Mellan himmel och jord

Alla inlägg under maj 2011

Av Felix och Inga-Lill - 16 maj 2011 09:42

Usch, tvi attan vicken natt matten och jag haft, de enda som sov var hussen och brorsan. Jag mådde skit igår kväll och matten tyckte så synd om mig så hon stannade uppe med mig. Hon har suttit på soffan hela natten och pysslat om mig, härligt med såna mattar. Nu är jag skaplig men lite krass fortfarande, har i alla fall ätit frulle så det går nog över. Fast matten har nog inte kunnat lega även om jag varit frisker, för det var sån där tjocka här, alldeles vitt i luften. På ett dygn har vi fått 15 mm regn, jag tyckte att det var flera centimetrar i mätaren men det är visst så det mäts. Så att det blev domba är nog inte så tonstigt, som sagt var så har i alla fall jag sovit mera än matten max en timme fick hon nog, så hon behöver nog sova ett par timmar under dagen för att bli männska, hihi. 


Regnet hänger i luften idag med, så jag ska försöka att pusta ned lite till mälardalen så ni där nere kan få lite. Själv tänker jag lägga mig på soffan får se var matte tänker slagga, i nåt soffhörn kan jag tänka, för hon piper och hostar som bara katten.


Hoppsa att ni haft en bra helg, här har det serverats bara gosaker, i lördags fick vi brynt nötfärs på kulorna och igår var det helstekt kyckling, vi fick bröstbitar på kulorna, mumsigt värre. I lördags hade hussen med en tårta och wienerbröd hem, fasen vore väl annars när han varit borta och roat sig hela dagen, hihi. Igår fick vi sockerkaka till fikat som matten fixat, trots att hon hostar som bara den.


Nu ska vi göra en snabbrunda och se va ni haft för er runt om i landet och utlandet, fast läsa ikapp får vi göra sen när matten vilat sig en stund.


Taxpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 13 maj 2011 12:30

Åskar har snurrat runt oss större delen av gårdagen, så matten hade urdraget här, den rackarn skulle komma tebaks idag, hoppsa att han håller sig undan. Idag blir det ingen bild för matten har inte tid med såna trevaliteter, hihi. Hoppsa att ni klarat busvädret och inte har vatten överallt, här regnade det nästan hela dagen. Var inte läge för promenixer med regn som stod som metspön i backen, idag ser det oxå lurt ut på himlen, blir nog mera muller tror jag. Vi får se om vi hinner besöka er idag annars får det vänta. Idag grattar vi mattes största valping, som fyller en massa år!


Ni får ha en bra helg och hoppsa att det blir lugnt från såna däringa ovälkommna besökare. I morrn är matte och vi själva igen, som vanligt när det blir helg. Ja, ja vi ska ta hand om matten på bästa sätt, luras många gånger, hihi.


Taxpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 11 maj 2011 11:39

Änteligen så har matten fått bilden med blänget så här kommer den, hihi.

 Den här bilden sa matten och hussen mer än tusen ord, va den sa jo "ta en bild till så sliter jag bildgrunkan i stycken", hihi. Som ni ser är bilden inte dagsfärsk för jag här har jag massor av päls kvar, nu hör jag mera till den där nakna modellen eller lite mer slätstruken, hihi.


Brorsan är inte så pigg verkar som han varit ute och söpit i natt, hihi för ligger på soffan och slappar trots att solen skiner och altandörren är öppen. Nu ska jag ut och snosa in vårluften för där finns mycke gottigt att dra in i snoken, hihi.


Taxpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 9 maj 2011 12:50

Igår var bloggen stört osmöjlig att öppna, matten försökte flera gånger men gav upp, det var även trassel med andra bloggar men Lill-hussen hade förklaringen när han kom in. Det var nån server på Felia som packat ihop, ja ja matten fick lite ledigt igår och det kan hon behöva, så hon hinner med att snyta ut hjärnan, den där envisa snuvan sitter i än och huvupinen hör nog tehop med den, hihi.


Igår fick vi i alla fall helstekt kylling i ugnen, mumsigt med bröstbitar på taxkulorna, hussen fixa käket och han var frikostig med kyllingen. Sen bjussa matten mig på glass igår kväll, brorsan var mätt och ville inget ha, han är lustig så fort som han ätit sig mätt då är det bra, spelar ingen roll va matten bjur på så ruskar han på huvet, hihi. Det var ju bra för då vart det mera till mig som aldrig nobbar något oavsett hur mätt jag är, hihi.


Idag har vi varmt här och altandörren står på vid gavel så vi kan gå ut som vi vill, ja bara på altanen förstås men bättre än inget alls. Igår var det oxå varmt men då blåste det som attan, kunde nästan blåst bort,hihi.


Hoppsa att ni har det skönt runt om i landet och utlandet, hoppsa oxå att det gått bra på era tävlingar, vi visste inte att Rudi skulle tävla i går men hade vi vetat så hade vi naturligtvis hållt tassar för honom oxå . 


Taxpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 7 maj 2011 12:55

Igår blev det inge blogga av för våran del, då matten hade huvupine och då får vi finna oss i att inte skriva eller läsa nåt. Käket igår va riktigt smarrigt med fläsk gryta, matten tog undan lite kött åt oss innan hon kryddade med ostronsås, soya och söt chilisås. Så vi fick rejält med kött på våra taxkulor, sen gjorde matten en skinka, det ska vi visst äta idag bara för att de lovade sol och 20 plussisar, både solen och de däringa plussisarna lyser med sin frånvaro, det är bara 12 plus ute men i alla fall bättre än minusar.


Så det blir inget av med att äta ute, det blir hemma vid köksbordet i storstugan som vanligt, fast vi äter våran midda inne i rummet där värmepumpen blåser, hihi. Hoppsa att ni har sol och värme runt om i vårt avlånga land och utland med för den delen. Sänder en speciell hälsning till Kaspers matte som kunde råkat riktigt illa ut i närkampen med en ilsken tjäder. Sen sänder jag en hälsning till Vinja och hoppas att du gör allt rätt idag, vi håller tassarna förstås. Ni övriga får alla mina speciella hälsningar som är kvar för en sak är säkert vi taxar har stora varma hjärtan, vi är väldans peciella och den som aldrig haft en tax har gått miste om mycket, hälsar matten, hihi.


Taxpussisar och taxkramisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 4 maj 2011 17:12

Snön försvann men ack så kallt, inte ens vårväder här med minus 2,5 i morse tvi attan.  Tur att pumpen på väggen blåser värme annars skulle man kunna frysa rumpan av sig, det blåser griskallt ute, så här blir bara snabba ettarundor, tvåan får man förbereda sig på rejält och rusa in och sätta sig nedanför utblåset, hihi.


Igår fick vi hackkorv och den gick inte av för hackor, hihi. Det var dösmaskens matte stekte den i skivor så det blev inte alls som pölsa. Idag har vi fått pastasås med bacon på kulorna, det var oxå smarrigt. Nu ska vi vila på maten, det är nyttigt säger matten, inga ansträngande övningar här inte, för vi har panktjon, hihi.


Hoppsa att ni inte har så här jädrans kallt utan kan vara ute och promenixa och köra övningar med sök, åttor runt mattars ben, sitt och ligg, kryp och annat tjafs, hihi. Tur att man har blivit för gammal, så man kan softa på soffan i stället, hihi.


Taxpussar i mängd från två frösna brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 3 maj 2011 15:09

  Detta elände mötte oss i morse när vi kom ut för morgonettan, tvi vale sa matte och vi höll med. Snö på träden, snö på backe och i almanackan stod den 3 maj. 

 Här är etta tillverkningen men fy fasen så kallt, bara 0,4 plusissar ute, nä och jag som blivit slätstruken på ryggen, som ni ser så är svansen kvar och rufset på skallen, hihi.

   Ja, det är lite rufs kvar här och där på magen, skägget, frampå bröstkorgen det blir taget bara matten får lite mera ork. Sen får det inte vara så här kallt för då går det inte att vara på altanen för slutrycken. Matten blev så allergiskisk sist så det är nog bäst att vara ute när pälsen ska av.


Vi har haft en skön Valborg med massor av gottigt käk, älgbiff på sista april det var smarrigt och sen på 1 maj fick vi kyckling mumsigt värre. Igår fick vi grillad korv,  ja matte använde grillpannan, går inte att stå ute och grilla när det är bara 6 grader varmt. Idag har det orkat upp i 4 plussisar, inget att hänga i granen prexis. Vi har softat på soffan och bara varit ute några snabba vändor, blåser från norr och sen skogsmumsen var här så har det blivit mycket blåsa, tvi attan. Idag ska matten fixa hackkorv, det ska bli intressant pölsa har vi ätit förut och jag tror nog att det smakar ungefär samma.


Hussen åkte iväg tidigt i morse men han ska i alla fall komma hem till kvällen, vi tyckte att det var lika skönt att vara hemma med matten, i alla fall när det var alldeles vitt på backen, ligger fakiskt kvar en del ännu. Hoppsa att vi slipper någe mera vitt nu vill vi har värme och riktig vår och inga mera bakslag, hihi.


Taxkramisar och taxpussar i mängd.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards