Mellan himmel och jord

Alla inlägg under maj 2010

Av Felix och Inga-Lill - 20 maj 2010 07:38

Idag GRATTAR vi Illerson som fyller 14 år, han kommer nog att få någe gott för husse köpte med sig nåt från Sälen igår men det står i kylskåpet så jag kan inte tala om vad det är. Han sa bara att det blir i morgon, hoppas att jag får smaka litegrann. I morse tänkte jag gå in till matte men då rasade den jädrans grinden och det blev ett herrmans liv, jag tror inte brorsan blev så glad för han gillar inte att bli väckt vid 6-tiden, det var inte meningen. Vi får fira riktigt ordentligt idag för det är en hög ålder säger husse men matte säger att det är ganska vanligt att taxar blir gamla.


Illerson är i alla fall bättre matte säger att det nog var pannkisen som gjorde att han frisknade till. I förrgår så gräddade matte tunnpanikis och då var helt plötsligt brorsan sig själv igen, igår åt han fläskkotlett fast bara några smakbitar men han är mycket piggare igen. Illerson hälsar och tackar för alla krya på sig hälsningar som han fått.


Igår tänkte vi jaga katt men matte var snabb, hon fick syn på den och motade in oss, sen satte hon på oss koppel. Matte tyckte synd om missen för han har varit här i flera dagar, är visst någon som bor en km härifrån som äger den. Jag visste inte att katter går så långt men missen är hungrig för han åt upp det matte kastade ut åt pippisarna. Tänk att va så hungrig så man äter bröd utan smör, inte ens jag vill ha det. Matte säger att katten är här igen, han är säkert mera hungrig, lite synd om den är det i alla fall.


Idag är det åskvarning över Flermoen, det är närmaste byn på norsksidan och dit är det en dryg kilo-meter. Så vi vet inte hur mycket som vi hinner med på nätet idag, fast vi gör vårt bästa för igår hade inte matte tid.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.


Av Felix och Inga-Lill - 18 maj 2010 12:10

Idag är inte Illerson lika sur men han är trött och mår nog inte så bra, matte har petat i honom en värktablett, så vi får se hur det går. Åldern börjar ta ut sin rätt säger matte men vadå jag är lika gammal, nästan i alla fall. Du är med mycket mer om vad som händer runt omkring dig säger matte, visst jag är fortfarande väldans nyfiken och det är bra tycker matte.


Dagens väder är inget att skryta med men det regnar i alla fall inte och så har det blivit lite ljusare. Viggo hade en lustig sak på sin blogg och då kom jag ihåg lilla Mirte som var en av mina reservmorsor, hur hon fångade en fågel av misstag. Det var där vi bodde förut, vi var på väg upp mot huset efter att ha varit på stora gräsmattan (som en fotbollsplan) och sprungit runt och jagat en boll. När vi kommer mellan körsbärsträden som ledde upp mot huset så trodde nog Mirte att någon kastat en boll till henne för hon hoppade upp i luften och knäppte den, men det var ingen boll det var en fågel.  Efter tillsägelse så tvärsläppte hon den men då kom min andra reservmorsa rusande och högg den så fanns inte fågeln mera men jag tror att Kickan oxå trodde att det var en boll. De jagade aldrig mera fåglar och inte försökte de hoppa upp i luften för att ta någon heller.  Det var ett av alla mina minnen från där vi bodde förut..... jag saknar trädgården för den var härlig att springa runt i, nästan alltid lösa sen saknar jag naturligtvis våra reservmorsor för det fanns alltid någon som hade lust för bus.


Taxkramisar.



Av Felix och Inga-Lill - 17 maj 2010 11:07

Vi slapp Åskar men inte mattes huvupine, så igår blev det en slappardag. Jag och brorsan har blivit okontanta så matte har trätat på oss. Hon talade om för Illerson att det bara var hon som hade rätt att morra och jag fick en blåsning för att jag var störig på brorsan. Nu är inte matte och jag så osams men alla vet ju vilken surkart Illerson är, så jag hade nästan kunnat bli huggen när jag försökte prata med honom idag. Jag får nog akta nosen, så det inte blir extra hål i den, skit när man bara försöker vara hygglig. Matte tror att Illerson är lite för trött för att prata med mig, så jag får väl hålla mig undan. Jag som trodde att vi var kompisar jag och brorsan men det vete katten om vi är, som han morrar och gläfser åt mig.


I lördags fick vi kyckling och gräddsås, till efterrätt savaräng, det är sockerkaka med fruktmix och vipsgrädde. Så det blev mätta magar igår serverades det fläskisar med en bärnäs sås. Vi har i alla fall fått god mat i helgen så jag klagar inte på det. Hoppas att ni haft en bra helg med fint väder för här har regnat så ån är en älv, med massor av strömt vatten, inget badställe i alla fall. Den har svämmat över på sina håll och matte säger att blir det mera regn så får vi nog en sjö av allt vatten. 


Taxkramisar från en mycket stött Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 15 maj 2010 11:30

Idag är det åskvarning så vi kommer nog att ligga lite lågt, får se hur länge vi törs vara uppkopplade. Matte brukar rycka ur alla kontakter för här kan åskan mullra rätt mycket, det blir så dyrt om det sitter i säger hon.


Igår kväll fick vi pasta och baconsås, vi fick smaka lite bacon men mycket pasta, det gillar jag för skriver jag vi så ljuger jag. Brorsan den fisknölen tyckte inte om pastan och det var säkert för att det inte var köttfärssås. Sen fick vi sockerkaka till kvällsfikat, den var ljummen och jag åt nästan en hel skiva som matte bjussade på.


Nu ska jag försöka hinna med att besöka er en sväng men vi får se, matte får gå ut och lyssna först.


Taxkramisar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 14 maj 2010 12:04

Nu vet vi att Ludde är en riktig rondell, tack för upplysningen säger matte. Ni rondeller är nästan alltid friska för ni får det som är bra från både mamma och pappa, det är sällan som ärftliga sjukdomar följer med allt enligt vår kossadoktor. Han är klok och jättesnäll, skulle ni vara i Trysil och bli sjuka så rekommenderar vi honom med varma taxhjärtan.


Något annat vi tänker på idag, ja vi vore dumma om vi inte tänkte på Lillens matte som idag har en tung dag, då hennes älskade vovve inte finns mera. Länk till hennes sida finns under "Berith", tassa gärna in där för att lämna ett tassavtryck. Jag och Illerson kommer att gå in där och lämna våra avtryck för det har vi lovat Lillen.


Igår fick vi smaka rå älgfärs, mums va gott det är, sen fick vi älgfärsbiffar och igår kväll sov vi över fikat och husse fick väcka oss när vi skulle ut på sista rundan. Det var nog det usliga vädret som gjorde oss så trötta, samma idag det ösregnar så vi blev dyngsura när vi var ute för att göra ettan och tvåan.


På tapeten idag, nja så lite som möjligt om vi får bestämma och det får vi, softa på soffan kolla in vad ni goa vänner har gjort och smaska i oss någe gottigt. Slippa gå ut i detta ösregn, för vi har gåbortsblåsan idag när det regnar ute, så vi kan hålla oss hur länge som helst. Det låter som en ypperlig dag för taxar eller vad säger ni go vänner?


Taxpussar till alla goa vänner.

Av Felix och Inga-Lill - 13 maj 2010 11:32

Här regnar det och vi vill absolut inte gå ut, det smattrar på fönstret och det låter som om någon hamrar på plåttaket. Värmen har inte kommit hit för det är bara 4 plusgrader.


I förrgår kväll då var vi tiggetaxar, matte säger att vi blir bortskämda älskade säger vi. Den första bilden skulle ha varit den när Illerson studsade matte för när de fikade så hade inte matte något fikabröd hemma. Husse var mätt och ville inte ha något annat än kaffe men det ville jag och brorsan, så Illerson satte in stora tiggstöten.

  

Här bryter husse isär ett kex och det är inte vilket kex som helst, det är pansarkex. De är hårda och innehåller jordnötsolja, bara för att vi ska tycka 

   

att det är extra gottigt så doppar husse kexbitarna i lite kaffe, här syns kexpaketet.

   

Nu skulle vi inte få något mera, fast jag försöker att hypetisera matte men just då bränner hon av en blixt rätt i nyllet på mig. Tycker jag är synnerligen elakt, just som jag ville ha lite mera kex. Den här gången var tyvärr både matte och husse obönhörliga, inte ens lillhusse ville ge oss några fler kexbitar.


Igår fick vi maskar och köttfärssås, finns inte mycket som är så gottigt, köttfärssåsen gör matte med riktig grädde och inge fusk. Sen till fikat fick vi mandelknubbar, utan pärlsocker. Det är något som brorsan är galen i, allt som har med mandel i, mandelpudding (finns i Norge), bondkakor, knubbar osv.


Hoppas att ni fått lite värme för det har inte vi men värmepumpen som sitter på väggen blåser gosig värme på oss.


Regniga taxpussar  från Hillman och Illerson.


Av Felix och Inga-Lill - 11 maj 2010 14:44

Idag har det slängt snö och det är kallt som attan, ingen av oss vill vara ute matte fryser och husse stackarn har varit ute och lagt på sommarskorna på bilen.  Den här gången fick han klara sig själv, för jag hade inte lust att vara ute det var för kallt.


Jag har glömt att berätta att husse var borta förra veckan men vi saknade inte honom så mycket för vi hade matte att köra med, från morgon till kväll. Det är nog seniliteten som slagit till hos både mig och brorsan för hur kan man annars förklara att vi glömt husse, ja inte vet jag.


Idag har vi bara slöat och varit ute och hälsat på hos alla goa bloggare, skönt att se att det är snö kvar på andra platser i Sverige, visserligen långt upp i landet. Jag trodde nästan att det bara var vi som bor i permafrostens land men det finns både snö och is kvar på fler ställen. Fortsätter det här med nattkylan då lär snöeländet ligga kvar här ett bra tag till.


Matte har lovat att det blir korv och hemgjort mos här idag, det tycker vi är smaskens, matte säger att det är slömat men det kvittar vi gillar det i alla fall.


Taxkramisar.



Av Felix och Inga-Lill - 8 maj 2010 12:37

  

Som ni ser så ligger det fortfarande snö kvar hos oss, igår sken solen och det var ganska varmt ute om vi höll oss i lä. Idag är det ännu varmare med 28 plusgrader på altanen men ack va det blåser kallt. Både jag och brorsan har varti ute men vi gick in igen för det drog alldeles för kallt, så det är nog som matte säger att det är bara solens strålar som värmer.


Igår hade vi en fredagsmys dag med kyckling till middag, naturligtvis så fick vi smaka av det gottiga. Eftersom jag väckte matte redan kvart över sex på morgonen, ni ska inte tro att hon blev glad. Jag drömde en mardröm och tyckte när jag vakande att jag var självast i hela världen, så jag satte helt sonika nosen i vädret och gjorde som mina anfäder ylade av hjärtans lust. Nu tyckte inte matte om min sångröst i alla fall inte vid den tidpunkten och hon muttrade "gå och lägg dig Hillman, det är alldeles för tidigt" men jag stod på mig så hon masade sig upp. Dagen tog ut sin rätt och igår kväll var jag jättetrött med en matte som glodde på dumburken så somnade jag tidigt men matte väckte oss vi elvatiden och sa "nu går vi ut och kvällspinkar, så kanske ni sover lite längre i morrnbitti". Matte hade rätt vi sov tills klockan ringde vid halv nio, matte sätter klockan på ringning så hon slipper rusa ut med oss, utan kan ta det lite lungt och vakna till liv innan vi ska ut.


Idag kommer nog allt att gå i slöhetens tecken för det har varit en jobbig vecka, matte har sprungit runt och eftersom jag är plåster vakthund så måste jag ju bara se va hon gör.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan znorrar en hälsning.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards