Mellan himmel och jord

Alla inlägg under januari 2010

Av Felix och Inga-Lill - 10 januari 2010 09:34

Lite varmare idag bara minus 30, ingen höjdare och inget att vara glad över, vi har nyss varit ut och jag var tvungen att göra tvåan. Det är nästan så man får bryta av dem, tvåorna menar jag. Jag ska be matte om att få en innetoalett för taxar, för den här kylan gör mig galen.


Nu håller husse på att tända i kaminen, då blir det bättre men vi har inte kallt inne för det var 20 plus i storstugan när vi kom upp, skillnaden mellan ute och inne är markant.


Igår fick vi rå älgfärs, tänk att det finns något som är så gott, sen fick jag smaka köttfärspannan som matte gjorde men brorsan vill inte ha den. Matte kallar den för latmat men jag kallar den för smaskmat, enkel och snabb att göra men näringsriktig säger matte. Älgfärs, gul- och rödlök, morötter och potatis, kryddas med soya, senap, vitpeppar och salt. Mums filibabba, den här grytan är en alltiett som matte säger och jag är görförtjust i den.


På agendan idag, ja det är söndag och då brukar vi softa, nu när det varit så kallt så har mest softat varje dag, finns inte så mycket annat att göra. Visst lillhusse har skruvat dator och då måste man bara lägga nosen i blöt, för det kan ju vara något spännande. Det enda som blir spännande är hur länge lillhusses tålamod varar. Ibland är han väldigt förstående för att vi är med och skruvar men ibland, ja då tål han inte att vi kommer i närheten. Va konstiga människor är man vet aldrig riktigt vad de vill, ibland tycker de hjälpen är bra men i nästa stund är vi i vägen.


Hoppas att ni får en fin dag runt om i vår avlånga land och ni i söder och i norr håll hårt i era mattar och hussar så de inte blåser bort. Samma nere i Europa, där skulle det visst oxå vara ett jädrans oväder.


Taxkramisar från er vän Hillman.ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 9 januari 2010 09:26

Jag tror att vår jordkula är upp och ner, i Hemavan som ligger ovanför Tärnaby var det minus 4 grader och här är det minus 32. Det borde vara tvärsom, för jag antar att ni i södra Sverige har det kallt oxå.


Idag ska vi slappa med husse, på soffan men först ska han åka och handla samt höja värmen i mattes kusins stuga. Det är våran favorit ja, mattes kusin menar jag, hon älskar hundar och katter, ja förresten alla djur. Så vi får alltid någe gott när vi kommer dit eller hon kommer hit, hoppas nu att det blir varmare så vi kan hälsa på.


Vi har inte varit ut ännu för husse tycker att vi ska vänta lite tills värmen har stigit i stugan, vi eldar för fullt och det är nog bäst det. Matte har fått en kulig bok i julklapp, en sån där dassbok den heter "Du vet om du är svensk", matte läser och skrattar gott. Det här står att läsa i boken och naturligtvis många, många flera:


Du vet att du är svensk om du halkar och slår dig och det första du gör är att borsta av dig och oroligt kolla om någon såg att du trillade.


Matte kände igen sig direkt, nej nu ska vi ut och frysa för att göra nr 1.


Taxkramisar.ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 8 januari 2010 20:48

har vi varit idag för lillhusse har hållit på att fixa en massa, men nu är vi tillbaka igen. Vi har nyss varit ute och hälsat på hos er bloggare, skulle ha vart det tidigare men det kom lite i vägen. Illerson har naturligtvis hjälpt till med att köra data, när lillhusse använde bärbara, han är en hejare på data brorsan alltså. Sen lillhusse han är vår data- och tv-tekniker men det har han alltid varit, rätt skönt när det krånglar man behöver inte vänta på reparation, det fixas direkt.


I kväll så har vi försökt tigga till oss lite mandelmassa som människorna smaskat på men det blev ett par fnuttebitar bara. Fasen vad det snålas så fort det innehåller minsta lilla sockersnutt. Vi får i alla fall frolicar så vi får väl nöja oss med det.


Det är väl bäst att tala om kvällsvädret oxå, stjärnklart och minus 32, ingen vind som tur är.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 8 januari 2010 09:46

Visst är det tjatigt det här med vädret men idag hade vi minus 34 grader  och då har inte husse kollat om det var kallast nu vid nio tiden eller om det varit kallare.


Nu till det tråkiga hundtjejen som varit här har åkt hem till södra delen av Sverige, för de tyckte att det var för kallt här uppe. De skulle kanske komma tillbaks till påsk men det får vi se, för hennes husse är toraxkirurg, något med hjärtan och han visste inte hur han skulle vara ledig. Vi gnölar förstås men inte hjälper det när hon redan åkt, gott luktade hon oxå men inte fick vi hälsa för det. Mattar och hussar är bra taskiga, när vi inte får snosa när tjejerna luktar som bäst. Vi fick i alla fall snosa på hennes husse när han var in och pratade med matte och husse men då blev vi ju ännu knasigare, för då visste vi vad vi gått miste om.


Idag blir det nog att softa på soffan, för våra promenixer har frusit inne om man ska vitsa till det. Matte är lite arg efter att hon hörde på radion och läste tidningen om alla dessa uteliggare i vårt kalla land. Hon tycker att varken djur eller människor ska sakna tak över huvudet, alla ska kunna få både värme och mat, för vi är väl inget u-land heller. Sådär nu fick matte säga något oxå, det måste väl vara lite rättvisa för utan matte så blev det ingen blogg. Förresten så testade vi matte och husses nya tangentbord men tyvärr så är det lika illa, det blir bara hiroglyfer när vi försöker skriva, våra tassar är bara för stora.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 7 januari 2010 15:15

få säga en sak, idag har husse felat tände i spisen men stal vedkorgen. Han fyllde den inte ens, bara tog bort den och pös iväg. Jag ska bara till affärn sa han, sen stack han som en avlöning, jag muttrade men det struntade han helt i, vad är detta ska vi elda möbler eller hur ska vi få ved till kaminen. Matte fixade det, för det stod en korg till i hallen, så hon stoppade i den ena pinnen efter den andra, tur att matte var hemma hur skulle det annars ha gått. Tänk att husse är så glömsk att han glömde av att när man ska elda måste man ha ved! Sen har han nog problem med hörseln för han hörde inte att jag muttrade i högan sky. Va sjutton det finns ju hörapparater för människor men matte sa att han har bara selektiv hörsel, så där som ni har ibland. Bah, blanda inte in oss i diskusen för det är inte vi som hörde dåligt det är husse den f-b guben.


Skönt att få muffla av sig lite, känns alltid bättre efteråt.


Taxkramisar från er vän Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 7 januari 2010 10:10

Ni goa bloggvänner måste ha blåst bra och klappat tassar för våren, för nu har vi bara 22,5 minusgrader och det kan även vi gå ut i, även om det inte blir några långa vändor. Tyvärr så är solen på väg upp och det betyder bara att det klarnar igen. Husse har varit ute med oss på morgonen, för att vi skulle kunna göra ettan, sen har han gjort frukost åt oss, han är hyvens den guben.


Matte hon skriver allt som brorsan och jag berättar, nu är det säkert någon som säger att hundar kan väl inte prata men då har denne aldrig haft en hund eller en tax. För vi taxar är duktiga på att snacka och när jag  var valp så snackade jag jämt, högt mycket och länge.  Illerson började prata lite senare i livet och nu muttrar han hela dagarna, när han tycker något är fel och det verkar det vara jämt.


Vi hoppas att ni har det bra runt om i landet och att ni snackar med era hussar och mattar, så de inte får en lugn stund. De har väl inte köpt oss för att vi ska vara tysta och att vi ska ligga plats hela tiden. Nej, har de skaffat en hund eller en katt, så ska de oxå vara medvetna om att vi har en jädrans massa att snacka om. Vi vill ha gosaker och vem ska serva oss om inte mattar och hussar, vi hundar borde bli lite mera som katter är, för där är det inte hussar och mattar som betämmer där är det katterna som för befälet. Så bloggkompisar runt om i landet ta befälet hemma hos er, så era mattar och hussar får veta vem som bestämmer.


Taxkramisar från eran vän Hillman, brorsan zzznorrar redan.

Av Felix och Inga-Lill - 6 januari 2010 10:07

I natt var det minus 34,9 och nu när jag var ut på min första sväng så var det 33,4 minusgrader. Jag lovar att det gick fort ut och kissa, fort in igen, mina tassar blev till is direkt. Blir det så här kallt under dagen så vet jag inte riktigt hur jag ska kunna få till det här med tvåan.


Illerson han har det bra, för husse bär ut honom dit där han brukar göra sina tvåor, sen sätts han ner på backen gör tvåan och blir inburen. Jag får gå själv jag, men å andra sidan så kan jag göra mina tvåor bredvid trappen, jag behöver inte gå så långt som brorsan. Den grabben har lite egna idéer, det går absolut inte att göra tvåor om han inte får fara iväg långt unnan från vägen. Så husse har kört upp en plätt åt honom en bit från vägen med en egen väg till tvåstället.


Nu är det nog med skitprat, vi låg inte i matte och husses säng i natt, för vi fick en filt att ligga på och en annan skön varm filt över oss, jag somnade som man blåser ut ett ljus och det gjorde brorsan med. Vi har sovit gott hela natten och nu på morgonen så tände husse i kaminen. Hoppas att kylan inte håller i sig allt för länge, stackars husse som måste ut med oss. Matte kan inte gå ut alls, bara för att då kan hon inte andas. Så det är bara husse som springer ut med oss, hämtar in ved och allt annat som man måste gå ut för.


Hoppas nu att ni inte har denna griskyla som sägs komma från Sibirien, jag tycker att den hade kunnat stanna kvar där, va skulle den hit och göra. Matte säger att global uppvärmning känns väldigt främmande och hon tror inte ett dugg på det.


Taxkramisar från er vän Hillman,  brorsan humfar en hälsning.Av Felix och Inga-Lill - 5 januari 2010 18:19

var det i kartongen utan en stor jädrans bildskärm. En sån där platt sak, som husse ska titta på när han ligger i soffan och softar. Rätt så skönt, för då ligger i alla fall husse stilla, men vi blev snuvad på en extra varm knopplåda men matte säger att blir det så kallt som de sagt på vädret, då får vi knoppa i sängen.  Då gör det ju inget att det nästan är minus 31 grad. Vi har nyss varit ut och pinkat, så nu klarar vi oss till sista rundan. Husse har plockat in mera ved om det blir jättekallt så eldar han i kaminen, men ikväll blir det nog ingen mera brasa. Vi ska mysa med matte under en stor filt i stället, det kommer att bli helt ok.


Hoppas att ni inte har lika kallt men det kan vara kallt ändå för det är råare på vissa ställen i vårt avlånga land.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson moffar en hälsning han med.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan himmel och jord med Blogkeen
Följ Mellan himmel och jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se