Mellan himmel och jord

Alla inlägg under februari 2010

Av Felix och Inga-Lill - 14 februari 2010 17:43

Idag har vi varit mer ute än inne, strålande sol och flera plusgrader, då vill vi inte sitta inne och glo, så vi har varit med både husse och matte ute. Matte är glömsk som vanligt så när hon följde med husse och mig samt brorsan på promenix, så låg kameran hemma på köksbordet. Hon sa att det inte var någon idé för då skulle aldrig Illerson gå med, för han gillar inte den grunkan. Vi var i alla fall ute ända till brorsan blev tassfrusen och jag tyckte det var rätt skönt att gå in jag med, för jag var så törstig, av all solvärme.


Sen gick matte på en egen promnix och då kom hon minsann ihåg kameragrunkan, jag ville naturligtvis följa med men hon skulle gå stora vägen och det är så mycket trafik för det är bytar dag uppe på fjället idag. Så jag fick vackert stanna hemma, matte tog en hel del bilder så nu får ni nöja er med bilder utan mig.

  

Matte hittade ett litet trollebo, här sa matte att hon sett fotspår i snön och att det säkert var ett troll, för såna finns här uppe.

  

Efter det här spåret ska matte och jag gå bara det blir lite skare, nu är det alldeles för pulsigt.

  

Nu har matte hittat orsaken till alla smällar som varit den sista tiden, jag trodde att de sköt älg mitt i natten men matte sa att det mera lät som dynamitsmällar. Här är i alla fall orsaken till alla smällar det är isen på Tandån som har kalvat, ja det heter så när isen reser sig upp och när den spricker så blir det våldsamma smällar, så det är det som väckt mig och brorsan i flera nätter.

  

Här du "Sigge" har du ett öppet hål i isen här skulle du kunna ha lite tass-spa. Det syns vad solen värmer när det blir hål i isen oxå, det blir nog snart vår ska ni se.

  

Som ni ser så är det inte långt till Norge den här bilden tog matte när hon var på väg tillbaka hem igen och då ska ni veta att hon var inte hemma ännu.


Idag har vi fått rått älgkött, det var smaskens och matte sa att det blir till att hämta gasmasken till kvällen om man ska kunna sitta bredvid er i soffan. Hon får baske mig skylla sig själv när hon matar oss med såna gosaker, lite fisar får hon väl stå ut med. Sen fick vi smaka det färdiga köttet oxå med sås till, mumselimums.


Nu har inte matte tid någe längre för hon ska hjäpa mig att hälsa på ute hos er oxå, får se hur många vi hinner med.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson har slagit ihop sina bruna och det enda som hörs är zzzzzz.


Av Felix och Inga-Lill - 14 februari 2010 17:27

De här bilderna som kommer här tog matte i början av denna månad, när hon och jag var på egen promenix.  

Matte säger att jag har punkfrissa och när man ser bilder så måste jag hålla med om det.

  

Vi har oxå snöhögar, som det kommer att ta tid för solen att lena bort.

    

Om man tittar noga nedanför busksnåret så ser man att älgarna har haft skojsigt, det ser ut som om det varit ett hundratal som sprungit runt och ändå är det bara ett par stycken.


Taxkramisar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 13 februari 2010 14:05

Illerson är som alla vet vid det här laget en goumet utan dess motstycke, han äter bara det som är delikat och knappt det ibland. Matte och husse köpte mjukis hundar för att retas med brorsan  och det har fungerat bra men nu har är han inte intresserad av det heller. Härom dagen så sa matte att om du inte börjar äta så måste vi åka till kossadoktorn, du vet in till Trysil. Illerson såg förnärmad ut men han förstod vad hon hotade med så han har ätit upp sin mat och mer där till. Nu så fort han inte har lust att äta så säger matte bara jaha, du vill åka till kossadoktorn, då äter han med god aptit. Matte säger att gamla hundar är peciella men så peciell som herr Illerson är, är nog inte många jyckar.


Igår berättade jag om tiggandets konst men jag glömde att berätta om Illersons nysningar, fnysningar och skall. Först säger han fnurf, sen kommer en blåsning med läpparna som skulle få alla hästar gröna av anvund. Sen kör han igång att nysa, så snorspruten står omkring honom allt för att få den extra bit han så gärna vill ha, hjälper inte det så ger han skall om man nu kan kalla hans skällande för skall. Det låter mera som ett valpskall, för lärt sig skälla har han inte, det blir bjäff, bjiff och något enstaka djoff.


 Idag har vi fått smaka en ny ost som husse hade köpt igår, den föll tydligen Illerson på läppen och han som bara äter franska vitlöksostar annars. Såna där mjuka ostar som man har till salta kex, älskar brorsan då är han verkligen i sitt tiggesse. Jag tycker att allt är gottigt men brorsan han tycker bara om vissa saker och det betyder att inget är så gott så matte kan få honom att göra saker på kommando. För vad han än är så inte är han någon lydig hund, han gör som han vill och därmed jämt. Ändå kan han allt sitt, ligg, stilla osv men det är inte alltid han har lust att samarbeta, jase taxar säger matte, undrar vad hon menar med det......


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan ligger i solen och gottar sig.

Av Felix och Inga-Lill - 12 februari 2010 09:57

Jaha, nu ska vi väl kunna få fram lite tiggeri tips till alla jyckar runt om i vårt avlånga land och naturligtvis i övriga europa oxå. Tigga kyckling är Illerson bäst på, han sitter fint och då menar jag riktigt med baken och baktassarna nere i golvet, framtassarna vevar han med sen pekar han menande med nosen mot kycklingfatet på bordet. Det finns ingen som kan motstå det och eftersom vi är två så får båda godbitar, i det läget behöver jag inte anstränga mig speciellt mycket, det räcker med att sitta och va söt ibland går jag upp på bakbenen och sitter fint jag med.


Sen har vi övriga tiggartips, när vi fikar så sätter jag mig väldigt nära i soffan och använder mig av hakskak. Lägg nos och hals på armen på den ni tigger av, bäst effekt får man om vederbörande har en kaffekopp eller annan dryck i den hand som ni lägger nos och hals på. Sen klämmer och skakar ni lite på huvudet, för att slippa spilla så kommer ni genast att få en godbit. Sen kan ni förstärka det hela med att lägga upp en tass på deras ena ben och då gäller det att se väldigt sugen ut med en liten tårfylld blick.


Illerson han är lite hårdare i sitt tiggeri vid fikabordet om det nu är något som han vill ha. Han sätter sig bredvid, sen hoppar han upp med framtassarna i knäet på den han tigger av, hjälper inte det då studsar han mot bröstkorgen på vederbörande. Skulle det mot förmodan inte hjälpa så kan han nafsa personen i örat eller rentav skälla rakt i örat, han ser så lurig ut att ingen har blivit arg på honom hitintills.


Nu ska jag komma med ett tips till men det fungerar bara om det finns något skört i närheten, typ julgranskulor av glas. Min reservmorsa  var synnerligen duktig på att tigga men hon hade övat under många år. Hon satte sig bredvid julgranen och skakade granen genom att bita i en gren, detta började hon med när matte köpte konstgjord gran. Efter granskaket tittade hon uppfordrande på matte och kakfatet. Hjälpte inte det så tog hon en glaskula mellan tänderna, märk väl hon bet inte ihop men hon tittade på kakfatet och matte med orden i ögonen, "hur blir det får jag en kaka eller ska jag bita ihop". Naturligtvis fick hon en kaka och sen var det kört, matte och alla som var hemma skrattade gott åt hennes tilltag. Fanns det inget skört i närheten så gav hon skall och hon kunde skälla den damen, vi har aldrig varken förr eller senare hört en tax som kunde skälla så grovt och högt. Det fanns ingen som kunde föra ett vettigt samtal med detta skall i öronen och det visste Kickan, så därför fick hon nästan alltid något från bordet.


Det sistnämnda tipset med att skälla oavbrutet rekommenderar vi inte för det lönar sig mera att sitta fint som Illerson gör eller bara se väldigt söt ut, förstärk det hela med att lägga huvudet på sned och ha samtidigt lite tårfylld blick. Jag skulle vilja se den matte eller husse som kan motstå det.


Väderrapport: Minus 22,8 grader vid morgonrundan, inte lustigt alls men solen lyser så det blir nog snart uppvärmt. Jag skulle vilja se den matte och/eller husse som kan sätta sig ute och göra tvåor i den kylan, jag kan gjorde det nu i morse.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson surar en hälsning för husse har åkt på ett middagsmöte.

Av Felix och Inga-Lill - 11 februari 2010 11:39

Vermaturen stod på minus 22 idag, men lika griskallt som igår ändå för det var domba ute. Matte tycker att vi är en riktiga filliluringar, för att vi får helknas när vi kommer in. Klart som korvspa att vi blir glada av att komma in i värmen, det tror jag att matte skulle bli oxå om hon var tvungen att gå ut och göra ettor och tvåor.


Dagens program är som igår ungefär, vi ska hålla oss inne i värmen och leva rövare med matte, vi ska lura henne som vi brukar göra när vi blir själva med henne. För husse skulle på ett möte till kvällen, då ska matte få se vem som bestämmer.....


Det blir kyckling idag har vi sett för det ligger en stor påse på bänken, känns på doften fast det är djupfryst. Mums filibabba, här ska tiggas till tusen, ha en bra dag ni bloggare runt om i landet och utrikes med för den delen.


Taxkramisar från era vänner Hillman & Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 10 februari 2010 10:36

Idag vaknade vi till 30 minusgrader, fy attan säger bara det. Jag och Illerson hade inte den minsta lust att gå ut, husse och lillhusse var inte glada för det var ingen varning på väderrapporten igår. Lillhusse skulle åka iväg idag på morgonen och då hade det varit bra om någon hade varnat, för då hade han kunnat sätta bilen på motorvärmare igår. Han blev försenad med ett par timmar för bilen var tvungen att stå på motorvärmare innan han kunde starta den. Tänk om de kunde göra taxmotorvärmare oxå innan vi ska starta och gå ut, då skulle vi inte behöva frysa så förskräckligt.


När vi sen ville gå ut så sa husse att det är griskallt så vi gör en snabbis, då var det bara 26,8 minus men vi var snabba. Snabbaste ettan hitintills, två sekunder blankt, gäller att snabba sig när det är så attans kallt. Illerson han blev som vanligt djupfryst och fick lov att tinas upp i mattes knä. Inte så konstigt sa lillhusse, det är bara 10 grader varmare i frysboxen och vem vill gå ner i den och ställa sig. När lillhusse ringde dit han skulle så hade den haft bara minus 10 i morse, det stället ligger bara 12 mil härifrån, så här i Dalarna skiljer det väldigt mycket i vermaturen.


Igår var det snöstorm och minus 6,5 så visst växlar det fort här uppe, tänk på det ni som ska upp till Sälenfjällen och åka skidor. Ta med er varma kläder så ni inte fryser tassarna av er, för här kan det blir riktigt kallt. Husse var till Sälen igår och då var det minus 8,5 vid Högis, vi hade då två grader varmare.


Nog med väder, igår gjorde matte en konstig sockerkaka det blev en fördjupning i mitten och den tyckte vi vad det godaste vi ätit på länge. Det var korv till middag och det åt jag men brorsan han är ingen korvälskare så han fnös ljudligt när husse försökte bjussa honom. Sen när vi fick våra kulor så skulle inte herr Illerson ha någe. Lite senare på kvällen så satt han i mattes knä och åt sockerkaka, sen käka han upp alla sina hundkulor men matte matade honom förstås. Jag tycker att det är orättvist, han fick sitta i mattes knä och blir matad medan jag vackert stod på golvet och åt upp mina kulor tidigare under kvällen. Matte var i alla fall hygglig igår kväll när det blev kallare ute, hon tog fram sin sköna filt och den fick jag över mig så jag kunde sova gott hela natten. Jag måste erkänna att jag sovit som en gris om nu de ligger på rygg med filt över sig vill säga.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson zzzzznorrar igen.

Av Felix och Inga-Lill - 9 februari 2010 13:37

Idag har jag varit med om något underligt, husse drog iväg på ett möte och matte var kvar med oss. Sen rätt vad det är så hör jag husse och en kompis till husse prata, först trodde jag att drömmarna hade spelat mig ett spratt men så var inte fallet. Husse hördes klart och tydligt inne i rummet, så både jag och Illerson sprang runt som tokiga och letade för han måste ju vara någonstans, det var vi säkra på. Då går matte fram till kom.radion som står inne i rummet, höjde volymen och då hördes det var gubben var, det vi inte kan förstå är hur han kunde komma in där när han inte ens var hemma. Sen hördes kompisen till husse och då var vi säkra på att han var vid ytterdörren, så sprang dit båda två och storskällde. Matte hon skrattade och sa att husse och kompisen bara var på radion, men fortfarande så undar vi hur hon kunde lura oss så. Antingen är matte bra på att lura oss eller så är vi taxar väldigt lättlurade, men det är nog det första matte är luringen framför alla.


Nu är i alla fall husse hemma så nu är ordningen återställd, det där med elektronik är inget för oss, vi vill ha husse hemma livs levande så de så.


Taxkramsiar från era vänner Hillman & Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 8 februari 2010 11:35

Nu när husse var ut med oss i morse så var vi lösa, jag gjorde ettan men så fick jag syn på att någon tappat en massa brödbitar i närheten av fågelstugan. Det måste undersökas och då ropar husse "vad ska du göra", jag hade bara tänkt att kolla vem som tappat brödet men husse den fulingen anklagade mig för att tjuva brödet för fåglarna och "är du så hungrig Hillman". Va tusan tror husse verkligen att jag tänkte äta brödet ånej, nån måtta får det väl vara. Här blir man anklagad som den värsta tjuv, när man bara hade tänkt att kolla vem som tappat det som låg ute i snön. Jag tror att jag säger upp mig som vaktmästare på det här stället, för inte ska jag jobba för att i nästa minut bli anklagad för att tjuva, ånej nu får det sannerligen vara nog.


Vädret idag, växlande molnighet och minus 17 grader kallt när solen gick upp.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards