Mellan himmel och jord

Alla inlägg under januari 2010

Av Felix och Inga-Lill - 26 januari 2010 10:19

Jag och brorsan har jagat älg två kvällar i rad, lillhusse har skrämt upp dem när han gått in till sig efter kvällsfikat, tyvärr så har vi inga bilder men det kanske blir. Vi har i alla fall haft turen att få komma ut i alldeles pinfärska spår och det tackar vi inte nej till. Älgarna har vi haft framför oss och vi har till och med hört hur de har frustat. Naturligtvis så har vi bara spårat dem en liten bit, för annars hade vi varit tvugna att agera mullsorkar för snön är inte till för taxar. Vi hoppas att älgarna kommer hit i kväll igen för då skulle matte vara beredd med kameran om det nu inte blir över 20 grader kallt förstås.


Taxkramisar från två jakttaxar.

Av Felix och Inga-Lill - 26 januari 2010 10:00

Här är det kallt igen med minus 18 i morse, inte lätt att gå ut i sån kyla, Illerson fick jackan på sig men han gillar den inge vidare.

  

Tyvärr så är bilden lite suddig matte borde nog gå en fotokurs men hon stack ut kameran och tog bilden. Som ni ser så går inte brorsan någe långt och matte gillar det inge vidare men när det är kallt så vad gör man.


Nu måste jag berätta vad matte och husse gjorde i söndags, de sjöng inte som tur var, för då hade det nog inte blivit någe folk kvar på stämman. Det var ett möte som de var på och där fick de kaffe och smörgåstårta, det blev över lite så vi fick oxå smaka, om ni visste vad smaskens det var. Jag och brorsan fick varsin bit på tallrik men brorsan åt bara upp pålägget.

  

Här ser ni vad vi gottade oss på, det är skinka med frukt, leverpastej med gurka och ostkräm, sen det bästa av allt ägg och räkor.


Igår var vi själva hemma igen för matte skulle till människodoktorn, så hon och husse åkte redan på morgonen för de skulle ända till Mora. Dit har vi 13 mil enkel resa, så de kom inte hem förrän på eftermiddan. Tur att vi har lillhusse hemma som kunde se efter oss, så vi hade mysigt med lillhusse och åt mera av den smaskiga smörgåstårtan. Matte passade på att ta lite bilder när de åkte över fjället, tyvärr så var det så mycket trafik så de kunde inte stanna utan matte tog bilderna genom bilfönstret.

  

Högfjällshotellet såg bra rimfrostigt ut, det var 14,5 minus när matte passerade.

  

Här är matte och husse på väg tillbaka och har nyss passerat Högis, på väg hem igen. Denna bild är mellan Högis och HC, så nu vet nog alla som varit här uppe var vi är, det var lite mildare när matte och husse var på väg tillbaka. Matte tyckte att granarna såg ut som isstatyer, för de var täckta med is och snö.


Hoppas att ni har det bra runt om i landet och har förstånd att hålla er hemma under morgondagen för nu är det visst klass 2 varning för ovädret som är på väg. Stackars lillhusse som måste ut och åka under morgondagen, hoppas att han hinner före ovädret.


Taxkramisar till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 23 januari 2010 11:08

I natt har vi verkligen sovit helt utslagna var vi oxå, för vi fick egen fläskfilé som matte stekte speciellt för oss, utan några kryddor, det var mumsens ska ni veta. Sen igår kväll när människorna fikade så fick jag sockerkaka, då var Illerson så mätt att han inte ville ha någe mera. Det kan jag nog förstå för vi fick inte bara fläskfilé utan vi fick oxå taxkulorna och frolicar. På en mätt taxmage sitter ett trött huvud, hihi.


Idag känner vi oss lite sletna efter frullen men jag har kollat in matte och hon har en tjälknöl i kylen, tyvärr så får vi inge mycke av den för den är salt men vi brukar få smaka. Det är en älgstek som varit i ugnen på 75 grader under 12 timmar, matte lägger in den djupfryst och sen när den har stått sina timmar i ugnen så lägger matte den i saltlag och där får den stå i 5 - 6 timmar. Sen ska den skäras i mycket tunna skivor och så ska det vara potatsgratäng till, det är mumsfilibabba.


Vet inte vad vi ska göra idag men matte är nog lite upptagen för hon har lite att förbereda inför morgondagen, för då ska hon och husse på en stämma. Jag funderar så, jag undrar om det är ett piano som de ska stämma men jag har liksom inte fått klart för mig ännu vad det är. I alla fall så ska lillhusse se efter oss i morgon, så då blir det inget inlägg utan ni får vänta till måndag om det ens blir då, jag vet inte. Nu ska vi i alla fall ut och besöka er bloggare för att se vad ni pysslat med sen sist. Läste ute på Sigge Svamphunds blogg att han lyckats ta sig ett uppfriskande bad, till hans mattes stora förtret, han är rolig den killen.


Hoppas att ni får en fin dag runt om i Sverige och utlandet med för den delen, glöm nu inte bort att det är godisdag för alla djur, lördagsgodiset får inte glömmas bort.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 22 januari 2010 17:01

Idag blev resan av men glömska matte hade naturligtvis lagt ifrån sig kameran på köksbordet och där blev den kvar. Vad ska man göra åt mattar som glömmer allt, tur att hon kom ihåg oss i alla fall. Vi fick följa med till Sälen, där fick vi naturligtvis stanna i bilen och vakta den tillsammans med husse. Oh, så mycket snygga tjejer vi såg, en hel massa hundar som var ute och shoppade med sina mattar och hussar. Först blev det stopp vid apotke, där matte slank in för att hämta sina medikaniner, sen bar det av till husdjursboden, där for matte in och kommer ut med en påse av våran hundmat. Sist stack matte in på matbutiken och kommer ut med en vagn fullastad med diverse gosaker.


Sen vi kom hem så har vi fått ost och smörgås med korv på, jag fick smaka yougert med jordgubb och vanilj, mums det smakade bra, sen fick vi frolic. Då ska ni veta att vi åt frulle innan vi stack i morse, tänk att man blir så hungrig efter en biltripp. Matte sa att blir ni sugna så kanske vi måste ta matsäck med oss nästa gång vi åker till Sälen, det är ju i alla fall drygt 8 mil fram och åter. Vi gjorde ett stopp på nervägen husse skulle höja värmen i en stuga uppe på fjället, jag glömde det viktigaste matte slank in på bybutiken och köpte frolicar åt oss, de har färskaste frolicen här uppe. Så idag så känner vi oss riktigt nöjda, nu har matte satt på ugnen och skalat potatis och morötter, de ska in i ugnen sen blir det stekt fläskfilé och stekta champinjoner tillsammans med det ugnsstekta rötterna. Lite gräddsås blir det nog oxå för matte köpte en massa grädde, på butiken.


Hoppas att ni får en skön freda kväll och massor med taxkramisar från mig och brorsan.

Av Felix och Inga-Lill - 21 januari 2010 10:41

Här blir man lurade gång på gång, vi känner oss riktigt förnärmade. Husse hade ju lovat att vi skulle få följa med men då blir resan uppskjuten än en gång. För han skulle på ett viktigt möte idag och det kunde han naturligtvis inte skjuta upp. Fy farao vad vi blev sura, ingen bilåkning idag heller och inte får vi någe gott heller. Usch  och tvi för hussar som blåser sina taxar, då räcker det inte med en promenix på morgonen, han borde skämmas.


Nu ska vi sura på gubben men han har inte åkt än men gör det nog när som helst. Vi är djupt besvikna men vi får i alla fall ha matte hemma och tur är väl det. Såg att hon tagit upp en stor falukorv ur frysen, så vi får säkert smaka. Igår åt vi pannbiff, gjord på älgfärs men då var matte glömsk för hon kom inte ihåg att vi ska smaka innan färsen blir kryddad. Matte var i alla fall hyvens för vi fick mer än varsin biff och det tackar man inte nej till, för det var smaskens.


Matte ska springa i tvättstugan idag men annars har vi henne helt för oss själva och sen kommer lillhusse in, så vi blir i alla fall inte ensamma.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 20 januari 2010 12:22

Resan blev uppskjuten till torsdag, för det kom annat emellan. Idag är vi billösa för lillhusse har lånat den, matte har varit strängt upptagen med att skriva årsberättelse som ska användas på söndag. Jaha, då får vi vara själva hemma då oxå, inte rättvist men det är väl ok, för lillhusse blir hemma med oss.


Idag har husse stulit våra filtar, ni må tro att Illerson har protesterat mot detta tilltag, visst de behövde tvättas men matte brukar inte stjäla båda på en gång. Nu är vi lite sura, husse har bjussat oss på ravioli men det uppväger inte att våra filtar i skrivandes stund är blöta. Matte hade inte gjort så här men husse han tänkte inte på torktiden av våra stora filtar.


Matte har lovat att göra en mjuk kaka av något slag, vad det blir vet vi inte men det blir säkert någe gottigt. Sen ska vi slappa på soffan med husse, en stund om han sitter still så länge. Det är jobbigt att vara säkerhetshund, för jag måste gå med och titta så inte matte och husse gör sig illa, så därför måste jag gå med om de så bara går fram och tillbaka mellan rummet och köket.


Nu känner jag mig lite slö, tror jag ska sova middag en stund om nu inte matte ska göra kakan för då måste jag vara med och se till att hon inte glömmer något.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson muttrar och är sur men hälsar till er bloggare ändå.


Av Felix och Inga-Lill - 19 januari 2010 10:06

Igår var matte för upptagen, för att skriva något och egentligen spelar det ingen roll, för vi gjorde inte ett skapandes grand under hela gårdagen. Vi bara slappade och hade det mysigt med lillhusse i soffan medan matte och husse var borta en sväng.


Idag vet jag inte vad som står på agendan, jag tror vi ska till Sälen för matte skulle ner till Apoteket och jag tror det blir en sväng till djurbutiken, där finns våran taxmat. Hoppas att vi får följa med, i så fall ska jag se till att matte får med sig kameran, så ni kan få lite färska bilder från fjället.


Vermometern stod på minus 5 i morse, så här är det riktigt skönt för vi kan gå ut och göra både ettor och tvåor, utan att frysa tassarna av oss. Hoppas att ni har det skönt runt om i landet och inte har kallt åt era tassar.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 17 januari 2010 15:21

Det blev en smäll i köket och jag rusade dit men blev stoppad halvvägs av matte. Nej, Hillman kom inte hit det är glas överallt, när matte skulle stoppa upp våra mattallrikar i köket så exploderade en tallrik som stod under. Det blev glas både högt och lågt. Allt som stod i skåpet och dess närhet blev fullt med små glasbitar. Tur i oturen så var det färgat glas, så det syntes bra men matte fick ett riktigt jobb och hon som skulle ta det lungt idag. Det blev till att plocka ut allt ur skåpet och runt omkring, plocka stora bitar och dammsuga upp fnaset. Stackars matte och vi som skulle ha en så skön söndagseftermiddag, då sa matte att "den som inte har jobb, han skaffar sig". Jag tycker att det är tur att inte matte skar sig i ansiktet för glasexplosionen var mitt framför hennes ansikte men hon hann undan. Så nu har diskafinen fått bekänna färg och snabeldraken med för den delen.


Någon söndagsmiddag blir det inte idag, bara köttfärssås och pasta för matte fick inte tid att tillaga det hon hade tänkt men det blir grädde i köttfärssåsen och den görs på älgfärs så det blir smaskens ändå.


Taxkramisar från Hillman mitt i explosionsområdet.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards