Mellan himmel och jord

Senaste inläggen

Av Felix och Inga-Lill - 26 september 2012 18:12

Här har varit och är sjuka tvåbeningar, matten har en riktig snuba med huvupine och ryggskott, så det har inte varit lätt att få hjälp. Sen har jag varit till kossadoktorn, ja den där som fixar sjuka djur ni vet. Jag har bitit bort min päls på benen, så det måste undersökas och undersökt blev jag, veten skrapade på mina upphöjda grejer och kollade i mikroskåp men hon hitta ingenting, hon tog skrap av huden med men där fanns heller ingenting. Så det enda hon kunde komma fram till efter att ha undersökt hela mig var foderallergi. Så nu har jag fått sånt där vett käk, specialfoder, visst är det gott men inte så gottigt som mitt gamla foder och inte går det upp mot mattens gosaker men nu är det slut med det tills de vet vad det är jag är allergisk mot. Blir jag inte bättre så blir det till att skicka in blodprover, fast det trodde inte vetten skulle bli nödvändigt, för överigt var jag frisk som en nötkärna sa hussen. Matten kunde inte följa med för hon hade så ont i ryggen, så hon kunde nästan inte sitta på en stol en gång. Hussen han har alltid ont i sin rygg sen han ramlade ned från ett tak men man vänjer sig säger gubbstrutten, hihi.


Jag har fått så mycket grejer i förra veckan så man kan nästan tro att jag fyllde år, hihi. En ny anka, som ni kanske minns så tog den gamla slut, den här nya har vingar och låter likadant, jätteskojsigt. Sen fick jag en genomgjuten boll, men den tuggar jag bara sönder så matten la upp den, jag får bara ha den när vi kastar, för hon tycker inte att jag ska äta plast. Som om inte det var nog så fick jag en ny bädd, som jag har under köksbordet en tjock dyna jättemusig, ett nytt koppel hade hussen oxå köpat och massvis med tuggben, såna där vita som smakar så häftigt, hihi. Hussen hade varit inne på en stor djurbutik i Bromma, för han var bort två hela dagar, så det var väl inte mer än rätt att han fick köpa lite nya grejer till mig, hihi.


Nu säger mattens rygg ifrån, så nu ger hon upp säger hon, så vi får väl lägga ut bilder en annan dag, för det finns några sen sist det lovar jag, hihi.


Russelpussisar i mängd.

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 17 september 2012 10:16

Ni må tro att jag haft en härlig vecka ihop med matten och Lillhussen, så mycke smask i matväg trodde jag inte fanns. Jag har fått räkor och lax, åh det skulle jag kunna äta vareviga dag om jag fick det varvat med älgkött förstås. För när hussen kom hem i lördags så hade han en hel stor låda med älgkött, jag trodde inte att det fanns så mycke kött, hihi. Matten körde igång och finstyckade alltihop, ja jag fick massor med smakbitar. Nu vet jag hur rå älgfille smakar, mumsigt värre! Sen malde matten älgkött och jag fick diska den stora formen som matten malde köttet i, hihi. Som om det inte var nog så hade husse en hel kasse med älgben med sig hem, i lagoma längder bara till mig. Fast den fisgrisen frös in nästan alla i påsar, fast jag fick ett i alla fall, fullt med smarrig märg i, hihi.


Idag har vi varmare men det regnar som om himlens portar står viöppna, fy attan jag gillar inte att bli blöt uppifrån men vattpölarna är väldans intressanta, pecielllt när matten klufsar i dem, för då skvätter det så härligt, hihi. Ord är braigt att kunna, så nu har jag lärt mig vad mina leksaker heter. Matten säger hämta bollen och då hämtar jag den, hämta strumpkorven och jag hämtar den, får massor av beröm och godis ibland, hihi. Ankan är tyvärr på lagningen, efter att jag slaktat den, matten måste skaffa bättre tråd att laga den med, hihi. Jättemusigt när matten berömmer mig men bäst gillar jag mornarna när man efter att ha varit ut och gjort ettan och tvåan, får musa i matten knä. Då pussas vi och jag får massor med kel, så härligt att va hund i det läget, om ni visste vicken skön morronrock matten har en sån där tjock plychig pryl, som jag får gotta ner mig i, hihi.


Nej, nu ska matten göra lite nytta igen, undras va det kan vara för hon har redan både gosat och lekt med mig, hihi. Jag ska ut hos er idag på ettermiddan, om jag så ska skriva själver, hihi.


Russelpussar i mängd. 

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 9 september 2012 11:52

Jaha, då är man gräsrussel igen och blåst på älgjakten blev jag med. För hussen tog med sig husvagnen och drog till skogs, attans att man aldrig lär sig, skulle förstås embarkat husvagnen när dörren stod öppen, här om dan. Ja, jag kunde gömt mig så hade jag följt med utan att hussen vetat om det, hihi. Fast nu är det som det är, men jag klagar inte har det skönt med matten och henne kan man lura ut en extra gång eller två, hihi.


Det här med bloggeriet klarar inte jag utan hjälp men matten har inte tid säger hon, fast det vete sjuttsingen, så mycken tid kan väl inte lilla jag ta heller. Jag fick inte ens gå ut i måndags fast jag blev hela halva året då, ja 6 månader det är inte illa och så mycket som jag lärt mig sen jag kom in i den här familjen. Kan gå bra (skapligt) i koppel, vet vad boll, godis, vatten, mat, ut, åka bil, är för nåt, kan sitt och stanna, kommer på inkallning ibland, hihi. Ligg tränar jag och matten på men jag fattar inte vad det ska vara bra för, jag menar ligg gör jag när jag är trötter i alla fall så va sjuttsingen ska jag ligga för annars, hihi.


Nej, nu har inte matten tider något längre så nu får jag inte skriva någe mera, ni får ha det så braigt ute i landet och utlandet med för den delen.


Russepussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 5 september 2012 18:38

Ni ska inte tro att man får följa med jämt inte, i lördags var det jaktstig på Näset men jag fick allt vajert stanna hemma med matten jag, ingen tänkte på att jag skulle vilja åka lite bil, förrän på ettermiddan då kom de på varför jag gick och småsura. Så dax då, fast en liten tur fick jag i alla fall, in på Näset och runt vid jaktmarkerna, för hussen skulle kolla en sak. Sen på söndagen, då trodde jag nästan att hussen fått stora hippinalknäppen, för han tog fram bössan och min sele på samma gång, det har då aldrig hänt förut. Jo, nu skulle jag få följa med ut i storskogen, vi gick säkert 6 kilometrar, inte såg vi några andra pippisar än änder heller och eftersom jag inte är så hemma på apport, så gick inte det. Nähä, jag fråga husse om han inte skulle ha pippisarna men det var inte såna som han leta efter sa han, så vi gick vidare. Rätt skönt när man inte behövde åka bil för att komma ut, jag visste inte att hussen kunde jaga nära vårat hus men det kunde han, vi bor ju i skogen så det är ok. Jistanes va sluter jag var när vi kom hem, sov i flerfaldiga timmar, hihi.


Sen på måndagen då drog de där jädrans gubbarna iväg och jag fick inte följa med, de skulle hämta en port till carporten, så det skulle bli ett garage i stället och jag skulle hålla matten sällskap, tvi och isch. Fast det var inte så tokigt, för jag var rätt trötter, det var ju på kvällen de drog iväg. Igår och idag har hussen spikat och då får ju en sån buse som jag inte vara med. Jaha, det blir till att umgås med matten och vakta kärringen, för det gör jag med besked, hihi. Varje gång jag hör (tror jag hör) något så skallar jag, hihi. Matten säger att jag hör i syne, hur sjutton det nu går till.


De där kuddarna som de köpte smakade prexis lika braigt som de gamla, bara så ni vet, hihi. Matten uppskatta inte att jag smakade på dem, så när jag inte lyssnade på hennes ajaja fy å så vidare, så tog den taskfransen en kasse med ett par tomma drickaburkar och slänge i golvet, jistanes va rädd jag blev men jag lät bli kuddarna i alla fall just då.


Nej, nu måste jag sluta för matten ska fixa fika och då är det bäst att hålla sig med om man ska fåt nåt, hihi.


Russelpussisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 30 augusti 2012 11:50

Här har jag ett elände med den där långlediga sekreteraren, attans matte som inte vill blogga. Hon säger att det är musigare att gosa med mig än att blogga, fast jag har tjatat och tjatat men inte sjuttsingen hjälper det. I måndags morse då var det kallväder vill jag lova, hela 2 minusar men det som var braigt med måndan var att det kom ett paketer till mig, ett nytt halsband med reflexisar på, ett sånt där Hurtta. Så nu känner jag mig som en riktigt stor vovve, hihi. Vädret på tisdagen var inte mycke bättre än på måndagen, fast då vete kattsingen om det inte var ännu kallare. Som om det inte räckte att det var kallt, hussen väckte mig vid halv sju, okristeligt tidigt om ni frågar mig, jagar upp en liten  russel och sen ska man äta, den tiden när man på sin höjd kan få ner lite vatten. Ja, jag mumsa väl i mig några kulor men sen fick det vara nog, då tog de där rackarns tvåbeningarna fram min kasse, jag har en sån där specielkasse när vi ska ut och åka. Den innehåller, första hjälpen kudde för hund, bajspåsar, en plastlåda hundgodis, en vattenflaska och idag så plockade de ner en påse med dagsransonen hundkulor. Jaha, det skulle bli bilåka, då blir man ju så jädrans glader men det gäller att hålla sig kall, för man kan inte veta så noga, i alla fall så körde svanseländet igång och vifta som bara den, inte sjuttsingen går det att få håll på den heller. Inte nog med det när svansen blir så där rackarns glad ja då följer kroppen efter och sen ja det vet ju alla vad som händer hos oss hundar, vi börjar skälla också, hihi. Fast det var bara ett par korta skall, innan matte hutade åt mig, visst får du vara glad men du behöver inte skälla, va sjutton vet hon om det, hihi.


Det bar i alla fall iväg ut i bilen och resan ställdes söderöver, först in i Vansbro hos brandkillarna, trevliga hyvens killar som jag är kompis med, sen åkte vi vidare till Borlänge långt ute på skogen, lämpade av det vi hade med oss hos nån som inte var hemma. Sen blev det promenix i omgivningarna, åh så gott det luktade måste varit flera fyrbenta såna som mig där, hihi. Åter inne i Borlänge så hade hussen den goda smaken att köpa mig en dyna, till bilburen, så skönt det blev kände mig nästan som en prins på ärtan, hihi. Sen skulle matten in på ett annat ställe, hon köpte med en ny vattskål med gummifot runt om, liksom lite platter, ska försöka att visa bild på den sen nån dag. Där köpte matten en ny elvisp för den gamla hade lämnat in så att säga. Sen bar det av till nästa butik, där handlades det nya kuddar till soffan för jag har jussom gjort slut på de gamla, hihi. För att inte tala om vad jag tänker göra med de nya, hihi.


Nej, nu har kärringen fått nog av det häringa skrivandet och hon har annat att göra säger hon, attans jag som hade planerat allt in i minsta detalj, klappat och klart så att säga men då får jag välan lugna mig tills kvällen innan jag får ut och läsa vad ni gjort.


Russelpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 25 augusti 2012 11:02

Om matten är gräsänka då måste väl jag vara gräsrussel, för det är just vad vi är idag matten och jag, hihi. För tidigt i morse (vid halv fem) så drog hussen och Lillhussen till Bollnäs för att hålla nån datakurs för civil. Ja, då är matten och jag solo, förstås, hihi. Så hon har lovat mig att hon står till mitt förfogande, pyttsan hon springer i tvättstugan och sen har hon ett jättedisk på bänken, så det är nog jag som står till mattens förfogning, hihi.


Jag har hitintills lurat ut matten tre gånger plus en gång av nöden tvingad, så då har vi varit ute fyra gånger redan, hihi. Fast känner jag matten rätt så tycker nog hon att jag kan hålla inne med de småa dropparna, än sen jag får gå ut och snosa lite, hihi. Fast nu måste jag sluta för matten ska diska, som hon skulle gjort för länge sen men jag var ompömsig och då vill jag gosa, hihi.Russelpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 22 augusti 2012 18:03

Flygfest var det ja, då ska det va flygafiner oxå, hihi.  

Vi börjar väl högt uppe bland de där vita tussarna som matten säger är moln.


Fast om vi ska det från början så åkte ju jag och tvåbeningarna ner till Dala-Järna redan på torsdagen fastän festen inte började med flygafiner förrän på lördagen, fast det var visst rock o roll på freda kväll, hihi. Det struntade matten och jag i men hussen han var uppe och vaktade flygafinerna han, medan matten och jag tog en kvällspromenix utan kamera för jag var för busig (sa matten), hihi. 


En av mina kompisar kom på hoj och gistans hur han såg ut med hjälm och kläder så jag inte kände igen honom, så han fick sig en jädrans blåsning och vicken hoj sen, matten sa att jag var tvungen att gå fram och titta men jag lita inte alls på den där mafinen.

  Klart som korvspa att man är lite skrajsen när de är så där stora, hihi.


 

Flera flygafiner måste vi ha, såna här gillar matten, hon säger att det har lite historia över sig, inte sjuttsingen hörde jag henne skratta heller,hihi.


 

Så det var inte så konstifikt att jag höll på att bröt nacken av mig i ivern att titta på flygafinerna, hihi.

 

Här är en till där jag studerar de där vita tussarna och alla mafiner som kom in för landning, jag stod nämeligne i början på banan där alla plan gick ned. Förexten har ni sett vicken tjusig sele jag har, mjuk och skönt stoppad är den med, kanske ni sett den förut men jag kan inte låta bli att va lite mallig, hihi.


 

Här kommer en mafin till, den heter HUMLAN men den flyger inge mera men man kan väl visa den än då, en rätt liten sak eller hur? (Om ni funderar vad det vita är så är det en segelplansvinge, matten satt bakom den och eftersom hon inte fick gå ifrån så blev den med på hennes bilder).


 

Har ni sett va fina bissingar jag fått, jag hade lite tråkigt ett tag så då kom jag på att jag kunde busa med hussen, ja jag hamnade hos honom hela helgen, för matten satt ute efter flygfältet, hihi.


 

Här hälsar jag på min bästis, hon som är matte till Kalle men han var hos en hundvakt, synd att han inte var med men jag träffar säkert Kalle en annan gång!


 

Här fatta hon änteligen att jag ville hälsa nära, hihi.


  Så avslutar vi det här med en bild, där det är någon annan än hussen som har hand om mig, hussen var på nåt säkmöte tror jag men det fanns alltid någon annan som kunde ta mig under tiden. Jag hade jädrar så roligt hela helgen och solen sken hela dagarna, det var så skönt mot allt regnet som vi fått tidigare. Matten hon satt och mös i solen från åtta på morron till fem på kvällen, hihi.


Sen flygfesten varit så har jag inte gjort så mycket matten har varit lite slak och jag hänger gärna med i slöhetens tecken, hihi. Fast vi har hälsat på bästkusinen förstås och så har jag varit ute och åkt lite bil förstås och så skäller jag på tv:n förstås, finns så mycket i den där lådan som jag inte förstår hur det kommit dit, hihi.


Nu ska jag ta det lite lugnt och försöka få matten att gå ut och se vad ni haft för er, om ni busat och haft skoj med era tvåbenignar, hihi.Russelpussar.Av Felix och Inga-Lill - 22 augusti 2012 18:03

Flygfest var det ja, då ska det va flygafiner oxå, hihi.  

Vi börjar väl högt uppe bland de där vita tussarna som matten säger är moln.


Fast om vi ska det från början så åkte ju jag och tvåbeningarna ner till Dala-Järna redan på torsdagen fastän festen inte började med flygafiner förrän på lördagen, fast det var visst rock o roll på freda kväll, hihi. Det struntade matten och jag i men hussen han var uppe och vaktade flygafinerna han, medan matten och jag tog en kvällspromenix utan kamera för jag var för busig (sa matten), hihi. 


En av mina kompisar kom på hoj och gistans hur han såg ut med hjälm och kläder så jag inte kände igen honom, så han fick sig en jädrans blåsning och vicken hoj sen, matten sa att jag var tvungen att gå fram och titta men jag lita inte alls på den där mafinen.

  Klart som korvspa att man är lite skrajsen när de är så där stora, hihi.


 

Flera flygafiner måste vi ha, såna här gillar matten, hon säger att det har lite historia över sig, inte sjuttsingen hörde jag henne skratta heller,hihi.


 

Så det var inte så konstifikt att jag höll på att bröt nacken av mig i ivern att titta på flygafinerna, hihi.

 

Här är en till där jag studerar de där vita tussarna och alla mafiner som kom in för landning, jag stod nämeligne i början på banan där alla plan gick ned. Förexten har ni sett vicken tjusig sele jag har, mjuk och skönt stoppad är den med, kanske ni sett den förut men jag kan inte låta bli att va lite mallig, hihi.


 

Här kommer en mafin till, den heter HUMLAN men den flyger inge mera men man kan väl visa den än då, en rätt liten sak eller hur? (Om ni funderar vad det vita är så är det en segelplansvinge, matten satt bakom den och eftersom hon inte fick gå ifrån så blev den med på hennes bilder).


 

Har ni sett va fina bissingar jag fått, jag hade lite tråkigt ett tag så då kom jag på att jag kunde busa med hussen, ja jag hamnade hos honom hela helgen, för matten satt ute efter flygfältet, hihi.


 

Här hälsar jag på min bästis, hon som är matte till Kalle men han var hos en hundvakt, synd att han inte var med men jag träffar säkert Kalle en annan gång!


 

Här fatta hon änteligen att jag ville hälsa nära, hihi.


  Så avslutar vi det här med en bild, där det är någon annan än hussen som har hand om mig, hussen var på nåt säkmöte tror jag men det fanns alltid någon annan som kunde ta mig under tiden. Jag hade jädrar så roligt hela helgen och solen sken hela dagarna, det var så skönt mot allt regnet som vi fått tidigare. Matten hon satt och mös i solen från åtta på morron till fem på kvällen, hihi.


Sen flygfesten varit så har jag inte gjort så mycket matten har varit lite slak och jag hänger gärna med i slöhetens tecken, hihi. Fast vi har hälsat på bästkusinen förstås och så har jag varit ute och åkt lite bil förstås och så skäller jag på tv:n förstås, finns så mycket i den där lådan som jag inte förstår hur det kommit dit, hihi.


Nu ska jag ta det lite lugnt och försöka få matten att gå ut och se vad ni haft för er, om ni busat och haft skoj med era tvåbenignar, hihi.Russelpussar.Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan himmel och jord med Blogkeen
Följ Mellan himmel och jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se