Mellan himmel och jord

Alla inlägg under februari 2011

Av Felix och Inga-Lill - 17 februari 2011 11:14

"Hjälp lille Hugo är försvunnen

Har någon sett en liten blyg hundvalp på villovägar i trakten av Hosjö? Det undrar husse Kjell Johansson, som förtvivlat letat efter son lille Hugo de senaste dygnen. Han försvann från Skyttevägen vid 22-tiden i söndags kväll.

Hugo är en 6 månader ung bichon frisévalp, som samma kväll han försvann hade flyttat hem till familjen. Han sågs i måndags vid ett hus i Uddnäs, där människorna föröskte fånga in honom men misslyckades.

Hugo är nämligen väldigt rädd för främmande människor, så det är inte lönt att jaga honom om han inte kommer fram av sig själv. Det familjen vädjar om är att den som eventuellt ser honom kontaktar polisen på 023 114 14", det fanns även ett privat fonenummer men matte ville inte lägga ut det.


Detta läste matte på Pias blogg i dt.se, i fall det skulle komma ut en annons på någon 6 månaders hund, man vet aldrig om jycken blir nappad, det kan man aldrig vara säker på.


Idag är det mycket varmare med bara minus 7,5 på morgonen, så idag ska jag lura med mig matten ut har jag tänkt mig.  Vi får höras till kvällen för matte har en del att göra just nu.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 16 februari 2011 11:38

Det har inte hänt så mycket de sista dagarna, förutom att brorsan är friskare igen och äter det han får. Igår fick vi smarrigt käk, fiskisbullar mums va gott med mattes hemgjorda dillsås. Illerson älskar oxå såna bullar, konstifikt nog han som annars är så petig med mat. Han ville inte ha någon temla, så jag fick dela med matte, Lill-husse och  husse åt upp sina själva. Vi är ute i god tid med temlorna men det var husse som vart sugen men matte gillar inte köpetemlor, hon tycker att de är så torra med alldeles för lite vipsgrädde på.


Vermaturen har blivit bättre och håller sig runt 15 nattetid och 12 dagtid båda minus förstås. I alla fall mycke bättre än de minusar som va i helgen, det har slängt snö i två dagar nu men igår var det runt hörnet snö och väldans blåsigt, det var griskallt trots att vermaturen inte tyckte det.


Idag vet jag inte vad vi ska göra men det blir nog en dag i slöhetens tecken fast matte har sagt att hon ska valla snabeldraken och då är det bäst att dra in svansen för annars äter väl den rackarn upp den, hihi. Det är en bevärlig apparat, för ser man inte upp så slukar nog den rackran en stackars blanksleten tax, hihi. Illerson hälsar och taxar för alla goa kryapå hälsningarna.


Taxkramisar från en snöig Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 14 februari 2011 13:22

Det var kallt i lördags men inget mot igår morse med minus 36 så var det bara en grad varmare än på kallaste stället i Dalarna. Jistanes va grisigt att gå ut för ettan, som vanligt när det är kallt så kylde jag bara två tassar i taget, baktassarna stod kvar på nedersta trappsteget, hihi. Under dagen så trodde vi att solen skulle värma oss men då blev det mulet, så det var minus 18 grader nästan hela dagen men mot kvällen blev det ca 11 minus så då var det riktigt drägligt. 


Vi har tillbringat helgen med att vara inne och tjata på hussen och matten, mat har vi fått i lördags revbensspjäll och igår fläskfilé det skulle varit älgkött men matte var för frysen på lördag kväll för att gå ut i frysen och hämta in det. Så vi åt fläsk kött i två dagar i rad. Filén gjorde matte något väldigt smarrigt av och jag fick smaka en liten bit, men matte hon är hyvens för hon stekte flera bitar åt oss som inte följde med i den starka kryddblandningen, respetet finns på allt om mat för nästa fredag för er som får mail från dem en gång per vecka. Sen serverade hon jasminris till maten och jag gillar sånt där klibbigt ris så jag fick sånt oxå. Brorsan han ville inte ha någon mat igår kväll trots att vi fick fläskfilé, han blev matad men spottade ut köttbiten all värdens väg, den killen är bra bortskämd som inte ens äter filé. Nej, han är nog inte frisker, vill bara sova och om jag vill busa lite med honom så svär han högt åt mig. Matte säger att blir han inte bättre de närmaste dagarna så ska han till kossadoktorn.


Idag ska jag bara hålla koll på tvåbeningarna för jag har märkt att så fort jag tar en lur så är någon av dem borta, bara puts väck. Lite tassigt tycker jag att det är, smita när man sover som bäst, fast de är strax tebaks igen, hihi.


Attans jag har glömt att önska alla kompisar runt om i landet och utlandet en glad Alla Hjärtans dag. Så nu var det fixat, sånt där glömmer jag så lätt och matte den fisen kom heller inte ihåg det, hihi.



Taxkramisar.


Av Felix och Inga-Lill - 12 februari 2011 10:47

Idag har den där Bore visat sitt rätta ansikte, med hela 32 minusar tidigt i morse nu är det 18 minusar mitt i solen mot sörväggen. Gissa om det var kallt när vi skulle ut för ettan, den det var mest synd om var brorsan som är så liten och har  så lite päls på sina öron. Vi fick käk av hussen när vi kom in med matten, hon lät oss gå en och en för att det skulle gå fortare. Matte den fisluringen hon pälsade på sig som om skulle till nordpolen och då var vi bara ut på gården, fast det var griskallt det kan jag intyga.


Igår kväll fick vi temlor med massor av vipsgrädde men kletet inuti fick vi inte smaka, för sött för er sa matten. Före det så fick vi köttebullar på taxkulorna, mumsigt värre. Med massor av temlor i kistan, så somnade vi helt ovaggade, hihi och tidigt dessutom. Idag blir vi nog inne med filt och alla tillbehör som tvåbeningar och lite gottigt, som smörgåsar och taxkex, hihi.


Helgtaxkramisar från en frösen Hillman, brorsan knorrar en hälsning under en tjock filt.

Av Felix och Inga-Lill - 11 februari 2011 14:04

Vi har fått massor av snö i natt och det har drivit ihop i stora högar, så nu tycker jag att vi klarar oss bra. Det är kyligt och blåser, snöpumpen har fått bekänna färg idag.

Det kom 3 dm i natt men på vissa ställen var det mera eftersom det har blåst krafigt i natt. I morse skulle hussen åka till Sälen för att hämta ett paket, inget plogat efter vår väg, han fick ta fart flera gånger för att komma ut på stora vägen. När jag var ute och gjorde lunchettan så var det hela 9 minus i solen, de ni bloggare, de har sagt att det ska bli 30 minusar till kvällen och vet ni jag tror det. Matten har bakat idag men inga kex, hon trillade temel brön i ställlet, kavlingar får vänta tills ryggen blir bättre säger hon.


Nu vill vi önska er alla en härlig helg med allt gott som det brukar innebära, vi har kex kvar men jag åt upp brorsans del igår för han ville inte ha någe, var nog för mätt efter middan. Så jag åt två igår och det betyder sa matte att du inte får några idag, tassigt som sjutton, fast känner jag Illerson rätt så spottar han ut några bitar åt mig, hihi. Kanske att vi får smaka temlor ikväll men inget av kolijoxet som är inuti utan bara vipsgrädde och bulle.


Taxkramisar från en snöig Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 10 februari 2011 10:36

Ludde du är en mångdubbel hederstax för all framtid, taxkexen hade alla ben och svansar hela. Igår kväll när matte och husse fikade så fick vi fler kex men bara ett och ett halvt var, måste spara lite sa matte för jag kan inte baka än med den här knasiga ryggen. Fnys sa Illerson, puh sa jag, kexen är så goda vi kan välan få varsitt till, fast snålkärringen hade redan packat ner dem igen och stängt locket. Idag på morgonen så ville vi ha igen men då sa snålisen att ni kan få ikväll, den som ändå hade en sån husse som Ludde har, fnurrf. 


När matte blir hel i ryggen ska hon baske mig få baka såna till oss, vi har hittat sidan som säljer kakmåtten och respetet har vi, så nu kan hon inte komma undan. Hon har en fråga till den där snålisen: När de kavlas så tunt ska då inte ugnsvärmen höjas och tiden kortas? Hoppsa att du kan svara Ludde. 


Idag har vi ingen sol men väl ett jättesnöfall, bara minus 5 i morse och det var tur för när vi var ute igår kväll var det minus 16. Så idag har vi vallat hussen, för matte är inte i form på mornarna, innan hon tagit sina luftmedikaniner. För ryggen tar hon nåt skräp som hon stoppar i ett glas vatten, det smakar nog f-n för hon blir skrynkligare än vanligt, hihi.


Taxkramisar och taxpussar i mängd till alla goa bloggare och speciellt till hederstaxen Ludde.

Av Felix och Inga-Lill - 9 februari 2011 14:42

När husse kom in med posten så hade vi fått PAKET, åh vicket snosande det blev, vi ville genast öppna men var tvungna att be om hjälp.

   Här ser ni paketet, det luktade någon jycke som vi aldrig träffat, gissa vem.

Den här hedersknyffeln vem annars skulle komma på tanken att spåra upp oss här uppe i nordvästra hörnet av Dalarna. Vi har aldrig tidigare fått paket på posten, undrar vad posten tänkte, visserligen får vi kort från Zelmaas varje jul och när jag (Hillman) fyller år men detta hade vi inte väntat oss. Tack så himla mycket och innehållet är ni väl väldans nufikna på, jo det här var något som vi inte trodde att vi skulle få se nånsin.

 Kex i taxformat, så snyggt inpackade med blågula band, något sånt har varken matte eller husse sett och allra minst vi.

 Matte öppnade det ena och vi fick äta taxkex för första gången i våra liv, åh, så smarriga, jag (Illerson) tänkte faktiskt förse mig med flera och det är ovanligt för det är nästan inget som jag vill ha. Hade tänkt snyta hela bunten men det fick jag förstås inte. 

   Här hjälper jag (Hillman) matte med att öppna rosifetten, så vi kunde få kex mesamma, åh, vilken doft så smarrigt matte har låtit oss få varsitt kex men sen blev det inte mera. Inte på en gång, ni får mera sen i kväll. Om det ändå vore kväller nu. Ett stort TACK än en gång till Ludde med tvåbeningar!


Taxkramisar i mängder till alla men speciellt till Ludde med matte och husse.

Av Felix och Inga-Lill - 8 februari 2011 20:18

Matte hade tänkt att ta lite bilder idag men i morse vaknade hon med ryggskott, jistanes hon kan knappt gå men efter ett tag så gick det lite bättre. Jag har i alla fall varit ut och vallat henne så hon inte stelnar till totalt, hihi. Hon har fixat käk åt tvåbeningarna pasta med bacon i cräm fräs, hihi. Vi fick smaka lite vid bordet men sen fick vi taxkulor med doggy delikatess på. 


Idag har solen lyst från en klar himmel hela dagen, fast backen lät illa när vi trampade på den, undras om den har ont som den knarrar och har sig. Så vi ville inte vara ute och störa backen för länge, när vi kom in så tog matte fram den där jädrans krattan, ja den ser prexis ut som en kratta för grusgångar en sån där med stela pinnar. Min päls skulle få sig en duvning för matte ansåg att jag såg ut som en trasflossa, fy katten vicke skit som jag har slitit för att den skulle se ut så där. Åkt kana med nosen före på alla mattor och skaffat mig lite sås i skägget, det är inte gratis prexis. Sen tar hon bort alltsammans med flera drag av krattan, nu ser jag slätstruken ut igen och burret som jag försökt skaffa är totalt borta, jag tror att jag ska sparka på hennes tafflisar, hihi.


Ni får ha en bra kväll alla goa bloggare, så hörs vi en annan dag, brorsan hälsar så himla mycke.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards