Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 16 januari 2012

Mat av alla sorter!

Av Felix och Inga-Lill - 16 januari 2012 12:47

Jaha, så var det måndag igen, hussen är snubig, likaså Lill-hussen och nu börjar matten på att hosta och ha sig med, har inte kärringen hållit mig vaken med sitt hackande ända tills tre i morse, tvi attan. Jag ska nog låna hussens hörseskydd till natten enda abret är att de är så besvärliga att ligga på och jag som älskar att ligga på söta örat. Här har helgen förflutit lugnt och fint, jag har naturligtvis serverats lite gottigt men i lördags kväll så "doftade" jag så matten sa att idag (läs söndag)  får du inget kött på taxkulorna utan det blev bara Cesar och tvåbeningarna som åt fläskkotletter det som är så smarrigt. Ja, jag ska inte klaga för jag fick några smakbitar av hussen och av matten, så det gick ingen nöd på mig och Cesar är inte så dumt. 


Här har vi i alla fall inte så kallt idag bara minus 5 så det är helt drägligt att gå ut för att göra ettor och tvåor, hihi. Misster Cassis hade lite frågor om va han kunde äta och det är ju lite olika, så jag svarade om vad jag gillar för någe, jag lever ju för att äta och inte äta för att leva. Nej, mat är ett stort intresse hos mig, jag hänger gärna med och kollar in matten när hon lagar mat, för det skulle kunna ramla ned något på golvet och då är det mitt! Så jag har ett par principer att allt som går att tugga går att äta men potatis äter jag inte där går gränsen.


Jag ska i alla fall försöka att skriva ned vad jag äter: Rått älgkött, orre och tjäder. Kokt eller stekt älg, fläsk, fågel, fisk. Räkor, dessertostar, vanliga ostar, alla sorters grönsaker utom lök förstås, alla sorters frukt och bär inte nötter. Alla sorters bröd om det inte har nötter på sig eller i sig, bullar utan socker. Jag vet att allt inte är nyttigt men matte säger att det måste vara lagom av allt, inte för mycket för då blir jag sjuker men smakar allt det gör jag. Häromdagen så åt jag pesiner, ja såna där stora inte småa, jättegott var det men jag fick bara smaka.


Nu skulle jag vilja veta vad ni äter och vad era kattbrorsor och syrror äter, så kan Misster Cassis få lite mera olika sorters käk, hihi.


Taxpussisar i mängd. 

 
 
Aamor

Aamor

16 januari 2012 17:55

Så du har också en matte som klagar på doften från dig?
Håller med dig att lagom är bäst och varför inte smaka och äta lite om det är gott, utom då såna saker som inte är bra för oss hundar.
Jag är ju ingen storätare, jag äter när jag är hungrig men jag gillar att vara med när mat tillagas.
Lagom temp ni har nu.
hoppas din familj kryar på sig.

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

Felix och Inga-Lill

18 januari 2012 12:23

Nä, inte ska vi äta sånt som vi blir sjuka av men jag gillar bananer ändå säger förståsigpåarna att det ska inte hundar äta. Matten kollade med min uppfödare och hon tycker att i små mängder gör det inget, så jag får lite banan.

Taxpussar.

 
Ludde

Ludde

16 januari 2012 23:42

Fick faktiskt lite soppa idag. Det var inte så tokigt, men jag skulle nog behöva bo hos dig ett tag och få lite av allt gottigt som din matte förser dig med... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

18 januari 2012 12:24

Åh, du som får så mycket gottigt, det är ju ditt käkande som inspirerat matten till att servera mig lite extra gotter, hihi.

Taxpussisar.

 
Gizmo

Gizmo

17 januari 2012 13:19

Vilken tur du har som har lite minusar iag. Här är det så lortig så man inte vill gå ut. För då vet man vad som väntar när man kommer in. DUSCH IGEN...suck...
Det där med mat..
Som grund äter jag torrfoder av märket IAMS proactive nutrition. Lagom stora (små) bitar för mig. När jag fick den maten så blev min päls mkt finare och magen mår kanonbra. I övrigt smakar jag yttepytte små bitar av det mesta. Men inte om det är för mkt krydda på förståss. Skulle gärna campa hos dig ett tag med allt smaskigt du får att äta.. Ha det gott

http://gizmopojken.blogg.se

Felix och Inga-Lill

18 januari 2012 12:25

Det är nog bra om vi hundar äter torrfoder och inte bara gotter, för vi måste ju ha vitakaniner så vi inte blir sjuka, hihi.

Taxpussar.

 
Hector

Hector

17 januari 2012 14:25

Tja här äter vi ungefär samma mat som husse och matte, ja utöver vårt ordinarie torrfoder. Vi får de matrester som blir över, och ibland lite annat också. Idag t ex har vi ätit pannkakor tillsammans med matte. Det var gott.
katter har vi inga här så vad de äter har jag ingen aning om.
Ha en skojig dag nu !

http://rocketbuz.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

18 januari 2012 12:26

Som här med andra ord men jag får inga matrester, det får räven äta upp. Matten säger att salt och kryddig mat är inte bra för gamla hundar och eftersom jag hör till den gamla så får det bli så.

Taxpussisar.

 
Kasper med fyra katter

Kasper med fyra katter

18 januari 2012 00:38

Men Hillman - minns du inte vad jag skrev för en tid sedan! När man "doftar" då ska man be matten eller hussen att tända en, eller kanske rentav två, tändstickor! När svavlet brinner, så försvinner "doften". Man kan släcka stickan igen, med detsamma.

Jag äter det mesta, som matte "tappar", fast huvudsakligen äter jag torra "kulor". Allt annat är bara liksom lite gräde på moset.
Mina katter äter också torrt, men deras käk är godare än mitt. Mina utekattter förser sig utomhus med rått kött av diverse slag. Mest möss.
Myse som än så länge är innekatt får någon ostbit ibland, nån liten korvbit också kanske. Hon får ett eget torrfoder som är gjort för innekatter. Lite rå köttfärs får hon ibland, och förstås någon fiskbit när matte har sån. En klick youghurt ska hon också ha varje dag, tycker matte. Det får förresten jag också.
Pannkaka och sånt funkar ju bra för hundar, men är nog inget för katter.
Jag ska hälsa på hos Misster Cassis vid tillfälle, vore kul att se vad han är för en gynnare. )

http://kasperian2.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

18 januari 2012 12:29

Törs inte fasen tända några tändstickor när du luktar så där, vore explosionsrisk då säger matten, undrar va hon menar. I alla fall så säger hon att gasmask vore bättre, tassfrans säger jag, hihi.

Taxpussar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards