Mellan himmel och jord

Senaste inläggen

Av Felix och Inga-Lill - 11 juni 2012 18:57

Matten har haft lite sidmester och jag med förstås, hihi. Förra söndagen var vi och skulle hälsa på valpisar men då var de inte hemma, men på vägen dit så fick jag se stora fyrbeningar som var på väg till sommarbetet.

Lite svårt att fota från bilen, men det syns nog vad det var för ena rackare om ni bara klickar på bilden.


När vi kom ner dit vi skulle så var det flera fyrbenta i hundgården, som gärna ville hälsa på mig, hussen matade dem med godis. För vissa av dem är hans jaktkompisar, hihi.

 


Sen på tisdagen blev det upp tidigt på morgonen och avresa till Falun, där hussen och jag tog en promenix och sen träffade jag en häftig tvåbening, hihi.

När hussen var på mötet tog jag och matten en promenix men utan bildgrunkan, för hon hade fullt sjå att få mig att gå med koppel, det var riktigt läskigt, för det var så mycket trafik mellan husen och jag blev så rädder, Jiiip jiiip, var allt jag fick ur mig innan jag landade på mattens fötter. Då tyckte matten det fick räcka med miljöträning så då gick vi och tittade på några barn som spelade fotboll, det var mycket lugnare och inga stora lastbilar som dundrade förbi oss. Sen åkte vi vidare till Jularbo men där blev inga bilder tagna, sen tebaks till Falun för att lämna lite grejer och sen hem. Fast först var matten och hussen in på en jättebutik och handlade, lite godis till mig blev det oxå, hihi.


I torsdags var vi till Dala-Järna, för hussen skulle på ett möte, där träffade jag en trevlig Westie men naturligtvis hade matten glömt bildgrunkan så det blev inga bilder, jycken var en jättesnäll farbror och jag hade gärna velat leka med honom jättelänge men hans matte skulle hemåt.


Sen i lördags då var vi till Vansbro, för det var kurs i Civil, klart att jag skulle med och träffa en massa människor och kanske en och annan hund. Hussen hade fullt upp för det hade varit inbrott, så polisen kom och allt var bara rörigt, så jag fick vajert sitta i buren som en annan fånge.

Då passade jag på att lipa åt allihopa, tänk det hjälpte för sen fick jag komma ut och hälsa på en massa trevliga tvåbeningar, förresten så träffade jag en hund till Kalle, en stor Briard fast han var oxå jättesnäller, tyvärr så finns det inte bildbevis på det heller, jag ska se till att de skärper sig till nästa gång som vi träffas, för det kommer att bli fler gånger.

  Här hälsar jag på hans matte i alla fall, hon var jättesnäller och jag vet att vi kommer att träffas många gånger. I alla fall så var det massvis med tvåbeningar som var där och matten säger att jag kommer att träffa alla igen när det blir Vansbrosimning för då ska jag visst vara med, ja inte simma men ändå. Jag ska rekrytera med matten, det kommer att bli fishäftigt, får se om vi träffas innan dess oxå, osmöjligt är det inte, hihi. (När ni klickar på bilden så ser ni mitt nya fräsiga koppel, för matten tycker att det är bättre än drautkopplet som vi använder här hemma.)


De här resorna tar på en, först upp jättetidigt på morgonen sen ner i knoppelådan sent som attan på kvällen, visst är det kuligt att hänga med men tidiga mornar är inte min melodi, för jag sover gärna till nio på morgonen i alla fall inte väckning före halv nio. Hussen är en störig typ, för i morse väckte han mig vid åtta-tiden, jag som var så jädrans trötter efter allt jag gjort de sista dagarna.  


Hoppsar att ni inte är allt för suriga på mig, för att vi har både varit dåliga på bloggen och dåliga att besöka er men vi får försöka bättra oss.


Russelpussar i mängd. 

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 2 juni 2012 08:44

Det är så mycket som tvåbeningar ska hinna med så jag får vajert vänta på min tur, fast igår var jag utomlands och snurrade. Jag var till Drevsjö med mina tvåbeningar, för jag skulle till vetronären, helmysigt ställe men ack så kallt, bara 1,2 plussisar, tur att man hade en varm famn att krypa in i, men inga bilder blev naturligtvis tagna, för matten säger att det varit bilder därifrån förut i den här bloggen. Nu har jag fått de sprutisar som jag ska ha på ett år i alla fall, så nu är jag färdig, hihi.


Sen var vi in till mattens kusin och hälsade på, det var en tant till där som inte kunde motstå mig, hihi. Tanterna började prata om att de skulle nog ha skaffat sig varsin hundvalp, för så roligt hade de inte haft på länge. Jag charmade förstås både tanter och en mysig farbror, som jag hoppade upp i knäet på, hihi. Sen fick jag låna en pipleksak, jätteskojsigt och sen bjussa kusinen mig på ost, det bästa som finns, hihi.


Så igår kväll var det fredagsmys med räkmackor här, matten fick nog inte så mycket räkor på sin macka för vi delade broderligt, hon fick äggen och kletet och jag åt räkorna, hihi. Mumsigt värre men nu ska matten ta sig en mugg med te och ostmacka och då måste jag bara hänga på, hihi.


Soliga russelpussar!

ANNONS
Av Felix och Inga-Lill - 29 maj 2012 17:00

Det är inte bara mattor som blir tvättade hos oss, matten stoppade in mig i tortyrkammaren och där var jag säker på att min sista stund var kommen. Uschiamig va rädder jag blev men det var snart över och jag hamnade i knäet på matten i ett stort badlakan, då var det inte läskigt längre. Sen fick jag tokfnatt när matten släppte ned mig igen, hihi.

Ni kan själva se att det gick som bara den!


Här syns det hur blöter jag blev, fast matten hade torkat mig, hihi.


Söt är jag för två säger matten, vete katten om jag tror henne, för två måste bli sötare än en eller hur....


Inte mycket har hänt här i helgen utom att det blev jädrans så kallt till idag, bara 5 plussisar i morse och sen blev det halv tum, tvi attan. Jag gillar inte det någe vidare men jag har hjälpat hussen att klyva ved, ja jag bar iväg veträna så slapp han bekymra sig över hur de ska gå in i vebon, hihi. För en stund sen var jag med hussen till affärn men det är en dålig affär, för hundar får inte gå in där, fisigt för jag är säker på att jag hade hittat både det ena och det andra inne där, hihi.


Hoppsar att ni haft en braig helg, trots att den var väldans kortig, här har vi i alla fall myst och haft det härligt i solen.


Russelpussar i mängd.      

Av Felix och Inga-Lill - 25 maj 2012 21:17

Matten hade glömt vad det var för helg den här helgen, så här kommer hälsningarna Glad Pingst och hoppsar att ni får en braig helg trots att den är väldans kort. Här har varit så attans hett så jag orkade inte ens busa med matten, trots att hon och jag har varit gräsänklingar idag, hihi. Det var 40 plussisar på altanen men då gick jag och kärringen in, kunde abselut inte va där ute, nästan 29 plussisar inne, så jag vet inte om det var så mycket svalare. Då sa matten att nu ska här kylas, direkt så tänkte jag duschen men jag slapp matten satte på värmepumpen som även kan användas för kyla, så rätt som det var så hade vi bara 24 plussisar inne och då orkade även jag lattja lite i alla fall.


Nu får ni ha en braig helg, kanske jag ska berätta om hur matten kylde ner mig härom dagen i morrn men nu blir det snart natti natti, för jag är kvällströtter.


Russelpussar.

Av Felix och Inga-Lill - 24 maj 2012 18:52

Nu är jag här igen, tänk att tvåbeningar ska ha så mycket fyr för sig, igår var matten borta hela dagen och jag fick vajert stanna hemma med hussen men det var skönt i värmen, för åka bil en dag som igår var inget att ha. Fast nu måste jag berätta vad jag haft för mig sen sist.

  Så här åker jag bil, instängd i bur, inte så speciellt roligt men kuligt att åka bil i alla fall.


Här väntar jag på att käket ska bli klart, mumsigt värre med RC valpmat, hihi.


Det här kalaset skulle ni varit med på, för jag fick glass för första gången, jistanes va gottigt det var, hoppas att jag får smaka det nån mer gång.


Här är det drev ska jag be att få tala om, dammsugsdrev hihi. Det var visst en hund som bodde här före mig som oxå ägnade sig åt drev på dammsugare, hihi. Jätteskojsigt när hussen tog ut mattan på altanen och dammsög den. Det var jätteskojsigt, kul när det händer grejer, hihi.


   Här hjälper jag hussen med att kolla så han blandat i rengöringen, för nu skulle det tvättas mattor, jädrar vicken djup hink fick lov att sträcka på mig för att nå och kunna kika ner i hinken. Sen var jag hjälpreda hela tiden men hussen tyckte mest att jag var ivägen, i alla fall så tog matten in mig från altanen, jädra fiskärring, jag som hade så kuligt.


Nu må ni tro att det är härligt väder, hela 29 plussisar i skuggen, idag ville jag inte ha någon mat men matten bjussa mig på filmjölk och det var jättgott, fast nu ikväll så har jag käkat mina RC-kulor. Sen har jag varit in och hälsat på inne på Näset men det blev inga bilder därifrån, matten var in och gratta någon som fyller år i morron, en jättesnäll tvåbening som tyckte att jag var jättesöt, hihi. Hoppsar att ni inte är syrak på mig för att det tog så långer tid, innan jag hörde av mig ute hos er men med datakrångel och sjuker matte så är det inte så lätter. Hon är i alla fall bättre det var bra medikanin som tvåbensdoktorn skrev ut, för nu är det snart fuller fart på kärringen, hihi.


Nej, nu ska jag ta igen mig en stund, för det tar på en att leka och rasa runt som jag gör.


Russelpussar. 

      

Av Felix och Inga-Lill - 21 maj 2012 10:41

Här har det bara krånglat, först blev matten krasslig, sen packade hårddisken och sen blev matten ännu sämre, så hon fick åka till tvåbensdoktorn, där fick hon medikaniner så hon har inte kunnat sitta uppe vid datorn nå länge åt gången. I går så tog Lillhussen och ominstallera hela burken, matten som tyckte att det var skönt att få ordning på nåt och eftersom hon käkar piller, fler än vanligt så tyckte hon att det kvitta. Ingen har under den här tiden frågat mig vad jag tyckte, fast matten har fixat gokäk åt mig i alla fall. Hon var in till Hursdjursboden i Sälen, när hon var till doktorn och där köpte hon ett nytt käk åt mig, det var jättegott så nu har jag bytt till RC valpfoder, det är jättesmarrigt och min mage mår prima. Så igår så fick jag smaka lite rått älgkött, matten gjorde biffstek med massor av lök, ja jag fick ingen lök men smaka biffsteken fick jag göra. Häftigt värre, inget valpfoder i världen kan slå den smaken, mumselimums va gottigt.


I helgen har jag jobbat, jo jag har varit med hussen och sågat ved i stora skogen, sen har jag spårat älg när hussen och jag gick på promenix, sen i lördags så hittade jag en färsk björnskit men det var inget att ha, fast spåren efter nalle var rätt så intressanta, så när hussen skvallra för matten blev hon rasande. Hon sa att jag ska inte läras att spåra björn, va har jag inget att säga till om själver, tyvärr inga bildbevis från promenixen för hussen han tänkte inte på det.


Idag känner sig matten lite bättre för hon kunde börja äta i lördags, efter att ha levt på filmjölk och vatten under flera dagar, mediknaninen gjorde susen, så nu är hon snart i skick som ny, hihi. Fast ni vet väl hur det är med tvåbeningar, då får de helt plötsligt så mycket att göra och då hinner hon inte ut och fixa så jag får läsa vad ni gjort men det blir nog framöver, kanske till kvällen, hoppsar jag. Nu har inte matten tid någe mera men jag hoppsar att ni inte är allt för sura på mig, för jag kan inte hjälpa det som hänt. Förrexten så måste jag tala om att jag har växt jättemycket, så nu når jag upp till stora rumsbordet med nosen, dä är ju braigt för då kan jag snosa in vad tvåbeningarna snaskar på till kvällsfikat, hihi.


Russelpussar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 17 maj 2012 14:04

Nu må ni tro att det kokta fläsket är stekt, tvi attan vicket osis, mattens hårddisk gav upp igår, inte för att jag vet vad det är men matten säger att det är där som allt lagras, programvara, filer och bilder sånt som man måste ha. Filer, den enda fil jag sett är den matten brukar bjussa mig på och den är sur som attan, hihi. I alla fall så har Lillhussen den snälla killen fixat en annan hårddisk åt matten men när han la över filerna så var det några som redan kraschat fis oxå men då är läget och han säger att han ska göra en ominstallatjon eller va det hette, när han får lust och inspiration, det hade han visst inte idag. Så vi får leva med att inte allt funkar, fast jag kan tydligen skriva här i alla fall, blir väl som det blir, matten är glad att hon har en datatekniker i huset men hon säger att det inte är nån brådska för det är ju ändå röda dagar nu. 


Jag tycker inte att det är nån skillnad på röda och andra dagar för mig är alla lika, jag sover, äter och gör ettor och tvåor mestadels ute för det sistnämnda men visst olyckor händer, när inte tvåbeningarna förstår va jag menar. Matten har gjort i ordningen en pingla i mässing som hussen ska hänga upp, så ska jag få lära mig nåt nytt, pingla när jag vill gå ut, så infernaliskt löjligt men det klart tvåbeningarna måste få roa sig lite de oxå. 


Idag är det den 17 maj, Norges nationaldag säger matten men vädret är så kass, annars skulle vi åkt in en sväng och kollat på tåget. Här regnar det och är alltmänt trökväder men hussen har eldat i den däringa kaninen i storstugan, så det är varmt och gott inne i alla fall. Ni får ha en braig, dag och helg matten ska försöka gå ut och så jag får skriva hos er med men det blir nog inte just nu, för hon har en kyckling i ugnen, helstekt gårdskyckling är visst smaskens. Jag har aldrig ätit det men det ska bli kuligt att smaka på kyckling och sen skulle det visst blir nå glass till etterrätt eller senare beror se på hur mätta vi blir, hihi. Jag har inte ätit det heller, ska blir skojsigt med lite smakbitar av både det ena och det andra.


Russelpussar i mängd, matten skickar kramar till alla tvåbeningar.

Av Felix och Inga-Lill - 15 maj 2012 08:20

Matten har slut brattebri i sin bildgrunka men hon har tagit lite bilder med hussens grunka, fast han har inte haft tid att tömma den än, så bilder kommer sen, dock inte från mitt äventyr i söndags, för då glömde matten fota, har ni hört nåt så dumt. Jag var och hälsade på uppe ovanför Älfdalen, ni vet där det där berömda dansbandet kommer ifrån, hihi. Fast jag var på en gård som hade frigående höns, två st grisar stora baddare. Sen fanns det sex får med jättelång päls, gotlandsfår var det visst, sen fanns det fyra stora hundar som skällde på mig, ja alla skällde inte. Max har ni sett förut för han har varit ute på bloggen här innan jag kom hit. Vi ska åka upp igen, så då ska matten ta bilder, hon hade fullt sjå att hålla reda på lilla mig och prata med det snälla paret som ägde gården. De är jättebussiga och jag gillar dem jättemycket, de älskar djur och de har faktiskt tre kalvar oxå men de var inte på den gården för fjöse var inte färdigbyggt sa matten, hihi. Sen ska jag få åka upp till fäboden när de flyttar dit, ska bli jätteskojsigt men roligast när jag får hälsa på hundarna efter sen jag varit till Norge och fått valpsprutningen, hihi. 


Igår var jag trötter efter resan och tur var väl det, för attans va det blåste här och jag är evigt tacksam för att matten och hussen var ankare åt mig, för annars hade jag säkert blåst bort, det var tillminstingen mycket hård vind ner hos oss, tur att vi bor i en dalgång, annars hade nog träden blåst av, fy katten vicket väder. Idag är det mindre med blåsten men jag är lite slö idag med, för jag busa som sjuttsingen med matten och hussen igår kväller, hihi. Det är jättekuligt att smyga på matten och sen rusa på henne och hugga henne i fotarna, hihi.


Vädret idag är inget att skryta med, +4,5 och jämmenmule, har sett bätter faktiskt, hihi.


Ha en braig dag alla goa bloggare.


Russelpussar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan himmel och jord med Blogkeen
Följ Mellan himmel och jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se