Mellan himmel och jord

Alla inlägg under oktober 2010

Av Felix och Inga-Lill - 20 oktober 2010 13:49

överallt var det vitt säger matte och inte hade den glömska tvåbeningen kameran med sig heller. Vi fick minsann inte följa med till Sälen idag utan var hemma och vaktade Lillhusse i stället. Matte och husse blev helt ställda när de möttes av svartis på vägen bara två km från där vi bor, men husse han plockade på vinterdäcken förra veckan, så det gjorde inget. Sen när de kom upp mot Hundfjället då låg det snö på vägen och vid östra Tandådalen var det mycket snö i skogen oxå. Nedanför Högis vid Köarskärsvägen var det 2 dm säger matte, sen så la de snö både på Hundfjället och Tandådalen men oxå nere vid Lindvallen. Hör och häpna nere hos oss regnade det bara och nu skiner solen fast det är kallt förstås, minus men inte nå mycke. Hoppsa att ni klarat er från snön, vi hörde att i Dala-Järna hade de fått snö och i Mora men här och i Malung ingenting. Så nu är delar av Dalarna täckta med snö men matte tror inte att den stannar, ska visst ramla ned vitt tre gånger innan den lägger sig för gott.


Igår må ni tro att det blev smaskens när husse kom in med fäurn, jag blev så till mig så jag gick på bakbenen och tjöt gjorde jag visst oxå, ja det är en underbara doft och påminner mig om härliga jaktdagar med husse. Naturligtvis så fick vi smaka, av både matte och husse, jag lovar att matte hade inte behövt frysa in den stora tuppen, för det hade vi fixat lätt som en plätt, hihi. Det kommer kanske en bild sen men matte måste fixa med den först så ni ser vad det är. Tyvärr så hann inte matte ta någon bild av oss gåendes på bakbenen.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan hälsar så gott.

Av Felix och Inga-Lill - 18 oktober 2010 13:06

Idag är det sånt där strilande regn här, då vet ni vad vi gör inne och myser så klart. Helgen som gick var inte matte riktigt frisk, men nu är hon skaplig igen så vi fortsätter blogga. Vi ber alla om ursäkt för att vi inte varit ute på era bloggar men vi tar det så fort som (matte orkar) vi kan. Här är det plus 6 idag så det är inge kallt men regn är skadligt har vi hört så det är bäst att stanna inne. Husse har varit på rymmen i helgen men är åter igen, så han har vi en gås oplockad med, kan va en fäur oxå för den hänger i carporten. Gubben trodde inte vi kände den men där bedrog han sig, vi har väl luktsinne. 


I lördags så åt vi kyckling och sen på kvällen fick vi sockerkaka med vipsgrädde på. Sen på söndagen då fick vi älgfärslimpa med svampinjoner, dä va smaskens, till kvällen blev det en sockerkaksskiva att dela på och sticks, små runda pinnar av lever, mumsigt.


Nu har matte lite andra saker att pyssla med så vi säger hej så länge.


Taxkramisar från två regnvåta brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 15 oktober 2010 11:09

En bloggvän har gått till de sälla himlaängarna, det gör oss ont att skriva detta men vi vill tala om att Tuffa är borta, så om ni vill gå in på den bloggen för att skicka en sista tasshälning så kommer länken att ligga kvar här på sidan denna vecka, för att sen försvinna. Tuffa var speciell och vi lärde känna henne innan matte började blogga åt oss, vi var ofta in och tittade på vad de två höll på med, Grynet finns kvar men vi vet inte om bloggen kommer att finnas, för den var trots allt mera Tuffas. 



Idag var det minus 5,6 grader när jag var ut och gjorde en etta, brorsan ville inte ens gå ut, så han kom inte upp förrän vid niotiden, den sjusovaren. Matte och vi ska ta det lite lugnt idag, för det känns inte som någon höjdare att vara ute, vi får se hur det blir under dagen. Det är nämligen ingen sol här, kanske blir det snö för det känns nästan så.


Taxkramisar från två slappa brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 14 oktober 2010 10:03

Idag är snön bort men det är inge varmt, bara 0,6 plus men solen är uppe nu och det blir nog lite varmare under dagen. Igår var vi till Sälen men på Hundfjället var det nästan samma domba som förut när vi åkte där. Mellan Tandådalen och Högis hade det kommit mera snö, för där låg det i träden oxå, men matte den glömska tvåbeningen hade kameran hemma. Därför inga bilder från gårdagen, igår fick vi fläskiskar såna däringa med ben ni vet, smaskens och sen fick vi sockerkaka igår kväll.


Husse ska åka bort med husvagnen under helgen så vi blir själva hemma, för matte och Lillhusse räknas inte. Fast det får vi nog lov att göra för de båda brukar pyssla om oss alldeles extra då, vi brukar ha det rätt så skönt.


Hoppsa att ni har det bra runt om i vårt avlånga land och utland, hihi.


Taxkramisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 13 oktober 2010 10:34

Detta mötte oss när vi kom ut i morse men matte hade inte kameran med när vi var ut och gjorde våra ettor så bilden blev tagen strax efteråt.

  

Har ni sett på maken, jag blev alldeles paff av allt det vita som redan kommit, brorsan fnös i vanlig ordning och hade väldans bråttom in medan jag smakade lite på snön. Fast som vår reservmorsa är vi inte hon hade sprungit över hela gården på ett par sekunder, hon älskade snö. Så i morse skänkte vi henne många tankar, både matte, husse och vi fyrbenta.


Hoppsa att ni inte fått snö ännu men här ligger den nog inte kvar, för det skulle bli uppehåll med vissa inslag av regn.


Taxkramisar från en snöig Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 11 oktober 2010 10:21

Den gångna helgen har varit lugn, husse har hobbyjobbat och matte har bara varit med oss. Som ni såg av bilderna har det inte vart nå vidare väder men igår eftermidda blev det fint, högt och klart. Allt var perfekt igår, solen sken vi fick älgkött flera bitar, sen fick vi lite vaniljsås för matte gjorde amerika

äppelpaj sån där med tak på. Sen igår kväll klagade matte om att hon hade behövt gasmask, vadå jag kände ingenting och ändå har jag och brorsan en mycket bättre snok än matte har. Ska jag vara ärlig så tror jag att matte hade rumpan för nära nosen sin, hihi.


Idag så skiner solen från en klarblå himmel men ack ve och fasa 6,5 minusgrader vid halv niotiden. Vi tog nämligen sovmorron i morse, va sjutton man kan inte vara upp med tuppen varje dag, nån gång måste även en tax få sova ut. Vi fick gå ut och göra ettor direkt som vi kom upp, matte är hyvens för hon släpper ut oss lösa men hon är med där ute, så ingen av oss skulle få idéer om att ta en sväng på egen tass.


Nu har vi käkat frulle, så nu är det dax att ta en lite lur, vete katten om vi inte vart ute och svirat för idag känns det slappare än vanligt. Husse har kommradion på så nu lyssnar vi på älgjakten, rätt fränt för det har redan blivit en älg på morgonen, av något lag som är ute och jagar. Idag ska vi motionera matte bara det blir lite varmare, för ännu är det för kylslaget ute. Så nu får vi tid över för att se vad ni haft för er under helgen.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan zzzznorrar redan.


Av Felix och Inga-Lill - 9 oktober 2010 11:18

Igår var vi på resa men icke på egen tass, utan vi var med matte och husse till Sälen, när vi kom upp på fjället möttes vi av detta elände.

  

Det var domba på Hundfjället, så där kunde man inte promenixa, för då skulle kunnat  tappa bort både matte, husse och brorsan, för att inte tala om den egna rumpan, hihi.

  

När vi kom hem igen så fick vi tokspel, matte hann inte ens med att fota oss sån fart var det. (Ni får ursäkta suddet men matte fick brådis).

  

Här hade jag dock lugnat mig lite för det luktade så gottigt, måste vart nån här när vi var borta. Tänk att man inte ska kunna lämna hemmet en enda sekund, för då är det nån luring på fyra ben som smugit runt här. Vad det va, ja det är min lilla hemlighet det, hihi.


Jag tror att matte behöver en bättre kamera som tar bort hennes skakningar, för när hon är pipig blir det så här. Om ni tittar noga på bild 2 så ser ni i alla fall en buse till, brorsan förstås han var först som vanligt för han lappade i väg direkt medan jag hittade lite allt möjligt att nosa på. Dels hade lillhusse varit ute och då måste jag bara kolla så han inte var kvar ute på gården nånstans.


Idag är det samma väder som det var på Hundfjället igår, grått det hänger i trädtopparna, plus 2 i morse men nu har det i alla fall orkat upp till 4 hetgrader, hihi.


Nu tar vi helg här i huset och så syns vi åter i rutan på måndag, för här är det mycke som ska göras innan Kung Bore bultar på. Ni vet sån't där mänskligt jox både inne och ute.


Taxkramisar från Hillman, brorsan zzzznorrrar.






Av Felix och Inga-Lill - 8 oktober 2010 11:49

Vi kommer ifrån olika platser i vårt land, därav alla konstifika ord som trillar ner här i bloggen. Husse är från norra Örebro län men det tillhör Västmanland. Matte ifrån sydvästra Dalarna, jag (Hillman) är från Stockholm närmare bestämt från Gärdet. Brorsan är från Skinnskatteberg en typisk västmanlänning med andra ord. Lillhusse har bott i centrala Västmanland så här har vi en förfärlig rotvälska. Nu har vi Limadialekten att dras med, så det är inte konstifikt att vi har så många ord som ingen annan förstår.


Taxkramisar från två lurkuga brorsor.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards