Mellan himmel och jord

Alla inlägg under september 2010

Av Felix och Inga-Lill - 15 september 2010 14:04

Det blev inget bloggande igår, för matte var för trött. Brorsan var dålig natten till igår, så matte satt med honom ända tills klockan tre på natten. Så igår gick det i slöhetens tecken. Sen var husse hem en vända och han stannade med oss en stund, så han hann i alla fall äta. Tvåbeningarna åt pyttipanna med stekt ägg fast vi fick inte smaka, det var rökt kött i pytten.


Brorsan är fortfarande lite slut för han bara sover och mat vill han inte ha, fortsätter han så här blir det kossadoktorn men vi hoppas att han äter till kvällen. Jag och matte har varit på promenix och det var skojsigt, för matte tycker synd om mig som inte har någon att busa med. Illerson vill inte följa med alls längre, så han är nog inte friskus längre.


Ska försöka att få matte att skriva åt mig ute på era bloggar men jag lovar inget, för matte har något tråkigt mänsklig syssla som måste göras.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 13 september 2010 19:33

Vi har en förfrågan från en viltvårdare som har fått ta hand om två st kaniner,  den ena är en dvärgvädur, som någon inte ville kännas vid. Hon har även en nymfparakit dessa djur söker nu nya hem, så om någon känner för att ta hand om  dessa djur så kan ni nå henne via länk hos oss under "en viltvårdares dagbok". De här djuren har fått klartecken ifrån polisen att de kan få komma till nya hem, för det är ingen som känns vid dem.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 13 september 2010 13:17

Vi har jätteskönt med bara matte hemma, för då har vi henne för oss själva. Fast igår höll det på att gå riktigt tokigt, jag tänkte lattja lite med brorsan men det ansåg inte han. Illerson började morra och ha sig, då blev jag oxå ilsken för jag var ju på så gott humör men blir man så taskigt bemött när man bara ville busa då blir jag arg. Det var väldigt nära att vi rykt ihop men matte hon är snabb, kom rusande som ett expresståg och skrek stopp och belägg. Sen blev det inte roligt för jag var så arg så det gick ut över matte, så matte tog en hoprullad tidning och daskade i golvet framför mina tassar, då förstod även jag att nu får det vara nog, jag och brorsan stack åt varsitt håll. Så idag är vi kompisar igen, men matte har ett öga på oss i alla fall. Kanske därför som matte inte ville blogga någe, hon tyckte att nu hade vi vart så dumma så nu ville hon har lugn och ro.


Inget annat av värde har hänt men det var busväder i morse, regn som bara den och då vet ju alla att vi har festblåsa, inte behöver vi gå ut, vi har inge bråttom men det hade matte så det var bara att hänga på.


Taxkramisar från två brorsor som är kontanta igen.

Av Felix och Inga-Lill - 11 september 2010 12:11

Jaha, då har hussen pysit iväg med husvagn och allt, skulle nästan kunnat tro att han tänkt flytta så mycket grejer släpade han iväg med. Matte, lillhusse och vi ska ha så mysigt, med massor av gottig mat, för det blir kyckling idag med ris, då ska vi hålla oss framme.


Sen har vi en sorgens nyhet, Malte och Snoken lägger av med bloggen vilket vi tycker är förskräckligt. Hur ska vi nu får veta hur det har det, vi är riktigt sorgsna, inge kuligt alls när kompisar försvinner.


Sorgsna taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 10 september 2010 14:42

har vi tillbringat dagen, för igår var vi till Mora en nätt resa på 26 mil fram och åter. Matte skulle dit och fota schelettet, inga bilder från resan fast kameragrunkan var med. Ingen hade tid för några bilder och lika bra var det för vi slappade mest. En promenix med husse blev det när matte var inne och blev fotad, annars gick allt i stillhetens tecken, grått och mulet då vill inte vi vara ute. Det blev i alla fall en höjdare när vi kom hem för då fick jag och brorsan pizza, som vi tycker jättemycke om.


Idag har vi bara legat på soffan och slappat, inte mycket mer att göra när det är så grått ute, husse han har dragit iväg till jaktkompisarna för han ska jaga nästa vecka, tyvärr utan oss jakttaxar, för så stora djur får vi inte jaga.


Matte läste i tidningen att en liten hund hade blivit tagen av vargen, en sån där fjärilshundsblandning, som bara var en sällskapshund. Stackare vilken hemsk död, först är man ute på tomten och strosar och sen hamnar man i käften på en varg. Usch, matte är alltid rädd när vi är ute och lämnar oss aldrig själva inte för en sekund ens. Ja, ni kan själva läsa om det på dalademokraten.se, det skedde i närheten av Venjan som ligger i Dalarna. Så ni som har varg i närheten var extra vaksamma, för en hund är inget för Zeke varg.


Taxkramisar från två slappa bröder.

Av Felix och Inga-Lill - 8 september 2010 12:45

  

Så här såg det ut en morgon när vi kom upp, jimfjost överallt minus 5 var det under natten.

  

Jag ger mig attan på att den rackarn tänker anfalla mig, så det är bäst att sätta sig i respekt åmens bums.

  

Jag tänker inte titta in i kameran....

  

.....glöm det, försök inte man är väl tax och går inte på vad som helst, hihi.


   

Matte, jag följer med husse bara så du vet.


   

Visst är det vajert, här var matte och plockade lingon medan jag och brorsan följde med husse.

   

Nu är det brådis, för skogen har så många dofter, matte hann bara med att få ändalykten av oss båda.


Hoppsa att ni fått se lite av vad jag pysslat med, den där dagen då jag var lös ute på gården så hittade jag på en massa bus. Carporten är ett spännande ställe som det är riktigt häftigt att snosa runt i men matte den taskfransen höll på att skrämma slag på mig. Hon tyckte inte att jag skulle var där och ropade och tjoade men eftersom taxar är bra på att slå dövörat till, så slog hon på en plåt och jistanes vad det skramlade, ut for jag i ett huj medan matte storskrattade åt mig, taskigt tycker jag.


Skogsbilder blev det inte så många, för husse ville inte släpa på någon kamera och matte hade inte tid, för hon plockade lingon. Så det är den enda bilden som det syns något alls på för matte var lite sen med kameran, vi hade bråttom ut mot skogen.


I lördags fick vi fjäskkotlett, mums va gott det var och till kvällsfikat blev det sockerkaka med vipsad grädde. söndagen då var det kassler men vi fick inte så mycket av det. På måndagen slapp vi taxkäket på kvällen, vi fick tapetklister och gummihjul (stuvad makaroner och stekt dalafilé), det var riktigt gott så vi somnade direkt efter maten. Igår åt vi fiskbullar i hemgjord dillsås oxå väldans gott. Det var lite av allt vi smaskat på de sista dagarna.


Idag, har det inte hänt ett jota, husse skjutsade ner lillhusse till vrådcentral eller va det heter, stygnen skulle tas idag. Vi fick inte följa med för matte hade en massa tråksaker att göra. Så idag blir det nog en slappardag fast solen skiner och det är varmt och skönt. Ska försöka lura med matte på en promenix, för jag vill se vad grannfarbrorn sysslar med.


Taxkramisar. 

Av Felix och Inga-Lill - 7 september 2010 18:12

Här har varit så jäktigt så matte har inte hunnit med bloggen alls, i lördags var husse på jaktstig och matte lät tvättpigan bekänna färg. Sen på söndagen då var jag och brorsan med matte och husse i skogen, för matte plockade lingon. Igår hade matte annat tråk som inte vi ska skriva om här och idag har hon sorterat en massa gamla kartonger. Så här har inte varit tid att lägga ut bilder från helgen och inte har vi hunnit med att besöka er heller, vi får se till kvällen om matte hinner men det är mera som ska sorteras, phu så mycke bråte som tvåbeningar samlar på.


Varma taxkramisar från Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 3 september 2010 14:53

Så nu är det fredag igen och vi ska ta det lungt från bloggning under helgen, matte behöver en puas eller va det heter. Idag har vi varit på utfärd till Sälen, fast matte den senila tvåbeningen hade kameran hemma. I morse må ni tro att det var kallt, hela 3,4 minus, så nu blir nog snart alla björkar alldeles gula i löven. Uppe på fjället var det lite gult i löven men det är mycket grönt ännu, massor med folk nere i Sälen men inte så mycket turister.


När vi kom hem så käka vi norsk lunch eller dansk om man vill, mackor och kaffe, ja vi fick inge kaffe men väl macka och leverståhej men även dalafilé, det var smaskens. Sen så slappade vi i soffan med matte, för hon kände sig lite sleten, bara 4 timmars sömn i natt nåt knas med medikaninerna. Så nu ska matte ta det lungt i helgen och vi kommer inte att vara ute på bloggen alls, det är sorgligt men sant.


Nu önskar vi alla glada bloggare en trevlig helg, så hörs vi på måndag igen.


Taxpussar och kramisar i mängd till alla fyr- och tvåbenta.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards