Mellan himmel och jord

Alla inlägg under mars 2011

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2011 11:47

Jag måste nog förtydliga lite, vi har inte eget konto på fääsbok, det är bara hussen som lagt ut ett par bilder. Matten gillar inte fääsbok, hon tycker att det är bättre att vi har en egen blogg i stället.  Där vi kan snacka med alla bloggkompisar på, det där med fääsbok skulle bara göra att matten fick ännu mindre tid över. Hon tycker att det räcker med den här sidan, inte alltid hon har tid att hjälpa oss med den ens.


Igår hann hon inte med så mycket, vi var själva med henne och då gäller det att fånga hela hennes uppmärksamhet, dumma vore vi annars. Vi turades om att lura matten, prexis när matte kom in efter att hon och jag varit ute på promenix, så kom Illerson rusande och sprang till dörren, var bara att ta nästa hund, hihi. Så där höll vi på hela dagen och sen ville vi ha annan service oxå, kliande bakom örat och gos i soffan, nytt vatten (inte drickbarat om det stått framme tio minutrar). Sen skulle hon laga mat åt sig och Lill-hussen, vi fick bara smaka lite av det. Pasta med kräm beschamel med dill och räkor, smarrigt värre må ni tro. Vi fick kylling som var kvar sen dagen före, på våra taxkulor, inte dumt det heller. Sen blev det frolicar till etterrätt, till kvällsfikat var det sockerkaka. 


Idag tror jag matte ska göra enkel mat trots att det är söndag, för hon glömde ta upp köttet igår under dagen, hon glömde även att gratta favokusinen så vi höll tydligen fart på kärringen igår, hihi. Vermaturen har varit bättre idag bara 12 minusar och inte så blåsigt, för igår blåste det och var hela 17 minusar.


Taxkramisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 11 mars 2011 20:31

Jaha, nu har husse sett till att vi hamnat på Fääsbok oxå, attans va vi ska bli berömda, hihi. Det tror jag hussen gjorde för han ska visst bort i morrn igen, han har packat ned en massa grejer, ska visst va nån sån där kurs igen, men det blir bara en dag, som tur är. 


Idag har vi fått kyckling som matte har helstekt i ugnen, naturligtvis så fick vi filé bitar, mumsigt värre. Det där med att ha en matte som lagar smask är enkelt, det är bara att smacka när matten är i köket, för då kommer hon på att vi oxå behöver lite delikatesser, hihi. Sen buttar man lite och lägger huvudet på sne, för då fixar det sig. Nu i kväll så fick vi fika med nybakt sockerkaka, helt vanlig men smarrig till tusen. 


Ikväll ska vi nog knoppa tidigt, så vi kan tjata på hussen lite innan han pyser iväg, då måste man vara uppe i ottan, hihi. Vermaturen är nu helt ok men i morse var den nästan 20 minusar igen, attans va kung Bore jobbar natt, hihi. Har inte han ledigt ibland det blir ju en hel massa övertid, tycker att han kan ta sidomester nu så vi får lite vår här oxå.


Taxkramisar från två mätta brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 10 mars 2011 16:35

Håhåjaja, det vart en rackarns dag detta, på förmiddan sprang matten fram och åter men vi hann i alla fall läsa ifatt ute hos alla goa bloggare. Sen skulle matten motioneras och naturligtvis så tog hon med den däringa bildgrunkan ut.

 Prexis när jag skulle ruska av mig obehaget att bli fotat så knäpper hon bilden, kan väl inte rå för att den blev i suddigaste laget heller, fast ni fick i alla fall se att jag har öronfladder jag med.

 Här hittade jag någe spännande en hoppstudsare hade varit här, hihi.

   Här syns det bättre och matte var tvungen att skriva vad det var, prexis som om inte alla skulle se det, humf.

   Så här blir man att se ut i nyllet när man spårat jösse, nu har nog alla spår försvinnit ute för det bara vräker ned med massor av snö. Ja, ni läste rätt det snöar som bara den här hos oss.


Den här dagen har haft mycket med sig som vi taxar önskar att vi kunde slippa. Matten plockade fram sina förhatliga pälsverktyg, trimkniv, borste, tovutredare, krattan och sist men inte minst klippapparaten. Direkt som jag såg henne plocka fram grejerna så smög jag försiktigt undan, sen tog hon fram gummimattan och la den på bänken då visste jag vad klockan var slagen. Kvickt iväg in i rummet under soffbordet, där gömde jag mig men naturligtvis så lockade hon fram mig efter en stund, mutade med godisar och sugen som jag är så kom jag fram om än tveksamt. Det är som förgjort, naturligtvis så nappade hon mig och bar mig till bänken med alla förhatliga grejer på. Så nu är man lite mindre om öronen och tassarna, men trimkniven använde hon inte idag, den tar vi en annan dag lite längre fram när det är varmare. Matten klippte  mina fossingar, så nu har jag inte en massa päls som blir blött  där. Sen tog hon mina öron på insidan för hon säger att det inte är bra om man blir för pälsig där. Jaha, jag trodde det var klart men sen blev det tovutredare och borstning för hela slanten, så nu känner jag mig lite slak. Ska i alla fall bli gottigt med lite käk.


Igår så fick vi taxkulor med doggy delikatess på och det har vi fått idag med till middag. Fast vi smakade pannkisar vid bordet förstås, för idag när det är torsdag så gör matte pannkisar, ibland med fläsk uppe på spisen, i ugnen med fläsk, tunnepannkisar som idag eller plättisar, olika vad hon har lust till. Det är matten som bestämmer vad vi ska äta i det här huset men det är oxå hon som tillagar den. Idag fick vi blåbärisar till pannkisarna smarrigt värre nästan som när man plockar dem i skogen. 


Nu tänker jag gå och slumra en stund för jag känner mig lite sliten på fler än ett sätt, hihi. Hoppsa att ni inte blåser bort ni som bor i södra delen av landet för där skulle det bli blåsa, hörde jag de sa på radion.


Taxkramisar till alla goa bloggare!

Av Felix och Inga-Lill - 9 mars 2011 15:27

Ludde sa i en kommentar igår att solen skulle komma till oss med stormsteg, nog blev det storm allt. Här har snöat ända sen halv åtta i morse och den kommer på tvären, blötsnön som de pratade om på väderrapporten uteblev, minus 3 och en hiskelig blåst. Matten skulle ned till tvåbensdoktorn och gå igenom medikaninlistan, vi fick minsann stanna hemma och tur var väl det i detta förbenade blåsväder. När matten och hussen passera Högis så syntes inget av backen och när de åkte hem var det lika vid alla anläggningar, Hundfjället var inbakat i snö så luften var alldeles vit, sikten var noll sa matten.


Vi får hoppas att blåsten avtar till kvällen för ute på backen såg det ut i morse som om vi hade buskar överallt, alla grenar som blåst ned under nattens blåsa, nej tvi nu går jag snart i ide. Du nalle maka åt dig jag behöver plats, hihi.


Igår fick vi dalafilé på taxkulorna och sen fick vi temla till kvällsfikat så nu har vi haft vårt gottiga på ett tag, hihi.


Taxkramisar från stormbrorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 8 mars 2011 12:22

Jaha, idag känner sig nog matten lite ensam eftersom hon är den enda kvinnan i huset, hihi. Fast vi lovar att vara jättesnälla, det var meningen att matte skulle ta till ryckkniven till mig idag men eftersom hon ska känner sig lite ur slag idag så får det vänta men säker kan jag inte vara förstås.


Igår fick vi nöttefärs brynt förstås på taxkulorna, smarrigt värre men till fikat så blev vi snopna både jag och brorsan, inge fikabröd inge alls inte ens en liten kaka. Matten har felat och det å dä grövsta, Illerson och jag bänkade oss på soffan men det kom aldrig fram nåt annat än kaffepannan, snyft. Fast hussen han är hyvens han fixa en macka som vi fick smaka, med sån där smarrig skinkost som pålägg.  Matten får nog bättra sig för igår fick hon bakläxa inte i ordets rätta mening men ni fattar säkert va jag menar. Trots kvinnodag så ska hon göra temlor idag för idag börjar den riktiga temeldagen, vi tjuvstartade det som vi aldrig brukar göra, det är första året som det hänt. Så nu måste matten baka nya temelbröd till nästa vecka, hihi.


Taxkramisar och taxpussar i mängd till alla mattar.


Av Felix och Inga-Lill - 7 mars 2011 11:38

Jaha, nu har man blivit blåst på en kulig utlandsresa oxå, tassiga matte som inte ville följa med, det betydde bara att vi fick vara hemma. Hussen har åkt till Hamar och han ville att vi skulle åka allihop men matten hade ingen lust, vi har lust jättekuligt att åka utomlands. Humf, naturligtvis blev vi hemma, så nu blir det ytterligare en tråkdag i våra stackars taxliv. Hade varit roligt att följa med hussen, för vi kände oss utvilade idag men det är som det är, tänker i alla fall sura ett bra tag så dä så.


Igår fick vi söndagsmiddag älgbiff, mumsigt värre och på en mätt taxmage sitter som bekant ett trött huvud, så vi somnade ovaggade igår kväll. Vi tiggde kvällsgodis men matten var obeveklig, inget hjälpte hon tyckte att vi ätit nog, taxkulor och varin biff, får baske mig räcka, sa hon. Kanske hon hade rätt för vi rapade både jag och Illerson, så vi skulle nog inte ha någe mera.


Idag på morgonen, var hussen uppe tidigt för han skulle besikta bilen klockan åtta nere i Malung, en resa på 20 mil, tur och retur på morgonkvisten. Sen tycker han att en resa till Hamar inte är så långt bara 13 mil enkel resa, låt mig se.....46 mil under gasfoten innan den här dagen är till ända, inte så farligt bara ett norrländskt stenkast. De måste vara ena rackare på att kasta sten i norrland, hihi.


Taxkramisar från två blåsta brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 5 mars 2011 17:55

Jaha, då har den här lördagen snart gått oxå, matten har vårstädat bloggen för hon tyckte att den var för julaktig. Vi övriga har bara slappat för det har varit rena rama aprilvädret idag. Sol, snöstorm och ett hiskeligt blåsväder, bara några få plussisar men känns som ett flertal minusa. Vi har legat på soffan och solat när solskrutten varit framme. Nu i skrivandes stund är det 3,6 minusar, det är inte mycket men i morrn blir det säkert flera, himlen är alldeles grisrosa. 


Igår fick vi kylling till middag och sen hade hussen köpt en Rödinge mumsigt värre men chipanen fick vi inte för matten, fiskärring, humf. Promenixar blev det igår i alla fall, ett par stycken så jag kände mig riktigt alert, hihi. Jag måste nog berätta en sak även om det tar emot. Hussen och jag var ute igår morse och när jag kom in skulle hussen greja med värmepumpen men när jag kommer in är jag själv hemma, det var jag säker på. Så det var bara att sätta upp nosen i taket och yla som en besatt, brorsan kom kutande och tvätta mig frenetiskt i nyllen men inget hjälpte. Det var ju inte brorsan jag vrålade efter utan någon tvåbening. Matten som var i duschen, (hur skulle jag kunna veta det) fräste i åt mig att "jag är hemma, sluta yla". Lite skämmigt var det men vad fasen skulle jag tro, matten var ju inne när jag gick ut och sen var hon väck när jag kom in.  Tvåbeningarna får sluta göra så där, jag kunde ju få hjärtslag gammal som jag är, hihi.


Idag fick vi rester ja inte tvåbeningarna men vi fyrbenta fick kylling på taxkulorna och sen har vi fått sticks till etterrätt, hihi. Tvåbeningarna åt kassler och det får vi inte äta för matten säger att vi blir sjuka och visst hon har rätt. Sen har matten gjort en sån där sockerkaka med massor av vit choklad, det blir mumsfilibba till kvällsfikat.


Hoppsa att ni har det braigt runt om i landet och utlandet, nu tar vi helg och hörs på måndag igen. Ska försöka att få gå ut och se vad ni haft för er i morrn, för nu ikväll blir det inte för matten har inte tid, fnurf och vi som gärna vill se vad ni gjort idag. Får se om jag lyckas övertala tanten, hihi.


Taxkramisar i mängd från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 3 mars 2011 14:03

Igår blev jag lite ur slag, för jag tappade en framtand, visserligen har den suttit lös länge men i alla fall. Jag kände mig som jag sålt smöret och tappat pengarna, om ni förstår hur jag menar. Solen lyste bara en timme och under den tiden så ramlade det ner en del snö, såg ut som iskristaller. I alla fall så var vi själva med matten och fick gå ut hur många gånger som helst, vi behövde inte lura henne så många gånger, utan vi fick gå ändå. Hon hade hur mycket tid som helst, va härligt och sen hade vi gosstund i soffan oxå, det är bra härligt att va själv med matten.


Till frulle fick vi bara taxkulor, ni som tror att vi bara äter gottigt, sen fick vi frolic förstås. På eftermiddan fick vi lite extra "sticks" nåt som brorsan gillar, ska försöka att få matten att ta kort på det så ni får se hur det ser ut, det är godis i alla fall. Sen till midda fick vi taxkulor med små bitar av fläskisar, såna där kottiletter, hihi. När tvåbeningarna fikade fick vi "sticks", för matten sa att vi kan inte ha fikabröd varje dag och kaffe dricker vi inte.


Idag är jag på bättre humör och matten och jag har varit ute på promenix men inte så långt bort eftersom brorsan var själv inne, lite tassigt att gå ifrån honom men han vill inte promenixa. Fast vi var ute lösa på gården först, så han fick chans att göra en del ettor han med. Matten är hygglig för hon vet att jag vill vara ute längre så hon släppte bara in Illerson så gick vi iväg men eftersom det är folk i stugorna innanför oss, så åkte det där onödiga kopplet på. Sen tog vi en promenix efter våran egen väg, är det inge folk här så får jag vara lös i alla fall mitt på dagen, men sen till kvällen så får vi bara vara lösa på gården. Solen har lyst hela dagen idag och det är 10 plusisar i solen, härligt och snön har blivit så där kramig, så den fastnar i pälsen, hihi.


Hoppsa att ni haft en lika fin dag som vi har, såna dagar ska man vara rädda om men matten hade lite skrivarbete åt hussen på förmiddan så vi kom inte ut förrän efter luns, hihi.


Taxkramisar från Hillman kramad av snö.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards