Mellan himmel och jord

Alla inlägg under januari 2010

Av Felix och Inga-Lill - 17 januari 2010 10:42

med massor av utevistelse, vi lurade matte flera gånger att vi bara måste ut. Ett tips till er andra, stå gärna med tassarna i kors och trampa som besatta, det går de garanterat på. Både jag och brorsan gjorde likadant och vi fick gå ut en massa extra gånger, för matte ville ju inte att vi skulle behöva vara såååå kissnödiga, hihi.


I går kväll så gjorde matte chokladpudding och vipsgrädde, vi fick bara grädde för matte sa att choklad är inte bra för taxar/hundar. Jag och brorsan fick grädde på mattes tallrik när hon hade ätit färdigt, så vi somnade så gott sen hade hon mage att väcka oss vid halv tiotiden i går kväll, bara för att vi skulle ut. Vi talar om när vi vill ut, hon behöver inte alls väcka oss men hon skulle titta på Beck och då ville hon inte springa ut mitt i filmen. Så det var bara för mig och brorsan att finna oss och hur lätt är det att kissa när man nyss blivit väckt, matte var i alla fall hygglig som stannade ute så vi fick snosa runte länge och väl. Tänk det doftar fortfarande av tjejen som var här under nyår, fast det har snöat lite och det är flerfaldiga dar sen hon åkte hem.


Hoppas att ni inte har någe kallt ni bloggare runt om i landet och utlandet, här var det bara 6 minus i morse och det är överkomligt. Matte tog oss en och en för igår morse fick vi lov att gå in med Illerson och sen ut med mig igen. Det hade inte matte någon större lust med idag, så jag fick gå själv med matte och det är mycket skojsigare. Sen när jag kom in så fick brorsan gå ut och det var nog bäst för då fick han lite snostid oxå.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson zzznorrar en hälsning.

Av Felix och Inga-Lill - 16 januari 2010 14:14

Tänk att matte kan vara så taskig, så hon luras med oss taxar. Inte kom det nåt besök heller, den där Knut var bara en försenad tjugonda knut. Det betydde att matte klädde av granen alla kulor och glitter, samt ställde granen i tortyrkammaren. Sen hällde hon såpvatten över granen och spolade av den med vatten. Alla tomtar och andra dekorationer som matte hade uppe packades ner, så nu är julen slut här hos oss. Garndinbytet i köket får bli till veckan, säger matte för nu är det helg.


Inte fick vi nån julgransplundring heller men vi fick fläskpannkaka igår och det var smaskens men något extra godis fick vi inte. Matte har i alla fall lovat oss lite skinka till kvällen för den tog hon upp ur frysen igår. Sen blir det kyckling och ris idag, det betyder att matte matar oss med kyckling och det gillar vi.


Idag är det bara minus 5 grader och jag har varit ute med matte ett par gånger och med husse en gång, sen drog den fislorten iväg på ett helgmöte och kommer inte hem förrän i morrn. Tur att lillhusse är hemma annars skulle det vara för eländigt med bara matte. Brorsan åt mat hela dagen igår, kanske därför som han inte ville ha något i morse. Han är nog inte riktigt sig själv längre, han bara vill vara ifred och sova, så jag har det lite trist just nu.


Taxkramisar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 15 januari 2010 11:11

Vi har en ny länk, på sidan som vi vill puscha lite extra för katthemmet Kompis som behöver all hjälp och stöd de kan få. Många bäckar små bildar stor å, säger matte. De har lyckats fånga några till av de katter som smet till skogs när hemmet brann, i skrivandes stund vet vi inte hur många som fortfarande är kvar där ute i skogen. Här är det en sång som kommit till tack vare en annan av våra vänner, närmare bestämt av Sippo och hans kompis (deras husse har nog skrivit) 


Räck mig din tass vi har samma väg att gå
räck mig din tass vi har samma mål att nå
räck mig din tass för vi måste jama på
för vi behöver alla varann.

 

Tjock päls eller utan, det spelar ingen roll
raskatt eller huskatt de jagar samma boll
hundar och katter de glömmer bort allt groll
för vi behöver alla varaaaann.
Mjau!

 

Taxkramisar från era vänner Hillman & Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 15 januari 2010 10:21

Här är det samma rådimma som igår, minus 14,4 grader så det är inte så kallt längre men det råa gör att det känns kallare.


På agendan idag jag hade tänkt att jag ska ut och spåra lite under dagen men i morse var det så kallt, att jag hade ingen lust å va kvar ute. Matte säger att Knut kommer på besök, undras vem det är, om man kan få lite extra gottigt då eller om det är nån man kan nafsa på, hihi.


Vi hörs väl av till kvällen, så får ni veta vem den där besökaren var.


Taxkramisar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 14 januari 2010 15:41

Jaha, nu har vi haft lite mildare idag men ändock för kallt för våra tassar, vi blev tassfrusna både jag och Illerson, så matte fick gå ut sen och ta lite blider.

I morse när vi kom upp stod det älgar nedanför altanen men de var svåra att få på bild, det var för mörkt ute och så var det disigt.

  

Om ni tittar noga i mitten så ser ni ett par bakben och en halv älg, matte väntade att han skulle resa upp huvudet men icke, älgen var nog hungrig så han betade sig vidare och till sist gav matte upp. Ursäkta suddet men det är svårt utan stativ när slutaren är öppen länge säger matte.


  

Här har ni en bild, när solen har börjat visa sig, matte förstår inte hur älgarna kan äta de djupfrysta frostiga grenarna på buskarna men i morse när det var ännu värre så gjorde älgarna det.

  

Matte hittade spår efter flera djur så det är inte bara älgarna som håller till nära oss på nätterna, även rådjuren hittar hit. Ett aber vi får inte skjuta dem efter solens nedgång och inte före solens uppgång heller och det är bara under den mörka tiden som de håller till här.


Det är inte bara matte som hittade de här spåren, jag hittade dem i morse men då var det för kallt att spåra dem, sen när matte och jag var ute, så blev jag så tassfrusen när jag hade gjort tvåan, så jag ville in. Rådjursspår eller inte är tassarna borta då är de.


Taxkramisar från två tassfrusna vänner. 

Av Felix och Inga-Lill - 13 januari 2010 11:49

Attans va ljust det var i natt, hade svårt för att sova jag fick lov att gömma mig bakom en stor kudde, ja bara vissa delar av mig förstås den andra delen låg under en filt. Matte är hyvens som stoppar om oss innan hon går och lägger sig, tur är väl det annars skulle vi frysa svansen av oss och det är enligt lag förbjudet att kupera hundar i Sverige.


Nu till lite lustigare saker eller hur man ska se på det, vi har en knyttborttagare på snickarboden, mitt förslag till husse är att han sätter en sån på alla husen. För igår kväll fick lillhusse strömavbrott, bara halvström överallt konstaterade matte, en fas hade gått åt fanders. Matte strulade ju som bekant med datorn igår under dagen, så en knyttborttagare är nog vad vi behöver på alla tak. Den ska sitta vid nocken och på gaveln på huset, jag tror att det är flera som behöver såna där, hos Lillen är det nog oxå ett måste hans matte heter Berith och hon får se till att det blir en knyttborttagare även där uppe. Den håller undan allt oknytt som ställer till besvär och förtret.


Solen är på väg upp över skogen och det lova att bli en fin men kall dag, i morse stod vermometern på dryga 24 grader så jag lovar att vi var snabba med första rundan.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson stönar från knopplådan och det får vi väl ta som en hälsning.

Av Felix och Inga-Lill - 12 januari 2010 08:19

bra eller hur man ska se på det, husse och lillhusse åkte iväg strax efter sex i morse och matte var naturligtvis uppe. Tur att matte är lite slö på mornarna så vi slapp gå ut den tiden, gäsp vad trötta vi var. Illerson gick inte upp alls, låg kvar i filten på soffan och jag var uppe men gick och la mig i knopplådan under köksbordet.


Sen har matte slappat till tv:n en stund men sen ställde hon till det, hon skulle titta ute på bloggen, trycker på fel knapp och stänger av stordatorn. Sen när hon skulle starta den då gick den inte igång, jaha vad att göra starta bärbara men det är inte riktigt samma sak, för den är så embarligt långsam säger matte.


Inte har det kommit in några moln här över heller, fast de lovat i två dar att det ska vara mulet. Nej, då lika klart som alla andra dagar med drygt 20 minus ute så vill vi nog inte promenixa någe idag heller, usch vi kommer att soffa till oss riktigt ordentligt om det inte blir mildare snart.


Hoppas att ni har det mildare runt om i landet, så ni kan promenixa med era mattar och hussar, ha en bra dag alla goa bloggare.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 11 januari 2010 10:43

Idag är det drägligare ute men alldeles för kallt fortfarande, men de har lovat mulnaden till eftermiddan, husse sa igår kväll att de sagt att vi skulle få 14 minus idag men då sa han att han inte trodde på tomten heller. Tror på tomten det gör i alla fall vi, jag, brorsan och matte.


Igår fick vi verkligen söndagsmiddag, älgbiff med gräddsås, mums men som vanligt alldeles för lite. Matte säger att ni får inte äta så mycket biff för det blir för starkt för era magar, ja vi fick lite av biffen innan matte stekte oxå. Jag kan känna smaken ännu mumselimums, va gott det var. Vi fick faktiskt varsin biff i små bitar men jag och brorsan hade kunnat äta flera, det är jag säker på.


Illerson det är en luring idag när husse tänt i kaminen och brorsan hade varit ut en sväng, då hoppade han upp emot mattes stol. Satte upp en tass mot hennes ben och talade om att han ville att hon skulle flytta sig. Är du hungrig, sa husse men matte sa att han vill nog ha min stol, för den står närmast kaminen. Mycket riktigt när matte gick för att göra mat åt oss, då var han på väg upp på mattes stol, så husse lyfte helt sonika upp honom. Så nu ligger han på mattes stol, mitt framför kaminen. Den grabben har det förspänt, men jag vill inte ligga på nån stol, för då skulle jag kunna bomma något som matte eller husse gör och det skulle vara för rackigt. Sen har jag fullt sjå med alla bloggar som jag måste besöka, så ligga och lata sig det har inte jag tid med.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards