Mellan himmel och jord

Alla inlägg under augusti 2010

Av Felix och Inga-Lill - 20 augusti 2010 10:37

Igår så stack matte och husse iväg och vi fick vackert stanna hemma, trots att vi gjorde allt för att få följa med. Matte sa de förhatliga orden "kommer strax" och då vet ju alla hur det blir, de åkte på morgonen och kom hem sen ettermidda. Var det "kommer strax" det, visst vi hade lillhusse hemma men ändå, hela flocken ska ju vara hemma annars ska vi vara med, men matte sa att sitta i en bil hela dagen är inge kul, då har ni det bättre hemma. Visst tror hon ja, jag har planer på att anmäla henne till HO, så dä så. Idag ska vi i alla fall få följa med och handla men det blir bara till Sälen och det är ju inte som att få åka till Mora, för det var där de var igår.


Här har det regnat nästan varje dag, matte och husse anser att vi behöver gå ut flera gånger om dagen men som alla vet så har vi en jättestor blåsa och har inga som helst behov att gå ut i hällande ösregn. Nu i morse när matte var ut med  oss för snabbpinkningen så regnade det med stora läskiga droppar. Ni vet såna där som man blir dyngsur i bara man sticker nosen utanför dörren, visst hon startade luftvärmegrejen när vi kom in och tur var väl det för annars hade vi inte vart torra än. Fast vi blev blöta igen när husse tog med oss för morgonrundan och det har gjort att vi är lite halvblöta ännu.


Nu har vi paus över helgen för matte har inte tid att blogga säger hon, va vi tycker verkar inte betyda nå't. Så vi önskar er alla en trevlig helg med mycket snaskigt att stoppa i magen samt massor av sol, så ni kan vara ute och rulla runt i gräset eller var ni nu rullar er nånstans.


Taxkramisar i mängd från två halvblöta brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 17 augusti 2010 13:06

Nu har den där jädrans Åskar varit i farten igen så vi har inte haft något Internet sen i fredags, idag fick de gång på det igen. Denna gång hade Åskar varit och hälsat på i telestationen så därför fungerade inte vårat Internet.  Vi som ville besöka er under helgen men där fick vi tji. Nu har vi mycket att ta igen men matte har mindre med tid, så vi får se när vi kan hälsa på hos er.


Här har det varit smarrig mat vill jag lova, i lördags fick vi älgfärsbiffar, matte rullade råa köttbullar åt oss med bara grovmalen älgfärs. Mums va gott det är, så ni som inte provat rå älgfärs har gått miste om mycket. I söndags grillade husse så då fick vi smaka men fikat blir det slut med, för varje gång som Illerson fått en kaka blir han sjuk dagen efter så nu brer matte en macka åt oss på kvällen som vi delar på, lantgoda heter brödet och är jättegott, fast vi saknar kakorna förstås.


Nu har inte matte tid nå mera för hon ska ut till tvättpigan, den där vita fyrkanten ni vet.


Taxpussar i mängd till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 13 augusti 2010 13:20

Hittade en artikel i en tidning om Sigge Svamphund, här kan ni läsa om vår kompis. Artikeln är publicerad den 2 augusti så det är inte bara tidningen Land som skriver om denna snart rikskända fyrfota svampplockare. Vi måste ju bara visa alla vilken sjusäderles duktig hund du är Sigge.

http://folket.se/nyheter/1.112154?articleRenderMode=default


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 13 augusti 2010 09:19

Nu har matte lagt till ytterligare länkar, denna gång är det Rudi och sen är det ett helt gäng som bloggar Niunia, Sherry och Pepparkaka. Rudi är en engelsk springer spaniel och tycker om att spåra och en kul blogg är det oxå. Gänget som vi lagt upp, är ett glatt gäng som har en extra hund ibland när dennes familj jobbar, Niuina liknar en lapphund men ändå inte och Sherry är en släthårig tax, Pepparkaka är en kanin men vilken ras vet jag inte. Sen har de en extra hund som heter Valter men rasen nä där går min matte bet.


Alltid roligt när det kommer flera bloggkompisar, för kompisar kan man aldrig få för många av.


Idag har det varit lungt och stilla än så länge men igår gjorde matte kyckling och då fick vi smaka, sen blev det inget annat än en kaka till fikat igår kväll. Fismatte som inte gjorde något extra gottigt, fast hon hade ju huvupine igår så hon är fö'låten.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 12 augusti 2010 17:36

som gav resultat, vi har varit ute och spårat på gården och det luktade väldans gottigt. Det var bara det att sölkorven till brorsa fastnade och jag fick vänta som vanligt.

  

Kommer ni nån gång eller ska jag vänta ihjäl mig.


Typiskt brorsan han fastnar alltid med nosen i backen, om han hittade nåt spännande ginge det väl an.

   

Du brorsan det luktar här oxå, kan inte fatta att vi inte hittat det som luktar ännu, denne någon har nog gått och gömt sig.


Ja, ja nu är det bara att gå in för nu har vi varit överallt och inget hittat. Matte har käk åt oss så nu lämnar vi det här omöjliga spåret. När vi kom in så gick husse ut på altanen och där satt den luringen som vi spårat över hela gården.  Gissa om jag skällde så glad blev jag men han/hon flyttade sig inte utan tryckte både länge och väl så matte hann faktiskt få den rackarn på bild.

  

Här ser ni det som vi spårat i flera dagar, den rackarns missen var här igen. Han/hon bor ca 2 km härifrån  och missen är här varje dag i hopp om att hitta något som matte kastat ut åt Rävis. Det är nog rätt så synd om missen för den kan vara här i flera dagar utan att bli saknad, stackarn.


Nu ska vi smaksa i oss lite kyckling, det är väl bäst att tala om vicken smarrig tårta matte gjorde häromdagen, jordbubbstårta med grädde och lemoncurd tror jag det hette. Det var hur smarrigt som helst, hoppas att matte gör den flera gånger.


Taxkramisar till alla goa kompisar.  

Av Felix och Inga-Lill - 12 augusti 2010 17:34

  

Här har vi hittat något som luktar väldans gott, det här var när matte och vi var på promenix i Malung.


  

Titta brorsan de har lyktstolpar här oxå, hihi.


Bättre sent än aldrig bilderna blev kvarglömda i kameran, ja se mattar.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 10 augusti 2010 11:11

Varje dag som vi vill ut och läsa vad våra goa vänner haft för sig så säger matte "sen" nu har vi hört det ordet i evinnerlig tid. Så idag så satte vi ner tassen och talade om vart skåpet skulle stå. Fast vi förstår matte, det är inte lätt när guben ska ha hjälp med utskicket 110 brev gick härifrån igår, så matte, lillhusse och husse har haft fullt sjå. Det skulle vara snygga brev med logga både på brev och kuvert och kopplad utskrift funkar inte alltid som man tänkt sig. Sen har vi varit på resande tass oxå. I torsdags var vi till Malung och det är ett nätt tripp på 20 mil fram och åter, sen på fredagen då bar det av till Mora, inte nästgårds det heller 26 mil under rumpan. Lördagen gick i slöhetens tecken i alla fall för oss taxar och söndagen var inge bättre, vi var så sletna och den här fuktvärmen den går inte av för hackor. Det går absolut inte att springa förrän frampå ettermiddan, vi har bara slappat. Igår fick vi inte följa med för då skulle det handlas, nere i Sälen så då var lillhusse in och såg efter oss.


Idag så har vi födelsedag, ja inte vi men lillhusse fyller år, så då ska matte göra tårta och smaskig mat som lillhusse beställt. De ska äta tortillas, fast vi brukar inte få smaka några mängder för det är för kryddigt, säger matte.


Nu må ni tro att jag (Hillman) har trimmat kärringen, när hon öppnar altandörren så sätter hon för det där förbenade myggnätet men nu fick hon allt öppna nerefter så jag kunde gå ut och snosa. Förut så fick jag stå och stånga huvudet både länge och väl innan kärringen begrep att det skulle öppnas, numera räcker det med att jag är på väg till dörren, det lönar sig att tjata.


Vädret idag, ja det är väl etta, kryss, tvåa som vanligt mulet och fuktvarmt så det blir säkert besök av den där token Åskar innan kvällen. Då blir det att dra ur allting för det ska visst komma från norsk sidan, då går den hårt här och det är välan pupiskt nu när allt är utbytt som gick åt pipsvängen under förra ovädret.


Taxkramisar från två varma brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 5 augusti 2010 12:43

Mattes da-tore har krånglat av och till, lillhusse har fixat kabelhärvan under mattes skrivbord, det var många som inte gick någonstans. Regnet öser ner och vi vill inte sätta tassarna utanför dörren, husse säger att vi måste gå ut och kissa men som alla jyckar vet så har vi hur stora blåsor som helst när det regnar. Tänk om mattar och hussar kunde lära sig det, humf vi har försökt  nu i fjorton år men tro inte att de fattat, nädå ordet ut kommer samtidigt som regnet.


Vi har inte så mycket att skriva om för vi ligger mest på soffan och slappar, fast vi äter en massa gottigt förstås. Som igår då vankades det färsk fisk, husse var iväg och fiskade och sen stekte matte öring, mums vi fick dela på en hel firre, matte benade och sen matade hon oss, finns inget som är så gott. Sen på kvällen vankades det färsk sockerkaka och vipsgrädde, jordbubbsklegget fick de har för sig själva.


Hoppas att ni har det bra trots det eviga regnandet, det är blött överallt fast inne är det bara fuktigt för husse envisas med att ha altandörren på vid gavel.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards