Mellan himmel och jord

Alla inlägg under december 2009

Av Felix och Inga-Lill - 4 december 2009 10:16

Idag är det milt bara minus 2,5 grader, så vi vart inge frusna på morgonrundan. Det slänger lite snö i luften och vi skulle visst få sånt väder hela dagen. Bra att den där griskylan har försvunnit för den här gången, matte hostar och snorar men det är ingen knorr på tanten än i alla fall. Jag har nyss ätit min frukost och så slängde jag efter med lite filigryn, det har blivit en vana som är svår att motstå.


Du Aamor, en Snoddas är en mjuk chokladkaka med glasyr av choklad med kaffesmak och kokos på. Den har nog flera namn men i Sju sortes kakor heter den så, riktigt smaskig var den men någon glasyr fick vi inte utan bara av själva mjukdelen. Matte säger att glasyren är för söt, den består av florsocker, vaniljsocker, kakao, kallt kaffe och smör, så den fick vi minsann inte smaka men kakan var god och den fick vi smaka på av både husse och matte. Vi hade nog gärna smakat på glasyren oxå men det hette slipp.


På agendan idag är det inte mycket, husse har gått ut en sväng men vi hade nog tänkt sova om en stund, Illerson snarkar redan men jag har lite mera som ska göras. Måste ut och se vad ni bloggvänner har haft för er, sen måste jag hålla lite koll på matte så hon stoppar i diskafinen på rätt sätt. Det där med att hålla koll är jobbigt ibland, går väl an så länge som matte sitter stilla men det brukar inte vara länge. Hon har pratat om att byta gardiner i rummet och sovrummet men jag vet inte om det blir idag, för ev så får vi hänga med upp på fjället för matte ska handla lite. Butiken vid Tandådalen har blivit Hemköp och hon skulle in dit och kika runt lite, jag tänker vakta dem noga idag så kanske vi får följa med.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 3 december 2009 18:50

Jaha, nu är det lite mildare här bara minus 16,5 grader, hihi men i morse var det kallt hela 24 minus när vi vaknade. När vi sen kom ut var det lite bättre bara 19 grader, så jag fick gå lös. Husse trodde att jag bara skulle kissa men där bedrog han sig, när jag uträttat nr 1 så for jag iväg för att se att allt var ok med garaget, boden och lillstugan, runt alla bilar för att se till att ingen ställt till något under natten. Det enda som hände var att husse muttrade på mig att kan du studsa iväg på det där viset, då kan du gå och göra nr 2 oxå. Så där fick jag för att jag ville hålla koll så allt fanns kvar, så inget hade försvunnit under natten. Jag ska sluta upp med att vara hjälpsam, hädanefter kan husse vakta själv bäst han kan, för jag slutar som gårdsvakt och intar soffan i stället för husse.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 2 december 2009 11:58

Vi fick promenixen med matte under lunchen igår, så lite bilder blev det men matte skakar och kameran har ingen antiskak men ni får hålla till godo ändå.

  

Illerson han är en luring när matte har kameran framme, här gömde han sig bakom mig.

  

Här har jag fått span på något, inte lätt för matte att ta bilder när vi inte vill vara på samma ställe.

  

Här var jag naturligtvis inte stilla med huvudet, jag fick känna doften av Kurre och då var jag bara tvungen att vädra in honom.

  

Vart sjutton tog Illerson vägen, har han hittat något som jag har missat. Det är som vanligt när jag har markerat på något så går han tillbaka och kissar över. Visst, då måste jag oxå tillbaka, så där kan vi hålla på länge.


Igår tyckte vi att det var kallt men det var inget mot idag, tidigt i morse var det över 20 grader kallt men vi hade inte kallast. På ett ställe som heter Tennäng, efter Vasaloppsvägen var det minus 25,8 , då kan man snacka om frost i skägget. Det var visst kallas i hela Sverige, för det sa de på radion i morse. Tur att man inte bor där, för då vore det inte lätt att gå ut och göra sina behov. När husse var ute med oss i morse så fick gå en och en, för det är för kallt ifall någon av oss skulle vilja göra tvåan. Nu var det ingen av oss som var intresserade av några tvåor på morgonen men nu för en stund sen när vi var ut, så blev det tvåor i alla fall, vi gick en i taget även denna gång. Termometern visade på minus 14,5 grader så vi var snabba det kan jag lova er. 


Tyvärr så skulle kylan hålla i sig än ett par dar, den som ändå hade en låda där man kunde uträtta sina 2:or i, så vi slapp gå ut när det är så kallt. Nummer 1 kunde vi uträtta i golvavloppet i duschen, gäller bara att sikta rätt.


Taxkramisar från er vän Hillman. 


Av Felix och Inga-Lill - 1 december 2009 21:56

Tur att vi varit på sista rundan för kvällen, för här är det drygt 16 grader kallt nu. Hoppas att det inte är så kallt när vi ska ut i morgon, det enda braiga med att det blir kallt är att husse har eldat i kaminen i storstugan så det är varmt och gosigt inne.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 1 december 2009 09:24

Idag är det minus 12 grader ute, vi var ut en snabbvända med husse för han behövde lite frisk luft, då passade matte på att ta lite bilder. Hon hade inte lust att följa med på promenixen, så vi fastnade inte på bilderna, det får bli lite senare under dagen när det är mildare och matte har fått i sig sina medikaniner.

  

Den här bilden är tagen genom fönstret i balkongdörren, matte tyckte att  det såg ut som om någon lagt ut snön över skogen.

  

Den här bilden tog hon i dörröppningen ståendes på trappen, det var riktigt kallt och då får matte svårt med pusten. Som ni ser så täcker inte snön backen riktigt (i vänstra kanten av bilden) men den stora tallen gör att det inte blir så mycket snö under den.


Matte har lovat att följa med oss ut på lunchen, då kommer kanske vi med på bilderna oxå. Nu ska vi ut och besöka alla våra bloggvänner och se vad ni haft för er.


Taxkramisar från era två vänner.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards