Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 30 januari 2010

Vad taxar jagar!

Av Felix och Inga-Lill - 30 januari 2010 15:52

Taxen jagar allt vilt både ovan och under jord, det är en allround hund men den bör inte jaga älg. Därför att vi är för tuffa säger matte och älgar sparkas, matte och husse hade en tax som blev sparkad av älg, han drev nämligen älg om det inte fanns några rådjur inne på jaktmarken. Min reservmorsa drev gärna älg och hon fick fart på hela skockar med horntossor men å andra sidan jagade hon allt som stod till buds. Harar, rådjur, räv, ekorre, katt, grävling. råtta, möss, orre, tjäder så det var inte bara älg som föll henne på läppen men till saken hör att det var en stor tax mera som en drever i storlek, trots att hon var renrasig strävhårs tax.


Nu har ni fått lite svar om just taxen, att vi är egennyttiga vet ni säkert redan och vi gör inget om det inte lönar sig för oss. Vi är lättlärda med vissa variationer som matte säger, lönar det sig då fixar vi det men lönar det sig inte då får det vara. Sen har vi en annan egenhet, vi sitter ofta och funderar och sen far vi iväg för att hitta på något att göra. Det är inte alltid som mattar och hussar gillar det vi gör men de ska akta sig för att trampa oss på tårna för de är hiskeligt långa om man ska tro vad matte säger. Taxar är snarstuckna, envisa, långsinta, egennyttiga, humoristiska, anpassar oss lätt till de lägen vi befinner oss i, kan bli vaktiga, nu gäller inte ovanstående egenskaper alla taxar.


Jag och brorsan är helt olika, jag är inte långsint men brorsan däremot kan sura för någon oförrätt i flera dagar, ofta inbillade, ett skratt på fel ställe ojoj då är matte eller husse i onåd. Han är oxå snarstucken, envis, egennyttig men har massor av humor. Jag är envis, lite egennyttig, lite vaktig men har som Illerson massor av humor. Sen tar vi matte egenskaper hon har humor och är vansinnigt envis och tur är väl det annars skulle hon inte kunnat ha taxar. För är det någon egenskap som är bra hos mattar och hussar som har tax så är det envishet och helst massor med humor, så de står ut under vår uppväxttid.


Det vart mycket om hur vi taxar fungerar, som jag sa tidigare så är vi individer och alla har sina egenheter.


Taxkramisar från er vän Hillman. 
ANNONS
 
Aamor

Aamor

30 januari 2010 17:05

Låter härligt, mycket stämmer in på Shih Tzu förutom jaktinstinkten - vi har ingen påstår dom som vet men jag jagar gärna fåglar. Jag är inte långsint men kan vara snårstucken ibland!
Ni är två riktigt kuliga prickar och måste vara till verklig glädje för husse och matte.

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

 
Sigge

Sigge

30 januari 2010 20:19

Oj va mycket ni jagar!
Jag jagar bara brudar fast en gång försökte jag valla en äkg!
Låg lite illa till hos matte då!
Här har det varit 19 minus idag och nu kommer det ännu mer äckelsnö

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Edith

Edith

30 januari 2010 20:48

Hej Hillman och Illerson, Det var väldigt intressant och lärorikt att läsa er blogg idag. Nu vet jag ganska bra hur taxar är och hur dom fungerar och hur en bra taxmatte och taxhusse ska vara. Jag tror inte jag har träffat någon tax i levande livet. Det bor inte så många taxar häromkring. Om jag får säga vad jag tycker ... så verkar ni taxar vara väldigt trevliga ... och ni vet vad ni vill. Pariserkramar

http://www.parisercollie.blogg.se

 
Ludde

Ludde

30 januari 2010 21:37

Jovars - nog känner jag igen lite av egenskaperna, men jag jagar inte allt jag ser. Igår kväll träffade vi ett rådjur på kvällspromenaden hos Nisse, och jag gjorde som husse sa. Jag stod still och bara tittade medan hon skuttade iväg efter ett tag. Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

malte o snoken

31 januari 2010 15:06

vi håller med! malte brukar jaga lite älg när det bjuds älgspår men då ryter husse!
puss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan himmel och jord med Blogkeen
Följ Mellan himmel och jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se