Mellan himmel och jord

Alla inlägg under november 2011

Av Felix och Inga-Lill - 14 november 2011 12:01

Nu har matten varit upptagen några dagar igen, pypiskt för då får inte jag vare sig blogga eller läsa ute hos er, fnys. I morse må ni tro att Kung Bore slog till ordentligt, minus 9,4 jag lovar att jag hade extra bråttom när ettan skulle göras, tvi attan va kallt det kändes, åja jag vänjer väl mig hoppas jag.


Helgen har förflutit i lättjans tecken för mig men igår fick jag i alla fall matten att ta med kameran ut, va tror ni hände efter några bilder, så dog brattebriet matten trodde att det berodde på kylan men det var bara minus 2,5 då. Nä, då det var slut i brattebrina, men här kommer i alla fall några av de bilder som matten knäppte.

Här vet jag att Kurre hade varit och sprungit, jag tror att han bor under garagetaket, där har han det varmt för hussen har hittat hans matföråd, hihi.


Tänk va långsamma mattar kan vara, "ska du stå där länge och glo, hihi". Har ni sett att vi fått snö, den ligger kvar men det är inge mycke. 


Här ser ni   att vi inte har några mängder med snö men det är i alla fall lite vitt ute, blev lite ljusare men idag så skiner solen och det är ganska varmt ute just i solen i alla fall. Ska försöka att lura med mig matten ut en sväng bara hon har petat ned några rader här.


Helgens mat, var helt fantastisk på fredagen så fick jag kycklingfilé jättemycket, hihi. I lördags åt jag stekt fläsk, fast då fick jag bara pyttelite för det var för salt för mig. Igår fick jag först rått älgkött och sen fick jag stekt älgbiff, mycket gottigt. I fredags trodde jag matten blivit snurrig, för när jag frågade vad hon gjorde så sa hon att hon "bakko stomp". Det må ni tro va jättesmarrigt och jag har fått smaka varje kväll till fikat, hihi.


Hoppsa att ni alla haft det bra sen vi hördes vid sist, inte lätt när matten är gräsänka att få tiden att räcka till, hon har snurrat runt som en karusell med allt som skulle göras, elda i kaninen, springa ut med mig, diska, tvätta, laga mat, vara social med mig och Lill-hussen, hihi. Så ni kanske förstår varför jag inte haft tid med zybervärlden, hihi.


Taxpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 8 november 2011 10:21

Tack för alla varma och goa hälsningar som ni skickat till mig! En sak måste vi nog utröna Illerson hette egenteligen Ian men matten och hussen ropade aldrig hans förnamn annat än när han inte lyssnade, så därför blev det hans etternamn som han fick heta. Sant är det att jag saknar honom alldeles väldans, så de sista nätterna har matten och jag kamperat ihop igen. I natt har jag väckt matten massor av gånger, bara för att jag ställt mig och tittat matten i vitögat, hon är lättväckt kärringen, nåt annat kan man inte säga. Så nu har jag sletit ut matten riktigt ordentligt, hon var lite småsur i morse när jag väckte henne vid tio i sex, då hade hon somnat om för femtielfte gången. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag var tvungen att kolla om hon fanns kvar men något var det som störde min annars så rejäla nattsömn. Nu säger matten att hon ska gå och lägga sig på soffan en timme, för annars somnar hon nog sittande vid dator, det har hänt ska jag be att få tala om, att hon dunkat huvudet i skrivbordet, hihi.


Idag är det ljusare och dimman har försvunnit, den som sett ut som Grådö mejeri spillt ut massor av mjölk som runnit uppåt över Dalarna, för här har varit tjocka, vi har inte ens sett lillstugan (där Lill-hussen bor) klart en enda dag på över en vecka. Tjocka med regn, det gör att lyset måst vara på hela dagarna för annars så hade både jag och matten snubblat omkring, hihi.


Hoppsa att ni haft en sköner helg, för det har jag med massor av gotter, i lördags åt jag helstekt kyckling sån där gårdsvariant och i söndags åt jag galosch eller va katten det heter, på älgkött naturligtvis. Igår åt tvåbeningarna kryddstarkt så då fick jag bara taxkulor men idag ska det visst bli kokt dalafilé med senapssås, såsen kan de ha för sig själva men dalafilén säger jag inte nej till, hihi.


Taxpussisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 4 november 2011 20:57






http://www.dt.se/bloggar/piasblogg   



Här uppe ser ni en länk som går till en bloggsida, där man idag minns djur som dött under detta år, matte sände in detta till Pia som la ut det. Så nu kan vi minnas Illerson tillsammans, de sista dagarna har jag saknat honom alldeles väldigt, det blir så ibland.


Jag har känt mig lite ur slag sen resan men nu på ettermiddan blev det lite bättre, hussen kom hem med en stor låda kalvkött som matten och jag har tagit reda på. För visst måste jag vara med och smaka så det inte är något fel på kalvköttet, för det skulle vara för rackigt om jag inte tar mitt ansvar för familjen, hihi. Nu är jag mätt och belåten för jag har inte bara ätit rått kött, hussen stekte kalvbiff som jag oxå ätit av till mina taxkulor.

 Idag har det regnat hela dagen, inte kul alls att gå ut, jag har blivit blöt inpå bara skinnet flera gånger och trots att jag upplyst matten om att jag har festblåsa, så har både hussen och matten släpat ut mig i detta oväder. Då är det ingen som tänker på att jag är gammal, fast det var rätt skönt med lite frisker luft oxå, hihi.


Nu ska jag ta igen mig för det vart lite slitit att hjälpa till med allt köttet, känns i tassarna ska be att få tala om, hade absolut inte tid att sätta ned rumpan nå många gånger, för det gäller att hålla sig framme om man ska få smaka, hihi.


Ni får ha en trevlig helg och hoppsa att ni har bätter väder runt om i landet och utlandet än va vi har här.


Helgtaxpussisar.





Av Felix och Inga-Lill - 2 november 2011 17:39

Här kommer änteligen bilderna sen resan till Mora, matten har tjatat och hussen har inte haft tid men jag har fått vänta och det tänker de inte på, fnys.

 

Här har jag nyss visat alla hundar i Mora att jag minsann har varit här, stolpen använde jag oxå, hihi. Tyvärr så vart det skit med massor av bilder, konstigt ljusa nästan som vita, ja jag klarar mig men matten är syrak förstås.

Jag fick en lila filt som jag ska ha i köksknopplåddan och en blåig täckjacka men den var för liten så den ska bytas.

   De här såg vi när vi åkte dit och även när vi åkte hem, de låg och hade det mysigt i hagen. Klicka på bilden så ser ni samma sak som jag ylade över, hihi. Ja, jag vet de hör till tamboskap och är inte vilda men jag hade bra gärna velat snacka med dem en stund, det tror jag de ville oxå för de flyttade sig närmre vägen, hihi.


Igår var vi till Falun, så jag är helt ur slag idag till Mora är det långt men till Falun etter värre. Drygt 50 mil blev det på denna tur, för vi åkte ut till Korsnäs en vända oxå, för matten skulle byta jackan åt mig som var för liten. Nu slipper jag frösa när det blir kallt, inne har jag ju kylskåpet som värmer och ute en skön täckjacka med flisfoder, det blir härligt. Fast ännu är det inte dags för jacka, igår var det 14,5 plussisar när vi var i Falun, jag passade på att läsa nyheterna även här.

   Som ni ser är det hussen som går runt med mig, åh, så många gosiga dofter som stack mig i näsan. Tänk att man skulle få gå där i skogen och snosa mitt i stan var det oxå, uppe bakom lassafelet, hihi.

Här försökte jag få matten att smälta och låta mig nosa ett tag till, så där kan man lägga huvet på sne och se bedjande ut, vem kan motstå det, inte min matte i alla fall, fast hussen tyckte att det fick räcka så gick matten en extra sväng men då blev det inga bilder.


Igår när vi åkte hem var det strömavbrott när vi kom till Malungs kommun gräns och hela vägen upp till Malung, sen kom lysena tebaks. När vi sen kom hem och jag hade fått käk, så blev det kölfjart igen, prexis som matten fått gång på datore. Då skulle ni hört hur det lät matten  kunde massor av konstifika ord men hussen var ännu värre för han satt i fonen och då slockna den oxå, hihi. Sen kom strömmen tebaks för att slockna igen, fasen vet vad de höll på med. Idag har hussen eldat i kylskåpet för det kändes lite rått inne, det hade regnat hela dagen igår och så hade det varit strömlöst och då blir det lite kallt inne.


Jag och matten har slappat hela dagen, fast idag har hon inte haft någe huvupine men jag har inte orkat, bara legat på soffan och slaprat och hon får inte läsa bloggarna själv, för jag vill ju gärna se vad ni pysslat med. Så i morron är det nog full fart på kroppen, så då ska jag besöka er och lämna ett och annat avtryck. Nätet hos oss har oxå krånglat de senaste dagarna så vi har inte kunnat vara ute och kolla era bloggar på flerfaldiga dagar, men i morrn då jädrar ska jag ut och läsa hos er go vänner. Nu har jag käkat taxkulor och bacon, mumsigt värre vill jag lova, så nu är det soffan som hägrar så maten får smälta i lugn och ro, hihi.


Taxpussisar i mängd. 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards