Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 24 juli 2012

Mycket sen sist!

Av Felix och Inga-Lill - 24 juli 2012 16:57

Här har hänt massvis med saker både bra och dåliga, i fredags då var jag så busig att matten fixade en tom hushållsrulle med godis i, men fiskärringen tejpade igen båda ändarna, så jag fick verkligen slita som bara den för att få upp den.

  Här kan ni själva se att det vart jobbigt, hihi.


Sen på lördag höll det på att gå riktigt på tok, matten och hussen åt vindruvor och jag ville smaka. Vare sig matten eller hussen visste att vindruvor är riktigt farligt för oss hundar, ja russin är prexis lika farligt. Vi kan nämeligen få njursvikt och dö, jag blev jättesjukig så matten fick ringa till veten i Norge. Han gav matten order att vätska upp mig ordentligt och jag som inte vill dricka så mycket vatten, matten löste problemet med en sked med en pip i ena änden, 8 ml åt gången, kan säga att det blev massvis med skedar och jag kissade överallt bokstavligen. Först hade jag jätteontigt i magen och det rann ur bakdelen, sen kunde jag inte kissa och det gjorde jätteont det med men när matten vätskade upp mig då kunde jag kissa i floder. Veten sa att om jag blev sämre så skulle matten komma in med mig men han tyckte att jag hade ätit så några så det skulle nog gå bra, det är ordet nog gjorde hussen och matten lite hispiga. Jag fick massor med vatten och blev tvångsmatad med filmjölk, teskedsvis hällde matten fil i munnen på mig men jag blev frisker och nu är det fuller fart igen. Så nu hoppas jag att alla som läser det här inte ger sina hundar vindruvor eller russin för det är jädrans farligt, fast ni kanske visste det redan. Matten och hussen hade aldrig hört det, för en hund som de hade för länge sen var helt galen i vindruvor och russin och han blev aldrig sjuker men det är visst jättefarligt och många hundar har dött av det.


  Så på söndag då var det storstädning här, hussen tvättade mattan och jag hjälpte till, hihi.


 

Det är en jädrans kulig apparat med vatten i och det som jag gillar så mycket men det var nåt mera som hussen sprutade ut, så jag fick vajert hålla mig undan, för när jag blev för intresseade så flyttade matten helt sonika undan mig, hihi.


  Här bjussar jag matten på ett hugg, men matten bara skrattade för jag har blivit lite gles i truten, hihi. Jag har tappat nästan alla hörntänder och nu är sista vassa tanden på väg att ryka, min kroksabel som jag monterat in i både hussen, Lillhussens och mattens armar samt andra kroppsdelar, hihi.


  Igår hade jag jädrans så roligt, ser ni va blött det blivit på altanen och ändå så regnade det inte alls, hihi. Vattskålensom jag har ute är jädrar så rolig att dra med sig för då skvimpar vatten ut, hihi.

 

Det är mycke vatten i en sån här skål, får se om vi kan lägga upp en filmsnutt som hussen tog idag när jag hade prexis lika skojsigt, hihi.


Nu är jag lite trötter för jag har badat på det här viset två gånger idag och så sprang jag in i tortyrkammaren när hussen duffa, jädrar i min lilla låda va blöt jag blev, hihi.


Russelpussar i mängd.


 
 
Rozie

Rozie

24 juli 2012 20:42

Vilken tur att du piggade på dig, gullevoffisen! ♥ Förstår att din matte och husse måste ha varit otroligt oroliga för dig.
Hälsa nu till din matte att det var jätteroligt att prata med henne i telefonen ikväll. =)
Puss på lilla gosenosen!
Bröderna Bus & Busan hejar och viftar med alla tassar och svansar ♥

http://roziefilosoferar.blogspot.com

 
Aamor

Aamor

24 juli 2012 20:49

Vilken tur att allt gick bra med dig för vi blev allt lite oroliga när vi började läsa.
Matte har läst det om vindruvor så jag har aldrig smakat och lär nog aldrig få heller.
Vad duktig du är som hjälper till att städa för det är ju det du gjorde väl, hihi!
Himla kul lek med vattenskålen, har jag aldrig provat men däremot har jag gömt matskålen överallt i köket när matte serverade nån mat hon fick prova av sin kusin, jag förde skålen framför mig hela tiden men jag både såg och luktade det äckliga ändå så matte tog bort det!
Visst är toa eller hushållsrullar kuliga, roligt att bara stimla dom och lämna papper överallt, helst såna man stjäler, hihi!

ST pussar

http://aamor.bloggplatsen.se

 
Ludde

Ludde

24 juli 2012 22:53

Jag tror att din matte och husse har fullt upp där hemma sedan herr Russel flyttade in. Det var väl en rackarns tur att du överlevde vindruvorna. Jag har aldrig provat såna. Håller mig mest till rotsaker och kött. Det verkar som om du gillar vatten i alla fall. Jag tycker att det är ganska kul att duscha med hussen, bara han inte använder schampo på mig... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

27 juli 2012 12:49

Känner precis igen det där med att ha jättekul med en stor vattenskål - så där som du gjorde jag också när jag var valping.
Himla tur att allt gick bra, efter vindruvsätandet. Jag har aldrig fått vindruvor, för matte har läst nånstans att såna ska inte vi hundar få.
Himla skojsigt med en dammsugare som kan vattna! :)

http://kasperian2.blogspot.se

 
Bröderna Bus och Busan

Bröderna Bus och Busan

27 juli 2012 20:21

Vad du ser ut att ha skojsigt, gosevovven!
Kissemisspussisar ♥

http://chinchebusan.blogspot.com

 
Wille och Lothus

Wille och Lothus

27 juli 2012 21:03

Jomenvisst är vi kvar i dina hemtrakter. Idag har vi varit till ett par fäbodar och kollat in kossor och grisar. Fast grisarna blev inge bra på bild. Sen har vi varit och badat lillhusse, själva fick vi avstå eftersom hundar inte fick bada just där. Men i morgon ska vi till en hundvänlig badplats säger matte, och några till fäbodar. Sedan hade matte velat åka till Helvetesfallet och se på det, men med tanke på de branta kanterna, smala stigarna och djupet ner så lät vi bli det. Nu är vi hemma i stugan vi lånat igen sedan ett par timmar och har både hunnit äta mat och hjälpa husse att klippa gräsmattan.

http://willebus.blogspot.com

 
Bamse och Valle plus Matte Maria

Bamse och Valle plus Matte Maria

27 juli 2012 22:01

Och du såna skitsaker ska vi hålla oss ifrån, vindruvor och russin hade Matte ingen aning om att vi 4 fota inte kan äta. Hoppas hoppas att du nu mår bättre. Nospussar från brorsorna i Norr

http://www.mrbamse.bloggagratis.se

 
Gizmo

Gizmo

31 juli 2012 18:45

Oj här har det hänt grejjor.. Vilken tur att du mår bra igen.
Jag vet att min matte skulle fruktansvärt orolig om det hade varit jag.
Matte hade en golden retriever för många år sen.. Den hade hennes mamma passat en kväll. Hon hade glömt att hon hade en påse med chokladrussin i lämplig höjd.. Matte sa att hon aldrig varit med om en hund som fått så ont i magen.

Men du, du har växt upp till en riktigt skojjig filur vad jag kan se. Tänk vad vi kunde röjja tillsammans.
Matte hälsar att du är toksöt...

http://gizmopojken.blogg.se

 
Rudi

Rudi

1 augusti 2012 18:39

ATTANS, Felix! Vad du skräms! Käka vindruvor?! Det vet vi faktiskt att det är superfarligt för hundar! Rackarns tur att du blev frisk och kry igen! Och stor har du också lyckats bli ser jag :-)

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
vimsan

vimsan

15 augusti 2012 23:28

Åhh vad skönt det gick bra :) Härlig hund är det verkligen! Så JÄKLA söt om man får svära lite , hihihi Bli inte mallig o uppstudsig nu bara.. eller Äsch - det kan du gott vara
Kram Jam o Spinn

http://www.metrobloggen.se/virrmaja

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards