Mellan himmel och jord

Senaste inläggen

Av Felix och Inga-Lill - 10 december 2012 19:22

Idag var det ingen bra dag på förmiddan, för när matten och jag skulle gå ut, så kände jag nån doft på dörrposten och jag var snabb att sparka på den, men jädrar i min lilla låda va arg matten blev. Uj,uj det tänker jag inte göra om för så ilsken som den kärringen blev det tänker jag inte utsätta mig för igen. Jag som trodde att matten inte kunde bli så arger, men nu vet jag bättre. Hon har blivit arg förut när jag försökte mopsa upp mig men det hade jag inget för, hon bara tog mitt fägg mellan sina fingrar och spände ögonen i mig och sa det där gör du inte om och jag har inte provat någe mera heller men så arg som hon blev när jag sparkade på dörrposten, så arg har jag inte sett henne förut. 


Fast hon är inte långsint och när vi kom in var hon som vanligt en snäll och hygglig matten, för jag fick en tom stor petflaska att fara runt med och jag som fick en hink med handtag på igår, hihi. Så nu har jag att roa mig med när jag har tråkigt och det är för kallt att vara ute på några längre rundor. Den där flaskan hade jag riktigt skojsigt med, rullade den runt och skällde på den, blev lite väl het och rev tag i trasmattan medan jag storskällde med mattan i munnen, ni kan säkerligen gissa hur det lät, matten skrattade gott åt mig, hihi.


Här är det 20 minusar och hussen eldar i den däringa kaminen, så det är varmt och skönt inne, tur är väl det när man varit ute och frusit, hihi. Hoppsar att ni har det braigt runt om i landet och inte snöat inne, såg på tv igår hur det kan vara när det snöar och blåser, här kommer snön mest på tvären runt huset men idag så kom det ett stilla snöfall, hihi. Nu ska jag och matten ha oss en macka till kaffet, bara så ni inte tror att jag bara smäller i mig gosaker, hihi.


Russelpussar.

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 8 december 2012 06:15

Igår fick jag åka bil, jädrans va skojsigt det var och varmt var det med både ute och i bilen, som ni vet så har jag en värmedyna i bilen. Den är jädrans så skön, men hussen den luringen har gömt den inne i min dyna så jag kan inte se den men känna kan jag, hihi. Det blev bara en tur på 20 mil fram och åter, matten var inne i nån konstifik butik, som hade allt möjligt, inge hundgodis dock men det hade de första gången de var inne och handlade. Tvåbeningarna kom ut med massor av kassar som de ställde där bak hos mig, ja inte så jag kunde komma åt dem men i alla fall, jag kände doften av allt gottigt ändå, hihi. Jag hade riktigt skönt igår, promenix på morgonen utan att frysa om tassarna, bara 5 minusar var det men det blev annat idag, då var det tre gånger så kallt, usch och tvi.


Jag har provat ett täcke som en av hundarna som bodde här förut hade, matten hade tvättat det så det doftade nästan inget alls tyvärr, för det hade nog varit enklare för mig att accepta om jag känt att det faktiskt var för hundar. Som alla hundar är jag lite misstänksam mot nya saker, jag blev lite stel och fick svårt att flytta tassarna men det är säkert nåt som går över, hihi. I alla fall så hade det nog inte hjälpt mot den där griskylan vi hade med minus 30 är man inte så karsk, tassarna bara försvinnde, inge mer med det.


Nu må ni tro att jag är surer på hussen, för han pös iväg idag igen, skulle hålla nån kurs idag, är det inte möten i Stockholm så är det kurser, fast kommer han hem med lika mycket grejer som sist så gör det inte så mycket. Jag fick en hel kasse med stora tuggben, såna där vita de tycker jag bäst om, sen låg det en mjukisörn i kassen och tänk den kan pipa. Matten har tagit bilder på den men vi kan ju inte få in det i da-tore, för den är ju kapputt den däringa kortläsaren, ny är beställd ända från Kina men det skulle ta ett par veckor, hihi.


Här har matten plockat upp några konstifika lysstakar i fönstren, de tänds när matten trycker på en knapp, fint blev det och ser rätt mysigt ut, hihi. Det är min första jul och det är lite spännande, matten har pratat om nåt träd som ska upp och några nissar, jag har ingen aning om vad det är men det visar sig väl. I alla fall så bakade hon nåt sorts lussebröd, med vit fuklad i, enligt mitt tycke väldans smarriga bullar men matten säger att saffran är giftigt för oss hundar så jag får inte smaka så mycket som jag själv vill. Ändå är det bara lite saffran i bullarna för matten sa att det inte behövdes så mycket som hon i vanliga fall brukar ha i, allt för att jag skulle få smaka.


Jag känner mig lite pömsig, för än är det tidigt mot när jag brukar gå upp, jädrans hussen å pysa iväg så här mitt i natten, gäsp, jag som aldrig brukar krypa upp ur knopplådan förrän vid åtta halv nio, hihi.Nu fick jag lov att gå upp vid före sex, nä det är inte rättvist, hihi. Så nu tror jag att det vore skönt med en lite slummer, hihi.


Russelpussar i mängd.

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 4 december 2012 14:46

Det blidde ingen juleskyltning, alldeles för kallt för att jag ska kunna vara ute någon längre stund. Bara 8 minusar men blåste smågrisar, det var så kallt så jag vill knappt gå ut och kissa. Mattens hosta var inte heller av denna världen, då hon hosta och hadde sig hela natten, så en annan knappt fick en blund i ögona. Nej, matten och jag vi blev hemma och tur var väl det för i Vansbro var det ett blåsväder så det stod härliga till. sen blev hussen hem oxå.


I söndags blev det ännu kallare med minus 23,5 ja ni då må ni tro att det blev krånglut när jag skulle ut och göra tvåan. Hussen han fick bära in mig för jag tappa alla tassar på en gång, har ni provat att gå utan tassar, jag kan i alla fall inte.


Igår drog hussen till fjollträsk, ni får ursäkta ni som bor där nere men vi brukar kalla det så, hihi. Här var det ännu kallare med minus 30 tvi attan, matten elda i spisen så det såg ut som den glödde, för värmepumpen gav ingen värme så den slog hussen av på söndakväll. Jag måste bara berätta om hur matten stöka sta mitt käk igår, hon gjorde nån vit gräddsås med räkor och dill i, till det åt tvåbeningarna pasta. Matten tog massor med kulisar i min skål och sen fixa hon bitar av pastan och hällde på sås över, men bara 3 räkor fick jag. Som om det inte var nog så röjde hon runt så allt blev nedkladdat med sås och jag som har musetasch, jistanes va kletigt. Jag hade ett väldans bestyr för att undvika att bli helt kladdig, fick dra upp läpparna så musetaschen inte blev helt nedsölad. Ni må tro att jag stirra stint på matten, för nu var jag ju tvungen att äta upp de där läskiga kulorna för det gick bara inte att slicka av bara såsen, nä det slank allt ner kulisar med, gick inte att undvika, tvi för mattar som kladdar så.


Idag på morronen var det bara 28 minusar, något bättre än igår men lika förbenat så frös jag ihop när jag skulle göra tvåan, matten fick bära in mig, det var bara för att du skulle snosa så länge säger matten ock säger jag, hihi. Fast nu är det bara 15-16 minusar ute, det är inte mycket så då satte matten på värmepumpen och slog ned vissa element på nattvermatur. Hon säger att det nog inte är så stor idé att slå av dem helt, för det ser inte ut att komma in några moln på himlen fast de lovat, vädergubbarna, hihi.


Vi ska försöka gå ut och titta vad ni gjort i helgen, men nu ska matten laga mat, det står en stor fläskköttbit i ugnen och den ska det visst gullas med, hihi. Tack så mycket för att matten fick låna en bild av dig Ludde, hon ska fixa till det till kvällen när hon har lite mera tid över, hihi.


Russelpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 30 november 2012 10:53

Vi är lite stressade idag för i morrn är det julskyltning och är inte matten mera snuvig än idag, så ska jag få följa med och träffa mina tvåbenskompisar, hihi. Det blir jag, husse och matten, Lillhussen stannar hemma han tycker att det blir för drygt, matten och hussen är ju civilare och det ska va nåt jippo i Vansbro, hihi. Då ska i alla fall matten fota, så då kanske vi kan ta in bilderna via hussens datore, hoppsar jag. 


Idag är det lite griskallt ute, med minus 7 i morse och blåst, nu snöar det oxå men jag har hört att ni har mycket mera snö på andra platser runt om i landet, än vad vi har här, i alla fall i Mälardalen, hihi. Här har det bara kommit en cm i morse och det är inte mycket att hurra för, nu kommer det lite mera men mest på tvären, matten kallar det för runt hörnet snö, hihi.


Så vi får välan se om jag hinner ut och läsa om vad ni gör innan helgen inträder, för det är lite stressigt inför morrondagen och för att hussen sticker till fjollträsk Stockholm på måndag, så då blir matten och jag såna där gräsliga igen, hihi. Igår åt jag hundpanniksar och i förrgår fick jag smaka pasta med ostsås, tvåbeningarna åt kassler men det får jag inte för det är för salt säger matten. Fast ni må tro att kulorna smaka smaskens med ostsås på, fasen vet om det inte borde vara sånt på de där läskisarna jämt, hihi.


Jag och matten hälsar en nykomling välkommen hit, vi ska lägga upp en länk så kan fler läsa om sötnosen Melody.


Om vi inte hörs före helgen så får ni ha det så braigt runt om i landet, hoppsar att ni får mycke snö som ni kan tumla runt i, för det är jättehäftigt, hihi.


Russelpussisar i mängd till alla goa bloggare.Av Felix och Inga-Lill - 27 november 2012 14:58

Tack för alla mysiga kommentarer trots att vi inte hunnit vara ute någe alls vare sig hos er eller hos mig, matten har gått i strejk. Fast hon har ju fullt sjå med att hjälpa mig, att hitta bollen, att leka med mig för jag kräver en hel del av mina ägare ska ni veta. Jag är inte en sån hund som nöjer mig med lite, nej det ska va på heltid och jag är medelpunkten och där med så jämt. Nej, så allvarligt är det inte men hussen har varit på vift till Arlanda så matten och jag har varit själva och då hinner hon inte så mycket mer än tvätta, diska, städa, laga mat, leka med mig, promenixer osv. Sen fyllade hon år i lördags och eftersom hussen var borta så fick hon fixa allt själver, tårtbaket och kycklingen i ugnen var mest spännande om ni frågar mig. 


Igår gjorde jag bus, ett farligt bus, jag tyckte att det luktade gottigt från bänken bredvid spisen så jag hoppade mot spisen, dumma plattknappar för då gick en spisplatta igång och där stod en potatiskastrull utan vatten i, ja det blev att lukta bränt i hela huset, tur att matten var hemma annars hade det kunnat gå åt pipsvängen. Så nu är matten jätterädder att jag ska få på plattorna, så jag får hänga med jämter när hon går ut, ex till tvättstugan som finns i källaren på Lillstugan och hämta posten då hänger jag med för det är lajbans, hhi.


Matten har funderat på en bloggpaus, tills jag växer till mig lite och inte är fullt så busig men hon säger att då går bloggen sta och blir kapad, för det är det många som råkar ut för, så vi får välan fortsätta så här då, en gång i veckan men mer lär hon inte hinna med, för jag får tråkigt fort och då gäller det att avstyra hyssen som jag finner på, hihi.


Förresten verkar det som vi fått en ny kommentator här på bloggen, jag ska ta mig en vända in på den bloggen till kvällen, för snart ska matten fixa käket, jag har redan smakat men i rått tillstånd, nötfärs det är mumsigt värre. Ni får ha det så bra alla goa bloggare och jag ber tusen gånger om ursäkt att vi inte kan få in några bilder men kortläsaren har gått åt fanders men en ny är beställd, från Kina, skulle komma om ca 14 dagar.Russelpussisar i mängd.


Av Felix och Inga-Lill - 20 november 2012 15:28

Inte mycket att berätta om, i helgen kom det lite vitt som låg kvar men nu regnar det och är riktigt halt ute på gården. Blötvädret är något som jag inte gillar, blir blöt inpå bara skinnet, men jag fick mig en åktur med hussen till Limedsforsen för att hussen skulle hämta paket på posten. Härligt med en biltur ibland och peciellt när det regnar och jag inte vill vara ute, hihi. Förresten vill ingen annan det heller, matten funderar på om inte jag skulle behöva en regnrock, hihi. Undras just hur jag skulle se ut då, hihi.


Russelpussar.

Av Felix och Inga-Lill - 17 november 2012 10:48

Ja, jag har inte varit i tortyrkammaren men det räcker med att gå ut så känns det nästan som det. Regnet hänger i luften och det är tjocka på höjderna. Vi var till Sälen igår och hela fjället är helt vitt man ser ingenting för allt det vita och det är inte snö, utan mera som nåt tjockt vitt luddigt i luften. Ruggigt till tusen, men jag hade värmedynan på och det var härligt men mysko på samma gång. Ni må tro vicket bestyr jag fick med att kolla runt och prova var det var varmast men det var lika överallt, hihi. Jag kände mig lite konfundrad över att det blev varmt under mig, det har det aldrig blivit förut men det var skönt att slippa frysa, så nu kan jag åka bil fast det blir kallt här uppe.


Igår var vi som sagt var till Sälen, matten lät bildgrunkan stanna hemma eftersom vi såg hur det såg ut ute, ni hade i alla fall inte sett ett jota på bilderna, för molnen var i trädtoppshöjd i alla faller såg det ut så här nere och uppe på fjället var det ännu värre, Högis låg inbäddat i det där murriga gråa töcknet, så där syntes inte mycket. Idag är det inte mycket bättre, 4 plussisar i morse men grått och mörkt blir det inne så matten måste ha fullt lyse på för att vi ska se nåt.


Vi skrev ju om Lompe, det är ett norskt tunt mjukt tunnbröd, som bakas på kokt potatis, vetemjöl och salt, gräddas på häll eller torr stekpanna. Det finns ett till bröd som är vanligt i Norge, det heter Stomp och bakas på filmjölk, vetemjöl, hjorthornssalt, det finns lite olika recept i Sverige men detta är den norska varianten. Allt enligt matten, som har bakat stomp själv ibland i torr gjutjärnsstekpanna, det är gottigt det med. 


Nu ska matten jaga änglatofflisar och kasta en massa bra att ha, då det blivit väl mycket av det sistnämnda, hihi. Matten är nog lite som ekorren, kan vara bra att ha och så sparar hon det men när det inte har använts på bra många år så måste hon ju kasta lite oxå, hihi.


Hoppsar att ni har det braigt runt om i landet och att solen skiner på er så ni slipper känna er genomsura för att gå på promenix eller bara ut för att göra en etta eller tvåa, hihi.


Russelpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 14 november 2012 12:02

Här har varit lite upp och ned, i alla fall i förrgår, för då försvinde först hussen men när han kom åter som försvinde matten och hon var borta i flera timmar. Hon har hotat med samma sak idag med men hon skulle ringa i stället, för våran mysiga granngubbe blev jättesjuk och då blev hans fru så ensam så matten gick dit och småpratade några timmar med henne. De är gamla båda två, så då behöver man lite hjälp ibland, hussen brukar skjutsa dem till doktorn och matten brukar hjälpa till med sånt som att ringa och ordna med lite allt möjligt. 


Igår då fick hussen lite hattefnatt, handbromsen på bilen krånglade och vem vill stanna i en bil utan att handbromsen ligger i, inte jag i alla fall, så vi åkte utomlands och shoppade, hussen var på gubbdagis och där hitta han grejer till bilen och en dyna till mig. Det är elsits men den är ju platt och den passade prexis inne i min pecialdyna, sen sticker det ut en grunka som ska ned i nåt uttag i bilen och sen blir det varmt åt min rumpa, så då kan jag åka bil fastän det är vinter, bra va. Sen var matten och hussen in på en braig butik, där handlade matten sån där lompe, som jag gillar jättemycke, hihi.

Så nu har jag smort kråset med färska frallor som matten oxå handlad och så lompe förstås, hundkulor har jag oxå klämt ned, så nu är jag mätter och belåten, hihi. Igår hade vi elva minusgrader och idag har vi sju plussisar, snacka om väderomslag, snart har väl inte Kung Bore en endaste aning om när han ska landa, hihi.


Nu ska matten gå och diska sen ska det telefoneras lite och sen ska vi gå ut och se va ni haft för er, så vi inte släpar efter så långt, hihi.


Russelpussisar i mängd.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan himmel och jord med Blogkeen
Följ Mellan himmel och jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se