Mellan himmel och jord

Alla inlägg under februari 2010

Av Felix och Inga-Lill - 7 februari 2010 11:54

Våra försök att väcka våren har i alla fall resulterat i att solen tittar på oss idag men hugaligen va kallt det var i morse. Vermaturen stod på 24 minus när husse kom upp ur slafen, sen när han hade druckit sitt kaffe, så tog han ut oss och då var det 22 grader kallt. Usch idamig va vi blev tassfrusna, Illerson hoppade upp i soffan med en stor filt omkring sig medan jag tittade bedjande på matte och visst fick jag sitta i knä på matte och värma mina stelfrusna baktassar. Hon lindande sin stora varma morgonrock kring mina frusna bakben, det var skönt men skönare blev det när husse hade den  goda smaken att tända i kaminen, då blev det genast mycket bättre.


Så nu har vi 25 grader varmt inne i storstugan och minus 9 grader ute, men den som har varit i solen är det plus 1,5 grader på. Det syns att solen värmer men nu har det kommit ett styggt moln som täcker solen, va sjutton ska det vara bra för. Jag hade faktiskt bespetsat mig på en promenix med matte men kommer inte solen fram igen, då tänker jag ligga kvar på soffan och gotta mig i stället.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 6 februari 2010 09:53

Jaha, här har vi sjungit och skrålat men det har inte hjälpt för idag kommer det mera av det vita. Sen har vi en fråga från några katter och det klart att ni oxå får sjunga. Ni får väl byta ut orden hund och tax mot katt i stället men ju flera vi är som sjunger desto fortare kan våren vakna till liv. Hoppas att det är en kör över hela landet vid det här laget, så kanske våren förstår att det är dags att komma nu, i alla fall i södra delarna av landet. Här uppe får vi nog vänta en månad till men det skadar inte att sjunga, på tal om det så har inte matte världens bästa sångröst heller men som Lillen skrev så är vi för väluppfostrade för att tala om det för henne. Sen är det rätt mysigt när matte sjunger,  för hon tror oxå att det nog hjäper våren på traven.


Idag har husse haft sovmorgon så matte tog med oss ut på morgonrundan, det är mysigt för matte har alltid tid att stanna när vi hittar något som vi vill nosa på. Hon är aldrig stressad på mornarna, bara när vi får för oss att vi ska ut när hon lagar mat, för då måste vi skynda oss. Hon brukar dra bort stekpannan från plattan och stänga av spisen för hon säger att skulle det ta längre tid än hon tänkt sig så är det en brandrisk i köket.


Igår fick vi dela på en vaffla med grädde på men Illerson var inte så sugen så jag fick nästan alltihop. Sen fick jag delar av de vafflisar som matte åt, när vi ätit klart så blev jag ganska trött så jag somnade på soffan bredvid matte. Jag måste erkänna att jag nog var lite mätt, för vafflisar uppe på taxkulor och frolic blev väldigt mättsamt.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan zzzznorrar en hälsning.

Av Felix och Inga-Lill - 5 februari 2010 16:57

  

Här är vi på väg tillbaka med husse i släptåg men har ni sett vad självlysande han är, ingen risk att vi tappar bort gubben.

  

Här synade jag husses fuskande med snökörningen efter våran väg, han har inte hållit ut ordentligt men vi fick en väg ut från vårat hus i alla fall.


    

Ja, nog har vi snö men det kommer inte i närheten av de snödjup som ni har nere runt Stockholm och i Mälardalen men jag tror i alla fall att snön ligger kvar längre här uppe.


Idag har vi inte gjort någonting annat än varit ute flera gånger men inget kul att prata om. Nu ikväll så ska vi få vafflisar med vipsgrädde och sylt, det är smaskens. Annars har det bara varit tråkigt taxkäk idag, jag tror matte glömde att det var fredag idag, för då brukar vi äta något gottigt men det blev bara tråk.


Hoppas att ni sjunger sången många gånger, för jag misstänker att våren har somnat om och inte alls tänker vakna på ett bra tag. Vårtrötthet heter det visst men nån måtta får det väl vara, nere i Skåne ska det snart vara vår, hur det nu ska gå till, så sjung för full hals så mycket ni orkar.


Taxkramsiar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 5 februari 2010 10:28

Det här kommer ifrån "Malte och Snoken" kampsången som Elliot har gjort som vi hundar ska sjunga så våren förstår att det är dax att vakna nu. Sprid sången men den versen om taxar kommer från Malte och Snoken för den har de skrivit men jag misstänker att det är deras duktiga matte som är spökskrivaren.


Taxkramisar.


Mel: Älgarna demonstrerar)

Hundarna demonstrerar
hundarna har fått nog
hundarna nu marscherar
för att återfå sin skog...
Bort med alla skidspår
bort med varenda plog
VI VILL ha öppna sjöar
och spagrop i varje skog

Hundarna demonstrerar
hundarna har fått nog
Vi vill ha vår och solsken
kunna springa i vår skog
Kunna pinka var vi behagar
efter vinterns köld och knog
springa i alla hagar
för nu har vi fått nog...

(taxvers:)

Taxarna demonstrerar
Taxarna vill ha vår
Ingen vill ekiperas
Nej bara ut och nosa spår!
Knasrulla på gräsmatta
Slippa tasstork och besvär
Skölja skitiga magar
Nej, vi betackar oss för sånt där!

(åter till Elliots kampsång)

Hundarna skalla...spagropar åt alla!!
(Nu tycker ju vi inte om spagropar alls så vi säger istället:)
Hundarna skalla... varma tassar åt alla!!!



Av Felix och Inga-Lill - 3 februari 2010 10:55

Lätt snöfall och lite blåst, men vi tycker att det är ok för det är inget kallt, minus 7 grader så det är riktigt skönt ute.


Illerson morrar åt husse för han sätter på sig lövhögen, den gillar inte brorsan. Husse ska på kurs under dagen och kvällen men som tur är matte hemma och lillhusse förstås. Sen har matte trätat på mig idag flera gånger dessutom, för hon säger att jag är lite per vers men jag hade bara tänkt att leka lite med Illerson, inte alls som matte sa men hon fattar ingenting. Varför har mattar nollkoll, sen har de livlig fantasi och det är nästan värre.


Så idag ska vi ut och valla matte för hon börjar på att soffa till sig, vi tycker att hon behöver lite motion, visserligen var hon ute och öste lite snö nu för en stund sen. Det hela började med att talgoxen kom och letade på henne för att det var nog lite mat i fågelstugan (när talgoxen letar, så kollar han genom fönstret vilket rum hon är i och sen knackar han med näbben på fönstret) och när hon kom ut så såg hon att lillhusse hade pulsat i snön. Så hon öste av åt lillhusse men naturligtvis så glömde hon att ösa väg åt oss, ni har väl inga kryckor heller sa matte, ni har ju fyrtassdrift så ni klarar nog er ändå. Taskmatte, vi vill inte bli blöta om magen så häv dig ut och skotta åt oss oxå!


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 2 februari 2010 09:37

Nu sitter matte och gäspar men tidigt i morse var hon uppe och störde mig så jag inte fick sova. Hon kom upp strax efter sex, den tiden när jag sover som bäst. Fy bubblan, Illerson han fick minsann en filt över sig men jag blev störd av hennes gloende på dumburken. Jag somnade sent för hon var i alla fall uppe och stökade ända till midnatt, sen har hon bara mage att väcka mig så tidigt. Usch, ser inte ut som jag får sova om på morgonen heller, för fishusse var lika alert så vi var ute vid 8-tiden, visst matte fixade frulle men brorsan ville inte ha nåt och då blev inte jag så hungrig heller. Ja, ja matte matade mig med ett par kulor men det gick för sakta så jag bestämde mig för att äta själv så jag skulle blir klar nån gång.


Jag förstår inte vad det är med mattar som inte kan sova, måste de springa runt och störa oss jyckar, när vi sover som bäst. Så nu undrar jag om ni har samma problem runt i landet och utlandet? Skriv och säg vad ni tycker.


Vädret idag ställer inte till några problem, snöfall och 10 minus i morse, helt ok. Det var bara husse som ställde till problem när han tände i kaminen så rökte den in lite grann, lite tyckte husse men vi med vår känsliga nos tyckte inte alls att det var lite, host host. Det stack i mina ögon och retade i halsen, fy för hussar som har så lite vettt, då var matte bättre för hon sa att starta fläkten för tusan så vi får bort röken, det är ju alldeles grått inne. Kaminen kan göra så när det är sånt här väder låg tryck eller vad fasen det heter.


Nu ska jag ut och titta vad ni haft för er.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 1 februari 2010 12:37

Idag så snöade det kraftigt fast det var över 20 minus, varken matte eller husse har sett något liknande. Lillhusse sa att det var 30 minus i natt som var, men nu är det bara 13,5 minus och lätt snöfall. Världen är upp och ner så det förslår, för i morse när det var jättekallt så snöade det med stora lappar och när det blivit mildare så snöar det med snuttefjun, konstigt är det i alla fall.


Det är många som skriver att choklad är giftigt, ja men vi fick bara ett kryddmått var och det är pyttepytte lite. Matte vet att det är farligt men det som gjorde att jycken dog var att den fått tag på ett kakaopaket och ätit direkt ur det då behövs inte så mycket. Ljus choklad är det inte så mycket kakao i och chokladpudding i så små mängder är inte farligt.


Idag har matte tagit upp kött som står på bänken och tinar, det har stått i kylen sen igår em men det måste tina lite mera sa matte. Tycker att det är ljuvligt det luktar genom påsen, älgkött är gott, den här biten är från kalven och då blir det extra smaskens.


Vi fick älgfärsbiffar igår kryddade med viltkrydda det var smaskens, sen när vi fick våra taxkulor så fnös Illerson ljudligt, för det inte var mera av biffarna. Så det slutade med att matte fick mata honom, kula för kula, en i taget annars spottade han ut det på matten och såg fånig ut. Han såg lika fånig ut när matte sa att han fick äta själv, för matte skulle gå ut och ta ur en sockerkaka ur ugnen. Visst han åt själv ända tills matte kom tillbaka från köket för då kunde han helt plötsligt inte äta själv. Matte säger att han är en knashund och bortskämd å det grövsta, jag tror att hon har rätt men han blev det när han var in och opererade bort en hel tandrad på grund av någon knöl.


Jag äter själv och allting dessutom, inget är otäckt utan allt går att äta, bara det går att tugga går det att äta, jag lever efter samma principer som min reservmorsa gjorde. Det var nog hon som lärde mig att äta både frukt och grönsaker, Illerson gillar smultron men de växer inte här uppe, för den fisknölen ska plocka det själv utom blåbär för då ska han matas. Hör vilken lat tax han är, det är nästan så man skäms över brorsan ibland.


Ni får ha en bra dag runt om i landet, hoppas att ni inte har allt för kallt.


Taxkramisar från er vän Hillman.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards