Mellan himmel och jord

Senaste inläggen

Av Felix och Inga-Lill - 21 januari 2013 11:41

Igår var det bara minus 5 idag bättra sig Kung Bore, för det var 29 kalla vid första svängen, jag lovar er att man är snabber då, hihi. Jag måste bara tala om att jag fick smaka nåt väldigt smarrigt av matten igår, kebabkött mumsigt värre. Matten var helt sluter igår av den här förbenade snuvan, så Lillhussen åkte upp på fjället och köpte Kebab till hela familjen, hihi. Vi kan rekommendra ett braigt ställe på fjället, Ubbes Pizzeria vid Tandådalens Köpcenter, där kan man äta allt som han serverar utan att bli sjuker, för där har tvåbeningarna handlat hela tiden de bott här och aldrig har någon blivit sjuker, han har visst en pizzeria i Arboga oxå, hihi. Gottigt och massvis med mat får man när man beställer en kebabtallrik där.


Nog med reklam, igår var mina tvåbeningar helt utslagna men det blev massvis med bus, jag fick ett grisöra och så benet som jag fick på kvällskvisten när hussen kom hem. Ankan pep i båda ändarna och den har jag skojsigt med må ni tro, nu ska matten greja med lite annat tvåbensgöra så vi har inte tid att skriva nåt mera.


Russelpussar i mängd.

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 20 januari 2013 10:15

Länge sen sist men här har det varit internet och inte nät, matten åkte ur hela tiden, kunde inte ens skriva på era bloggar, nej helt osmöjligt. Sen när det funka, ja då sov jag för länge sen, som om det inte var nog så har matten haft sin jädrans huvupine och allt annat som mattar ska göra. Ja, ni vet själva hur det brukar bli, bloggen får helt enkelt vänta, sen har hussen varit i Fjollträsk några dagar och här har varit kallt som sjutton, runt 25 minus, då måste matten bära in ved och elda i spisen. Gå ut snabba vändor med mig så jag inte fryser rumpan av mig, när jag var ut och gjorde ettor, så frös de till is dikrekt, ja jag trodde att nu jädrar fryser jag fast oxå, men det gick braigt, det är nog för att jag lärt mig att snabba på, hihi.


Sen har jag upptäckt att jag inte är någon katt, för en misse han vet redan från han är liten fjutt hur han ska fånga en rådis men det har jag ingen aning om, trots att vi framavlades för råttfångning en gång i tiden. Jag har jagat en mus runt hela huset och jistanes vad den kan kuta, jag rappa på som bara sjutton men var den bara hack i häl, då nosa jag på den för jag visste inte att jag skulle sätta tänderna i den, nä sånt kan bara katter, fast jag har hört att de slår klorna i dem, men det fatta ju inte jag, så jag jagade den i stället. Jakten gick runt i hela huset, jag efter musen medans matten letade efter något tillhygge, för hon skulle baske mig slå ihjäl den, när hon kom farande med en veträ i högsta hugg, då visste jag att musens minuter var räknade men ack va vi bedrog oss, den for iväg under en tröskel och där stod jag och matten med lång näsa, hihi. Musen vann rond ett, sen gick det ett par dagar så var jakten i full gång igen matten hämta ett veträd och jag jagade den, den här gången skulle den inte komma undan men tji va vi bedrog oss den pös ut under en annan tröskel. Man skulle kunna tro att vi har hål överallt i huset men det var en sån där pyttemus, bara ett par cm lång plus svansen, men matten hon ger inte upp så lätt, nu är musen död och matten har burit ut den och kastat den åt räven eller vem som äter upp den. Här ska inga möss tro att de får husera hur som helst, för matten hon är i klass med vicken kisse som helst, hihi.


Nu kanske ni förstår varför jag och min sekreterare inte haft tid med bloggeriet, för det har varit fullt upp. Sen har det varit dödsfall, bästa granntanten har gått över regnbågsbron eller vad det heter när tvåbeningar dör. I alla fall så blev vi väldigt ledsna, för det var hennes man som varit sjuker och hussen har skjutsat honom till människodoktorn flera gånger men sen blev tanten akut sjuker och sen var hon bara borta. Hon var jättesnäller och älskade hundar, jag har hälsat på henne flera gånger, hoppas att hon träffar sina hundar nu där på andra sidan. 


Hoppas att ni inte är alltför syrak på mig men ibland så händer det saker som vi fyrbenta inte kan göra något åt, då får vi vänta med denna världen, för den andra är så mycket viktigare. Idag blev jag och matten glatt överraskade för det vara bara 5 minusar när vi kom upp, skönt då slipper man frösa tassarna av sig, hihi. Hussen kom från Fjollträsk Stockholm sent igår kväll och då fick jag ett nytt tuggben, en långsmal platt anka och massvis med grisöron, hussen är allt en snäller gubbe!


Russelpussar i mängd.

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 9 januari 2013 12:58

Usch, va det känns kymigt att jag inte ens varit ut och godkänt era kommentarer men nu är det gjort och inte har jag varit ute och läst vad ni haft för er. Det finns egenteligen inga ursäkter men matten har haft ont i ett öga sen nyår men nu är det lite bättre och hon kan se i alla fall, alltid en fördel. 


Jag har haft världens ledighet med massvis med god mat, så nu måste jag bara tala om vad jag fick på nyårsafton, ja vi kan börja dagen före aftonen. Då fick jag fläskfilé och det forsatte med älgfilé på nyårsaftonen, sen på nyårsdagen fick jag tjädergryta, ja jag fick naturligtvis filén även denna dag. Tänk att det finns något så gottigt, filé i hela tre dagar och älgfilén fick jag smaka i rått tillstånd oxå, mumsens. Sen har dagarna rullat på, det är nytt år och jag har hunnit bli 10 månader, så nu är jag i alla fall ingen sketen valp längre utan unghund som matten säger, hihi.


Sen har jag fått mers sånt där smaskens som Postis bjussa på, matten var in på hundshopen och handlade en påse tonfisk till mig, mumsens om ni bara visste vad gottigt det är, passar småa hundar perfekt, hihi. Jag ska be matten ta en bild på påsen för det är alltid så svårt att förklara med bokstäver, hihi. Bilder kommer bara matten får tummen ur, tänk att det ska vara så svårt. Här har det bara varit tasseväder, regnat och haft sig, så det blev skridskobana överallt. Sen kom det lite fjuttesnö, bara ett par centimetrar men bättre än inget alls och det hade den goda smaken att frysa fast så nu är det inge halkigt. Idag är det minus 8 ute men det går an, ingen snö men väl jimfjost i alla träden men ingen sol bara grått.


Hoppas att ni haft en skön ledighet och fått massvis med godis!


Russelpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 31 december 2012 18:25

Det är nu det skulle varit en riktig vinterbild men ack så vi bedrog oss, här har regnat i två dagar, nu kommer det ner nåt slags snöplask, tvi katten. Här har varit en riktig långhelg, jag har inte fått gått ut och läsa vad ni haft för er och hur många juleklappar ni fått. Jag fick flera tuggbenspaket men jag ville öppna Lill-hussens paketer i stället, de såg mycket kuligare ut med krulliga snören, hihi. 


I torsdags på middan, kom hussen med en av sina strålande idéer, vi åker till Västerås, så sagt och gjort vi drog iväg. Jistanes va långt det var men jag sov nästan hela vägen, hihi. Sen när vi kom dit så var hussen och köpte en ny snömafin, för den gamla var så klumpig. Matten ville in till sina andra killar, ja hon har två st den ena i Västerås och den andra i Sura. Jag fick inte följa med in för de har katter båda två, men de kom ut så jag fick hälsa ordenteligt, hihi. Som jag busa med dem, jag gillade dem helskarpt och de lovade allihopa att de skulle komma hit och hälsa på mig, i Sura hade jag nog fått följa med in om vi skulle stannat länge men vägen är lång hem igen, så det fick bli en snabbfika, men de kom ju ut och busade så det var kuligt ändå. Innan vi åkte till Sura så käkade jag och matten, ja hussen med hamburgare men jag och matten delade broderligt, som vi alltid gör, kanske tur det för matten har växt på bredden under helgerna, hihi. Jag var sleten när vi kom hem, trots att jag sov nästan hela vägen, utom när vi hade kissepaus och bensträckare förstås men klockan var i alla fall nästan två när vi kom hem. Så ni kanske förstår vad vi gjorde på fredan, slappade hela dan, hihi.


Nu vill jag och matten önska er alla goa bloggare ett riktigt GOTT SLUT och ett GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!


Massvis med russelpussissar och bamsekramar från mig och matten!Av Felix och Inga-Lill - 22 december 2012 20:15

 

Här ser ni hur granen ser ut hos oss, så nu önksar jag er alla goa bloggare runt om i landet och utlandet en riktigt GOD JUL, ifall matten får för mycket att göra men det är tänkt att det ska komma in en bild på våra snötygnda tallar men vi får väl se om matten hinner med att ta några bilder, kanske jag hamnar på någon med om det inte är för kalligt i morrn.


Julrusselpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 20 december 2012 11:16

Matten gjorde en kamertömning igår och då dök det upp lite bilder som jag vill visa er, hihi. När hussen kom från Stockholm häromsistens då hade han varit inne på en djurbutik och handlat lite grejer åt mig, flera stora tuggben men även denna filur.

  Jag döpte den genast till Örnie, för det är ju en örn här liggandes på rygg på matten strykbord, hihi.


  Den är faktiskt hel ännu och jag gillar att bära runt på den och retas med matten, hihi.


  Här är jag bara söter eller hur, ibland kan jag faktiskt ta det lite lugnt även om det inte händer nå ofta, hihi.


  Är bara tvungen att visa en bild som Lillhussen tog, när vi hade prominänta gäster vid fågelgodiset, de är här nästan varje dag, första gången jag såg dem så skällde jag och då flög de iväg men nu säger jag inget när jag ser hackespettarna, men när de knackar på huset då får de skylla sig själva för då får de sig en blåsning.


Idag har hussen kokat knäck, för matten är oduglig på såna grejer men hon har bakat jättegoda bullisar jag fått smaka på, hihi. Hon ska visst göra mandelmassegodis oxå, för det är hennes jobb, men nu ska hon byta gardiner i rummet så det blir lite varmare inne säger hon, jag undrar just hur det ska kunna bli det men matten säger att färgen gör jobbet, hur då fråga jag men hon säger bara att du får se. 


Så var det med den saken, förstår inte varför tvåbeningarna flår så där men det visar sig väl, ska bli spännande men den där julegranen, tomtar och diverse, tvåbeningarna har berättat för mig och jag ser fram emot min första jul, hihi.


Nu får ni ha det så braigt runt om i landet, ska försöka hinna med att besöka er alla i kväll, men Orsa kompani lovar inget bestämt, hihi.


Russelpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 17 december 2012 14:01

Matten har varit ut och ändrat lite på hennes och min blogg, vi kunde ju inte ha en sommarbild nu när vi fått så mycket snö, hela 27 cm på två dygn, enligt vår snälla granne som varit ut och mätt. Så tack vare Lillhussen så blev det en alla tiders bild, ja bilden har matten tagit men finesserna har Lillhussen fixat.  Idag var det bara 2 minusar när jag var ute på första rundan, men inte sjuttsingen kom matten ihåg bildgrunkan, hon säger att det inte går att ta bilder på en mycket studsig Russel, i alla fall inte medans hon ska hålla reda på mitt koppel, hihi. Så vi får allt vänta tills någon annan har tid att följa med ut och ta lite bilder på mina tigerstuds, hihi.


Russelpussar i mängd. 

Av Felix och Inga-Lill - 16 december 2012 16:44

Jag förstår att ni tröttnar på mig när jag aldrig är här och plitar någe men det finns helt enkelt inte tid till det jämt. Tvåbeningarna flår som bara attan, hussen har i alla fall tagit jul nu, så han ska inte ut och åka runt landet någe mera det här året. Så nu kanske det lugnar ner sig lite. Fast då är matten och flaxeliflaxar i stället, hon far runt som ett skållat troll, hihi. Inte sjuttsingen vet jag vad det ska vara bra för heller, hon tvättar, stryker och sätter upp nåt rött tyd i fönstren, heter gardiner säger matten och va vad det för fel med de som hängde där då men matten säger att det ska vara juligt oxå. Ja, ja se tvåbeningar, sen var vi intill Trysil igår och shoppade, ja tvåbeningarna shoppade och jag vaktade bilen, det är visst något som vi hundar gör, hihi.


Inga bilder blir det heller, matten tänkte ta med bildgrunkan ut idag men det funkade inte för snön bara vräkte ned, jistanes va kuligt det var, vitt överallt och ingen hade gått där före mig, hihi. Fast så mycket snö har det väl inte kommit, bara sisådär en 20 cm, det borde vart dubbelt så mycket om all snö som kommit fått ligga kvar, men det kanske blir mera hoppas det för det finns inget så kuligt som att skutta runt som en "Tiger" i snön, hihi.


Hoppsar att ni inte snöat inne totalt, för jag har allt sett på tv vad det snöat runt om i landet, hihi. Nu säger matten att hon inte hinner mera, för hon ska kolla pluggen och det ska göras sås på julbongen som kolapsen kokar i, hihi.


Russelpusssisar. i mängd.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan himmel och jord med Blogkeen
Följ Mellan himmel och jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se