Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 28 december 2011

Julhelgens händelser!

Av Felix och Inga-Lill - 28 december 2011 13:48

Vilket jul det har varit milt, inge kallt alls men ack så skrilligt, jag och hussen halkade runt när vi skulle på promenix matten var inne för hon är ryggjusterad. Massor av mat har jag fått men ändå inte för mycket, för matten är så nog med vad jag sätter i mig, hihi. 

   Här ser ni min jultallrik, egna älgköttebullar utan lök och krydderier stekte matten åt mig, de var jättesmarriga. Sen ser ni en tunn bit skinka, lite för salt sa matten så därför blev det en liten bit men å andra sidan hade jag redan smakat med hussen men det får vi inte tala om, för det vet inte matten, hihi. Prinskorvar är oxå riktigt smarrigt så det fick jag naturligtvis, leverståhejen tyckte matten var onödigt när jag nu åt så mycket annat gottigt. Här kan ni se att jag gillade det jag fick.

Det tog slut fort det lovar jag, inget blev kvar på tallriken, utan jag fixade solsken till juldagen, hihi. Sen har det varit hård blåsa, så hård så en av tallarna hos grannen blåste omkull men han hade tur för den rasade bortanför veboden. Strömmen och allt annat försvann i en hast, under natten mot en annan dag, så när vi kom upp så var det svart som om natten, matten tände stearinljus och hussen i kaninen eller kanske det heter vespis, hihi. Matten är förutseende så hon har alltid vatten upptappat i två såna där pet-flaskor men hussen tappade upp vatten i en stor kastrull, så vatten led jag ingen nöd på och inte värme heller. Käket går att laga på spisen, så vi hade det rätt så skönt, det bästa med det däringa strömavbrottet var att inte fonen fungerade, det var lugnt och skönt, matten och hussen hade hur mycket tid för mig som helst och det hade Lill-hussen med, hihi.


Här är det nästan bara 0 grader, det har snöat kraftigt för en stund sen men det blev bara lite snuttefjun på backen, hihi.


Nu ska jag försöka att få matten att gå ut till er så jag får se va ni pysslat med, för jag antar att ni varit lite internet lösa ni med, hihi.


Taxpussisar i mängd.

 
 
Gizmo

Gizmo

28 december 2011 14:44

Hejhopp.. Här har det blåst en del men inte så farligt trots allt.
Idag var det lugnt så jag och matte tog en härligt lååång promenad idag.. Jag sökte efter snö men icke.. Den var liksom *bortblåst*
Julen var fin och nu väntar nyår med fetvadd i öronen.. Jag gillar inte att tvåbeningarna ska smälla en massa då. Mina tvåbenta gör det inte men tydligen alla andra.. Hugaligen..
Ha det gott

http://gizmopojken.blogg.se

Felix och Inga-Lill

29 december 2011 09:26

Mina tvåbenta smäller inte heller, för de vet att jag inte tycker om det. Fast matten höjer ljudet på tv och då hör jag inte så mycket, hihi.

Taxpusssisar.

 
Aamor

Aamor

28 december 2011 17:08

Egen jultallrik? Inte illa men det är klart att du ska få ha det. Hade jag också fått om jag valt att äta på julafton men jag har ätit julmat efter aftonen.
Tur matte och husse är så väl förberedda på stömavbrott, många är inte det, min matte till exempel, hihi!
Ström och internet har vi haft hela julen men nu blåste det ju inte så mycket hos oss i söder.

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

Felix och Inga-Lill

29 december 2011 09:27

Klart att man måste va förberedd för strömlöst, matten och hussen är med i civil. Om din matte vill läsa hur man klarar strömavbrott, kan hon gå in på www.civil.se och läsa om det.

Taxpussisar i mängd.

 
Rudi

Rudi

28 december 2011 21:27

Ingen dålig jul det där inte! God mat och varmt och vatten trots strömavbrott. Det var mer än vad jag hade här. Förresten, var det du som undrade om jag snörullar spontant? I så fall kan jag berätta att om jag fick välja så skulle jag snörulla från morgon till kväll året runt!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

29 december 2011 09:25

Jodå, det var jag som funerade om snörullet, kul att du hittat något som du gillar mer än allt annat. Snörull gjorde alltid min reservmorsa, för hon formligen älskade snö, hihi. Jag har väl tyckt att det är ok, men här uppe brukar det vara så hiskeligt kallt på vintern men i år är det vare sig kallt eller snöigt.

Taxpussisar.

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

28 december 2011 23:40

Vilken smaskens julmat du fick då :) Vilken tur att ni klarade er så bra fast ni inte hade nån ström. I såna lägen är det nog rätt tur att bo i hus med vedkamin så man slipper att frysa.
Hos oss har vi i alla fall klarat oss utan strömavbrott som tur är. Men runt omkring har det visst varir strömlöst.

Verkligen knasigt väder det är nu, nån vinte känns det inte som i alla fall.

Ha det så bra på dom här sista dagarna som är kvar på detta år :)

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

Felix och Inga-Lill

29 december 2011 09:30

Visst har vi det braigt här, matten hälsar att om du vill läsa om hur man klarar strömabrott så tycker jag att du ska gå in på www.civil.se

Jag hoppas att du och Vinja oxå får några sköna dagar så här i slutet på året.

Taxpussisar.

 
Edith

Edith

29 december 2011 13:10

Den där jultallriken gick inte av för hackor. Ser mumsigt ut! Hilda och jag har också fått smaka av både julskinka och småkorvar. Men nu är julmaten nästan slut ... redan. Colliekramar

http://www.parisercollie.blogg.se

 
Wille

Wille

29 december 2011 15:58

Jojo här var det strömlöst på landet utmed den större delen av vägen när matte åkte hem från jobbet härom morgonen, men själva bor vi ju så centralt så här har vi haft ström. Men jag hörde av matte att det är mer blåsväder på väg in till helgen, förhoppningsvis inte så våldsamt blåsigt som Dagmar dock.
Javisst ska man ha lite extra gott när dte är jul, det hör liksom till ju.
Tänkte passa på att önska dig ett Gott Nytt År också, ifall vi nu inte hinner kika in här innan det blir ett nytt år, en vet ju aldrig när mattar sätter sig vid datorn.

http://willebuz.blogspot.com

 
Linnea

Linnea

29 december 2011 20:36

Ja man blir lite skeptisk när det ser ut som choklad och kommer från USA, där dom ju har lite tokiga idéer om hundar minst sagt. Men det står innehållsförteckning på baksidan och det verkar inte innehålla något farligt :)

Gott nytt år på er!

http://smalltowndogdiary.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

30 december 2011 01:33

Såg väldigt gottigt ut det där, alla vi fyrbenta har visst fått smarriga saker i jul. :)
Vårt strömavbrott blev inte så långvarigt, och de var bra eftersom vi har väldigt mycket i frysen och det var massa plussisar utomhus så man kunde inte hiva ut frysinnehållet heller.
Men vatten och värme och ljus, det hade vi. Och mat, det kan vi laga på kaminen! Så vi har det nog ungefär som ni. :)

http://kasperian2.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

31 december 2011 09:36

Matten säger att det som är fnysen klarar sig nästan ett dygn om man inte öppnar fnysen under strömlösheten, hihi.

Taxpussar.

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

31 december 2011 07:38

Jag och Vinja tassar bara in här på morgonen för att önska dig o matten Ett Riktigt Gott Nytt År

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

31 december 2011 08:41

vilken lyckost du är som fick en alldelens egen tallrik. Snåljåparna vi bor med var inte alls av det generösa slaget som dina. Fast vi ska inte klaga, vi har fått så vi blivit mätta. Hoppas du får en härlig nyårsafton utan smällare. Massor med nospussar från brorsorna i Norr

http://www.mrbamse.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards