Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 18 november 2010

Konstifika namn!

Av Felix och Inga-Lill - 18 november 2010 12:36

Jag vet inte om jag förklarat det där med våra konstifika namn men får väl göra det nu då. Jag är född på Zelmaas kennel och där fick alla i min kull namn på H, före oss har det varit från A - G. Uppfödaren tog namn efter alfabetet, (Zelmaas hittar ni under länkar). Därför heter jag Hillman och jag är född på Gärdet i Stockholm. Illerson heter egentligen Ian M Illerson, han är son till en tax vid namn Högforsens Iller och modern hette Eldhästens Molly, där har ni M:et i Illersons namn.  Så egentligen heter han Ian men det används bara när matte vill vara lite skarpare, kennelnamnet var Bunnyhunters. Jag känner i alla fall ingen annan tax, som har efternamn, hihi.


Hoppsa att ni fått lite förklaringar om våra konstiga namn, skulle vara kul att få veta hur ni har fått era namn. Så ni alla goa bloggare runt om i detta land och utland med för den delen kan väl berätta hur det kom sig att ni fått era namn.


Vädret är som det är, i natt var det minus 23 i morse minus 12,5 och snöfall. Nu börjar den attans solen sticka på så det blir säkert svinkallt till kvällen, fy va trött jag är på den där iskalla vintersolen. Det var någon som undrade var vi bodde, nordvästra hörnet av Dalarna, alldeles upp mot norska gränsen på andra sidan Sälenfjällen.


Taxkramisar i mängd.

 
 
Aamor

Aamor

18 november 2010 17:35

Det är rätt så kul med våra hundnamn.
Mitt kennelnamn är Kimzans Aamor. Kenneln är döpt efter ägarnas dotter (Kim)och sen var vi den första kullen och därför A.
Syrran heter egentligen Kimzans Afrodite, de andra två töserna blev Alicia & Aurora.
Att jag fick namnet Aamor beror på min täckning i hrmf bakdelen, det bruna liknade ett hjärta när jag var "ny". Affi kallas ju syrran för Afrodote blev lite långt.
Jag vet Shih Tzu's med efternamn men det kallas inte vid efternamnet.
Shih Tzu kramar i massor så ni kan hålla er varma!

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

 
Rudi

Rudi

18 november 2010 18:17

Men va kul att få veta varför ni heter som ni heter. Det är ju inga vanliga hundnamn precis! Min morsa och farsa fick sju valpar när jag föddes och dom hade inget kennelnamn så det gällde att hitta på sju bra namn ändå för morsans matte och husse. Så då tyckte dom att jag var en Ludde så det heter jag på papper och så. Jag var 16 veckor när jag flyttade hem hit och då var jag så van att alla ropade Ludde efter mig så då tordes inte matten och hussen döpa om mig till Karo eller så. För då kanske jag skulle bli konfunderad. Så då gjorde matten en lååång lista på bra hundnamn som nästan lät som Ludde och så läste hon upp den för hussen som sa STOPP, när hon kom till Rudi. Där har vi namnet, sa han! Det kan man säga på engelska, som vi pratar här i huset och då låter det på ett sätt, sen kan man låta tysk och då blir det helt annat och lite allvarligare, eller så kan man säga det på Julita-mål och då låter det enbart töntig! Jag tycker att det är ett attans bra namn och tuffare än Ludde (sorry Ludde, om du läser det här). Så gick det till!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ludde

Ludde

18 november 2010 23:41

Jag tycker att ni har tjusiga namn. Både matte och husse tyckte att jag såg ut som Disneyhundarna Lady och Lufsens valp, Ludde, så då blev det bara så. Något "kennelnamn" var det inte tal om, men när jag föddes så fick jag heta Sotis för jag var svart och det namnet hade inte passat nu. Taxkramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

19 november 2010 00:15

Det var jag som frågade en massa - man gör ju så när man är nu på en plats. :)
Nu vet jag - tycker ni har alldeles väldigt härliga namn!
Ni har VÄLDIGT kallt nu, kan jag förstå. Lyssnat på SMHI. Matte längtar efter vår. Det gör nog ni också. Tänk i april, när vägarna är fulla av pussar! Det ni! :)

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Torsten

Torsten

19 november 2010 10:05

-23 är kanske lite väl kallt, men jag gillar vintern jag :))
Mitt namn Torsten....ja, det kom sej så att min matte kunde bara se mej på bild när jag var riktigt liten, för jag är född i Skåne och matte var ju uppe i Piteå...Nå, iallafall så ser hon på bilden när jag är 3 veckor gammal och tycker sej 'se' att det står Torsten i pannan på mej! Ingen höll med henne, men hon var bergsäker!!! Så det blev det! Sen har jag lite andra namn, beronde på mattes humör; Söte Göte när jag är gullig, Torrige T när jag är kulig o Torsten Flinkman! när jag är lite jobbig....Mitt kennelnamn är ju riktigt stiligt tycker jag, Elliot di Spartaco, som den italienare jag är!
Ha nu en fin helg, hoppas ni inte fryser ihjäl! Här har vi lagoma -10 och snön gnistrar vit :)

http://prinstorsten.blogg.se

 
Sigge

Sigge

19 november 2010 20:20

Mitt namn det fick jag av den familj som faktiskt räddade livet på mej och brorsan.
Sen har det hängt med.
Men så när jag flyttade till matte och blev svamphund då fick jag ju efternamnet Svamphund.

http://svamphunden.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards