Mellan himmel och jord

Alla inlägg under april 2010

Av Felix och Inga-Lill - 21 april 2010 10:52

Här är inte kul, vi blev väckta i natt när klockan var bara tre. Då var husse uppe och studsade, satte på lyset och kokade kaffe, strax efter kom matte uppfarande, då var det ju bara att gå upp. Jag var väldigt nyfiken på vad som var på gång, men sen blev jag så trött att jag vek mig i knopplådan i köket. Husse skulle ut och resa, så halv fyra kom lillhusse in och han brukar vara uppe som tidigast vid 7-tiden. Nu blev det knasigt, fast lillhusse skulle skjutsa husse till tåget, som skulle gå 05.25 fast stationen ligger inte nästgårds prexis. Det är 10 mil enkel resa till järnvägsstationen, så lillhusse var nog inte så glad för han skulle på rehab som började kl 08.00, det blev en lång väntan för den stackarn.


I förrgår skulle vi ju försöka att få ut matte på promenix, det sket sig för matte fick så ont i huvudet så vi fick inte ens gå ut på bloggarna, för att se vad ni hade för er. Sen igår så åkte vi ner till Sälen för matte skulle handla, vi fick åka bil jippi va kul. Vi såg massor med hundar nere i Sälen men då var ju matte inne på butikerna och husse den slöhögen ville inte fota fast kameran låg i bilen.  Som ni ser så är det snö kvar på fjället för dem som vill åka skidor.

  

Ingen snö på vägen men väl ute i terränglådan, det som syns är fjället som ligger mellan Högis och HC, så nu vet de flesta vart bilden togs. Detta var igår men matte tror att det kom mera snö i natt, för i morse vid åttatiden när vi gick vår runda så var det vitt överallt. Nu har det lenat bort så nu är backen framme igen men nu är det blött igen, igår var det så skönt ingen blöt sand som fastnade på pedalerna, idag massor med blöt läskig snö. Vi vill oxå ha vår och sol, här är inte så varmt, vi vill absolut inte gå ut på altanen för den är plaskvåt.


Hoppas att ni har bättre väder än vi har, för det verkar inte bli någon vår här än på länge.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson zzzznorrar.

Av Felix och Inga-Lill - 19 april 2010 10:34

Här är det vinter igen, haglade igår så det blev vitt på backen sen började det på att snöa. I natt var det nästan 7 minus, när vi var ut på morgonrundan minus 4, fortsätter det här blir det inte roligt.


Vi hade tänkt att ta lite bilder i dag på morgonen men matte var för seg så det blev husse som följde med ut, vi får se om vi får ut slöfian, under dagen. Igår så gjorde matte pizza det var smaskens, sen fick vi taxkulor och frolicar, fikade med bullar igår kväll. Matte kallar oss för bulldoggar, men vi tittade på varannn och vi ser inte alls ut som dessa hoptryckta nosar. Här är det långa och ståtliga nosar och inga små hopklämda, så inte vet vi var matte fick det ifrån.


Hoppas att ni haft en bra helg, med fint väder för här har varit griskallt alla dagar. På agendan idag få ut slöfian, fota lite och få fian att lägga in bilderna, vet inte om vi lyckas men vi tänker göra ett tappert försök.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 17 april 2010 21:00

Klicka på denna läng och vidare till TV som visar en goja som är verkligt snacksalig. Ha en bra helg.


Taxkramisar.


http://www.dt.se/nyheter/borlange/article629098.ece

Av Felix och Inga-Lill - 17 april 2010 18:38

En släkting till mig har gått över regnbågsbron, hon var ett år yngre än mig men blev hastigt sjuk. Så nu är hon den jätteduktiga taxen borta, vi har samma far men inte samma mor och hon bodde hos min uppfödare och var en älskad familjemedlem. Så nu tycker vi extra synd om Kerstin för hon är världens bästa uppfödare av tax.


Idag har det gått i slapphetens tecken men vi har ätit kyclingfilé idag och till kvällen blir det sockerkaka för det har jag sett att matte gjort en. Mums med grädde ska det visst bli, det blir nog till att promenixa med matte lite i morrn så hon inte blir för rund om magen. Tvåbeningar har lätt för att lägga på sig men matte säger att lite lördagsgodis kan man få unna sig.


Taxkramsiar och hoppas ni får en bra helg.

Av Felix och Inga-Lill - 17 april 2010 10:54

Idag är det i alla fall inte helt vitt på backen men inge varmt heller, så vi tänker tillbringa dagen med att slappa inne i värmen.  För efter morgonrundan och frullen är vi lite slöa, brorsan har redan törnat in i soffan under en filt.


Igår fick vi åka bil, inte någe långt men i alla fall, bort till affären där vi fick passa bilen medan husse och matte handlade. Sen må ni tro att vi fick någe smaskens, tunn pannkaka mums va gott vi slapp taxkulorna igår för vi gillade mattes pannkakor mycket mera. Det var länge sen matte gjorde några sådär en 10 år sen, bara för att mattes lagg gav upp. Nu förra helgen så kom mattes kusin med en lagg som hon inte använde, så nu blev det pannkakor igen i det här huset. Matte har varit och letat på alla möjliga butiker men ingen lagg någonstans, att beställa blir för dyrt. Sen säger matte att hon inte klarar av att göra tunna pannkakor utan lagg, de var smaskiga så vi åt en och en halv var, frolic till efterrätt som vanligt.


Taxkramisar från en slapp Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 16 april 2010 12:03

Jistanes va mycket vitt det kommit ner i natt, men ingen snö utan bara konstiga iskulor. Matte sa att det var hagel, det enda hagel som vi känner till sitter i patroner som husse brukar ha med sig när det är fågeljakt. Fast det är nog inte såna som hamnat på backen för vi har inte hört några smällar.


Igår fick vi pasta med ostsås jättesmaskens, jag var med matte hela tiden som hon lagade mat för man vet ju aldrig vad hon tappar. Tvåbeningarna åt kassler oxå men det fick vi inte smaka för det är för salt.


Idag har de halvt om halvt lovat att vi ska få hänga med på en kort biltur, blir nog bara till byaffären men det är bättre än ingen tur alls. Just nu skiner solen men i morse var det griskallt med minus 3,5 det tycker jag är en dålig vårvermatur, visserligen har det orkat upp i 5 plus men ändå. Hoppas att ni har det varmare runt om i Sverige, för här känns det som is i vinden.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 15 april 2010 08:45

oss var det igår för då smet matte och husse iväg och vi fick vackert stanna hemma med lillhusse, då är det synd om oss för vi blev blåsta på bilturen. Inte tog matte nån kamera med sig heller, så vi kunde inte se vart hon varit men vi kunde känna att hon varit på nåt nytt ställe som vi inte kände igen doften på. Matte var på en mässa om jobb, så hon kunde få en egen coach (tror det stavas så), så nu kanske matte inte blir hemma med oss någe mera. Fast det är nog inte så lätt, för vem vill ha en lagomt begagnad matte som går runt och hostar och har sig, hoppas inte det blir nån för vi vill ha matte ifred.


Igår fick vi inte smaka någon mat för matte sa att det var för kryddigt, fismatte vi har väl ätit kryddor förut, fast bara lite förstås. Vi fick nöja oss med taxkulor och frolicar, fast det var inte så dumt det heller. Det bästa med allt var att matte hade ont i samvetet, så vi fick massor med gos och lite taxmassache, dä ni grabbar och tjejer.


Nu ska jag försöka få matte att gå ut till er andra för att se va ni haft för er under gårdagen, fast först måste vi ut på en runda husse ropar. Visst ja väderrappen, mulet men solen försöker ta sig fram, inga aksmoln ännu hoppas vi slipper det.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan hälsar.

Av Felix och Inga-Lill - 13 april 2010 18:05

Här har änteligen våren kommit i alla fall så har Tandån släppt sin is och forsar fram som en älv. Vi har slappat på soffan idag för det var för kallt på altanen, blåste nordväst vind och då blir det kallt här. Skönt att sola inomhus, där solen har lyst in där har brorsan placera röven, han är världens soldyrkare så jag behöver inte leta, för att veta var han är.


Matte har haft annat än bloggen för sig idag, men hon har gjort smaskig mat idag, så vi har hålllit oss framme. Hon tog upp sista skinkan ur frysen, den var kokt så hon stekte den i tunna skivor, för det är ingen som är direkt sugen på kall mat en sån här dag. Naturligtvis fick vi smaka innan hon stekte den, sen blev det stekt ägg och stekt potatis till. Riktigt gottigt måste jag säga, sen fick vi hundmat och frolicar så nu är både jag och brorsan riktigt mätta.


Ni får ha en bra kväll runt om i det vårliga Sverige och så sänder jag en speciell hälsning till Edith som kanske är framme i Paris vid det här laget.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards