Mellan himmel och jord

Alla inlägg under augusti 2010

Av Felix och Inga-Lill - 2 augusti 2010 13:52

Nu har matte överträffat sig själv, hon kör en till när vi ändå är igång, det regnar nämligen ute. I lördags när det var den där Rörbäcksnäsdagen så tyckte vi att det var lika bra att åka runt och fota lite så ni får se hur det ser ut här på byn.

  

Vi har en älgpark här i närheten av byn, där får inte vi vara men utanför staketet är det tillåtet med hundar taxar. Hoppas att ni kan se vilka höga stängsel det är, inte ens vi som är så studsiga tar oss över, inte älgarna heller för den delen. Det finns fyra tama älgar i parken men tyvärr så får inte vi träffa dem, fnys men fika kan man göra i det här huset.

  

Titta vilket mysigt hus och de säljer massor av grejer där inne, så den som vill ha en älg med sig hem kan köpa den där inne i form av mjukisdjur, på kuddar, på glas eller som ryggsäck. Fanns hur mycket älgar som helst där inne så de ljugs lite när de säger att det bara är fyra älgar där, jag såg massor med härliga mjuka älgar som jag skulle vilja sätta tänderna i. Naturligtvis fick vi inte gå in men vi såg utifrån för dörren var öppen.


  

Här ser ni en del av butiken där kaféet håller till, med både inne och uteservering, finns kaffe och vafflisar oxå, så dit ska vi tjata med matte och husse nån dag när det inte är så mycket folk där. Matte säger att de har annat än vafflisar oxå det finns fikabröd och glass oxå. Naturligtvis så käkade tvåbeningarna glass i värmen men vi fick inge för det var choklad och det får inte vi käka.


Sen fortsatte resan till ett annat ställe på byn, närmare bestämt en butik som säljer allt till friluftsliv, jakt och fiske. De hade några konstiga båtar utanför, fast jag och brorsan skulle behövt varsin och så skulle vi nog knutit ihop dem för jag tror det hade blivit ranligt annars.

  

Här ser ni de där gröna båtarna matte sa att det var kanoter men kanske det var kajaker för en sån har vi sett förut. 


  

Här är butiken som har värdens färskaste Frolic, här är det åtgång på den varan tycks vara många som har upptäckt att det är bra att ha med sig i skogen. Naturligtvis var matte och husse in där oxå, så vi fick förstås passa bilen igen. Det finns  en bensinmack här oxå men matte tyckte att det fick räcka med en bild på butiken, i det fallet har vi nog ingen talan.

  

Här har vi krogen i byn, där kan man äta  och få något att dricka till, om man nu skulle vilja det, dagen till ära så var det lövat överallt.  Tyvärr så är det hundförbud där oxå, attans när ska de förstå att det behövs ett hundcafé här, där det bor så mycket hundar.


Sen finns det en hundpensionat oxå men dit var vi inte idag får se om det blir en annan gång, det är mycket företag i den här lilla byn, sen finns det en massa mera men inga flera butiker.  Hoppas att ni tycker om det ni har sett och turistar här hos oss, för det finns mycket att göra även för oss fyrbeningar.


Taxkramisar från Hillman & Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 2 augusti 2010 13:25

Nu har änteligen matte fått tassarna ur, så vi får lite skrivet på vår blogg med. I lördags då var matte och husse extra tråkiga, vi fick följa med och ändå inte. Det var Rörbäcksnäsdagen och då är det livat på byn, vi blev jätteglada när vi fick följa med men nu ska ni inte tro att vi gjorde nåt skojsigt nä då passa tråkbilen det blev vårat jobb. Det var för mycket jyckar på hembygdsgården och då fick vi stanna i bilen, fnys kanske hade vart uppiggande med ett litet slagsmål eller nåt sånt.


  

Här är en del av gården finns flera hus men matte är mest förstjust i detta, en anfader till matte ägde stugan, så nu vet ni det oxå. Här skulle vi varit så vi kunde skällt på orrtupparna, fast de är ju av trä, humf vicken tråkdag. Sen var vi runt lite överallt men det är en annan sak som matte lovade förut att skriva om.


Taxkramisar från två bilvaktande doggar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards