Mellan himmel och jord

Alla inlägg under mars 2010

Av Felix och Inga-Lill - 6 mars 2010 12:08

För i morse var det 30 minus, Illerson var tvungen att gå ut då vid sjutiden. Han hade stort behov av att lämna ut en tvåa, konstifikt han som jämt sover till minst nio på morgonen. Sen blev vi lite trötta och då är vi inge hungriga, så idag har vi käkat brunch. I alla fall jag, för brorsan han bara tigger och när matte serverade brunchen då skulle inte fisluringen ha någe.


Idag har husse städfnatt, han blir så där när han är görlös, han har kastat ut mattan i rummet och städar som en galning, månne det är vårstädning på tapeten. Matte har tagit reda på tvätt och plockat bland papper, så nu känner vi oss lite överflödiga och väldigt i vägen. Jag som trodde att vi skulle ha en riktigt mysig lördag, nu när matte och husse är hemma och inte gör som igår pyser iväg och lämnar oss med lillhusse. De va visst bort på byn och hälsade på en kusin till matte, för de är här i sin stuga på lite vintersidomester. Jag trodde att vi skulle få följa med men icke sa nicke, fast vi var med vid dörren och lyfte upp tassen och gav matte en bedjande blick. Matte sa gå in och lägg er det är för kallt, vi kommer strax. Kommer strax är ett ord som vi börjat hata, för det stämmer aldrig, det tar flera timmar innan de är tillbaka.


Nu ska matte sätta på dillköttet, mums kalvkött är bland det bästa vi vet, så idag blir det nog lite kött till taxkulorna. Hoppas att ni inte har för kallt runt om i landet, utan att ni kan få vara ute och busa med era hussar och mattar.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 5 mars 2010 08:51

är här det är jag säker på för i morse var det minus 28,5, så nu undrar jag var den globala uppvärmningen är, för husse tror att det varit minus 30 i natt. Jag och brorsan vill ha lite varmare, finns det någon som kan dansa en värmedans, innan vi fryser ihjäl. Stackars alla sportlovs lediga barn, som skulle ha det så skönt när de är här och åker skidor. Tur att solen är på väg upp, trots det så är det 25 minus grader, nog om eländigt väder.


Matte gjorde kyckling igår,  jag fick smaka men eftersom Illerson inte varit nå vidare i maggen, så fick han ingen. Gissa om han blev putt och naturligtvis blev han jättesur på mig, det tänkte nog inte matte på. Idag ska vi nog stanna inne och bara gå ut korta vändor, jag hörde att matte sa att hon skulle in på byn och handla. Hon brukar åka ner till Sälen men nu när det är så mycket turister här då undviker hon det, för vem har lust att stå i kö ett par timmar för att handla lite, inte min matte i alla fall.


Nu ska jag försöka att få upp lite mera värme för morgon ettan var iskall, jag lovar, Illerson bökade ner sig i en varm filt när vi kom in och där ligger han kvar. Hans öron har lite för lite päls så han skulle behöva ha en mössa, finns det någon som har en beskrivning så kanske matte kan sticka en. Han borde ha en med tofs på och naturligtvis måste två kålblad få plats, hihi. Från det ena till det andra är det någon som hört beskrivningen av en tax; en skogaholm med fyra prinskorvar och två kålblad samt en gräddvisp längst bak, hihi.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson mufflar en hälsning från någonstans under en hög filtar.

Av Felix och Inga-Lill - 4 mars 2010 15:03

15 minusgrader när vi vaknade, så vi är inte så pigga på att vara ute. Solen har värmt upp det men det är iskallt på backen. Brorsan fryser in direkt som han kommer ut, men idag blev även jag tassfrösen. Vi har varit ut med matte två gånger idag och med husse tre gånger, men vi har frösit in i alla fall efter bara ett litet tag. Jag är ju tuff så jag tycker själv att jag kan vara ute länge men tyvärr så är inte mina tassar av samma åsikt. Skulle nog behöva fårskinnsskor på tassarna, men jag  tror inte vi skulle klara av att gå med dem, tror nog att det skulle bli lite bökigt.


Husse har hjälpt rörmokarn idag med att tina upp vattnet åt grannen som har stugorna innanför oss, de får vatten från vårat borrade hål. Här har det inte frusit men peppar peppar säger husse, när det är så här kallt så kan man aldrig vara säker. Hoppas att vårt vatten inte blir fruset för då har vi inget i vår vattskål, visserligen tappar matte upp extra vatten så det står en 4 liter på lut om det skulle bli strömlöst.


Hoppas att ni har haft en fin dag med massor av bus i solen.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 3 mars 2010 09:02

I natt som var, så besämde sig vermaturen på kyla, det blev 20 minus redan vid tiotiden, så vi är inte så översvallande glada. Minus 23,5 när vi kom upp, inte lätt att göra sina behov då, nu är solen på väg upp så det blir säkert varmare bara solen får lysa. Igår kväll var det temlor här, vi fick bulle med grädde av matte och husse. Senare på kvällen muttrade matte om att hon skulle haft gasmask på sig, va hon nu menade med det. Hon får skylla sig själv för hon matade mig med pannbiff gjord på älgfärs och det brukar bli vädersläpp av det, sen temelbullar uppe på det.


Hoppas att ni inte haft för kallt på morgonen utan att ni kunnat gå ut och göra både ettor och tvåor.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan zzzznorrar en hälsning.

Av Felix och Inga-Lill - 2 mars 2010 10:47

Igår kväll var det nåt konstigt med vermaturen, ena gången var det 21 minus och en halv timme senare var det 16 minus, sen 10 minuter senare så var det 18 minus. Matte muttrade om att väderleken skulle bestämma sig, nu har den bestämt sig, solen skiner och där är det 4,7 plus men i skuggan är det minus 3. Så i natt blir det säkert griskallt men det kan vi leva med för då är vi inte ute och springer, här är det bara matte som är nattsuddare.


Hoppas att ni inte snöat inne runt om i landet, utan kan vara ute och busa. Här har hussen slungat snö så vi har en fin promenix väg, men vi skulle vilja gå på andra håll, ex inne på byn där det luktar jättegott av alla tikar som löper. Fismatte säger att det blir det inget av med för ni är så tokiga ändå, helstolliga säger matte, ska hon säga som är uppe och stör oss varje natt.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 1 mars 2010 10:47

på promenix med matte, då passade hon på att ta lite bilder på oss så håll till godo.

  

Jag fryser inte men hade faktiskt tänkt att gå åt andra hållet.

  

Har du gjort ettan då måste jag se till att min är överst.....

   

Så här blir det alltid, vi går i kors med kopplen och matte tycker att vi är knasiga, här ser ni att Illerson börjar bli frusen. Jag som bara vill vara kvar ute, typiskt nu när jag fått syn på något trevligt då ska brorsan in.

   

Nu har han oxå hittat något säkert tjejen som gjort en etta, då var han inte frösen minsann.


Sen fick vi syn på Kung Bore, ja säker kan man inte vara men nog är det likt.

  

Ser ni att han gömt sig bredvis tallen, den luringen.

  

Pippisarna har det inte lätt när det blir så mycket snö på en gång och det är ju kallt, förstår inte hur de klarar sig när de inte kan flyga in och värma sig.


När vi kom in i värmen så tittade vi ut på altanen, den som det inte fanns en endaste snögnutta på i förra veckan. Då var vi ute och snosade runt på den, nu vill vi inte alls gå ut där.

  

Som ni ser så är det jättemycket snö och det har kommit sen i fredags, fy katten där vill vi inte vara.


Nu har ni fått lite mera bilder att titta på, idag blir det inga vandringar ute för husse är upptagen med att se till vårt vatten. Grannarna har vatten ifrån oss och hos dem har det frusit, så nu är husse ute och kollar om det är fel i en brunn där det är hopkopplat. Vi får väl se om han hittar felet, vi hörs senare. Det blev hela två inlägg idag med bilder kors i taket, det är bra i fall vi inte syns i morgon, vi får se om matte har tid.


Taxkramisar i mängd.

   

Av Felix och Inga-Lill - 1 mars 2010 10:02

ett hugg va, igår em så fick Illerson ett av sina alla tiggknas, när han fick för sig att han skulle ha mat tidigare än han brukar.

  

Här har han börjat träta på matte.

 

Lite närgången kan man vara när man är så här sugen.   

Nu börjar han bli närgången men synd att husse missade hans studs på matte, studsar mot mattes bröstkorg och nyser henne rätt i ansiktet, så glasögonen blev helt prickiga.

  

Här är sekunden före studset ni kan själva se vad knasig han är.

Sen kom studset men det bommade husse.

  

Ska jag hugga dig i tummen va....

  

Här biter han matte i tummen men det är bara tokbitningar och inge allvarligt.

Matte var envis du får vänta men hon skrattade gott åt hans knas. Vi fick mat tidigare för husse gick och fixade det. Bra med en tiggbrorsa så man får mat tidigare när man är extra sugen.


Vädret idag halvmulet eller mulet det växlar, inge kallt bara 6,5 minus fast det var 10 minus i natt. Vi tycker att det är riktigt skönt ute men nu ska vi slappa lite för man blir lite slö efter frullen och morgonbuset.


Taxkramisar från Hillman, brorsan zzzznorrar redan.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards