Mellan himmel och jord

Alla inlägg under november 2010

Av Felix och Inga-Lill - 18 november 2010 12:36

Jag vet inte om jag förklarat det där med våra konstifika namn men får väl göra det nu då. Jag är född på Zelmaas kennel och där fick alla i min kull namn på H, före oss har det varit från A - G. Uppfödaren tog namn efter alfabetet, (Zelmaas hittar ni under länkar). Därför heter jag Hillman och jag är född på Gärdet i Stockholm. Illerson heter egentligen Ian M Illerson, han är son till en tax vid namn Högforsens Iller och modern hette Eldhästens Molly, där har ni M:et i Illersons namn.  Så egentligen heter han Ian men det används bara när matte vill vara lite skarpare, kennelnamnet var Bunnyhunters. Jag känner i alla fall ingen annan tax, som har efternamn, hihi.


Hoppsa att ni fått lite förklaringar om våra konstiga namn, skulle vara kul att få veta hur ni har fått era namn. Så ni alla goa bloggare runt om i detta land och utland med för den delen kan väl berätta hur det kom sig att ni fått era namn.


Vädret är som det är, i natt var det minus 23 i morse minus 12,5 och snöfall. Nu börjar den attans solen sticka på så det blir säkert svinkallt till kvällen, fy va trött jag är på den där iskalla vintersolen. Det var någon som undrade var vi bodde, nordvästra hörnet av Dalarna, alldeles upp mot norska gränsen på andra sidan Sälenfjällen.


Taxkramisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 17 november 2010 09:34

Tur att man inte behöver gå ut mitt i natten, för då var det verkligt kallt här, hela 19 minus. Fast i morse var det bara minus 11, för då hade domban drivit in. Just nu är det minus 11,8 och solskrutten är på väg fram genom diset. Vi har ingen som helst nytta av solen kunde lika gärna vara mulet, högtryggen ska komma på sommaren och lågtryggen på vintern, det är perfa taxväder det. Såg att en ny hund lämnat sina tassavtryck här, alltid roligt med nya kompisar "Vinja"  heter hon visst, ska gå och kolla sen vem det är.


Illerson blev krasslig igår så han har fått medikaniner och slapp åka till kossadoktorn, för han hade respekt kvar. Det hjälpte så idag är han lite bättre och tur är väl det för jag blir så orolig när han är dålig. 


Dagen kommer att glida fram i lugnets tecken, husse eldar i kaminen för det var ju så kallt i natt. Vi kommer att bara njuta av att matte och husse är hemma, för man vet aldrig när de pyser iväg igen, de är så luriga de där tvåbeningarna. Jag kommer i alla fall aldrig att lita på överraskningar igen, för jag vill inte bli besviken. Lill-husse ville inte följa med i lördags för att han hade så ont i sitt ben, men det ville jag inte att ni skulle veta då, för då hade ni tyckt synd om honom och glömt oss fyrbeningar, hihi.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 16 november 2010 10:56

Så här såg det ut när vi vaknade i lördags morse, vitt vart man än tittade.

Matte öppnade altandörren och tog den här bilden, som ni ser har ån blivit smalare och det är snö på träden, vad som inte syns är att det snöar för fullt. 

 Här syns det att onödiga isen har börjat knapra i sig en del av Tandån.

 Så här såg det ut när vi tog med oss hussen på promenix, jag går alltid först och "fröken" Illerson kommer alltid efter. Bara för att jag  "plogar" väg åt fisnissen, hihi. 


 Så var det dags för överraskningen, här sitter jag och väntar, jag var säker på att det skulle bli något jättekul men ack va jag bedrog mig. Matte och husse drog iväg och vi blev lämnade med Lill-husse, va ä dä för jädrans överraskning, vi blev så arga och förorättad som bara taxar kan bli. Åh, om ni visste va sura vi blev, matte och husse skulle på Järna-revyn och matte sa att hundar var inte tillåtna där. Hon ska inte tro att jag är dum, för jag vet att bara vi hade kommit dit så hade vi säkert fått följa med, för där var några av våra bästa tvåbenskompisar och de stod på scenen oxå. Attans att vi inte fick se det, matte och husse hade så roligt men vi då..... hur kul var det att bli lämnad ensam hemma, aouylll många gånger om. Visst Lill-husse är jättesnäll men det är inte samma sak som att få hänga med. Egentligen är det Lill-husses fel, för han ville inte följa med och då kunde vi lika gärna vara hemma, lika gärna fy attan vicket tassigt sätt. Vi som hade bespetsat oss att få följa med och träffa lite tvåbenskompisar som vi inte sett sen i somras. Vi åt inget av allt gottigt som Lill-husse bjussade på, han ska inte tro att vi är lättköpta, åh nej inte taxar inte. Söndagen gick i surhetens tecken ända till eftermiddan för då kunde vi inte sura längre. Matte hade gjort sjömansbiff av älg, så vi fick smaka en hel del biff, sen fick vi smaka lite tårta på kvällen och då gick det inte att sura någe längre. 


Igår fick vi pasta med bacon i någon gräddig sås, sen på kvällen blev det macka till kaffet. Vi drack inge kaffe, inte någe gottigt alls.  Idag vaknade vi till en griskyla igen, drygt minus 15 grader, fy attan. Inte lätt att göra  en tvåa i den vermaturen. Hoppsa att ni inte har allt för kallt runt om i vårt avlånga land, i Frankrike är det väl sommar ännu förstår jag.


Taxkramisar från två frusna taxar. 

Av Felix och Inga-Lill - 12 november 2010 09:18

Matten har inte mått någe vidare de sista dagarna, hon hostar och piper så hon har inte velat vara ute. Bilderna hon tog sist blev bara skräp för det blev bara suddesudd allihopa.


Maten vi fått denna vecka har varit helt i vår smak, i onsdags fick vi stekt älgfärs, matte gjorde köttfärssås, men innan hon kryddade så tog hon undan åt oss. Taxkulor med älgfärs mums filibabba, vi fick även ett par råa köttfärskulor. Vi har ätit som grisar och det vill inte säga lite, för brorsan har varit lite dålig att äta men nu äter han oxå så det sprutar överallt, mat överallt när han är klar. 


Vädret har varit varierat, minus 14 igår kväll och i natt minus 8 sen i morse minus 3 och snöfall. Här kommer det snö fortfarande, blir nog en hel del i dag. Hussen säger att det får gärna snöa varje dag för den kan han ta bort med slungan men kylan den går inte att ösa bort.


I helgen ska det visst bli en överraskning vad det blir vet vi inte ännu, så vi får välan se vad det handlar om, ni goa bloggvänner får han en skön helg, för nu tar matte ledigt och då kan inte vi fixa det. Så vi säger ha en trevlig helg och pussa husse alldeles väldans mycket, tidigt sönda morron. Här har vi busat som tokiga, matte säger att vi inte alls kan vara 14,5 år gamla, vi är nog bara två valpar, hihi. Kul har vi i alla fall, fast brorsan kunde ju låta bli mina öron som han nafsar i när han springer förbi mig.


Helgtaxkramisar från Hillman, brorsan zzzzznorrar.

Av Felix och Inga-Lill - 10 november 2010 10:57

Igår kväll var det snöstorm här och i natt så blev vi väckta gång på gång, det small så det lät som tallarna ramlade ned på taket. Inga trän hade ramlat ned men uj, uj så det blåste. I morse när vi skulle ut och göra ettorna, då vill jag (Illerson) gå in för om jag hoppat ned från trappen så hade jag fått simma i snön. Husse han är en hygglig prick, gick före och skrapade undan snön, sen hämtade han mig  och lyfte ned mig där jag skulle göra ettan. Det var hyggligt tycker jag. 

Jag (Hillman) har inga som helst problem med nån decimeter snö, man har väl fyrtassdrift, lite snö får man väl tåla. Kan inte förstå varför brorsan blir så frökenaktig så fort det kommer snö, han lyfter på tassarna och skakar dem prexis som en katt gör, hihi.


Så idag är det vitt vart man än tittar, det snöar fortfarande och vermaturen ligger på ca 4 minus. Vi tänker ta det lugnt idag, inge väder att gå ut och slabba i, så det får nog bli soffan idag.  Hoppsa att ni inte har snöat inne, runt om i landet. Vi har busat och haft väldigt skojsigt den här sista veckan, fasen vet vad det flugit i oss, som valpar på nytt säger matte. Illerson har en egenhet när han springer förbi mig, så nafsar man mig i örat eller svansen men om jag nafsar tillbaka så morrrfar han åt mig, det tycker jag är orättvist. Fast nu har jag börjat ge igen och vi jagar varandra runt i huset, mattorna som husse lagt på ligger i en hög och matte säger att det inte syns att vi har gamla taxar, va sjutton man är väl inte äldre än man känner sig, hihi.


Taxkramisar från bröderna bus.

Av Felix och Inga-Lill - 8 november 2010 13:23

Nu är vi tebaks igen för matte har haft ledigt ifrån bloggeriet, hihi.  I fredags skulle vi åka med husse och matte för att hämta ett paket, visst Lima ligger inte så långt bort så vi hängde med. Dock blev det en resa till Malung oxå, så vi var rätt trötta när vi kom hem i fredags kväll, med drygt 20 mil under rumpan. På fredag kväll fick vi smörgås till fikat, för tvåbeningarna åt dammsugare och mazzariner och det får inte vi smaka. I lördags serverades kycklinggryta med ris, smarrigt värre och till kvällen fick vi ljummen sockerkaka med vipsgrädde. Lördagen var lite snuvig här för matte nös så hon höll på explodutta, jag trodde att hela huset skulle rämna minst sagt. Jag och brorsan ville ut och se vad ni haft för er men matte ville inte, alla nysningar gjorde henne trötter. I går blev det hemgjord pizza till mat och det tycker både  jag och brorsan är smaskens, det var brynt älgfärs och svampinjoner på den och hemgjord tomatsås samt  massor med ost förstås. Vi fick naturligtvis rå älgfärs som runda köttbullar men med bara färs, mumsigt värre. 


Vermaturen har inte varit någe vidare, igår morse var det 15 minus och idag 18,5 minus, fortsätter det så här så blir det säkert minst 20 minus i morgon bitti. Det känns kallt även inne, för det är så rått här men matte fixade så vi hade filtar på oss innan hon la sig, känns skönt att bli omstoppad ordentligt.


Hoppsa att ni haft något kuligt för er under helgen, för här har det ju verkligen gått i lugnets tecken, blir sådär när tvåbeningarna blir snuviga, hihi.


Taxkramisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 4 november 2010 09:25

Matte försökte få en bild på min nya frissa men ack va kärringen bedrog sig, jag smet och det med besked. Gömde mig under bordet och huvudet under en filt, hihi.


Måste bara skvallra lite om den ljuvliga sockerkakan, vi fick smaka när den var ljummen, finns inget som är så gottigt. Idag så skiner solen från en nästan klarblå himmel, bara lite vita tussar här och där. Matte ska pyssla med lite tvåbenstråk sen ska hon göra skinkan klar och då tänker jag hänga med. Vi ska hinna med en promenix oxå medan solen skiner, får väl bli mellan tråket och skinkan, hihi.


Matte har inte tid att sitta här längre och då är det ju kört, för varken knappbordet eller musen är taxvänliga, hihi.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 3 november 2010 18:28

 Så här sur blir jag när matte har klippt mig, som ni ser är inte mina ben och tassar inte så lurviga längre. Fast nu har matte klippat ännu mer på huvudet, det kommer att blir kallt som attan med så lite päls på huvudet. Ska be matte om en mössa till vintern, gärna en sån som Ludde provade, hihi. Om ni kikar in under bordet så ser ni ett par lysande ögon till, brorsan som har gömt sig för att matte har klipperigrejerna framme.


Igår hade matte huvupine så hon ville nästan ingenting men hon hängde med ner till Sälen så vi fick åka lite bil. Snön på fjället har gått bort, utom i backarna förstås där det är åkbart i Tandådalen i alla fall. 


Nu har matte smaskens i ugnen sockerkaka mumselimums va gott det ska bli, vi har nyss käkat taxkulor med blötmat på och så lite älgfärsgryta uppe på. 

Vädret är idag inte mycket att tala om, grått och mörkt, skulle behöva ha en pannlampa när man ska ut och göra ettor och tvåor. 


Hoppsa att det blir bättre väder till helgen för då ska matte fota oss taxar så vi får lite mera bilder på bloggen, har hon lovat. Fast hon ska visst åka till kyrkan på lördag för det är nån sån där minnesgudstjänst. Sen ska vi bara mysa med matte har vi bestämt om inte vädret blir riktigt vackert för då blir det promenix i skogen.


Taxkramisar från Hillman brorsan hälsar så mycket.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards