Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2011

Knaskrångel!

Av Felix och Inga-Lill - 15 oktober 2011 12:05

Jaha, då var jag här igen trots matten huvupine som bröt ut i morse. I torsdags då var vi till Sälen men matten glömde bildgrunkan som vanligt, fast det var jädrans bråttom, för hussen skulle hem fort, han skulle dra iväg på älgjakt. Som ni förstår är jag själver med matten och Lill-hussen förstås, i torsdags kväll gjorde jag illa ett framben, attans va matten blev rädd, men det var nog inte så allvarligt för jag gick på benet mitt i natten. Sen på fredagen då brände sig matten duktigt på handen så den blev alldeles stel, blev svårt att skriva då. Idag har hon huvuvärk men säger att hon ska försöka skriva ändå. En olycka kommer sällan ensam men nu vill vi inte ha några flera för dä räcker och blir över.


Jag har fått ett nytt namn, "Hissenisse", hihi det var hussen som tyckte att jag är en sån, för jag väntar alltid på att bli upplyft i soffan, hoppar absolut inte upp själv längre, för det får jag inte. Nu har matten börjat göra lika när jag ska gå ut oxå men det tror jag är tillfälligt, sen hon såg hur jag betedde mig med benen i torsdags. Hon bär mig nedför och uppför trappen trots att vi har bara två trappsteg, ja ja hon får väl hållas. Sen lyfter hon både upp och ner mig ur soffan, ifall jag sträckt någon muskel säger hon. Jag tror att mitt ben hade somnat så där ordentligt så jag inte kände det, men hon har i alla fall tatt hand om mig som vanligt, legat på soffan med mig  i fall att, som hon säger, hihi.


Jag har ätit gottigt må ni tro, i torsdags fick jag "hundpankisar" , hihi och igår åt jag tunn fläskkotlett, matten brukar köpa hela såna utan benisar och då skär hon en tunnis åt mig steker den utan krydderier, hihi. I onsdags fick jag älgfärsbiff utan kryddor, bara me ägg uppblandat, hihi. Matten säger att fortsätter vi så här blir du rena gorrmen, hihi.


Idag vet jag inte vad som servas men någe gottigt blir det säkert om jag känner matten rätt, hihi. Fast jag är nog lite i onåd, sen jag lurade matten att jag behövde göra en tvåa när vi var ute.  Jag gick runt i cirklar när vi var ute och då brukar jag göra en men den här gången la jag ned ett öra, attans va matten va snabb, så det blev inget rulla runt och jag hann inte ens  ned med örat mot backen, under örat var det en rävskit, hihi. Matten sa att "du som är så gammal borde veta bättre" sen muttrade hon på mig hela vägen in, så inte var hon glad på mig inte men hon är inge arg någe länge som tur är, hihi.


Vermaturen är ok idag bara 0,5 minus i morse, men igår var det etter värre, hela 7 minusar vid första rundan, sen gick inte vermaturen upp förrän två på ettermiddan då var det 5 plussisar i skuggen, i torsdags var det oxå kalligt med 6 minusar, för mitt vidkommande kan Kung Bore dra dit pepparn växer.


Hoppsa att ni har en braig lördag runt om i landet, för det tänker jag ha, hihi.


Taxpussisar i mängd.

 
 
Ludde

Ludde

15 oktober 2011 14:36

Du får ta det lite försiktigt med benen så dom håller hela vintern! Skönt att dom låter dig åka hiss så du inte behöver klättra själv. Jaså, du får inte rulla dig heller när du vill. Jag kan tänka mig att du hade luktat härligt om du hade varit lite snabbare. Du får pussa matten på den brända tassen så den mjuknar. Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

18 oktober 2011 11:02

Mattens hand har läkt riktigt bra, beror nog på min omvårdnad, hihi.

Taxpussar.

 
kasper

kasper

15 oktober 2011 14:46

Ojojoj ... jag har just hälsat på hos Ludde och känt snålvattnet rinna, och nu kommer jag till dig och läser...
Nu bar MÅSTE min mate skärpa sig!!!! Jag vvill OCKSÅ ha...
Tur att det onda i benet gick över, och så ska jag fundera över hur vi ska kunna få iväg Bore till peppartrakterna. Krävs nog att vi är många som gör gemensam sak... jag och matte ställer upp!!!

http://kasperian2.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

18 oktober 2011 11:03

Tack för att ni ställer upp, nu har regnet vräkt ner idag men det är plussisar som tur är, hihi.

Taxpussar.

 
Aamor

Aamor

15 oktober 2011 15:35

Era stackare, det var riktigt synd om både matte och dig.
Att bränna sig gör ont, riktigt ont säger min matte!
Det är väl braigt att få hjälp upp och ner, får jag också när jag tittar på matte och inte "vågar" hoppa. Kan oftast men vill inte alltid.
Blir en finsmakare? Det är du alleredan och jag är allt lite avis på all god mat du får, hihi. Min matte serverade min mat och jag åt men sen började typen slamra med grytor och laga till sig, typiskt jag som är mätt nu!
Hoppas på gos jaktlycka för din husse!

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

Felix och Inga-Lill

18 oktober 2011 11:04

Här får jag mat, efter att tvåbeningarna ätit, tur är väl det för annars vore det nog inga gotter, hihi.

Taxpussar.

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

16 oktober 2011 00:47

Men vad en väldans massa otur som ni har hos er du. Du som gör illa ett framben och mattens som både har ont i huvudet och bränt sig.
Hoppas ni kryar på er snart nu då och slipper ha ont.

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

Felix och Inga-Lill

18 oktober 2011 11:05

Tack för omtanken, men mitt ben är bätter och mattens näve har nästan läkt.

Taxpussar.

 
Edith

Edith

17 oktober 2011 16:08

Stackars matten som har huvudpina ... det är inte att leka med. Jag tror din matte bär dig uppför och nerför trapporna bara för att få krama om dig lite extra. Colliekramar

http://www.parisercollie.blogg.se

Felix och Inga-Lill

18 oktober 2011 11:06

Det tror jag med fast benet gjorde ack så ont, inge ont som inte har någe gott med sig, hihi.

Taxpussar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards