill inte såg han ut att säga, vad att göra sa matte, husse tyckte att han kunde få lite frolicar i stället. Inte konstigt att Illerson inte äter, när husse är hemma, då trixar och krånglar han så mycket han kan men när husse är borta då äter Illerson och krånglar inge alls. Jag förstår varför men husse han tror att matte skojar.


Idag är det sånt där tråkväder, vilket betyder att vi ligger på soffan så mycket vi kan. Jag hade tänkt att smyga in i husse och mattes säng men det hette slipp, för där inne var matte och rumsterade för fullt. Hon rev ur sängkläder och rev ned gardiner, sen stod dammsugaren i vägen. Va är det för fel på mattar när julen står för dörren, det är väl bara och flytta på julen så den inte är i vägen. Så vi taxar/hundar kan få lite lugn och ro, inte behöver vi ha andra gardiner bara för att det är jul, vi klarar oss med de som satt uppe. Nej, då ska det putsar och fejas, sen ska det göras julgodis det gillar vi och baket får vi inte förglömma, det ska visst vara ett par sorter till. Pust, jag vet inte hur vi ska lyckas slippa undan julbadet för när matte är klar med all städning så brukar vi råka illa ut inne i tortyrkammaren och nu är det väl extra aktuellt, när snön nästan har försvunnit ute.


Inte lätt att vara tax i dessa tider, jag förstår att ni har det lika eländigt med en matte som knappt sitter ned.


Taxkramisar från en julstressad Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 9 december 2009 22:45

Idag har det varit en synnerligen aptitlig dag, husse bjöd på något delikat idag, köttbullssmörgåsar mycket gott. Sen blev matte så sugen att hon oxå gjorde sig en gissa i vilken mage största delen av den hamnade, i min förstås. Det här kan husse och matte få göra om fler gånger.


Till middag fick vi stekt kycklingfilé, ja inte hela filéer men vi fick mycket smaka med både matte och husse. Sen fick vi våra taxkulor och som efterrätt lite frolicar, ja det var inte lite heller för Illerson lyckades tigga åt oss några extra.


Sen till kvällsfikat så fick vi pansarkex, det är smaskens med jordnötsolja mumselimums va gott det är. När husse varit ut med oss för sista pinkrundan ja då fick vi våra obilgatiska kvällskorameller, ja det är inga riktiga korameller utan frolic i små bitar.


Nu känner jag mig mätt och belåten så nu törnar jag in, Illerson låter hälsa ett zzzzzzzzz, för det är det enda som låter från den trötten.


Nattistaxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 9 december 2009 14:34

Matte hade huvupine igår så det där med att sitta vid datorn var ingen höjdare. Idag är hon lite bättre men hon håller i huvu på ett konstigt sätt, som om hon tror att det ska explodutta.


I morse skrämde jag matte rejält,  hon skaka och ruska på mig så jag trodde minst det var jordbävning.  Lever du, hojtade hon, klart jag gör men jag var så ini bomben trött, kunde för mitt liv inte förstå varför det var sånt väsen. Jag ville bara sova lite till, inte hade jag några planer på att lämna jordelivet inte, nej jag ville bara sova ifred. Hur nu det skulle gå till när matte ruskade och skakade mig samtidigt som hon hojtade i örat på mig. Jag förstår inte vad det går åt matte, hon brukar inte vara den som väcker mig prexis men idag, så sa hon att jag såg så konstig ut. Humf, jag vet inte hur jag ser ut när jag sover, nån annan som kollat sig i spegeln när han/hon sover, skulle inte tro det. Förresten matte ser oxå konstig ut när hon sover, blundar och har sig, vad nu det skall vara bra för, en tax kan sova med ögonen öppna, inga problem alls.


Taxkramisar från en mycket trött Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 8 december 2009 10:42

Idag ska både jag och brorsan hålla oss långt ifrån matte för hon tänker använda tortyrkammaren. När hon är där så brukar vi hålla oss undan så tanten inte får några dumma idéer, som att vi ska duscha. Det fixar vi själva ute i snön, matte behöver inte bry sig det minsta om vår päls, för den sitter på oss och vi ordnar det.


Vädret är inget att tala om mulet och milt, fortsätter det så här så försvinner snart snön och det blir kletigt igen. Då får man höra att man drar in sand och tallbarr igen, usch vi gillar inte det som fastnar i vår päls och på tassarna. Tyvärr så har vädergubbarna lovat någon bättring heller, inte ens Pohlman men han har i alla fall lovat snö till på torsdag men vi får väl se hur det blir med den saken.


Nu ska jag försöka att titta in till alla goa bloggers men vi får se hur många som jag hinner med.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 7 december 2009 19:10

Idag har det varit grått och snöat med lite regn, då vill inte vi vara ute, för vi blir så blöta i pälsen. Trots det så har husse den luringen släpat ut oss mot vår vilja flera gånger idag. Matte har i alla fall lagt plåster på såren bildligt talat, vi har fått korv, den var djupfryst så hon skar små bitar som hon la på locket till den kokande potatisen, så fick vi bitarna. Det var hyggligt tycker vi, för vi älskar korv.


Sen har vi slappat ihop med husse på soffan för han har ont i ryggen och benet, då hjälper det med taxvärme, det är vi säkra på. Matte har tillbringat natten sittande hos oss i soffan, för det blev slut på luft när hon la sig ned. Så husse har fått tagit ut oss på våra rundor idag, det längsta vi varit är upp till postlådan dit det är ca 250 meter fram och tillbaka blir det en halv km. Så vi har verkligen legat på latsidan eller skönsidan som vi brukar kalla den.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 6 december 2009 18:21

En ny bloggkompis finns under länkar det är Sippo och han har mycket kul för sig. Gå in och läs så får ni själva se vilken rolig kille det är, visst han är katt men vi har ju några kompisar som är det. Han har en skön stil och går på promenixer prexis som vi gör.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 6 december 2009 10:01

Jag skulle ju ha berättat hur det var i fredags, vi fick följa med upp på fjället. Som vanligt så fick vi passa bilen medans husse och matte var in på den nya butiken vid Tandådalen, där vi fått en Hemköps butik. Husse var snabb ut men matte fick vi vänta på för hon hittade ytterligare en ny butik, som ligger i samma hus. Så när matte kommer ut till bilen var hon lyrisk, de sålde fårskinn från Småland och massor av fina saker från både Småland och Dalarna, inte alls som det prylbutik som fanns där tidigare, som mest hade saker från Asien. Fast det visste ju inte turisterna, för de trodde att de handlade saker från Dalarna, det är lur tycker vi att lura de som kommer hit och vill köpa saker med sig hem. Nu hade det i alla fall ordnat upp sig ny ägare och bara rejäla saker som matte sa, butiken rekommenderas.


När matte kom ut hade det börjat snöa och hon som ville ha lite bilder med sig från fjället, det sket sig om ni förstår vad jag menar men en bild skulle hon ha.

 

Det fick bli en bild på en del av Tandådalens fjällkyrka i snöväder, som ni kanske ser så snöade det en hel del.


Sen när vi åkte hemöver så ökade det på snöfalllet, stora lappar men när vi kommer ner där vi bor så var det inte speciellt mycket som kom ner.  När vi stannade på gårdsplanen så fick jag och brorsan springa lite lösa, som vanligt så hade jag och brorsan diskuterat hur vi skulle lägga upp det hela. För när husse öppnade bakluckan, så nickade vi åt varann och så drog vi. Finns en massa skojsigt som man kan göra fynd på. Gäller bara att inte bli upptäckt på en gång.

    

Här skulle naturligtvis matte fota mig och då får hon se att jag höll på att sätta i mig något. Tror ni att jag fick äta upp det smaskiga som jag hittade, icke sa nicke, matte var snabb som attan och jag hann inte svälja.


Gissa vad jag hittade en halväten råtta som någon tappat, kanske rävis han brukar sitta inunder det där bordet och tugga i sig det han hittat. Han blev nog avbruten när han var här sist, matte tror att det var under torsdag natt, för då skramlade det ute på gården, så matte var ut och tittade vad som var åfärde. I alla fall så hade han nog fångat en råtta men han tappade en del av den och inte fick jag äta upp den heller, det var lite blodigt slams med löv på. Tänk att mattar ska se allt, nån gång kunde de väl titta åt andra hållet.

  

Här kommer en del av vår stora tall, den som vi sitter under när det ösregnar för där är det ganska torrt. Den här gången fick jag min hämnd på matte för det där med råttan, jag lämnade ett visitkort i gången till veboden, mitt i gången, hihi. Matte hojtade du kunde inte hitta en bättre plats för den där högen, nej jag tyckte att den passade ypperligt, få jag inte äta råtta så kan matte och husse trampa i nr 2, när de ska hämta in ved.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 5 december 2009 17:07

Idag så är vi lite härskna på husse, han tog ut oss i morse, sen behöll han jackan på och gav oss mat, sen var han inne medans vi åt frolic. Vi var helt säkra på att vi skulle få följa med, han tog fram bössan och sen säger han de förhatliga orden "kommer strax". Fy och usch finns inte ord för hur vi kände oss, grundlurade och ledsna, vi gick och la oss, matte fanns inte i vår värld om ni förstår hur vi menar. Vi kände bara för att ligga och tycka synd om oss själva, genom att pusta och stöna vi trodde matte skulle förstå litegrann men hon sa bara ja, ja jag vet att det är synd om er men vad ska jag göra åt det. Hon har ju kunnat haft oss i knä men det hade hon inte tid med. Nähej, då har inte vi tid när matte vill gosa heller.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards