Mellan himmel och jord

Senaste inläggen

Av Felix och Inga-Lill - 12 november 2012 11:46

Igår regnande det som om det var högsommar med åskregn, stora droppar och jag blev blöt ända in på skinnet varje gång som jag var tvungen att gå ut. Matten tog med sig sitt paraflax men inte sjutton fick jag något, nä jag fick finna mig i att bli sjöblöt, usch och tvi för regn. Idag var det minus 5 grader vilket betydde att trappen var hal som en jädrans ål, hade inte matten varnat mig så hade jag åkt på rumpan. 


Nu till helgens delikatesser, i lördags så gjorde matten nån stark mat men först så puttrade grisköttet och när det puttrat klart så fick jag mina bitar sen kryddade matten å det grövsta med starka såser och krydderir till tvåbeningarna, mitt kött var jättegottigt utan krydderier, hihi. Sen till kvällsfikat så fick jag smaka sockerkaka med vit choklad inuti, mumsens vill jag lova. I går till farsdag, fick jag rått älgkött av grytbiff, sen gjorde så kryddade matten en hel del och hällde på grädde men jag fick minsann bara kött utan lök och grädde. Det kompensade matten med en härlig schipantårta med mycket grädde, hallon och vaniljkräm, ja jag fick ingen schipan men vad gjorde  det när jag fick smaka det andra, mums jag kände mig nästan som en prins. Så nu undrar jag om det är vanligt att hundar lever ett sånt här liv eller om det är bara vissa som har det så här braigt? Ja, jag är ju bara en unghund och har inte så stora erfarenheter av livet, så man måste ju få fråga, hihi.


Hoppsar att ni haft en braig helg ni med, för här har det busats i massor när vi inte kunde vara ute, jag har lekt med både matten och Lillhussen, för se hussen han kom bara hem på kvällarna och då började jag bli lite pömsig, fast lite bus blev det i alla fall. Nu ska matten ta itu med disken och hussen är ute och skulle kolla varför handbromsen inte vill fungera nåt braigt, själv får jag väl roa mig i med bollen, det går faktiskt att kasta den själver, hihi.


Måste be om ursäkt att det inte blev några bilder men i detta regnande var det inte lätt att ta med bildgrunkan ut och hålla reda på paraflaxet och mig samt en bildgrunka, är bara för mycket för matten, hihi.


Sen höll vi på att glömma en efterlysning matten och jag, följ länken så kan ni få se världens sötaste katter en unge och hennes mamma som letar hem. De är så söta så matten funderar på varför i hela fridens dar hon ska vara allerigiskisk för annars hade hon gärna tagit emot dem. Så om ni nu vet någon som funderar på att skaffa katt, så är detta ett som matten säger lysande tillfälle, för de ser inte ut som vanliga bonnakatter, nej de har verkeligen något visst. http://www.dt.se/djurliv/blogg/veckanstriton Nu hoppsar jag och matten på att det är någon vänlig själ där ute som känner för att skaffa en misse eller två.


Russelpussar i mängd. 


ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 10 november 2012 09:34

Nu har jag haft ut matten på runda nr 2, tvi attan jag är blöt hel och hållen, det regnar och blåser så jag blev mera frösen nu än när det var -14 grader. Igår snöade det och var vitt överallt, idag är nästan all snö borta och stora vattpölar överallt, matten har ju dummitövlar men det har inte jag och jistanes va blöt jag blev om tassarna, fast det lät fräsigt när matten traskade på pölarna, plask o pluff, hihi. Jag har fått frulle i skålen men jag lugnar mig för matten brukar äta ostmacka och det kan jag bara inte missa, ost är bland det godaste som finns, hihi. 


Hoppsar att ni inte har detta jädrans regn för tvi attan, jag och matten funderar på att gå i ide tills den rätta vintern kommer för det här blötjoppa klarar vi oss utan. Vi är gräsänklingar idag, för hussen är iväg och håller kurs för ett gäng nyblivna civilare, matten ville inte följa med och tur var väl det, för det är nog med regn här och visst är det roligt att åka bil och träffa alla snälla människor men idag håller jag allt med matten, det är mycket skönare hemma, hihi.


Så nu gott folk tar matten och jag helg, för det är fars dag i morrn och det ska va lite extra gottigt då, så matten har lite mera att göra än vanligt. Ni får ha en skön lördag och söndag så ska vi försöka att höras av på måndag, på någe vis i alla fall.


Russelpussisar i mängd.


ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 8 november 2012 15:41

Matten beslutade att vi skulle ha bloggsemester, jaha då var det bara att finna sig i det och inget hade jag att säga till om, voff, voff. Fast vi har hunnit med en del sen sist och lite bilder har det blitt, hihi.


  Här kom det hem en hel balja med älgkött, jistanes så mycket kött, här har matten putsat fillen, jag fick smaka naturligtvis. Åh, så gottigt det var.


  Det här är min vanligaste plats, här var jag på väg upp för att titta på min nya utsikt, hihi.


  Har ni sett vad hussen har fixat, så jag får tv när helst jag önskar, massvis med pippisar och tre st kurrar, är här och mumsar.


 

Så här ser de ut i närbild, ja det är bara en i taget men de ser alla olika ut, Kurren får en jätterumpa när han ser att jag tittar på honom, hihi. En riktigt stöddig typ, det är helt klart, hihi.


  Klicka så får ni se vad snö vi hade, det var dag nr ett på snöfallet och vill ni ser mera snö så har matten mera bilder i beredskap, ifall vi inte få någon mera vill säga. Det varade bara några dagar sen försvann hela altet. Nu är det bara lite snuttefjun kvar på backen, det blev så grått när snön försvann och jag har inget att snurra runt i, för snön är så härlig man kan leka mullsork och det har jag gjort med besked. Jag tycks i alla fall ha en bra päls, för snön fastnar inte, utan det är bara att ruska till när man kommer in så ramlar hela altet av, hihi.


Mattens rygg är inge vidare så hon har svårt att sitta några längre stunder, vi förstår om ni tröttnat på att läsa när vi aldrig är ute och skriver nåt på era bloggar och jag kan inte lova att det blir bättre heller men vi får välan göra ett krafttag om mattens rygg håller.


Hoppsar att ni har det braigt runt om i landet och utlandet, för det har jag och jag smaskade lax och räkor till mina kulisar igår och inte har jag fått någon klåda heller så antingen har allergisken växt bort eller så var det bara hundkäket som jag inte tålde. För jag har ätiti massvis med nya saker, fillerna vet ni om och laxen men jag fick cart dor glass igår kväll och tårta i helgen med shipan men den fick jag inte smaka, bara bottnar, vaniljkräm, hallon och vipsgrädde. Räkor åt jag igår och det har inte blivit prickar, helgskinka har jag oxå käkat, älgfärs både rå och stekt och som biffar, hihi. Så det går ingen nöd på mig alls, hihi.


Russelpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 27 oktober 2012 08:01

Vi fick främmat igår som skulle följa med hussen på älgjakt men inte fick jag följa med heller, så nu sitter jag här med matten och tycker lite synd om mig själver. Fast det är rätt så skönt att va ensammen med matten, för då får jag jättemycket uppmärksamhet, hihi. Jag har varit ute på första svängen och gjort en etta men nu ska matten ta med mig, på tvåsvängen, fast den får vänta ett tag tills det ljusnar i alla fall. Här uppe blåser det som bara den och är minusar men bara 4 stycken, så det är inte allt för kallt. Hade varit värre om väderleksgubbarna fått bestämma för då skulle det varit dubbelt så många och när det då blåser så blir det himla kallt.


Min allergi är braig nu och jag har fått testa lite saker, ost tål jag i alla fall och igår fick jag prova fläskfilé, än så länge har det gått braigt det med, älgkött har jag redan provat och det vet vi att det funkar, så än så länge är det lugnt. Tur att jag tålde älgkött, för det är bland det goaste jag ätit, peciellt det råa, hihi. Fast ost, är något helt fantastiskt det med, för när matten tar fram osten och ur kylen så är jag först på plats, hihi. Jag skulle nog kunna tänka mig att göra vad som helst för en liten bit, så gottigt är det. Lax går oxå bra för det provade jag i förra veckan, vi har inte lyckats lista ut vad det var som gjorde mig prickig men det kan ha varit något i hundmaten eller godiset, matten säger att det är nog en hel del lever i hundgodis så det låter vi bli helt och hållet i alla fall just nu. Kanske längre fram när jag blivit lite större eller äldre, för jag är ju bara en valping än men snart är jag unghund, säger matten.


Nu måste jag nog gå ut och göra en tvåasväng i alla fall, det har börjat ljusna här uppe och det ser lite bistert ut, får nog snabba mig ute och hålla full speed så jag inte blir frösen, hihi.


Russelpussisar från mig och kramisar från en snubig matte.

Av Felix och Inga-Lill - 22 oktober 2012 13:19

Jag tror att matten kommer att krevera snart, för så mycke bus gör jag, hihi. Matten säger att jag går från det ena till det andra, va nu det vill säga. Jo, se mattens stora krukväxter kan jag bara inte låta bli, inte heller det som är uppe på bord och bänkar. Igår hittade jag en sån där engångsplasthandske, såna som de har på sjukhusen men matten använder dessa när hon tar rätt på älgköttet, de låg i en kartong uppe på köksbänken, hihi. Hade inte Lillhussen sett det hade jag svalt den, för den var på väg ner när han drog upp den, kunde gått riktigt illa sa matten och gav mig en blåsning, såna har jag fått rätt ofta på de två sista dagarna. Än sen då jag är som en gås det rinner av rätt fort och så dyker jag på nästa förbjudna grej, tvätttunnan går att öppna och stjäla strumpor och liknande, hihi. Nu kanske ni förstår att det inte blir så mycket tid över, fast just i skrivandes stund så ligger jag under mattens skrivbord, bara för att se till att hon skriver om mina busstreck, hihi.


Hoppsar att ni inte är allt för syrliga på mig för att vi inte varit ut och skrivit hos er, vi har läst men att hinna med att skriva har varit lögn, för så fort som matten börjat knappa så har jag rusat i väg på något nytt hyss, en riktig Emil säger matten, hihi.


Matten hälsar och tackar för omtanken om hennes ögon men det är lite bättre bara det ena ögat som inte vill som matten vill, fast hostan och snuvan hänger kvar ännu, försvinner säkert bara snön ramlar ner.


Russelpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 18 oktober 2012 10:51

Jag lovade ju bilder på mig i "glassen", hihi. Tyvärr så har matten fått nåt på ögonen så det har inte gått för henne att skriva förrän idag, men nu är det lite bättre men det svider så hemskt säger matten. Det där med skriverier ute på bloggar och här har fått vänta för matten har haft såna konstifika ögon, alldeles röda och tjocka ja det som är utanpå ögonen, lock tror jag visst att det heter. Här kommer i alla fall bevisen på min vandring i "glassen", hihi.


 

Ett spår som måste undersökas, matten påstod att det var mina egna men det må jag väl veta att det inte är eller.....


 

Här studerar jag omgivningen eller om det är någon Kurre som jag snosar efter, för vi har tre stycken som springer runt och driver med mig, hihi. Som ni ser har jag fått låna ett koppel efter en hund som var här tidigare, men det är bara för att jag börjat med en olat som matten kallade mitt sätt att trassla mig ur halsbandet. Jag provade och det gick så lätt bara att sätta in tassen och ruska till med huvudet och sen var jag löser, hihi. Matten tog då till ett gammalt koppel som jag inte får in tassen i, så var det slut med det roliga, humf.


Jag har fått ett nytt ställe att ligga på, ja jag har legat där förut men nu har jag fått en dyna där, under matten skrivbord vart annars, helt perfekt tak över huvudet och skydd från två sidor, kan inte bli mycket bättre, så nu kan jag välja om jag vill ligga under köksbordet eller om jag vill ligga under skrivbordet, hihi.


Hoppsar att ni har det braigt runt om i landet och utlandet, för det har jag glassen snön har gått bort och vi har dryga 7 plussisar ute, så nu är det höster igen, tur säger matten för hon vill inte ha någon snö ännu, för då snöar våran stig över som vi brukar gå jag och matten.


Russelpussisar på er allihopa!

Av Felix och Inga-Lill - 14 oktober 2012 08:35

Hej igen!


Vi är jättedåliga på bloggen matten och jag men tiden räcker inte till, den svichar på säger matten när man har en valp, så nu vet ni det.


Nyss när jag kom ut så blev jag alldeles paffer, det var glass över hela gården, i skogen, ja över allt. I alla fall såg det ut som glass, så jag skynda mig att smaka på det innan matten skulle säga stopp, hihi. Fast det smakade inte som glass, fast det var kallt men det var oxå enda likheten det smaka vatten fast i annan form. Matten sa att det hette snö och jag fick massor med flingisar i pälsen, matten fortsatte och berätta att snö det får vi på vinterna här uppe. Så då är det väl vinter nu då men matten tror inte det, för snön brukar gå bort, sen kommer den igen och igen, tre gånger innan den ligger kvar, det här är väl nummer två för jag såg lite snö i går oxå men matten sa att det var för lite för att räknas. Vi pratar jag och matten, ja det är nog mest matten som pratar för hon har fått för sig att hundar blir väldans kloka när tvåbeningar pratar med dem. Matten berättar hela tiden vad hon ska göra, som när hon borstar mig, jag vill bara leka men då blir matten bestämd och jag måste sitta ned och stå stilla, bara för att du inte ska få några tovor, säger matten. Hoppsar att vi kan få in lite bilder under dagen men det är nog inte värt att jag lovar för mycket, men ett försök i alla fall.


Nu ska jag käka frulle, de där läskiga ljusa kulorna som det knurpar alldeles förfärligt om, hihi.


Russelpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 6 oktober 2012 19:10

Igår när vi försökte skriva matten och jag så åkte vi ur hela tiden, bloggplatsen var inte tillgänglig svarade crome, ja ja matten är van när det strular men till sist var även hon tvungen att ge upp. Idag har vi varit upptagna med annat jag med att motionera gubben på morron och sen var hussen ute och städa garaget ihop med Lillhussen. Medan matte den fisen lämnade mig inne och gick ut för att plocka undan vissna blommor ur urnor, sen satte hon dit skogen i stället, massvis med tallris och inte sjutton når jag upp för att lämna ett bevis på att det faktiskt bor en snart stor hund här, hihi.


Matten har ju varit justerad i ryggen och så hade hon en sån hosta så hon kunde inte skriva på knappebordet, ryggen är lite bättre och det är hostan med så nu kanske vi är på banan igen, hoppsar jag i alla fall. I tisdags var vi på långresa matten, hussen och jag, ända till Sandviken och sen åkte vi över Borlänge hem men när matten och hussen käka burgare så satt de inte med mig i bilen, jag fick allt vajert vakta bilen under tiden. Sen bar det av till en massa affärer, men matten hon köpte mig en bunt med såna där vita ben, jättesmarriga, hihi. Ja, som ni vet så får jag inte äta annat än mitt vetronär käk, "Specific" heter det, rätt gott faktiskt nu när man börjar vänja sig, om man nu kan vänja sig att inte få någe gotter alls, ja tuggben får jag men det är oxå allt. Fast vetronären trodde att det skulle växa bort, vi får välan hoppsas det, i alla fall så blev det en långer resa hela 65 mil innan vi var hemma igen, så dagen efter var jag hiskeligt trött Russel, det måste jag erkänna, hihi. Sen har jag varit ute och motionerat som bara den, matten har slappat till lite nu när hon varit krasslig så jag har sett till att hålla fart på kärringen, så hon inte växer ur alla kläder, hihi.


Här var det kallt i morse ska ni veta, jädrans så kall backen blir här uppe, hela sju minusar var det så inte sjuttsingen är vintern så långt borta. Hussen säger att det ska bli snö här på onsdag men det hoppsar jag att vi slipper, för då snöar min härliga promenix väg över och där plogar de inte nå för det är i skogen, en sån där gammal väg. Härligt att få gå och snosa, nu när jag var ute på sista promenixen så visade matten mig älgspår och några andra som hussen sa var råddjur, såna har jag aldrig snosat förut. Ja, vi har varit i skogen, för matten och hussen plockade nåt stickigt för matten hade handskar på sig, sen fick jag inte smaka heller, för det var kryddor, enbär sa matten men jag räkna och räkna och inte sjuttsingen var det bara ett heller, hihi. Sen plockade de lingon så nu har matten frysit in i små påsar och hon säger att nu räcker det till nästa år, för det var inge gott om lingon i år, så matten sa att man får ta det man får tag på.


Nu ska jag och matten fixa kaffe till fikat, för snart så kommer nog Lillhussen in och fikar, han brukar göra det och då får jag en kartong eller en tom rulle ihopvikt med godis i, ja såna där kulor som jag äter i skålen men de smakar bättre när de ligger i nåt som jag får slita sönder, hihi.


Ni får ha det så bra i hela landet och utlandet, sen hoppsar jag att ni inte har så kalltigt som jag har i alla fall.


Russelpussisar i mängd.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan himmel och jord med Blogkeen
Följ Mellan himmel och jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se