Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 14 september 2011

Sol och hösthimmel!

Av Felix och Inga-Lill - 14 september 2011 09:19

Idag skiner solen och himlen är så där höstklar, bara 5 plussisar så dä va lite svalt på morgonrundan. Först när vi kommer upp matten och jag, så släpper hon ut mig på direkten, sen dricker matten juice och jag friskt vatten. Sen sätter matten på sig kläder och vi tar en promenix, jag får gå och snosa så länge jag vill, hihi. Under den promenixen brukar det bli en hel del ettor och minst en tvåa, sen luktar det så gottigt överallt, för här springer det ett och annat djur på nätterna, det blir så när man bor nästan i skogen, hihi.


Frullen serveras när vi kommer in matten och jag, taxkulor med hett vatten på som matten häller av nästan direkt. Kulorna ska va knurpiga annars är de inge goda men det heta vattnet gör att de luktar så gottigt. Sen äter matte frulle ostmackor och te, jag smakar av mattens macka, sen brukar jag ta en lite frulle lur, hihi.


Det var våran morron, hur har ni det på mornarna, skriv och berätta!


Taxpussar i mängd.

 
 
Aamor

Aamor

14 september 2011 17:57

Ni har det riktigt mysigt på morgonen!
Min morgon:
Jag ligger oftast kvar när matte går upp men när hon går in i duschen så går jag in och lägger mig på toan. När matte sen är klar går jag ut i min kökssäng och sover vidare medan matte fixar till sig och äter.
Vaknar motvilligt till när hon kallar att det är dags att gå och då kommer jag sakta och sträcker på mig för varje steg!
På väg till syrran blir det oftast ett par 1:or för min mage ger oftast ifrån sig 2:an mellan 10 & 11.
När jag kommer till syrran hälsar vi och sen hälsar jag på mattefar (mattemor sover längre) och när sen matte sätter sig ett tag så tigger jag torkad kyckling, 2 små bitar. Äter aldrig frukost. Matte hade ett helsike när jag var liten för jag skulle äta, hihi!
Följer sen matte till dörren när hon ska iväg, tar emot slänpussen och sen snor jag syrrans kökssäng och sover till 10 ca!
Helgerna är inte mycket annorlunda förutom att jag inte går ut från vid 10-tiden!

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

 
Rudi

Rudi

14 september 2011 22:24

På vardagsmornar ringer klockan strax efter 5. Då brukar jag inte gå upp alls. Men matten gör det, duschar och sånt tråk. Efter det tar hon fram sin blåbärsdricka och linfröolja, då vet jag att det är dags att masa sig upp, för då får jag en skål med fil och korv!Sen strax innan hon åker iväg går hon och jag ut i tio minuter på tomten och jag gör det jag behöver och hon kollar väder och vind. Sen vinkar jag och hussen till henne när hon cyklar iväg till sin buss. Sen brukar vi somna om och gå promenad vid åttasnåret. Då är vi piggare.
Sån är min vardagsmorgon.
Helgerna är lugnare men jag får fil och korv då också.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ludde

Ludde

14 september 2011 22:45

Jag har i stort sett gått över till att bara äta på kvällen nu, men jag får alltid några små mackor när hussen och matten äter sin frukost efter morgonrundan... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

15 september 2011 14:55

Nu när det är höst så helt enkelt bara öppnar matte dörren och säger åt mig att "skynda på nu!"
(dvs just nu är utsläppandet en lite omständlig procedur, eftersom vi har en "Mysan-sluss".
Efter en liten, liten stund släpps jag via slussen lika omständligt in igen, och då får jag äntligen min frukost. Matte hoppar över juice och sånt och går direkt på kaffe och ost- eller marmeladmacka! (När hon inte får ett äta-nyttigt-ryck förstås, då äter hon nån frukt först).

Sen lite datorkoll och annat trist, innan det äntligen blir dags för den där promenaden som kan bli kort eller lång, beroende på väder och vind, humör och annat oviktigt.
Inte särskilt upphetsande, som du märker. Matte är liksom inte alls någon morgonmänniska - och ärligt talat tycker jag att hon är mycket trevligare att ha att göra med på kvällarna. :)

http://kasperian2.blogspot.com

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

15 september 2011 19:40

Vad skönt ni fått lite sol hos er :) Men ni verkar ha rätt kallt ändå.

Får nog be Vinja börja samla pinnar till dig om ni nu börjar få kallt och hussen tagit bort din kamin.

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se/informatio

 
Wille och Hector

Wille och Hector

16 september 2011 17:41

Vår morgon är rätt lika varje dag, utom helgerna.
Oftast är det husse som tar ut mig och Hector på morgonpromenaden, han går upp först av matte och husse. Sedan brukar vi äta vår hundmats frukost torr och ibland äter husse frukost med oss, ibland äter han senare. Sedan brukar husse skjutsa lillhusse till skolan på vardagarna, på helgerna sover vi ibland en stund till efter frukost. Hector är så morgontrött så han går bara upp om han absolut måste. Men när det låter frukostdags så kommer han alltid.
När matte kommit upp så tar hon en promenad till med oss, sedan äter hon frukost och sen är det lite datakolls-dags, om hon hinner. Matte jobbar ju bara nattetid, så de nätter hon jobbat sover hon jättelänge och vi myser med henne och sover vi med. Men när hon sovit klart brukar det bli en härlig långpromenad på någon timme och ibland ännu längre.
Tja det är vår morgon som den oftast ser ut. Ha nu en skön helg hela helgen, trots att husse är på älgjakt utan dig. Nospussar !

http://willebus.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

18 september 2011 09:00

Godmorgon min fyrbenta vän :)))
Vilken myssig start på dagen du och din goa
matte har *ler*
Här lyser också solen och Gubben Frost har varit på besök *ler*
Jag börjar alltid min morgon med en promenad , även fast jag inte har "Lillen" med mig längre ...det känns fortfarande lite märkligt att gå "våran" runda då han inte är med ....men samtidigt så känner jag att han är med mig *ler*
Sedn blir det en varm kopp te då jag kommer in , läsa lite goa bloggar och sedan så tar jag tag i dagen *ler*

Önskar dig och din goa matte en riktigt skön söndag , varma kramar till er båda :))

http://maxmax.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards