Mellan himmel och jord

Alla inlägg under juni 2010

Av Felix och Inga-Lill - 13 juni 2010 10:36

  

Så här såg det ut för ca 2 veckor, synd att matte inte hade någon bild på hur det såg ut dagarna före regnet för då hade ån gått ner ytterligare.

   

Taget mot samma håll, vi tycker att det är läskigt mycket vatten, titta på björkarna de har tassarna i vattnet.

  

En stor pöl har det blivit på ängen oxå, där brukar det inte vara vatten.

  

Ser ni att vattnet gått upp mot granen och i normala lägen är det ca 3 meter från granen till vattnet.

  

Har ni sett att vi fått en vik på Tandån, där brukar det växa buskar nu syns inte de någe mera. Det värsta med allt vatten är att det kommer att stanna kvar en hel del och då blir det stickmyggor såna där bombplan som landar och sticker direkt. Nu blir det inte roligt att vara tax framöver matte får koka det där joxet så vi slipper bli uppätna. Idag har vattnet dragit sig tillbaka lite grann men alla träd som växer på ängen står med fötterna i vatten.


Inge sol idag heller bara grått och mulet, vermaturen är bara 12 plus så nu ska jag byta namn och kalla den för kallaturen.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan zzzznorrar i vanlig ordning.


Av Felix och Inga-Lill - 12 juni 2010 22:13

Här har regnat så vi får nog en sjö här utanför, ån har svämmat över sina bredder och det har vräkt ned med regn sen igår kväll. Ån har bildat sjöar överallt, matte har tagit lite bilder men hon orkar inte lägga upp dem ikväll. Får bli i morgon, tror jag såvida hon inte får ut dem senare i kväll förstås, hon är en obotlig nattuggla.


Hoppas att ni haft det bra runt om i landet, tänkte ut och titta va ni haft för er man jag är så hiskeligt trött, så ni får ursäkta men det får vara tills i morrn, gäsp. Hugaligen känns som man gått genom ett tröskverk, måste vara för alla gånger jag blivit blöt idag.


Matte och husse pös iväg idag och lämnade stackars oss ensamma nästan med lillhusse men det är ju inte riktigt samma sak, fast han är en hyvens kille. Det går att tigga till sig lite extra gottigt av honom, så han är helt ok. Matte och husse var inte borta så länge, sen hade de varit och handlat en hel påse Frolic och då kan man inte vara sur nå länge. Nej, nu måste jag gå och slagga.


Nattistaxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 9 juni 2010 09:52

Ja, inte veter jag var Edith skickade solen men hit kom den baske mig inte, för idag så sprutregnar det. Matte erbjöd oss sitt paraflax men Illerson stod en stund under det men sen ville han bara in igen. Ingen tvåa för hans del inte, men jag lyckades i alla fall trycka ut den, trots hällande ösregn. Hela 11 plusgrader lyckades vermometern prestera idag, matte muttrar om att det inte ens är halvtum och startade värmepumpen för att köra upp lite värme åt oss.


Husse och lillhusse tog bilen och stack iväg en sväng, tro inte att vi fick följa med skitmatte stoppade oss med ett ben ivägen, när vi försökte smita emellan. Tänk att den skräpkärringen ska va ivägen överallt, jag som hade en så bra plan och så förstör hon allt. Vi kommer att tillbringa dagen inomhus det är då ett som är säkert, för här ser inte skuren ut att gå över. På radion sa de att det skulle vara Enstaka skurar, det var en jädrans kärring att skura. Hon måste ha det slitsamt som skurar i hela Dalarna men matte säger att det är inga skurar som började kl 02.30 och håller på än. Åskar ska visst komma på besök på ettermiddan från Norge denna gång, hoppas att vi slipper det i alla fall.


Nog om skitvädret, jag har ätit frulle men brorsan var så ointressrad att matte struntade i att bjuda honom. Han är skitsur för att husse åkte iväg och han inte fick följa med. Så den grabben kommer inte att lyfta på huvut förrän husse kommer hem, det kan ni vara helt säkra på. Det finns inget som är så gott att han skulle äta det nu när han är så fissur.


Hoppas att ni har ett bättre väder och kan gå ut utan att pälsen blir som man skulle simmat några vändor i sjön.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 8 juni 2010 10:59

med huvupine hela gårdagen men hon gjorde i alla fall käk åt oss och åt tvåbeningarna. Idag har himlens portar öppnat sig det ösregnar och har gjort så halva natten. Matte lurade ut mig vid åtta-tiden så jag skulle få morgonpinka, gissa om jag var snabb. Sen när brorsan kom upp så var han inte så sinnad på att gå ut men han var tvungen för det trängde på om ni förstår. När han var klar sprang han förbi matte och ruskade av sig det blöta framför fötterna på henne, samtidigt som hon fick en riktig taxblick av honom.  Sen när husse kom upp ville vi ut igen, för vi trodde att regnet hade slutat men ack va vi bedrog oss då regnade det ännu mera, så nu ska vi vara inne för det har vi beslutat. Om inte matte ordnar regnskydd så får tvåan vänta tills det slutar glöta.


Hoppas att ni har bättre väder än vi har med detta glötande och bara 9 plusgrader. Matte har satt på värmepumpen så nu blir det skönare inne, skönt med varmluftsblås i blöt taxpäls.


Blöta taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 6 juni 2010 12:17

Jaha, så var det då nationaldagen ja inte är det som när våra grannar i Norge firar den, för oss känns det som en vanlig dag men för tvåbeningarna är det kanske lite mera.


Vi busade idag men matte hade inte kameran framme, hon fixade våran frulle så hon hade inte tid för sånt. I alla fall så skrattade både hon och husse när vi for fram i storstugan och lekte. Ja, sa matte inte kan man tro att ni fyllt 14 år båda två som ni leker. Nu ska jag förklara lite för er, vi taxar leker ända tills vi inte finns mera, så vill ni ha en hund som är full i bus så ska ni skaffa er en tax. För vi har massvis med humor och kan locka fram ett skratt hos våra mattar och hussar när som helst på dygnets timmar, för tokrycken kan komma när man minst anar det. Idag var det nog matknaset som satte åt oss, för då blir vi som tokiga, skrattar matte.


Hoppas att ni får en bra nationaldag runt om i vårt avlånga land, vi ska nog bara ta det lungt och sen får vi älgbiff och ungstekt potatis till middag, det är ingen dålig nationalmat.


Nationaldagskramisar till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 5 juni 2010 10:30

Krya på dig hälsningarna till brorsan hjälpte, för sent igår eftermidda  var han sitt vanliga jag igen. Matte passade på att fota slöhögen, när han ätit kvällsmaten så låg han och znorrade tyvärr är det inget ljud till bilden men ni får tänka er znorrandet.

  

Kolla vicken skön stil han har tyvärr blev inte hela svansen med då den hängde ner utanför soffkanten. Om ni tittar noga så kan ni se hans framtänder och däremellan kom znorrljudet, matte sa att det lät som någon sågade ved. Vi taxar har mycket konstiga sovstilar det här var bara en av alla.


Idag skiner solen från en klarblå himmel men det var kallt i natt, så det har inte hunnit bli någon högre värme, så vi stannar nog inne nu efter vi fått frulle och slappar. Rätt skönt dä med för då har vi hunnit se va ni har för er, runt om i Sverige och Frankrike, Edith verkar ha fått ett underbart liv i stället för asfalt och betong har hon hamnat mitt i spenaten. Ni som bara är in här och läser hittar länken till hennes sida under mina länkar.


Här är det nu väldigt grönt och inne på näset blommar häggen, det är så vackert säger matte och jag håller med, snövlarna kvidivittar hela dagarna och halva nätterna, för här är det ljust nästan dygnet runt. Hoppas att ni får en fin lördag och att ni går ut i morgon och viftar med flaggor när det är Sveriges nationaldag. Då ska vi oxå försöka vara lite nationella men någon flaggviftare tänker jag inte bli.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan zzzzznorrar som vanligt.

Av Felix och Inga-Lill - 4 juni 2010 13:03

När vi var ute på morgonrundan så blåste det från norr, det var svinkallt. Lika ruggigt blev det inne, så nu har husse startat värmepumpen och då blev det genast skönare. Brorsan mår inge bra idag, han är risig i kistan och väldans frusen så matte bäddade in honom i en stor filt. Han blir nog bättre bara han blir varm och får vila i dag.


Själv känner jag mig lite sleten, för brorsan har hållit på att bädda med allt i soffan även med mig. Det blev inte så mycket sömn ska ni veta, men jag kan ju slappa under dagen för det är inget speciellt på tapeten idag.


Hoppas att ni har det varmare än vi, fast solen skiner så känns det som en dag i början av mars. Den där värmen som de pratar om har inte drabbat oss ännu men vi får väl se om vinden ger med sig för då blir det säkert bra.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 3 juni 2010 09:19

Idag tog vi sovmorgon jag och Illerson, vi trynade till halv nio vilket hör till ovanligheterna. Sen tog vi med matte på morgonrundan, vi tycker att hon behöver röra lite på sig så hon inte bara växer på bredden. När vi sen skulle in igen så tyckte jag att trappen var för hög, men det gick till sist. Lite ont i mina leder idag så matte gav mig en halv hundvärktablett. Matte säger att det är åldern och nordanvinden som ställt till det.  


Vi var i alla fall hungriga och eftersom allt inte får plats i vår lilla stuga så förvaras taxkulorna ute i boden, där det är svalt. Matte tar in vår mat i en plastlåda med lock, det har varit smaskens i lådan, jag känner inte doften längre för den har gått i diskafinen flera gånger men det har varit glass i den, för det syns på bilden. I dag var det dags att fylla på den så vi fick vänta lite medans matte hämtade in nytt käk åt oss.


Nu vill matte visa en bild och det lär hon väl få, (bara vi får skriva texten) för vi får ju hjälp med våran blogg jämt utan att matte får betalt om inte taxpussar räknas förstås.

  

Fjällkapellet i  Rörbäcksnäs, det är en vacker byggnad och utanför den vilar våran mattemor, mattemormor, mattemormorsmor, mattemormorsmormor osv. Det är i alla fall en hel hög med generationer. Matte kallar det för kyrka fast det är ett kapell och den har en jättefin altartavla som ändrar sig efter årstiderna, det är ett fönster och där syns fjällen. (det sista är mattes beskrivning för vi har aldrig varit inne där, trots att hundar får gå in).


Det finns mera att se om man besöker trakten, en älgpark, en hembygdsgård med många historier, en fiske-jakt butik, en ICA affär, ett hundpensionat, ett vandrarhem och sist men inte minst en krog. Matte ska försöka ta en bild på vandrarhemmet för det är speciellt men det får bli en annan dag för idag tror jag att vi ska till mattes kusin.


Taxkramisar i mängd från era vänner Hillman och Illerson

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards