Mellan himmel och jord

Alla inlägg under februari 2011

Av Felix och Inga-Lill - 7 februari 2011 14:23

Nä, några mössfångar är vi inte men spindlar kan man jaga över golvet, hihi. Mössen fick vår reservmorsa ta hand om, hon var en rackare på att fånga möss, hihi. Nu har det blivit lite mildare, igår var det minus 17 grader och gick aldrig under 10 minus inte ens i solen. Idag är det lite mildare fast i morse var det så däringa griskallt igen men nu är det bara minus 7, så det kan vi stå ut med.


Helgen har gått i stillhetens tecken, igår fick vi fläskfilé mums va gottigt och i lördags fick vi pizza med matten sen blev det tårta på kvällen. Sån mathelg kan vi få igen, vi klagar inte, hihi.


Idag ska det visst bli korvanoff, vi gillar korven men det andra sås och sånt det kan tvåbeningarna ha för sig själva. Nu ska vi ta det lite lugnt en stund matten har ont i halsen och sina öron, så hon ska lägga sig på soffan en stund. Vi får se om vi lyckas lura henne att gå ut på era bloggar för vi vill se vad ni haft för er.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 5 februari 2011 12:51

fast det är attan så kallt, som det alltid blir när solen tittar på oss. Känns om man bor i övre norrlandsfjällen med minus 17 i morse. Nu är det bara minus 8 i solen men ack så kallt åt våra tassar.  Nu börjar vi på att längta efter lite värme, som här om dan när det var plus minus noll. Ni skulle se matte hon dansar krigsdans, för nu har spindelj-larna vaknat till liv och de ramlar ned på ryggen på matte,  hihi. Det finns väldigt gott om dessa åttbenta varelser och hur matte än städar så dyker de upp igen, tar bara en dag så är de där igen. Vi brukar jaga dem över golvet för ibland så dyker det upp en större som tycks bo i våra väggar, den är snabb som attan men det är vi med hihi.


Idag har vi bara matte hemma igen, husse och Lill-husse drog iväg en sväng idag, fast det är rätt skönt. Blir lugnt så man kan sova ifred, matte är inge störig på lördagar. Då är det helg och man ska ta det lilla lugna, säger matten. Tur att det blev kallt idag annars har min (Hillman) päls varit på tapeten hela veckan men matte är pipig idag och då funkar det inte att slita pälsen av mig, puhhh.


Hoppsa att ni har det braigt runt om i landet och utlandet, ha en bra helg grabbar och tjejer, för nu syns vi inte förrän på måndag.


Taxkramisar från soliga brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 3 februari 2011 17:34

Idag har vi varit på resande tass, fast matte den glömskingen fick inte med sig kameran. Vi var i alla fall ned till posten, för det hade kommit ett paket och de måste hämtas nere i Limedsforsen. Så det blev en nätt resa på 10 mil tur och retur, matte passade på att handla lite dels på konsum där ner och dels på butiken på byn. 


Vi har promenixat med matte idag, så hon inte soffar till sig, jag tyckte att hon börjat på att bli lite bred över baken, hihi. Det har snöat idag som bara den, stora flingisar och bara plus minus 0,0 grader. Härligt har det varit och jag såg ut som värdens snöhög när jag kom in men matte hade turligt nog inte kameran till reds, det var bollar på hela benen, hihi.


Nu har vi nyss ätit och det blev taxkulor med brynt nötfärs, samt varsin kula rå nötfärs, frolicar till efterrätt mumsigt värre. Passade perfekt när man varit ute och åkt bil, tyvärr så var det inga hästar eller får ute, de ligger nog och sover nu när det varit så kallt.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 2 februari 2011 10:29

 Igår när matte och jag var ute och gick så hittade jag något väldigt spännande, det var spåren efter en konstifik figur, jag lyckades inte hitta honom men var han bor det hittade jag.

Här inne bor figuren men han är klyftig för han hade gått in bakvägen, men matte tyckte att framsidan var fräsigare, vem det var jo Kung Bore förstås. Jag stod länge och glodde för jag tänkte att den rackarna skulle visa sig. Så skulle jag baske mig talat om, att det var dax att gå och sova för gott denna vinter.

Fast till sist tyckte jag att det fick vara, baktassarna blev lite frösna fast det bara var minus 1,5 ute. Sen när jag kom in så fick matte och husse  en ljusblå idé, matte plockade fram en väldigt förhatlig grej. 

Det här eländet, en klotång av större storlek, fast jag är ju snäll som vanligt och ligger helt stilla men jag önskade att jag kunde varit frotrograf, för Illerson han sprattlade och tokade sig som om det gällde livet. Matte fick ha honom i knäet och det gällde att hon var beredd, för han slingrade sig, så varenda orm var säkert väldans avundsjuk.

Sen när det skulle käkas så var Illerson inte alls intresserad, han vände bort blicken och hoppade upp i soffan, han skulle inte käka alls. För håller man fast Illerson ja då får man banne mig skylla sig själv, som ni ser så står brorsans käk kvar och inte fick jag äta upp det heller. Du har ätit, sa matte och jag sa, att det går ner en portion till utan minsta problem, hihi. Här tycket Illerson synd om sig själv och då passar det att ligga nära mig, när vi ska lura en stund.


Dagens väderrapport klart och kallt hela 17 minus i morse vid ettarundan, nu i skrivandes stund så är det bara minus 8,2 i solen. Det blir säkert en fin dag men ack vad backen kommer att va kall så blir det inte varmare, så blir det ingen lång promenix för oss.


Taxkramisar.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards