Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 29 november 2010

Griskylan är här!

Av Felix och Inga-Lill - 29 november 2010 12:46

Nu är det klart och solskrutten har kommit fram, det betyder bara att det blir kallt som  attan. Sent igår kväll var det minus 18,5 men i morse kom det lite snö och då var det bara 14,5 men det är griskallt ute. Det gäller att vara snabb som attan så man inte pinkar fast, hihi.


Helgen har varit härlig med brasa inne och massvis med gotter, igår fick vi älgkött både rått och stekt, mumsigt värre. Sen igår kväll vid advenstskaffet, fick vi vipsgrädde med mjuk kaka som smakade pepparkaka. Tvåbeningarna åt lingongrädde till men matte tog undan grädde innan hon blandade i de rårörda lingonen. Vi smaskade friskt vill jag lova, det var inget socker i grädden eller väldigt lite så inte matte skulle vipsa smör, hihi.


Nu brinner det en brasa i kaminen och matte säger att det blir Dalafié till middag, mums det gillar vi. Vi kommer nog att hålla oss inne den mesta tiden, bara om vi måste så går vi ut. Tvåbeningarna tjatar om att vi måste gå ut men som alla vet så är taxen utrustad med festblåsa så vi kan hålla oss hur länge som helst, det har inte matte och husse insett ännu, hihi.


Förexten så ska ni ta tax för alla goa hälsningar om min krassliga magge, den har mått prima hela helgen, så det var nog som någon skrev lite skräp som ville ut/upp, hihi.


Brorsan ligger inlindad som en farli korv i en filt för han fryser väldans mycke, han har lite usligt med päls men han får värme av mig när han är väldans frösen.


Taxkramisar.

 
 
Aamor

Aamor

29 november 2010 18:02

Oj så kallt ni har det, vi har -5,5 nu ikväll.
Massa helg gott som vanligt, visst har vi det bra hos de våra?
Bra att vara utrustad med festblåsa vid såna väderlekar.

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

 
Ludde

Ludde

29 november 2010 21:09

Va? ligger brorsan som en farli korv? Jag trodde nis skulle få farli korv till middag. Se till så hussen har tagit in ordentligt med ved, för det är nog kallt flera dagar till... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Rudi

Rudi

29 november 2010 22:23

Snällt av dig att värma brorsan när pälsen inte riktigt räcker till ibland! Käka på ni!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

29 november 2010 23:32

Jag och matte håller helst till framför kaminen, båda två (utom när hon sitter vid datorn förstås).
Fast jag gillar förstås också att vara ute i snön, men om det fortsätter så här så är den snart för djup. Dessutom ÄR det väldigt kallt! Till och med för en jappe (som också har festblåsa, men det låtsas jag inte om för min matte.)
Jättegod mat ni fått - och så fint att ni liksom kan värma varann!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Kasper

Kasper

29 november 2010 23:35

Nog skrev jag här - men det är borta!? Orkar inte skriva allt en gång till, men jag är glad att ni har en kamin att sitta framför - det gör jag och matte också, och det är jättemysigt.
Hälsa brorsan, och värm honom ordentligt. Att frysa är INTE skoj!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Ingen bild

Kasper

29 november 2010 23:38

Nog skrev jag här - men det är borta!? Orkar inte skriva allt en gång till, men jag är glad att ni har en kamin att sitta framför - det gör jag och matte också, och det är jättemysigt.
Hälsa brorsan, och värm honom ordentligt. Att frysa är INTE skoj!

 
Ellior Kung af Upphäradrad

Ellior Kung af Upphäradrad

30 november 2010 00:40

Tjenare grabbar!!
Vad roligt att ni hittade in på min blogg. Ni verkar ju va två shyssta killar så hit kommer jag gärna in och hälsar på igen :-) Vi har inte riktigt så kallt här men en jäkla massa snö. Men jag gillar snön så det gör inget, det är bara Kulan som gnäller lite grann
Kramizar på er
Elliot

http://www.kulan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards