Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 10 januari 2010

Långa inlägg blir det.....

Av Felix och Inga-Lill - 10 januari 2010 09:34

Lite varmare idag bara minus 30, ingen höjdare och inget att vara glad över, vi har nyss varit ut och jag var tvungen att göra tvåan. Det är nästan så man får bryta av dem, tvåorna menar jag. Jag ska be matte om att få en innetoalett för taxar, för den här kylan gör mig galen.


Nu håller husse på att tända i kaminen, då blir det bättre men vi har inte kallt inne för det var 20 plus i storstugan när vi kom upp, skillnaden mellan ute och inne är markant.


Igår fick vi rå älgfärs, tänk att det finns något som är så gott, sen fick jag smaka köttfärspannan som matte gjorde men brorsan vill inte ha den. Matte kallar den för latmat men jag kallar den för smaskmat, enkel och snabb att göra men näringsriktig säger matte. Älgfärs, gul- och rödlök, morötter och potatis, kryddas med soya, senap, vitpeppar och salt. Mums filibabba, den här grytan är en alltiett som matte säger och jag är görförtjust i den.


På agendan idag, ja det är söndag och då brukar vi softa, nu när det varit så kallt så har mest softat varje dag, finns inte så mycket annat att göra. Visst lillhusse har skruvat dator och då måste man bara lägga nosen i blöt, för det kan ju vara något spännande. Det enda som blir spännande är hur länge lillhusses tålamod varar. Ibland är han väldigt förstående för att vi är med och skruvar men ibland, ja då tål han inte att vi kommer i närheten. Va konstiga människor är man vet aldrig riktigt vad de vill, ibland tycker de hjälpen är bra men i nästa stund är vi i vägen.


Hoppas att ni får en fin dag runt om i vår avlånga land och ni i söder och i norr håll hårt i era mattar och hussar så de inte blåser bort. Samma nere i Europa, där skulle det visst oxå vara ett jädrans oväder.


Taxkramisar från er vän Hillman.



 
 
Ingen bild

malte o snokas

10 januari 2010 11:37

idag bajade vi i storm o husse sa att den fladrade åt vänster o sen när den lämnade så for den iväg över vidderna... vi var inte ute länge i denna vedervärdiga blåst o kyla. Usch!

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

10 januari 2010 11:43

Huva vad kallt ni verkar ha. Vi har i skivande stund + 1.3 grader. Igår kväll klockan 22 var det -22, det verkar vara en konstig vinter. Nu skall vi fara till stugan, skriver mer sen.

http://www.bloggagratis.se

 
Milton

Milton

10 januari 2010 11:54

Mums fillibabba tror jag också att det smakar, vi har skapligt väder här i dag bara 10 minus, får se hur det blir när vi åker till min kusin fast det är ju söderut, där skall det väl vara lite varmare. Fillibabba kramar Milton

http://taxenmilton

 
Sigge

Sigge

10 januari 2010 12:35

Fyyyyyyyyy så kallt ni har det!
Här är det 10 minus "bara" så jag har varit på en längre runda i en av mina skogar.
Kådsalvan den får man tag på genom att prata med matte.
Hon kokar sån och har till försäljning.
Maila henne på vargkramare@hotmail.com så får eran matte all info.

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Ludde

Ludde

10 januari 2010 13:58

Ja, man får inte märkas för mycket när man ska vara med lillhussar. Dom har inte så bra tålamod. Blev lite varmare idag här, för det har blivit molnigt. Då undrar jag förstås - skrämmer det orrarna när det knarrar under tassarna? Smaskmat - jo man tackar! Kramar!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Aamor

Aamor

10 januari 2010 15:32

Ja, de kan väl bestämma sig om vi får vara med eller inte, så kanske, kanske vi hade lärt oss vilket om vi velat!
Tur ni har varmt inne så att ni tinar upp mellan utevistelsen.

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

 
Edith

Edith

11 januari 2010 08:25

Tänk att ni fortfarande har det så kallt. Usch för kylan! Här nere i Frankrike har det också varit kallt för årstiden. Igår kom vi hem till Paris igen och det fanns lite snö kvar i stan och det var minus 1 grad. Den där köttfärspannan låter smaskens. Ha' det!

http://www.parisercollie.blogg.se.

 
Ingen bild

malte o snokas

11 januari 2010 10:12

å vi slår vad om att ni är jättebra på att skruva datorer!! vi är bra på allt som görs på golvet väldigt nära ansiktet!!
slafspuss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards