Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011

Härlig skogsdag!

Av Felix och Inga-Lill - 24 oktober 2011 11:38

Igår blev jag lite tveksam, trodde nästan att jag skulle få vara hemma med Lill-hussen. För först så tog hussen fram bössan, sen la matte fram min åkabilfilt, sen satte hon och hussen på sig stövlar, tog fram vatten åt mig men ändå jag var inte säker ändå. Bara för att bössan skulle med och det är ju älgtider nu eller....... I alla fall så sa matten ska inte du med, klart som korvspa att jag skulle och i ett skutt var jag nere på gården, ja nästan i alla fall. Hussen lyfte in mig bak i bilen och iväg bar det, attans så roligt och jag som trodde jag hade pansjon, hihi. 


Först skulle hussen se hur den däringa veden som han skulle ta av såg ut, sen så stannade bilen men jag fick inte gå ur. Humf passa bilen är inte kul när man är i skogen men matten och hussen tyckte att det var bäst så för de skulle plocka tvåbär eller va det heter. När de var färdiga såg drog vi längre in i skogen och då kom vi hit, mitt uti ingenstans ser det nästan ut som vägar kors och tvärs men bara skog så långt ögat når.

   Det är bakom ett ställe som heter Storhögen, härliga marker och massor med vilda djur, om man nu kan säga att älgar är vilda, javisst de hör till skogen men vilda det vete katten. I alla fall så parkera hussen bilen och jag fick komma ut, härliga tiden strålande tider. Som vanligt så vädra jag in området på ett par minuter, det blåste snålt och var egenteligen kallt som attan men som alla taxar så bar det iväg med nosen i backen. Matten sa att om det sticker upp nåt slår du nosen av dig med den farten, titta ska ni få se att det gick undan.

   Mattens bildgrunkan hängde i alla fall inte med utan jag vart lite strömlinjeformad, hihi.  Jag kan tala om för er att Rävis hade vart framme och sen dyker jag på älgspår ko med kalv, bara så att ni förstår att här gäller det att hänga med, små klövar och jag är inte så illa intresserad av älg men i brist på bröd, ni vet.

 Här har jag stannat upp en stund men eftersom mitt huvu är som en värleka, så var det lögn att matten skulle få en bra bild, trots att hon förde ett jädrans väsen. I skogen ska man vara tyst matten och inte viffla och ha sig, hihi.

Matten tröttnade på att ha mig som motiv så därför blev den här med på bilden, fast den är nog inte badvänlig, ser ganska kall ut tycker jag. I förra veckan låg ett tunt islager på den sa hussen, men nu var den i alla fall ren från is, vi fick ju mildväder som tur var. Vi var i mitt tycke ute ganska länge och jag som inte är van att gå i skogen blev lite trötter och jag satte mig helt sonika ner, inte så mycket djur hade rört sig mer än rävis, så vi sa att vi ska åka ut en annan dag i stället, för det blåste som attna och vinden ökade i stället för att minska. 


Väl hemma så blev det fuller fart på mig, för då hade jag ju vilat en stund, matten tyckte att den häringa bilden skulle vara med så att ni ser att det kan vara full sula även på mig, trots att jag nu är 15 år och 4 mån och drygt 3 veckor, hihi.

     

Så  här ska öronen fladdra på en tax i sina bästa år, mattens bildgrunka kan inte ta några snabba bilder, så nu ska det bli en annan grunka har matten bestämt, så dä så.


Hoppsa att ni haft  en sköner helg, jag käka kyllingfilé igår till middag, dä va smarrigt till tusen, kan ju inte äta älg varje dag för då kan det ju växa ut horn som Ludde sa, hihi.


Taxpussar i mängd.

 
 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

24 oktober 2011 15:27

Vilken härlig dag i skogen du verkar ha haft :) Och kul att få se lite kort på dig också. Låter bra att matten ska köpa en bättre bildgrunka som kan hinner med att ta kort när du far fram.
Men inte jagar väl hussen nått med dig nu när du blivit så gammal eller orkar du jaga fortfarande?

Här blev vi lurade på bra väder idag. På morgonen såg det ut som vi skulle få en fin sol idag, men i stället blev det mulet och kallt :(
Hoppas att erat väder varit bättre.

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 08:43

Både ja och nej när det gäller jakt, jag kan fortfarande spåra och det är det som jag får vara med på. När hussen skjuter något ex fågel, så kan de vara knepiga att hitta men med min nos är det inga problemer, lätt som en plätt.

Taxpussar.

 
Ludde

Ludde

24 oktober 2011 15:48

Det var väl en utfärd som heter duga! Synnerligen strömlinjeformad, men det är ju bra när det blåser. Du har en riktig racerfart när du flänger omkring, särskilt när du är nästan hemma. Kanske du får ta det lite lugnt med kyllingarna också. Du kan ju få vingar och börja flyga som en sån där fågelhund vetja... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 08:46

Här äter vi fläsk, fågel och älgkött, ibland blir det kylling, men har vi tur får vi orre eller tjäder. Jag är nog en riktig fågelhund, för jag spårar upp såna med och har alltid gjort. En tax jagar allt vilt både ovan och under jord, hihi.

Taxpussar.

 
Aamor

Aamor

24 oktober 2011 18:53

Vad kul att komma ut i skogen och nosa rätt på diverse djur. Klart där var fart på dig när där finns mycket som luktar gott och man måste bara ta in allt!
Visst är du en Tax i dina bästa år, man är inte äldre än vad man gör och känner sig brukar matte säga. Ibland är hon 20 och ibland 80 och nån gång då och då känner hon sig som den ålder hon är, hihi!

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 08:47

Just det, matten är likadan fast för det mesta yngre än hon är, hihi. Taxar är alltid i sina bästa år.

Taxpussar.

 
Sigge

Sigge

24 oktober 2011 20:53

Men så trevligt att du fick komma ut i skogen och röra på dej.
Älg det ser jag ofta, men de är absolut finast i levande skick i skogen. Du funderade på om vi har livsfarliga jägare här,
Japp, det har vi.
Fast i år har de visst varit värre uppåt i landet med att skjuta varandra, inte se skillnad på älg och skolbarn osv.

http://svamphunden.bloggplatsen.se

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 09:10

Det är ingen som siktar och skjuter på skolbarn men det kallas för förlupna kulor, en kula som av någon anledning inte träffat målet, kan ha stött emot en gren och på så sätt ändrat riktning. Egenteligen så borde du inte skriva så att jägarna är livsfarliga i alla fall inte på min blogg, för jag är en jakthund och det skäms jag inte för. Sen får du tycka och tänka va du vill, men jag älskar min husse och alla andra jägare som kommer hit. Sen känner jag inte till några såna jägare som du pratar om, jag läser heller inte skvaller tidningarna som kommer ut dagligen inte matten heller för den delen.

 
Kasper

Kasper

24 oktober 2011 22:33

En sån härligt härlig dag! En sån massa bilder också, riktigt kul! Ska bli spännande med nya bildgrunkan som matten din ska skaffa, det är kul med kamera som kan ta snabba bilder (det gäller bara att mattarna själva också hinner med då, det gör ofta inte min...).
Hillman - du bär sannerligen dina år med heder!!

http://kasperian2.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 08:49

Tax ska du ha, kompis. Det blir nog ingen ny men vi har en som är lite snabbare men mycke tyngre därför brukar inte matten ta med den ut. Hon är lite lat ibland oxå, hihi.

Taxpussar.

 
Beatrice & Otto

Beatrice & Otto

25 oktober 2011 14:09

Hej!
Nu är det dags att utse årets Hundblogg 2011!
För att komma till tävlingen så är det bara att gå in på länken och följa instruktionerna!
http://lillaotto.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520109-arets-hundblogg-ska-utses-hos-wwwlillaottobloggplatsense/#kommentarer

Jag hoppas att just DU vill vara med och slåss om priset!

//Beatrice & Lilla Otto

http://www.lillaotto.bloggplatsen.se

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 08:51

Ska välan fundra på saken, tax ska du ha i alla fall. Förexten dig har jag inte sett förut måste kika in till dig och snosa runt, lämna något tassavtryck.

Taxpussar.

 
Wille

Wille

25 oktober 2011 18:42

Ibland när jag kikar in här så liksom glömmer jag bort att du är en äldre herre. Du är så ung i skriverierna jämt.
Vilken härlig promenix ni varit på. Det där med spännande dofter det är kul tycker jag med. Men här känner vi inte doften av älgarna för sådna har vi inte här hemma, men ett och annat rådjur dyker upp ibland, och likaså hare och rävuschlingar.
Däremot när vi beger oss till storskogarna då finns det en massa underliga och nya dofter som jag inte känner till alls.
Hoppas du haft en skön dag idag också. Nospussar i massor till dig !

http://willebuz.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 08:53

Jag hade en härlig dag med massor av dofter, älgar, rävar, fågel så nog dofta det i min nos allt. Bäst att passa på med skogsutflykter innan snön kommer för då är det inte lika lustigt, hihi.

Taxpussar.

 
Wille

Wille

25 oktober 2011 21:24

Det finns två sätt. Antingen importerar man en blogg, men då måste man spara en kopia och den måste var gjord på någon annan blogger, inte bloggagratis, så därför fick jag istället kopiera inläggen var för sig och lägga in dem var för sig i den nya bloggen. Därför har vi bara hunnit med att få med oss oktober månad ännu så länge. Det tar lite tid om matte ska flytta över hela blogga gratis, så vi får väl se om vi gör det. Det går visserligen att betala för att slippa reklaminläggen, men matte gillar inte den idén något vidare så därför gjorde vi inte det.
Vi ska försöka "boa in oss" här på den nya istället, och det finns fina mallar att välja mellan.
Ha nu en fin kväll !

http://willebuz.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

26 oktober 2011 09:03

Då var det som matten trodde, ett jädrans arbete, hihi. Jag tror inte vi krånglar till det men man kan inte vet med kärringen, hihi.

Taxpussar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards